Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
19.11.15 16:56
@Fjodorka píše:
Jak to myslíš? Jako, že otci dětí mají své partnerky před dětmi do určitého věku tajit, nebo že macechy nesmí na děti raději ani mluvit?

Četlas to? Ten příspěvek nebyl o tom, že macechy na děti mluví, tam psal anonym, že na děti ve školce mluví chladně, stroze, že děti zažívají, co to je mít pečovatele macešského typu. Otcové dneska v mnohem větším počtu bojují jak o život za střídavku u předškolních dětí - oni předškoláci totiž neumějí většinou tak dobře sdělit, co je na tomto špatně, málokterý navíc truchlí tak zřetelně, aby to bylo někde hodně vidět (třeba nějaké pomočování, zadrhávání nebo hraniční obezita), takže jsou pro střídavku z pohledu otců ideální.

Můj povzdech byl, že tolik dětí musí dneska zbytečně (protože matky většinou jsou ochotné být maminkami na plný úvazek, zatímco otcové péči včetně vyzvedávání ze školky zase naopak delegují) zažívat v útlém věku macešství. Víš, dřív to dítě zažívalo s úmrtím matky a většinou to byla úkorná životní zkušenost a lidi to taky tak cítili, tedy většinou ženy. Otcové naopak bývali k tomuto slepí, jemné nuance chladu nevnímají. Dneska je těch umělých sirotků - no jak psal ten anonym, 5/6 školkové třídy. Pro mě drsné, přidala bych to ke každé střídavkářské agitce, kde otcové volají, jak jsou děti zcela citově uspokojovány i v péči - vlastně kohokoliv. Chůva, sousedka, milenka, partnerka, všichni jsou pro dítě vlastně jako matka.

Všímáš si, že upřímnější next zde to dost vyvracejí? Otcové to podávají tak, že dítě má zcela plnohodnotnou emoční situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 17:30
@Inaris píše:
Proč by to byl závod? Tak to asi vnímáš jenom Ty. Není to závod, je to úžasné vyjádření mnoha mamin o vztahu k nevlastním děckám a já si všech, co sem napsaly, nesmírně za tu upřímnost vážím.
A jsem ráda, že to tady můžeme číst, tu pravdu.

Podepisuju. Žádný závod a jaksi i macechy sirotků, když mají upřímnou chvilku, přiznávají, že ani toho sirotka nejde tak pobrat jako vlastní děti. Pokrevní pouto prostě není voda a přitom ten mateřský cit a podpora je v raném věku zcela klíčový. Dítě předškolního věku se od matek nedělilo téměř v žádné lidské kultuře. Nejde o to to ty macechy naučit, to si myslím nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
19.11.15 17:34

@Inaris To je sice možné, že přímo to dokáží jen silné povahy. Říct to může samozřejmě i otci.
To co popisuješ si dovedu představit u mladších dětí, ale u téměř 18-ti leté skoro dospělé holky mě toto udivuje. V případě že se ke mě dostalo s čím je nespokojená, tak jsem se jí snažila vyjít vstříc. Vždy to odmítla s tím, že je spokojená.
A znala mě dva roky předtím než se k nám přestěhovala a věděla, jak to u nás chodí. Nechápu z jakého důvodu obrátila.
Naopak jsem vždy bojovala za to, aby otec dával všem stejně.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.15 17:41

Nemám ráda dceru sveho muže. je to prolhanej, rozmazlenej spratek.

• Citovat
  • Upravit
1359
19.11.15 17:48

@Inaris Naprosto rozumím tomu, co říkáš. Ano syn pokud se mu něco nelíbí, tak přijde za mnou nebo za tátou (otčímem). Upozorní i pokud se mu něco nelíbí na mém chování.
Nikdy jsem ani jedné z nich nevičítala nic, co mi řekli. O jejich mamince jsem vždy mluvila slušně ( a to i tehdy když jsem si myslela něco jiného. Jednou je to jejich máma, tak mluvit se musí slušně.)
Věř mi, že sama bych chtěla vědět, proč se to stalo. I mě trápí, že s jednou to jde a s druhou ne.
A ano pokud by to bylo řešením, tak raději odejdu a počkám až dcerka vyletí tatínkovi z hnízda.
Rozumím tomu dobře, tak že si myslíš, že chyba je jen na mojí straně? Já si myslím, že chyba je na obou stranách. U mě v tuhle chvíli už i v tom, že už to ani nijak řešit nechci. Postupem času je mi čím dal víc jedno.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
19.11.15 17:51

@Inaris to já samozřejmě vím, bohužel to mají jak její matka i otec pracovně tak, že většinu času musí, chudák malá, trávit se mnou.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:… chci jen na závěr říct, že jsem si prožila obě dvě situace byla jsem vychována nevlastním otcem a teď „vychovávám“ nevlastní dceru a musím říct, když se na to podívám zpětně, že z obou pohledů je tato situace komplikovaná a svýmu otčímovi vůbec nezávidím, protože mu ze všech stran bylo vtloukáno, že nejsem jeho vlastní(a to i od mojí mamky)… každopádně je hlavně na dospělém člověku aby se s tím srovnal, protože si partnera s dítětem vybral, kdežto dítě moc na vybranou nemá. Je to i o podpoře rodiče toho dítěte, o kompromisech, nastavení pravidel a hlavně o komunikaci. Někdy bývají problémy i s vlastními dětmi jen s těmi nevlastními kolikrát nevíme, co a jak. A jak už tady bylo zmíněno mrzelo by mě, kdyby mi to s mým milým nedopadlo a on si našel holku, co by neměla naše dítě ráda. Ale naštěstí díky jeho dceři vím, že on bys takovou nebyl.Hauk. Domluvila sem :D.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
19.11.15 17:54

@Inaris jo, to je asi karma.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
19.11.15 18:03

@Inaris
Já se snažila do nich vcítit od začátku. Usnadnit to, jak nejvíce to jde. Nemají to jednoduché - nově založené rodiny na obou stranách. Nerozumím tomu proč se takhle projevuje až po 2 letech.

