Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pod úroveň… Člověk si může pokecat i s lidma, co jsou jednodušší a může to být fajn. Jenom prostě nesmí naléhat a čekat výkon tam, kde je to nereálné.
Tohle je problém mnoha lidí s vysokým IQ. Pak se cítí sami, protože nejsou ochotni, někteří možná i schopni, povídat si i o banálnějších věcech. ![]()
A to se týká i partnerů. ![]()
Příspěvek upraven 23.05.26 v 13:16
@Luxusnixicht píše: Více
A nebylo by lepší se soustředit na budování nového vztahu, než se pokoušet zničit ten starý? Aby sis spíše nezničila ten neupevněný nový. ![]()
@Anonymní píše: Více
Njn, někdo si neuvědomuje, co svým chováním způsobí, nicméně to nic nezmění na tom, co už způsobil a že to způsobil právě on.
![]()
@M_Vladim dnes ma svatek Vladimir ![]()
tak preji vse nej a hodne pohlavni svezesti ![]()
@M_Vladim píše: Více
Přesně tak. Ale jak dlouho se budou chtít bavit “oni” se mnou, když jim v každé 5. větě sdělím, ze nejsou inteligentní a nemají na debatu se mnou? Ttady podle me mají snad všichni inteligenci v normě nebo +, aspoň podle psaní, proto nerozumím těm neustálým výpadům. Navíc inteligence nevylučuje, ze je někdo proste jaksi lidsky hloupej, nebo neumí vztahy a jine věci.
@jege píše: Více
Kinderstube.
kidrštúbe… Mateřská škola. Tím je myšleno naučené základní chování, jak vůči druhým, tak prostě základní výchova. ![]()
Příspěvek upraven 23.05.26 v 13:23
@jege píše: Více
Ja o vás a vašem sporu nic nevím, jen jsem tě použila jako příklad k ukázce argumentace.
@M_Vladim píše: Více
Jenže to, že si někdo myslí, že ostatni jsou pod jeho „úroveň“ jestě neznamená, že to tak opravdu je…chytří a vzdělaní lidé se takhle vyjadřovat a neustále to opakovat nemusi…o těch to všichni vědí a oni nemaji potřebu to troubit do světa..a proč taky…jejich intelekt mluví za ně
…většinou se tak vyjadřuji lidé, kteři si přejí, aby to tak bylo…aby si to všichni mysleli…protože právě si to o nich nemysli nikdo a je to děsně vnitřně žere..
@Luxusnixicht píše: Více
No vida… Takže ta zamilovanost není tak zásadní
@Adull píše: Více
Ja třeba nezpochybňuju inteligenci Mali, ale našla by určitě lepší prostor, kde by byla mezi (ze svého pohledu) sobě rovnými. Namísto toho vytrvale sděluje “hloupým” lidem, že je chytřejší a hledá u nich pochopení.
Příspěvek upraven 23.05.26 v 13:31
@Alterna píše: Více
Emoční a společenska inteligence. Extrémní případ - někteří autististé. Logické úlohy řeší bravurně, ale ve společnosti jsou dezorientovaní až zoufalí. Někdy to pak řeší agresí.
Slovo zoufalí jsem nepoužil náhodou. Může si tak připadat jeden z dvojice s větším rozdílem IQ. Tedy, ten s nižším IQ, a při tlaku, nebo vysměchu toho druhého taky reagovat podobně. ![]()
Tak tudy ne, přátelé! ![]()
@Adull píše: Více
Jj. Taky jsem někdy mimo mísu.
Jedna příbuzná, kantorka, mi ocenila tak, že docela umím lidem věci vysvětlit. No, taky jsem doučoval… A někdy se holt zapomenu.
Anežka Lídleška.
Příspěvek upraven 23.05.26 v 13:37
@M_Vladim
Ono to vždycky neznamená, že tě ten druhý válcuje svou vyšší inteligenci, když přestaneš mít chuť s nim komunikovat.