Manželské problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1809
3.7.23 12:26

Taky jsme meli podobnou krizi. Resila jsem to tak, ze jsem o vikendu poradala akce s detmi sama, jsou akcni stejne jako ja a doma bychom se akorat vzajemne ukousali. Manzelovi to postupne zacalo chybet/byt lito, nevim. Nicmene zacal komunikovat, jaky program by byl akceptovatelny i pro nej, co by ho lakalo delat s detmi a ted jsme vetsinou spolu. Sem tam ho nechame doma - kdyz je hodne ve stresu, uklidni se tim, ze gruntuje.

Takze clovek pak prehledne ty detaily jako odkladany kadernik atp.

Nevim, jak je na tom mladsi dite a jak je realne, ze v blizke budoucnosti nastoupis do prace? Aspon puluvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8637
3.7.23 12:27

@Velryba černá @pikola to jsem přehlídla, pardon.. No musíte si promluvit. Zcela vážně, dlouho, bez dětí a najít řešení. Tohle se nelíbí ani jednomu z vás, tak proč to děláte? A jinak jo, klidně bych s detma trávila čas jen sama, když on o to nestojí. Deti budou mít lepší zážitky jen s tebou někde na výletě než s vámi oběma doma na gauči v dusne atmosféře. Zkus to a uvidíš. Já bych jako řešení opravdu viděla tvoje zapojení do pracovního procesu. Třeba je jen v nervech z toho, že je jedinej živitel rodiny. Je to silenej nápor. Nechce k doktorovi, protože co kdyby tam našli problém a on nemohl pracovat.. kdo by vás živil. Manžel přestal být protivnej s mým nástupem do práce a ještě víc s jeho smlouvou na neurčito. Z rozhovoru pak vyplynulo, že se prostě bál, že nás neuzivi. Chtěl, ať se máme dobře, ať si můžeme leccos dovolit, až nemusíme šetřit na něčem, co potřebujeme… a byl na to sám. Teď už není a je to fakt znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Velryba černá píše:
@medvidka vždyť to psala, chlap je pak naštvaný, že jeli bez něj.

Tak ať je, příště si to aspoň rozmyslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
@Velryba černá píše:
@medvidka vždyť to psala, chlap je pak naštvaný, že jeli bez něj.

No a? Tak ať je, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
3.7.23 12:30
@pikola píše:
On nemůže. Proto dělá takovou práci, protože já se o to vše postarám :nevim: proto vydělává za nás za oba. Nemůže ve 3 pro dítě do školky.

Dost podobný model jedeme s ženou. Máme náročnou dceru, která potřebuje speciální přístup. Chápu, že je to náročné pro oba. Taky s tím bojujeme a taky to byl jeden z důvodů naší krize.

Někdy je po čase tolik nedorozumění, že už člověk neví, jak dál. Já mám třeba taky náročnou práci. Cítím tlak z toho, že musím uživit svou rodinu. Přijdu domů, děti se na mě vrhnou, žena stále chce něco vylepšovat, plánovat.

Někdy si představuju, že jsem zase singl. Vím, že je to blbý, ale za sebe můžu říct, že rodina není pro mě místem, kde se dokážu nabít. Jsem za svou rodinu opravdu rád a udělám pro ně cokoliv, ale jsem jenom člověk. Jsem někdy fakt rád, když jsem doma chvíli sám. Ty chvíle u knihy nebo třeba seriálu jsou pro mě neskutečný relax.

Ty chceš po něm věci, které ho v aktuálním rozpoležení unavují a netěší se z nich. Čím více na něho budeš tlačit, tím více se ti bude vzdalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
3.7.23 12:33
@pikola píše:
My měli takovou dohodu, když jsme šli do zahraničí a měli děti. On vydělá dost, já jsem s dětma aby on nemusel nic řešit, jako nemoci, prázdniny, doktory. Jsme tu sami, nemáme babičky, ani nikoho v okolí. On ani nechce má pivo, kamarády má jen v práci :nevim: chápu, vyhoření, ale jak mu mám pomoct?

Rozumim tomu, take jsme v zahranici bez rodin, je to jina a tezsi situace. Nicmene nastaveni, na kterem jste se dohodli, totalne prestava fungovat a spolecne budete muset vytvorit novou dohodu a nove nastaveni, ve kterem se budete citit dobre vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.7.23 12:33

@terien @medvidka no mně to nepište, já s ním nežiju.

• Citovat
  • Upravit
13864
3.7.23 12:34
@pikola píše:
Třeba? Vždyť on mi ani nic k narozeninám není schopný vymyslet :nevim: když mu řeknu vymysli něco, nebo předhodím návrh jako bych nic neřekla. Já fakt nevím co chce. Chtěl třetí dítě klidně, nevím na co :nevim:Příspěvek upraven 03.07.23 v 12:04

No já vím co chce.
Trochu klidu :jazyk:

Proč je takový problém mu trochu toho klidu dopřát.
Na mě tedy působíš dojmem, že se trochu nudíš a pořád na něj tlačíš, ab „něco“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.7.23 12:36
@Josef_t píše:
No já vím co chce.
Trochu klidu :jazyk:Proč je takový problém mu trochu toho klidu dopřát.
Na mě tedy působíš dojmem, že se trochu nudíš a pořád na něj tlačíš, ab „něco“.

Chce klid a proto je nas*anej, když ženská odjede s dětmi sama? Jo, to dává smysl.

• Citovat
  • Upravit
2003
3.7.23 12:48
@Velryba černá píše:
Chce klid a proto je nas*anej, když ženská odjede s dětmi sama? Jo, to dává smysl.

A proč pořád mluvíš za ni?
Ona to tady jednou plácla a od té doby není schopná říct proč neodjede sama s dětmi, ani proč je chlap kvůli tomu naštvaný a jestli vůbec, nebo to je jenom další z jejích domněnek, aby si pak měla na co stěžovat

Příspěvek upraven 03.07.23 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.7.23 12:50

@medvidka protože je pořád vhodnější diskutovat o tom, co zde od ní zaznělo, než o tom, co si diskutující vymysleli zcela.

• Citovat
  • Upravit
34322
3.7.23 12:56
@jentak_si_postezovat píše:
Cista spekulace. Ja bych se napriklad na svoji praci davno vykaslal nemuset zivit jeste dalsi tri krky. Jenze bohuzel takovy penize co mam tedka bych si jinde nevydelal. Kolega co tu sedi vedle me to ma uplne stejne. Proste chodime do prace co nas nebavi, aby si rodina mohla dobre zit.

Ok, ale takhle to fakt nemaji vsichni.
Naopak ti co znam si zvykli na vysoky standard a opustit by ho nechteli ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.7.23 13:00

Nejseš jeho matka a jemu není 5, aby jsi mu kontrolovala doktory :roll: a když na výlet nechce, tak vem děti a jeď bez něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:08
A co si tím pomůžu já, že on začne chodit na nákupy a bude mít každý týden půl dne volno na logopedii? Bude vodit dítě do školky, abych já dělala někde od 6 a mohla ve 3 domu? To si fakt teď pomůžu :nevim: A hlavně, aby on to dělal, že jo. Místo v 7 bude chodit domů zázračne ve 3.
@karkarka píše:
Aby ses nedivila. Třeba přestane mít stres, že vydělává jen on.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:09
@Sisika9 píše:
Nejseš jeho matka a jemu není 5, aby jsi mu kontrolovala doktory :roll: a když na výlet nechce, tak vem děti a jeď bez něj :nevim:

No ale já jsem s dětma pořád :nevim: To s nima mám jezdit už i sama na dovolenou? Ostatní otcové to zvládají, dokonce i sami něco vymyslí, naplánují. Máme známy, děti mají 3 a delají asi 3 sporty včetně hokeje, on v korporátu a jede sám s 2 dětma v létě na týden cestovat po Emirátech a to je starší než můj manžel a děti máme stejně starý :nevim: já nechci, aby s nima jel sám pryč, ale proč proboha nedokáže cokoliv vymyslet, to nikam nechce? Fakt nikam? Ani do tý blbý restaurace, kam jsem ho odvezla aby si mohl dát i pivo :nevim:

Příspěvek upraven 03.07.23 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria