Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.11.15 18:28
@Inaris píše: :D :D Ty bys pro mě byla ideální „sokyně v lásce“ - aspoň bych Ti svoje dítě na víkendy dávat nemusela, že? Obě bychom byly spokojené. :D
Tedy pokud bys měla odvahu to říct na rovinu manželovi, aby věděl, že první svoje děcko nemá zbytečně tahat k cizí ženské - o ten kontakt totiž většinou nestojí ani ta macecha, ani to děcko. :)

tak pro mě ex žádná,,sokyně v lásce,, vážně není :mrgreen: spíš hrozba pro peněženku, ale v lásce vážně ne :mrgreen: ať si ho sem tahá, to bych mu nikdy neupírala. Je to jeho dítě. Chovám se k němu slušně to ano, ale pouze ho respektuji a ač jsem v určitých chvílích chtěla ho mít ráda, ale prostě mi to nejde. Takže slušně se chovám já k němu, ono ke mě jak kdy a žádné vroucí vztahy tam nejsou. A pokud se ta jeho rozmazlená sobecká povaha nezmění tak ani nikdy nebudou. Z celého srdce miluji své dítě, to vychovávám, tomu chci zařídit hezkou budoucnost a dětství a víc neřeším, manželovo má mámu svojí stejně tak moje, akorát o toho otce se v rozdílných poměrech dělí

• Citovat
  • Upravit
21703
19.11.15 18:31
@Inaris píše:
Proč by to byl závod? Tak to asi vnímáš jenom Ty. Není to závod, je to úžasné vyjádření mnoha mamin o vztahu k nevlastním děckám a já si všech, co sem napsaly, nesmírně za tu upřímnost vážím.
A jsem ráda, že to tady můžeme číst, tu pravdu.

teď nevím, jakou pravdu máš na mysli :mrgreen: Podle mě to prostě nejde, můžou mít ty děti rády sebevíc - jako vlastní ale nikdy. To je stejné jako snažit se mít ráda tchýni jako maminku, strýčka jako otce, prostě je to něco úplně jiného. Hodně žen tady srovnává vztah k vlastnímu a nevlastnímu a kají se, že vlastní mají radši - jako ano, to prostě jinak nejde, tak není třeba si sypat popel na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.11.15 18:31

Já pořád nějak nedokážu pochopit, proč některý ženský jdou do vztahu s dětným chlapem, když ví, že ho nedokážou přijmout se vším, co k němu patří. To dítě za svého tátu nemůže, to dítě nemůže za to, že se táta zamiloval jinde a odešel, ani že to udělala máma. To dítě ale odnese úplně všechno.
:nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
930
19.11.15 18:32

Ano, mám je ráda a moc! Když se mě někdo zeptá kolik máme dětí, říkám že 4! Já jsem tady ale asi bílá vrána, protože máme i s exmanželkou výborné vztahy, a je to fajn ženská. Je to ale asi dost ovlivněno několika faktory. Jednak jsme se s mužem seznámili v době, kdy měl rozvod léta za sebou, vztahy s ex a dětmi také v pohodě. A jednak mě od nich dělí ani ne deset let a v době seznámení už byly relativně velké, takže jsem je rozhodně nevychovávala… Navíc když vidím jak jsou kopii svého otce… :srdce: :* :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 18:33
@Inaris píše:
Je to tak. Proto chválabohu, že jsem to nemusela v životě řešit, to by mě bolelo hodně. Ale naštěstí můj chlap odděluje fyzické potěšení s roztažnožkou od otcovství, kde je skutečně příkladný. Říkává, že dcera je pro něho jediná na světě a taky se podle toho chová. Proto ho tu máme nasáčkovaného týdně i několikrát. :D

Moc ti a dceři přeju, aby mu to vydrželo. Jsem v tom trochu skeptická, ale pořád ještě doufám, že je to jen tou přesilou vyslechnutých horších zkušeností nad těmi, kde se rodič dokáže rozumně upozadit pro zlepšení situace dítěte. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
19.11.15 18:37
@Anonymní píše:
Ne nemám a vím, že nikdy mít nebudu. je to rozmazlenej smrad, kterému není nikdy nic dobré a myslí si, že je středem vesmírů. Ať si to myslí, ale ne u mě doma. Pro mě je ten střed vesmíru moje vlastní dítě a at si každý myslí o mě co chce
:mrgreen: :mrgreen: A myslis, ze ma potom vztah s jejim otcem perspektivu? nepusobi to rozbroje?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 18:37
@PaníBovaryová píše:
teď nevím, jakou pravdu máš na mysli :mrgreen: Podle mě to prostě nejde, můžou mít ty děti rády sebevíc - jako vlastní ale nikdy. To je stejné jako snažit se mít ráda tchýni jako maminku, strýčka jako otce, prostě je to něco úplně jiného. Hodně žen tady srovnává vztah k vlastnímu a nevlastnímu a kají se, že vlastní mají radši - jako ano, to prostě jinak nejde, tak není třeba si sypat popel na hlavu.

Jo přesně, ale taky a hlavně není třeba provolávat, že dítě je na tom stejně s cizím opatrovatelem, jako s vlastní maminkou, v předškolním věku zejména. Výjimky existují vždycky, ale pravidlem je toto, je to normální, nevlastní je nevlastní, každá, která má už i vlastní dítě, tak myslím velmi dobře cítí, v čem ten rozdíl prožívá a vnímá dítě, když s vlastní mámou není (dostatečně často). Věřím, že děti, které mají velký podíl přímé péče táty, jsou na tom nepatrně jinak. Ale těch otců, kteří sami pečují, hrají si, s dítětem poklidí, uspávají a v noci vstávají, toto vše pravidelně, není bohužel žádné závratné číslo. Zbytek dětí žije v něčem dost jiném, ač živou matku mají.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 18:42
@Inaris píše:
Děkuji, dcera má 23 :D, o jejich vztah už si starosti nedělám. :D U nás to totiž nebylo tak, že by za tou roztažnožkou manžel chtěl jít bydlet. On náš rozvod hrozně obrečel, stěhovat se nechtěl, já jsem tehdy byla dost striktní. Někdy si to dnes vyčítám. Ale může k nám jezdit, kdy chce, a taky toho využívá.

:mrgreen:
No tak to se mi povedlo, věk mi úplně ušel. Tak to je opravdu záviděníhodné. Pamatuju tu diskuzi před cca 2 lety, kde se otec domáhal asi 17 leté dcery na vánoce spolu s milenkou podobně starou, jako dcera, na dovolenou povinně atd. Zaboha nechtěl přijmout zoufalství dcery, která milenku brala jako viníka jejího trápení a prý trval na tom, že MUSÍ. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.15 19:03

Tak já mám též nevlastní dceru a je to pěknej hajzlík :D. neskutečně rozmazlená, je pravda, ze roky byla jedináček z obou stran. maminka utekla tatínkovi s ní k rodičum, pak si tatínek našel mě. dva roky o mě nechtěla slyšet, což sem chápala další dva roky nechtěla slyšet o naší společné dceřitaky sem to chápala. ale čím je starší tím je to horší. přijede jenom když potřebuje peníze, to by tak nevadila je to jeho dcera.ale co mě nejvíc ser. e je to její nevychování. leze do telefonu, do papíru kolik mame peněz atd. neumí po sobě ani splachnout zachod :roll:,chodí v domě v botech atd.lidi nepozdraví ani vlastního dědu, tomu nepoděkuje ani za dárek. a neskutečně lže, ale tak blbě, že si toho každej všimne, ale ten muj vul jí nic neřekne nic, ale vubec nic. a ona tim pádem si myslí, že je nedotknutelná. do školy nechodí, na praxi taky ne cituji-nebudu dělat podřadnou práci. fakt nevychovanej hajzlík :roll:

• Citovat
  • Upravit
21703
19.11.15 19:28
@Kdoule píše:
Jo přesně, ale taky a hlavně není třeba provolávat, že dítě je na tom stejně s cizím opatrovatelem, jako s vlastní maminkou, v předškolním věku zejména. Výjimky existují vždycky, ale pravidlem je toto, je to normální, nevlastní je nevlastní, každá, která má už i vlastní dítě, tak myslím velmi dobře cítí, v čem ten rozdíl prožívá a vnímá dítě, když s vlastní mámou není (dostatečně často). Věřím, že děti, které mají velký podíl přímé péče táty, jsou na tom nepatrně jinak. Ale těch otců, kteří sami pečují, hrají si, s dítětem poklidí, uspávají a v noci vstávají, toto vše pravidelně, není bohužel žádné závratné číslo. Zbytek dětí žije v něčem dost jiném, ač živou matku mají.Příspěvek upraven 19.11.15 v 18:38

ty naivně předpokládáš, že střídavá péče byla zavedena pro dobro dětí :D Kdepak, střídavá péče je úlitba otcům voličům a EU, která nerada vidí, že soudy v ČR nechávají dítě výhradně matce. Je to politický tah a o dobro dětí tady vůbec nejde, stejně jako v mnoha jiných případech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
19.11.15 19:29
@Kdoule píše: :mrgreen:
No tak to se mi povedlo, věk mi úplně ušel. Tak to je opravdu záviděníhodné. Pamatuju tu diskuzi před cca 2 lety, kde se otec domáhal asi 17 leté dcery na vánoce spolu s milenkou podobně starou, jako dcera, na dovolenou povinně atd. Zaboha nechtěl přijmout zoufalství dcery, která milenku brala jako viníka jejího trápení a prý trval na tom, že MUSÍ. :zed:

já jsem jako dítě taky MUSELA, měla jsem to nařízené soudně :roll: když jsem nechtěla, otec vyhrožoval mamce soudem. Jsem neskutečně ráda, že v té době ještě střídavá péče nebyla, neumím a nechci si to ani představit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 19:38
@PaníBovaryová píše:
ty naivně předpokládáš, že střídavá péče byla zavedena pro dobro dětí :D Kdepak, střídavá péče je úlitba otcům voličům a EU, která nerada vidí, že soudy v ČR nechávají dítě výhradně matce. Je to politický tah a o dobro dětí tady vůbec nejde, stejně jako v mnoha jiných případech

Ne, to já se právě nedomnívám vůbec.
Já jsem se s tím pořád jenom nesrovnala natolik, abych neměla vztek pokaždé, když kterýkoliv otec hejká, jak chce předškoláka od dvou let v ZÁJMU DÍTĚTE střídat nejlépe týden/týden a péči svěřit komukoliv, to má podpořit zákon tím, že umaže větu o tom, že „rodič pečuje osobně“ (nebo tak nějak to tam je, nemám to pevně v hlavě).
Vadí mi, že to o zájmu dítěte drze a nestydatě tvrdí zejména ta část populace, pro kterou je bolestnější platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
19.11.15 19:45
@Kdoule píše:
Ne, to já se právě nedomnívám vůbec.
Já jsem se s tím pořád jenom nesrovnala natolik, abych neměla vztek pokaždé, když kterýkoliv otec hejká, jak chce předškoláka od dvou let v ZÁJMU DÍTĚTE střídat nejlépe týden/týden a péči svěřit komukoliv, to má podpořit zákon tím, že umaže větu o tom, že „rodič pečuje osobně“ (nebo tak nějak to tam je, nemám to pevně v hlavě).
Vadí mi, že to o zájmu dítěte drze a nestydatě tvrdí zejména ta část populace, pro kterou je bolestnější platit alimenty.

já si nemyslím, že to dělají kvůli alimentům, protože ty jim prý zůstávají skoro stejně vysoké jako kdyby nestřídali - musí kompenzovat tu stejnou životní úroveň u matky. Takže náklady jsou skoro dvojnásobné.
Podle mě to dělají z alibistických důvodů, aby ostatní viděli, jak se oni chtějí starat a aby oni sami byli vnitřně spokojení, že mají dítě blízko. Střídavka je prostě pro rodiče, ne pro děti. Děti nemají volební právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 19:47

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 19:53

@PaníBovaryová, tak teď už mi nejde ocitovat vůbec.

Já nevím, částečně asi jak píšeš, ale já kolem sebe poslouchám výši alimentů jako první a dominantní důvod, prostě nebudou exce platit víc, než musí. Střídavka se velmi často opravdu určuje 50:50, takže nějaký ten doplatek k alimentům 2 tis. je rozdíl oproti výši při plné péči, třeba i čtyřnásobek by to mohl být. :nevim: Ty zvýšené náklady jsou jasný fakt, ale spousta lidí to tak prvoplánově nevidí, pak si stěžujou, jak je dítě nákladné a nezbývá na výlety atd. V době žádostí o střídavku vidí akorát ten rudý hadr, že by ó hrůzo mohl platit k jejím rukám 5 tisíc a víc…

Je možný, že mě jen tihle s tímhle konkrétním důvodem tak masivně štvou, že nevidím ostatní. Ale kolem mě se vyhrožuje matkám právě tímto a je to vydírací prostředek na majetkové vyrovnání a spol. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí