Manželka už mě nemiluje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77
15.11.11 17:19
katalyzator píše:
A taky vemte na vědomí, že ona z toho hrnce nemusí chtít vůbec vylézt a o nadhled nestojí. Je to její právo - nechtít.

Tohle já všechno vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.11.11 17:41
goofik píše:
Wiolla píše:
goofik píše:
Wiolla píše:
katalyzator píše:
Wiolla + goofik: No, doufejme. Ale taky to může manželka nebo tchánovci zatáhnout (když jsou majitelé a tedy pravděpodobně nějak i ručitelé), třeba prodejem dalšího z bytů, nebo tu hypotéku od banky nějak odkoupit, a pohnat goofika před soud a do exekuce…snad to máte promyšlené, goofiku
Wiolla píše:
goofik píše:
katalyzator píše:
Je to ošetřeno smluvně, ano? Nejen sliby (chyby). Proč by totiž měla platit, když hypotéka je na Vás…
Protože když nebudu platit já,tak jí ten byt taky dlouho nezůstane.
To je pravda, pokud bude goofik odstěhovaný, přestane platit, manželka taky, tak banka sebere/prodá zastavený byt (ve kterém bydlí manželka) a zakladateli to může být šumafuk (až na černé puntíky v rejstříku dlužníků a nemožnost do budoucna vzít si jakýkoliv jiný úvěr). Takže i když to není smluvně ošetřené (jakože asi není, že?), tak je v manželčině nejvyšším zájmu to platit…
Nerozumím… :nevim: Jak zatáhnout? Jako doplatit hypotéku (např. mimořádnou splátkou zcela uhradit)? Tím lépe, kde nejsou dluhy, není ani vymáhání splácení. :wink: A odkoupit od banky hypotéku nemůžou, to si skutečně neumím představit. Takové pohledávky banka neprodává fyzickým osobám, navíc pokud si potřebovali půjčit na koupi bytů, tak těžko budou mít kapitál na takovýto odkup, že?
Zaplatit celou hypotéku naráz opravdu nezvládnou.Moje představa je taková:Já zůstanu,budu dál platit svoji hypotéku.Vyplatím manželku a tchánovcům vyplatím cca 500k za jeden byt.Je nějaká možnost,jak to udělat,aby byl byt můj?Nebo jde to udělat přes nějakou smlouvu?Nebo nějak schůdně?

Ujasněme si situaci, ok?

• byt je v katastru nemovitostí psaný na tchánovce (majitelé bytu) a vázne na něm zástava vůči bance, která poskytla hypotéku na jeho koupi
  • hypotéka na koupi je psaná na tchánovce (dlužníci), ale fakticky splácíš bance ty
  • hypotéka na rekonstrukci je psaná na tebe (dlužník) a skutečně ji i splácíš
  • na bytu jsou tedy 2 hypotéky, u stejné banky, z titulu obou dvou hypoték je na bytu v katastru nemovitostí zástava
Je to tak?
Ano,takhle to je.

Víte o tom něco?Dá se s tím něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.11.11 18:43

Ahoj Goofiku a ostatní,
tak nějak jsem letmo shlédla diskusi (četla jsem hlavně příspěvky zakladatele, ale ne všechny odpovědi) a dovol, abych ti taky poradila. Je to věc, která by (pokud bych k chlapovi ještě něco cítila!!!) stopro zabrala na mě. Zkus se skamarádit s jinou babou. Flirtuj, zakoukej se, co já vím… ale ukaž manželce, že pro tebe není jediná na světě a že má konkurenci. Nejen chlapi, ale i my ženy jsme lovci a uvidíš, že pokud v ní ještě nějaké city zbyly, tak to zabere :wink: . Pokud ne, tak alespoň definitivně zjistíš, že je to mezi vámi pasé a nebudeš více marnit čas. Ale hlavně to nedělej tak, aby ona poznala, že je to dibadýlko pro ní, to bys u ní ještě více klesnul. Chtělo by to, aby jsi se opravdu alespoň trošičku zakoukal.
V létě toto zabralo na mou kámošku, která manžela už rok podváděla, nevážila si ho a jejich vztah se zdál být v prd… on se zakoukal do kolegyně z práce, začal se chovat jinak, kámošce to bylo divné, prolezla mu mobil, objevila mu tam sms s kolegyní, udělala cirkus a úplně otočila. tenkrát ke mně přijela s pláčem, že si uvědomila, že miluje manžela a že se bojí, aby jí ho kolegyně nepřebrala. S milencem se automaticky rozešla, s manželem jsou jako dvě hrdličky a ona na něj žárlí jako pes 8-)

• Citovat
  • Upravit
Tom222
15.11.11 19:24

Tak přesně to mi také poradila psycholožka (jsem podobný případ, jak jsem včera psal, jen s delšími časovými úseky - pro ty, co to celé nečetli)… nicméně dodala, že to nestačí jen naoko, že to musí být naostro a pak většinou se už zaláskovanému za manželkou nechce… :roll:

• Citovat
  • Upravit
77
15.11.11 19:34
káťa píše:
Ahoj Goofiku a ostatní,
tak nějak jsem letmo shlédla diskusi (četla jsem hlavně příspěvky zakladatele, ale ne všechny odpovědi) a dovol, abych ti taky poradila. Je to věc, která by (pokud bych k chlapovi ještě něco cítila!!!) stopro zabrala na mě. Zkus se skamarádit s jinou babou. Flirtuj, zakoukej se, co já vím… ale ukaž manželce, že pro tebe není jediná na světě a že má konkurenci. Nejen chlapi, ale i my ženy jsme lovci a uvidíš, že pokud v ní ještě nějaké city zbyly, tak to zabere :wink: . Pokud ne, tak alespoň definitivně zjistíš, že je to mezi vámi pasé a nebudeš více marnit čas. Ale hlavně to nedělej tak, aby ona poznala, že je to dibadýlko pro ní, to bys u ní ještě více klesnul. Chtělo by to, aby jsi se opravdu alespoň trošičku zakoukal.
V létě toto zabralo na mou kámošku, která manžela už rok podváděla, nevážila si ho a jejich vztah se zdál být v prd… on se zakoukal do kolegyně z práce, začal se chovat jinak, kámošce to bylo divné, prolezla mu mobil, objevila mu tam sms s kolegyní, udělala cirkus a úplně otočila. tenkrát ke mně přijela s pláčem, že si uvědomila, že miluje manžela a že se bojí, aby jí ho kolegyně nepřebrala. S milencem se automaticky rozešla, s manželem jsou jako dvě hrdličky a ona na něj žárlí jako pes 8-)

Tohle je taky jedna z věcí kterou bych jí chtěl trochu podráždit.Ale jak říkáš,mám obavu,že by to brala jako divadlo a mělo to opačnej efekt než jakej bych chtěl.Jak se ale zakoukat do jiné,když miluju tu,kterou mám doma? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
15.11.11 20:22

Jina slecna
Napiu svou zkusenost. Kdyz sme meli s pritelem takovou vetsi krizi (bylo to, nez sme meli decka, takze obdobny pripad), povedlo se mi trochu zakoukat jinde, ale rozhodnuta se s pritelem rozejit sme rozhodne nebyla. Kdybych se tehdy dozvedela o nejake jine slecne, tak jak nejsem moc zarliva, tak bych to hned brala jako konec. Ne proto, ze by se koukal po jine, ale proto, ze bych to brala tak, ze se asi rozejit mame, kdyz se oba poohlizime jinde. Navic bych to vzala jako duvod pro to, to skoncit, proste by to byl ten rozhodujici minusovy bod.

Bydleni
Nepracuju v bance, takze spoustu veci okolo hypotek nevim, prijde mi ale divne, ze by neslo prodat byt s hypo. Ale asi bys dostal jine podminky splatek, a kvuli tomu to nechcete menit, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.11.11 20:26

Ted už trochu dochází trpělivost mě a budu asi urejpaná..
Ale kdo z nás ví, zda je ona vypočítavá manipulátorka, která neví co chce a baví jí to natahovat..nebo je to zlomená osoba, které se zbořil vztah a plácá s v tom.. :nevim:
Sám zakladatel si není jist ničím, ví jen, že šance tu je..vyčkává..

