Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
237
5.1.12 18:02

Chtěla jsem se zeptat na to porodný atd ..budete to vyřizovat asi až po porodu ,já vubec nevím jak se v tom mam vyznat :( na pracák jdu 18. ledna tak jsem zvědavá co mi řeknou jelikož jsem byla student,ale cely rok jsem si vydelavala a mam to aji potvrzene ..od uradu v brne:) no uvidime.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.1.12 18:05

Porodné se vyřizuje až po porodu.Já to taky pořád zkoumám a vůvec tomu nerozumím. :nevim: Jinak před porodem akorát vyřídíme na matrice jména zavolám dětskému Dr.jestli mě s malou po porodu vezme a jinak nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.1.12 18:06

Na porodný nárok nemám,ale myslím,že tu žádost musíš podávat až po porodu.Na tom pracáku ti určitě všechno řeknou.
Jsem zvědavá,kdy mi teď přijde nemocenská,zatím v tom mají na úřadech trochu zmatek,tak snad nám všechno v pořádku vyřídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.1.12 18:07

A jak je to stím porodným?Kdo nemá a kdo má nárok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.1.12 18:07

Marti,já myslela,že jsi vdaná?To nemusíš chodit před porodem na matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.1.12 18:09

Holky a na jak dlouhou půjdete mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
Martina28 píše:
A jak je to stím porodným?Kdo nemá a kdo má nárok?

Já tedy úplně přesně nevím,vím akorát,že na to dnes nemá nárok skoro nikdo.Navíc jsme měli v práci za poslední dva roky tři těhule a všichni tak +/- stejné platy a nikdo porodné neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686

Aha, takže to se týká jen svobodných?Tak vidíte holky, že se v tom nevyznám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.1.12 18:11

A jak se to dozvím jestli mám nebo ne?Prostě si zažádám a buď mi ho dají nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.1.12 18:11
Martina28 píše:
Holky a na jak dlouhou půjdete mateřskou?

Já chci jít na dva roky,tak po roce se chceme začít snažit o druhé a kdyby se nedařilo,tak si to protáhnu na tři roky.Ale to se asi uvidí až jak to budeme zvládat s jedním mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.1.12 18:14

My právě taky uvažujeme o dvouleté mateřské.i když jako učitelka sem byla vždycky razantně proti tomu,strkat dvouleté dítě do školky.Ale nakonec to bohužel ,musíme udělat kvůli penězům.Protože bysme nevyšli.Splácíme hypotéku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.1.12 18:16
Martina28 píše:
Aha, takže to se týká jen svobodných?Tak vidíte holky, že se v tom nevyznám. :lol:

Při svatbě jste se s manželem na matrice dohodli,jaké přijímení budou mít vaše děti.Takže akorrát stačí vyplnit v porodnici papír o křestních jménech,který porodnice po porodu pošle na matriku.Tym pak vystaví rodný list,který se vyzvedává asi 5 den po porodu (stačí,když tam zajde tatínem s oběma občankami).Když nejsi vdaná a máš přítele,tak se musí na matriku a tam se dohodnou,jestli bude mít mimi přijímení po matce nebo po otci.Když se to neudělá,je to automaticky po matce.

Ten nárok na porodné se asi dá zjistit na stránkách www.mpsv.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
5.1.12 20:25

no já porodný dostanu jelikož budu samoživitelka a byla jsem student.. takže porodný a potom jen rodičovské přídavky..:( no uvidime jestli mi uznaji tu práci bokem.. jdu tam 18.teho ..v klidu bych se pobavila s paní na pracaku kdyby to nebyla naladová stara babizna..se kterou není řeč ! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
5.1.12 21:33

Ja myslim, ze porodne nedostane kazdy, zalezi na vysi zivotniho minima domacnosti. Taky na nej nebudu mit pravdepodobne narok, a rovnou budu dostavat 4letou rodicovskou.

Nasla jsem par odkazu kde to celkem srozumitelne vysvetlili…

http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…

http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…

Ale myslim, ze se vsim by meli poradit na socialnim odboru uradu prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.1.12 21:42

A Petulino já myslela,že dneska si už může délku rodičáku vybrat každý,že je to prostě pro každého 220 tisíc a jen si zvolíš,jak dlouho to chceš čerpat?A ještě můžeš jednou za čtvrt roku délku čerpání měnit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny