Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, Veru, to je tedy něco, to bych tedy už nevydržela. U nás tedy spaní přes den taky nic moc, včera spal taky jen dvakrát půl hodiny a to vstává v 6 ráno, ale v noci naštěstí spí. Vstává tedy dvakrát až třikrát, ale jen nakojím a pokračuje ve spaní. I tak jsem ale už docela zničená, hlavně jsem strašně ulítaná přes den, protože je věčně unavený a vyžaduje neustále pozornost, takže kolem něj pořád skáču a když už si hraje sám, tak zase leze někam, kde to není vhodné, tak ho zase musím hlídat.
Včera jsem mu musela důrazně říct, že kola od kočárku opravdu nejsou k jídlu a co myslíte? Kouknul na mě a začal se tlemit
.Dala jsem ho od kočárku pryč a on tam hned lezl znova a tak pořád dokola ![]()
Nevím, kde neustále bere tu energii, je už tak unavený, že mu občas padá i hlava při jídle, ale pak stejně usne třeba až za 4 hodiny. Neustále něco zkoumá a blbne na bříšku není ani vteřinu v klidu. Přebalit ho nebo vykoupat je nad lidské síly, u toho se neustále přetáčí, vyvrací hlavu, pase, šmejdí všude kolem, nevím po kom to dítě má, my jsme s manželem docela kliďasové
Jsem moc ráda, že je takový živý, ale je to tedy záhul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivčo, my to máme stejně.. je strašně živej, taky přebalování, oblíkání je prostě horor.. nemůžu ho udržět chvilku v klidu. Absolutně nechápu, kde bere tu energii, když v noci takhle řádí.. dneska jsem mu teda dala jednu lahev někdy v půl druhý, když začal kňourat a bylo to mnohem lepší..no, tak holt budeme zase v noci krmit, ale maximálně do roka, to jako jsem o tom naprosto přesvědčená, protože mam několik kamarádek, který ještě dvouletým dětem dávají v noci třeba tři flašky a do takovýho stádia já se teda dostat nehodlam.. navíc, v tomhle věku ty děti nemají už v noci hlad, ale je to vyloženě o zvyku.
NO, takže tak.. jinak já už jsem si na tenhle koloběh snad zvykla. Někdy se až divim, jak to můžu všechno vydržet, protože vstáváme taky většinou v 6, někdy v 7. V noci moc nespí a přes den jsem v jednom kole, většinou až do 11, kdy chodíme s manžou spát a zase je to všechno dokola.. holt organismus si zvykne na vše. Dneska si vzal manža malýho ráno, abych si přispala a já stejně byla ve čtvrt na 9 na nohou.. prostě to nešlo dýl spát.
Jo a včera se mi malej chytnul za nohy jídelní židličky a skoro se postavil, ale podklouzka u ponožka a spadnul a začal řvát..:) ale mazec, no.. za chvilku nám poleze okolo nábytku..
tak zatim pa, holky…hezký víkend.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jak válčíte? Lukášek je trochu nastydlý, tak se mu v noci špatně spí a poslední tři dny jsem se tedy skoro nevyspala, mě taky bolí v krku, takže jsem úplně KO.Luky je přes den úplně v pohodě, neustále někde šmejdí a nejradši tam, kde to nerada vidím, takže ho pořád honím po bytě. Skoro nespí, dneska třeba od šesti od rána jen půl hodiny
Teď jsem ho poslala na chvíli s dědou na procházku, tak jsem si alespoň chvilku odpočinula.
přikládám pár profi fotek z vítání občánků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivčo, moc pěkné fotky!!!
my jsme taky trochu nachlazený…malá má rýmu, asi z té změny počasí…
V noci to máme v pohodě, akorát přes den je nějaká nevrlá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, trochu to tu vázne
U nás se zrovna děje to, že malá asi lézt nebude a bude rovnou chodit. Už se v postýlce staví na nohy.
Takže jsem uvažovala o tom, jestli nepořídím chodítko. ale všude čtu, jak je to nezdravý. Tak nevím. A co vy, jakej na to máte názor
Já jsem třeba chodítko měla a nic se mi nestalo, ale doba je jiná, že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
u nas nic noveho, mala vsude kam potrebuje dovali sudy, takze ani nevim jestli nekdy poleze…tak jsem zvedava, jestli zacne rovnou chodit ![]()
Marti - ja choditko kupovat nebudu, v byte mame vsude prahy a navic mala nesnasi byt nekde uveznena (v kresilku nebo jidelni zidli vydrzi jenom chvili), takze by choditko asi uspech nebyl.
A ze je to nezdravy? No asi zadna parada na kycle a zada to nebude, ale pokud tam dite neni cely den, tak proc ne…Asi je to jak se vsim - co clovek to nazor, takze vseho s mirou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ü nás se taky asi bude spíš dřív chodit než normálně lézt. Luky se sice už měsíc úspěšně plazí, ale, že by lezl po kolínkách, to ani náhodou, rovnou se staví na chodidla a poslední dobou se šplhá do výšky, takže se asi brzy postaví. Včera si poprvé hezky samostatně sedl bez opory.
Chodítko bych nepořizovala, podle naší rehabilitační sestřičky je jakékoli podporování chození nezdravé. Mimčo by mělo samo vstát a pomalu se začít učit chodit kolem nábytku nebo v postýlce. V žádném případě se prý nemá vodit za ruce a tak. Nevím, jaký to mělo vliv, ale já měla chodítko, vodili mě za ruce a teď mám záda dost šílená ![]()
Pár fotek našeho aktivisty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky..
tak já se tedy taky po nějaké době ozývám! Vždycky sem jdu, mrknu, jestli někdo něco nepsal a zase odejdu.. nějak poslední dobou nemam náladu. S malým to máme úplně stejně, jako Ivča.. taky se staví na nohy, šplhá na věci, ale neleze.. už jsem mu pořídila z internetu takové návleky na kolena (gumové), aby mu to po té plovoučce tolik neklouzalo a ještě se to naučil.. ale kdo ví, má mi to přijít příští týden..
JInak je to u nás jak kdy, ale poslední dobou úplná katastrofa. Malej pěkně zlobí, přes den ani ne, dokáže si hrát klidně hodinu, dvě sám.. ale noci jsou šílený.. skoro nespí, kňourá nebo brečí, já k němu pořád vstávám a jsem ráno jak praštěná po palici. Už jsem opravdu hrozně moc unavená, kruhy pod očima je u mě úplná normálka a mam už i děsnou ponorku.. manža mě chce poslat někam na dovču, prej třeba jen na 4 dny, abych se mu tady nezhroutila, ale já malýho prostě neopustim.. to nedokážu..
dnes v noci jsem šla spát do vedlejší místnosti a vzala si prášek na spaní a hlídal manžel. Stejně jsem byla ve 2 vzbuzená a čekala, kdy to začne.. pak už jsem do rána pořádně nezabrala..už to mam prostě zažitý..:( navíc, malej je dnes hrozně ukňouranej, chce jen nosit, já nevim, jestli zase zuby..
holky, jsem už fakt unavená..nějak to poslední dobou nezvládam..
![]()
jinak na chodítko mam stejnej názor, jako Ivča.. myslim, že by se to nemělo dělat.. náš malej třeba zatim ani nesedí a nějaký náznaky taky moc nejsou..
ale tak, holt ho nechávam, no..
tak se zatim mějte a zvládejte to..
papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a vlastně, jediné pozitivní, čím se můžu pochlubit je, že říká mama a tata.. někdy, když řve, tak se za mnou doplazí, začne mě tahat za tepláky a přitom volá mama mama!! ![]()
takže tak.. papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veroniqe, kde jsi prosim Te nasla ty navleky? Mohla bys sem dat odkaz? A pak budu hlavne zvedava, jak se osvedcily. Nemate nekdo tip i na ponozecky s protikluzovou upravou? Radeji bych spis nejake jednobarevne.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tojo píše:
Veroniqe, kde jsi prosim Te nasla ty navleky? Mohla bys sem dat odkaz? A pak budu hlavne zvedava, jak se osvedcily. Nemate nekdo tip i na ponozecky s protikluzovou upravou? Radeji bych spis nejake jednobarevne..
http://www.nejbaby.cz/…ena/d-72283/
CO se ponožek týče, ty mají na hodně místech, s těma gumovýma tečkama.. ale nezdá se mi, že by to mělo nějakej efekt. Já budu rozhodně zanedlouho kupovat bačkůrky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verco, to me mrzi, ze to mate s prckem takhle…Ale byt tebou, tak bych odjela, jestli bude manzel s malym v pohode…treba i jen na prodlouzeny vikend, odpocinout si…Nacerpas nove sily a hned bude lip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Ivčo, malej je dost dobrej, to u nás to vypadá spíš na cvičení kliků-jsou to takový pózy, to byste padly… ![]()
Veru, úplně ti rozumím a chápu tě, my jsme te´d bez malé. Včera si pro ni naši odpoledne přijeli, my jsme šli večer s manžou na hodovou zábavu, přišli jsme ve tři ráno, já úplně totálně rozbitá, ale vyspaná. Mají ji přivézt večer. jsem ráda, že si ji vzali a my jsme si mohli aspoň chvíli odpočinout. Strašně už se na ni těším a je mi smutno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, já být tebou tak taky někam odjedu.fakt přijdeš na jiný myšlenky. Já když sem malou našim dávala přes noc, tak sem měla hroznej strach, ale teď už mi to nepřijde. Vím, že je v bezpečí. a co, oni přece taky vychovali dvě děti. A jestli tam řve, co nadělám, důležitý je, že ji neslyším já a že o tom nevím… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veroniqe píše:
http://www.nejbaby.cz/…ena/d-72283/CO se ponožek týče, ty mají na hodně místech, s těma gumovýma tečkama.. ale nezdá se mi, že by to mělo nějakej efekt. Já budu rozhodně zanedlouho kupovat bačkůrky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Muze dite mit ve skolce opalovaci krem
- 26.5.26 16:23
- LP4
- 1
UPOL psychologie – přijímačky 2026
- 26.5.26 16:02
- obloha241
- 1
Pečovatelka,sanitář(budoucí zaměstnání)
- 26.5.26 16:01
- Mimoň94
- 1
Ivf embryo KM/Morula
- 26.5.26 15:46
- Mišice88
- 2
Cytologie – růst buněk
- 26.5.26 15:00
- lilith1
- 2
Přítel poslal mé nahé fotky kamarádovi
- 26.5.26 16:25
- Ploskutáček
- 51
Autistka a náhlé odmítání jídla
- 26.5.26 14:52
- Anonymní
- 10
Láska k ženám
- 26.5.26 14:22
- Alušáček
- 2
Jak jste naučili dítě na nočník?
- 26.5.26 14:59
- Snopy123
- 10
Postvirový syndrom – zkušenosti
- 26.5.26 16:24
- Janča_6
- 4
Nové příspěvky
Autistka a náhlé odmítání jídla
- 26.5.26 16:34
- Beruska999999
- 11
Snažení o miminko - měření bazální...
- 26.5.26 16:33
- chivavinka
- 33314
Jak jste naučili dítě na nočník?
- 26.5.26 16:33
- Anonymní
- 11
Pečovatelka,sanitář(budoucí zaměstnání)
- 26.5.26 16:32
- DivícíSeŽena
- 2
Přítel poslal mé nahé fotky kamarádovi
- 26.5.26 16:32
- Anonymní
- 55
Sex na pracovišti, hrozí vyhození z práce
- 26.5.26 16:30
- Klopotkova
- 97
Letní obuv puberťáků - co se nosí?
- 26.5.26 16:29
- Titty
- 53
Milenky sem nová diskuze
- Anonymní
- 107808
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- Prelesta
- 839
Muze dite mit ve skolce opalovaci krem
- Katcha
- 3