Co na tom ještě chcete pořád řešit? :nevim:

A nemůžu se bohužel zbavit dojmu, že katalyzátor je v mých očích něco jako tajnej fízl v davu demonstrantů, který jen poňouká a poňouká..samá velká myšlenka, ale taková nějaká přirozenost mi v tom chybí..
Samozřejmě jde jen o pocit, který ve mě vyvolává, netvrdím ,že takový je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.11.11 20:45
goofik píše:
goofik píše:
Wiolla píše:
Ujasněme si situaci, ok?
  • byt je v katastru nemovitostí psaný na tchánovce (majitelé bytu) a vázne na něm zástava vůči bance, která poskytla hypotéku na jeho koupi
  • hypotéka na koupi je psaná na tchánovce (dlužníci), ale fakticky splácíš bance ty
  • na bytu jsou tedy 2 hypotéky, u stejné banky, z titulu obou dvou hypoték je na bytu v katastru nemovitostí zástava
Je to tak?
Ano,takhle to je.

Až uspím dítě, napíšu. Teď to jedním prtem jde blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.11.11 21:17
Wiolla píše:
goofik píše:
goofik píše:
Wiolla píše:
Ujasněme si situaci, ok?
Je to tak?
Ano,takhle to je.
Až uspím dítě, napíšu. Teď to jedním prtem jde blbě…

Podívej, aby to bylo košér, měl bys být jak majitel bytu, tak ten kdo platí úvěry.

V zásadě není problém koupit od někoho byt, na kterém vázne hypotéka, to se děje naprosto běžně (majitel A s hypotékou u banky X prodává byt člověku B, který si na to vezme hypotéku u banky Y, banka Y vyplatí banku X a v katastru se přehodí zástava z banky X na banku Y, hotovo šmitec). Nevím, proč se to tak neudělalo hned? Koupit od tchánů byt (normálně Kupní smlouva na tebe a na manželku), jít do banky pro hypotéku na tuto koupi, zároveň vzít projekt na rekonstrukci a o to vzít hypotéku vyšší a bylo by to! Vy s manželkou majitelé bytu a zároveň dlužníci na jedné jediné hypotéce.

Taky není až takový problém refinancovat více úvěrů v jeden (rozuměj máš např. 3 úvěry, uděláš z nich jeden). ALE tady jsou různí majitelé, různí dlužníci, různé úvěry a jedna zástava! To je fakt situace na pytel. :zed:

Takže určitě by bylo žádoucí tento stav nějak „narovnat“. Teď je jen otázka, jak to provést technicky. A to ti takto po netu neřeknu, do toho nejdu, to bude záležet na mnoha dalších okonostech (stav tvých finančních rezerv, výše příjmu, výše zmiňovaných úvěrů atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
15.11.11 22:04
Lizbeth píše:
Ale kdo z nás ví, zda je ona vypočítavá manipulátorka, která neví co chce a baví jí to natahovat..nebo je to zlomená osoba, které se zbořil vztah a plácá s v tom.. :nevim:

A nemůžu se bohužel zbavit dojmu, že katalyzátor je v mých očích něco jako tajnej fízl v davu demonstrantů, který jen poňouká a poňouká..samá velká myšlenka, ale taková nějaká přirozenost mi v tom chybí..
Samozřejmě jde jen o pocit, který ve mě vyvolává, netvrdím ,že takový je..