Ten stím odchodu otce od rodiny, tam bohužel je. Nežil s nimi už několik let (cca 10), ale jezdil za nimi více méně na víkendy. Znám je od pěti let. Toto bych pochopila, že by mi vyčítali. Ale nechápu ten obrat o 180 stupňů.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.15 18:08

Ne nemám a vím, že nikdy mít nebudu. je to rozmazlenej smrad, kterému není nikdy nic dobré a myslí si, že je středem vesmírů. Ať si to myslí, ale ne u mě doma. Pro mě je ten střed vesmíru moje vlastní dítě a at si každý myslí o mě co chce

• Citovat
  • Upravit
15730
19.11.15 18:13
@Medisek píše:
@Inaris ten stím odchodu otce od rodiny, tam bohužel je. Nežil s nimi už několik let (cca 10), ale jezdil za nimi více méně na víkendy. Znám je od pěti let. Toto bych pochopila, že by mi vyčítali. Ale nechápu ten obrat o 180 stupňů.

Já si taky vůbec nemyslím, že možný problém je JEN na tvojí straně, asi tam trošku od tebe taky bude, ale můžeš v tom být z hlediska svých možností bezmocná. Nemůžu najít ten příspěvek, kde to popisuješ, ale jestli je to tak, že dítě je pubertálního věku nebo postpuberta, tak tyhle obraty o 180 znají rodiče z této životní fáze relativně často. K tomu, proč děti už samostatně uvažující, obracejí, tam je možností… Jenomže v pubertě komunikují spoře a taky sebestředně, čili když se jim to nehodí, tak ať se v tom okolí klidně koupe.

Jestli nejde o puberťáka, tak to přeskoč, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
19.11.15 18:20

@Kdoule Bude jí 18. Jsem o deset let starší než ony. Možná je to tím. Kolikrát když s tou druhou něco řešíme, tak si říkaám, že jsem k některým věcem ještě nedostárla. :mrgreen:
Je pravda, že tu co máme u sebe déle beru už dneska jako svoji vlastní. A celá tahle situace mě mrzí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.11.15 18:25
[citace @Anonymní píše:

Strašný! Že by na tom měl podíl i otec, jdyž s ní ještě žil? :zed:

• Citovat
  • Upravit
jjelena
19.11.15 18:26
@Anonymní píše:
Ne nemám a vím, že nikdy mít nebudu. je to rozmazlenej smrad, kterému není nikdy nic dobré a myslí si, že je středem vesmírů. Ať si to myslí, ale ne u mě doma. Pro mě je ten střed vesmíru moje vlastní dítě a at si každý myslí o mě co chce

Partner tam domov nemám? No tak pak se nediv, že se tam ani jeho dítě necítí a nechová jako doma. :poblion: :pocitac:

Abys tu jednou jako ex nepsala, že nextka nemá ráda tvé dítě, které musí být středem vesmíru.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 18:27

• Citovat
  • Upravit
21703
19.11.15 18:27
@Inaris píše:
Mělo by to být její rozhodnutí především v té situaci, kdy tatínek zahýbá a ta bezcharakterní milenka se nestydí k sobě lákat ženatého.
Já jsem to u nás stanovila jasně. Nepřeji si, aby na moje slušně a poctivě vychované dítě působila ženská, které nečinilo problém lézt otci toho děcka do gatí, když byl ještě ženatý.
To je celé.
A jsem ráda, že toto moje rozhodnutí vzal otec našeho dítěte naprosto vážně a tou ženskou nás neotravuje a jezdí on k nám. Naše dítě je naštěstí dospělé a dobře ví, co je to za osobu, proto ani nemělo tendence se s ní nějak družit, přestože ta osoba podbízivě nabízela tykání atd.

Když tak vidím ty případy kolem sebe, děkuji bohu, že mě to nepotkalo a že jsem byla ušetřena nerváků s odevzdáváním dítěte na víkendy ženské, kterou absolutně neuznávám.
A takovým jako mertas a další upřímně držím palce, aby to nikdy řešit nemusely.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 17:15

málokdo si může takto vybírat, často chlap nehledí nalevo, napravo, zvlášť když odchází od manželky k milence :nevim: a když je děcko nezletilé, prostě návštěvy určí soud a je vymalováno, zákaz styku s partnerkou otce - neslyšela jsem, že by to prošlo u soudu jako podmínka styku nezletilého s dítětem.
a co si budeme povídat, některé jsou takové, že se prostě chtějí před chlapem ukázat a děcku se vetřít do přízně. Ale nechci tady nikoho zbytečně strašit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 18:28
@jjelena píše: [citace @Anonymní píše:
Strašný! Že by na tom měl podíl i otec, jdyž s ní ještě žil? :zed:

On ten podíl snadno může vzniknout i jen tím samotným, že otec dítě s mámou opustil :nevim:. Dítě chce cítit zájem táty a bude zkoušet hranice tátovy lásky, chce od něj bezpodmínečnost. Že se tam kolem vyskytuje ještě nějaká next, pro kterou to není tohle, ale rozmazlenec, který chce být středem světa (docela by mě zajímalo, který dítě nechce, mimochodem), na to je dítě celkem malej pán si to v sobě vyřešit. Dospělí by mohli, už mají něco za sebou, životní zralost. :nevim:

EDIT: špatně to odcitovalo, moje reakce je už na přípis @jjelena - pardon

Příspěvek upraven 19.11.15 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí