Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
goofik píše:Wiolla píše:Tyhle otázky jsem několikrát položil svojí ženě.Nedokázala odpovědět…Proč?goofik píše:Myslím, že se čertíš zbytečně. Mělo by být tvým nejvyšším zájmem pochopit co se děje (tvé) ženě v hlavě, jak se cítí a proč. Protože jedině tudy vede cesta k případnému obnovení vztahu. Takže při Emiliiným prohlášení „já ji chápu“, by ses měl zeptat: „Jak to? Proč? Co jsem udělal/neudělal? Co je špatně?“Emilie píše:Tak až bude chtít znát názor moje žena,tak jí můžete utěšovat jak jí chápete.Já jsem chtěl poradit něco jiného.katalyzator píše:Lizbeth to asi vidí jinak, já taky, no … nechci urážet, jen jsem v ráži, protože si dovedu představit, jak to cítí ona, ale asi se mi to holt daří … mám tím na mysli urážet … ono by to fakt chtělo ještě druhou stranu …Emilie píše:Je mi potěšenímkatalyzator píše:Na tebe snad reagovat můžu, to není k zakladateli, jsem celá zvědavá …
Něco jste chtěl napsat dnes v 14:31, a není to celé, zdá se mi.![]()
Boha jeho … ne … to je furt dokola …
![]()
katalyzator píše:
Wiolla: no, já chci říct, že to bydlení se mně osobně nejeví moc zajištěné, zdá se mi to jako slabé místo, je dosti závislé na tchánovcích (a tedy manželce) a nejde se o ně naplno opřít; co když tchánovci mají firmu, co když nebudou chtít prodat, atd. … faktem je, že nemá smysl zabíhat do podrobností a je to jen můj dojem; snad to dobře dopadnePříspěvek upraven 15.11.11 v 16:28
Ujištuji vás,že se chtějí v prvé řadě domluvit.Nemají problém s tím,že bych tady zůstal.Otázka je,jestli to jde nějak udělat.Tak aby to bylo nějak smluvně podchyceno a nemohl mě nikdo nikdy vyhodit.
Omlouvám se, slíbila jsem, že už budu hodná, a zase jsem vyletěla …
![]()
Omlouvám se, slíbila jsem, že už budu hodná, a zase jsem vyletěla …
![]()
goofik píše:Wiolla píše:Zaplatit celou hypotéku naráz opravdu nezvládnou.Moje představa je taková:Já zůstanu,budu dál platit svoji hypotéku.Vyplatím manželku a tchánovcům vyplatím cca 500k za jeden byt.Je nějaká možnost,jak to udělat,aby byl byt můj?Nebo jde to udělat přes nějakou smlouvu?Nebo nějak schůdně?katalyzator píše:Nerozumím…
Wiolla + goofik: No, doufejme. Ale taky to může manželka nebo tchánovci zatáhnout (když jsou majitelé a tedy pravděpodobně nějak i ručitelé), třeba prodejem dalšího z bytů, nebo tu hypotéku od banky nějak odkoupit, a pohnat goofika před soud a do exekuce…snad to máte promyšlené, goofikuWiolla píše:goofik píše:To je pravda, pokud bude goofik odstěhovaný, přestane platit, manželka taky, tak banka sebere/prodá zastavený byt (ve kterém bydlí manželka) a zakladateli to může být šumafuk (až na černé puntíky v rejstříku dlužníků a nemožnost do budoucna vzít si jakýkoliv jiný úvěr). Takže i když to není smluvně ošetřené (jakože asi není, že?), tak je v manželčině nejvyšším zájmu to platit…katalyzator píše:Protože když nebudu platit já,tak jí ten byt taky dlouho nezůstane.
Je to ošetřeno smluvně, ano? Nejen sliby (chyby). Proč by totiž měla platit, když hypotéka je na Vás…Jak zatáhnout? Jako doplatit hypotéku (např. mimořádnou splátkou zcela uhradit)? Tím lépe, kde nejsou dluhy, není ani vymáhání splácení.
A odkoupit od banky hypotéku nemůžou, to si skutečně neumím představit. Takové pohledávky banka neprodává fyzickým osobám, navíc pokud si potřebovali půjčit na koupi bytů, tak těžko budou mít kapitál na takovýto odkup, že?
Ujasněme si situaci, ok?
Je to tak?
Emilie píše:
Omlouvám se, slíbila jsem, že už budu hodná, a zase jsem vyletěla …![]()
![]()
![]()
![]()
Tak mě tady řekněte co je špatně.Jenom tak pro zajímavost…
No právě ! Žena (ta Vaše) odpovědět nedokázala, ale Emilie to umí! Využijte ji, ona se zlobit nebude! (doufám, taky jsem vyletěl po odhlášení
)
Příspěvek upraven 15.11.11 v 16:38
Wiolla píše:goofik píše:Wiolla píše:Zaplatit celou hypotéku naráz opravdu nezvládnou.Moje představa je taková:Já zůstanu,budu dál platit svoji hypotéku.Vyplatím manželku a tchánovcům vyplatím cca 500k za jeden byt.Je nějaká možnost,jak to udělat,aby byl byt můj?Nebo jde to udělat přes nějakou smlouvu?Nebo nějak schůdně?katalyzator píše:Nerozumím…
Wiolla + goofik: No, doufejme. Ale taky to může manželka nebo tchánovci zatáhnout (když jsou majitelé a tedy pravděpodobně nějak i ručitelé), třeba prodejem dalšího z bytů, nebo tu hypotéku od banky nějak odkoupit, a pohnat goofika před soud a do exekuce…snad to máte promyšlené, goofikuWiolla píše:goofik píše:To je pravda, pokud bude goofik odstěhovaný, přestane platit, manželka taky, tak banka sebere/prodá zastavený byt (ve kterém bydlí manželka) a zakladateli to může být šumafuk (až na černé puntíky v rejstříku dlužníků a nemožnost do budoucna vzít si jakýkoliv jiný úvěr). Takže i když to není smluvně ošetřené (jakože asi není, že?), tak je v manželčině nejvyšším zájmu to platit…katalyzator píše:Protože když nebudu platit já,tak jí ten byt taky dlouho nezůstane.
Je to ošetřeno smluvně, ano? Nejen sliby (chyby). Proč by totiž měla platit, když hypotéka je na Vás…Jak zatáhnout? Jako doplatit hypotéku (např. mimořádnou splátkou zcela uhradit)? Tím lépe, kde nejsou dluhy, není ani vymáhání splácení.
A odkoupit od banky hypotéku nemůžou, to si skutečně neumím představit. Takové pohledávky banka neprodává fyzickým osobám, navíc pokud si potřebovali půjčit na koupi bytů, tak těžko budou mít kapitál na takovýto odkup, že?
Ujasněme si situaci, ok?
Je to tak?
- byt je v katastru nemovitostí psaný na tchánovce (majitelé bytu) a vázne na něm zástava vůči bance, která poskytla hypotéku na jeho koupi
- hypotéka na koupi je psaná na tchánovce (dlužníci), ale fakticky splácíš bance ty
- hypotéka na rekonstrukci je psaná na tebe (dlužník) a skutečně ji i splácíš
- na bytu jsou tedy 2 hypotéky, u stejné banky, z titulu obou dvou hypoték je na bytu v katastru nemovitostí zástava
Ano,takhle to je.
A Wiolla zase poradí s tou hypotékou, jak se zdá … vidíte, kolik lidí se tu kvůli Vám snaží?
goofik píše:Emilie píše:Tak mě tady řekněte co je špatně.Jenom tak pro zajímavost…
![]()
![]()
![]()
Nechci se vykrucovat, vzdávat to, ale za chvilinku přijede manžel a plotna studená … a děti mi tu řvou … ráda zodpovím příště, teď fakt už nemůžu ![]()
katalyzator píše:
A Wiolla zase poradí s tou hypotékou, jak se zdá … vidíte, kolik lidí se tu kvůli Vám snaží?
Vážím si toho…Nicméně už je to trochu o něčem jiném,než zněl můj první dotaz.Ale zajímá mě to,protože tohle se mě může za chvíli hodit.
goofik píše:Emilie píše:Tak mě tady řekněte co je špatně.Jenom tak pro zajímavost…
![]()
![]()
![]()
Podle mě ti manželka neřekne přesně co je špatně, má jen takový pocit. A neřekne ti to proto, protože je uvnitř toho hrnce. Nejdříve potřebuje nadhled, odstup, podívat se na to z vnějšku, nadechnout se a pak na to snad přijde. A proto potřebuje čas a prostor… To už jsme vyřešili, to ho jsi si vědom, takže potud ok.
Jinak já si myslím, že je špatně to, že jste vypustili na rok (či jak dlouho ta renkonstrukce travala) práci na vašem vztahu, nepěstovali jste ho, neopečovávali a že váš „vlak“ přestal jet po stejné koleji, prostě převcakla tam někdy někde nějaká vyhýbka (možná jste si toho nevšimli ani jeden) a rozdělili jste se (odcizili) a dál jste jeli/zráli/měnili názory/utvářeli představu o životě, partnerovi každý už na jiné koleji… Snad nejsem příliš obrazná a je to pro chlapa pochopitelné.
Emilie píše:goofik píše:Nechci se vykrucovat, vzdávat to, ale za chvilinku přijede manžel a plotna studená … a děti mi tu řvou … ráda zodpovím příště, teď fakt už nemůžuEmilie píše:Tak mě tady řekněte co je špatně.Jenom tak pro zajímavost…
![]()
![]()
![]()
Vážím si i vašeho času a snahu pomoct mě.Ale asi jste na mě zbytečně moc tvrdá a já nemám nervy ještě uplně v pohodě… ![]()
Wiolla píše:goofik píše:Emilie píše:Tak mě tady řekněte co je špatně.Jenom tak pro zajímavost…
![]()
![]()
![]()
Podle mě ti manželka neřekne přesně co je špatně, má jen takový pocit. A neřekne ti to proto, protože je uvnitř toho hrnce. Nejdříve potřebuje nadhled, odstup, podívat se na to z vnějšku, nadechnout se a pak na to snad přijde. A proto potřebuje čas a prostor… To už jsme vyřešili, to ho jsi si vědom, takže potud ok.
Jinak já si myslím, že je špatně to, že jste vypustili na rok (či jak dlouho ta renkonstrukce travala) práci na vašem vztahu, nepěstovali jste ho, neopečovávali a že váš „vlak“ přestal jet po stejné koleji, prostě převcakla tam někdy někde nějaká vyhýbka (možná jste si toho nevšimli ani jeden) a rozdělili jste se (odcizili) a dál jste jeli/zráli/měnili názory/utvářeli představu o životě, partnerovi každý už na jiné koleji… Snad nejsem příliš obrazná a je to pro chlapa pochopitelné.
Chápu to.
A taky vemte na vědomí, že ona z toho hrnce nemusí chtít vůbec vylézt a o nadhled nestojí. Je to její právo - nechtít.