Souhlasím s tebou Lizbeth a taky se stavím na Goofíkovu stranu
Mě je zakladatel sympatický už tím, že to všechno chce řešit, že má zájem získat radu, zkouší si utříbit myšlenky, myslím , že je to správné ono taky kdyby hned jak mu manželka řekne „no tak už tě nechci“ skočíme to, hodil flintu do žita a o nic se nepokusil tak to by asi všichni řekli no tak není co řešit, mezi vámi už žádná láska není…, asi se někdě něco pokazilo to je jasné, ale chtělo by to aby řekla manželka co jí vadí proč k tomu došlo a to jsem z odpovědí vyčetla že vlastně asi ani neví, tak tedy dle mě je šance, že se vše upraví ale musí chtít oba láska se vynutit nedá to je jasné
Goofiku tak držím palce at to vyřešíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.11.11 22:22
goofik píše:
Lizbeth píše:
zakladateli, občas mám pocit, že ti ostatní dost jasně neporozumněli a řeší tu omáčku okolo..
Tak se drž, já myslím, že už ti to v hlavě docvaklo, co a jak, tak držím palce.. :hug:
Děkuji…jsi jedna z mála,která se mě snaží podpořit a né zhodit.Já cítím,že ta šance prostě je,a to že mě někdo řekne,že na mě kašle,mě tu šanci nevezme.Každej jsme jinej a každej se chová trochu jinak…

Já to s tebou taky myslím dobře a fandím ti :palec: :-D
Ještě mě napadla manželská poradna, skoč si tam sám, můžeš se psycholožce/psychologovi vypovídat, řekneš ledacos, co nám tady ani říct nemůžeš. A on/ona má spoustu zkušeností, poradí ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.11.11 22:22
katalyzator píše:
Díky za odpověď, Zakladateli, skoro si říkám, že to chtělo možná i trochu odvahy, připustit, že chcete někoho předělat … neobával jste se smrště kritiky? Předělávat někoho jiného, předělávat jiného dospělého člověka, jak to vnímáte, když je to takhle napsané?

Předělávat? 8-o Že se snaží zachránit manželství, to bych nenazývala předěláváním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.11.11 22:43
nanak píše:
Lizbeth píše:

Mě je zakladatel sympatický už tím, že to všechno chce řešit, že má zájem získat radu, zkouší si utříbit myšlenky, myslím , že je to správné ono taky kdyby hned jak mu manželka řekne „no tak už tě nechci“ skočíme to, hodil flintu do žita a o nic se nepokusil tak to by asi všichni řekli no tak není co řešit, mezi vámi už žádná láska není…, asi se někdě něco pokazilo to je jasné, ale chtělo by to aby řekla manželka co jí vadí proč k tomu došlo a to jsem z odpovědí vyčetla že vlastně asi ani neví, tak tedy dle mě je šance, že se vše upraví ale musí chtít oba láska se vynutit nedá to je jasné
nanak píše:
Lizbeth píše:

Dneska jsem měl s manželkou v celku pohodovej a otevřenej rozhovor.Znovu mě řekla,že ji tahle situace mrzí a rozhodlá definitivně není.Momentálně sice lásku necítí ale nevylučuje,že to může být za nějakej čas jinak.Dohodli jsme se,že budem žít každý po svém a já ji dám čas a prostor k přemýšlení.Když jsme mluvili o nějakých příčinách,tak mě řekla,že to bylo víc maličkostí,které se nakupili a už toho bylo na ni moc.Řekl bych,že potřebuje nějakej impuls kterej jí trochu nakopne…
Pro urejpaný:Za 8 let znám svou ženu hodně dobře a vím,že to není žádná vypočítavá mrcha a kdyby byla rozhodlá mě opustit,tak mě to minimálně dneska řekne.Takže ta šance tam prostě je!
Nanak:Dík za podporu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.11.11 22:45
chuanitka píše:
katalyzator píše:
Díky za odpověď, Zakladateli, skoro si říkám, že to chtělo možná i trochu odvahy, připustit, že chcete někoho předělat … neobával jste se smrště kritiky? Předělávat někoho jiného, předělávat jiného dospělého člověka, jak to vnímáte, když je to takhle napsané?
Předělávat? 8-o Že se snaží zachránit manželství, to bych nenazývala předěláváním :nevim:

Nechci jí předělávat!Respektuji a miluju ji takovou jaká je!Jen bych trochu pozmněnil její chování v určitých situacích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.11.11 22:47
Lizbeth píše:

Taky jsem měl takovej pocit!Pořád něco a nikde nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí