Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
11.2.13 13:34

Ty jo, to stojej fakt 1000,–? Takový malý botičky? Ať se jdou vycpat… Kdyby jim to aspoň rok vydrželo, že jo, ale to je na pár měsíců, když to jde dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
11.2.13 19:16

Čau holky..
od nás dostal Eliáš jedny Pumy, ty bude mít tak teď na jaro a pořídila jsem mu z výprodeje dvoje adidasky. Ty mu snad vydrží do příštího podzimu. Asi bych měla pořídit ještě nějaký zdravotní, je mi jasný, že adidasky nejsou ještě to pravý ořechový, ale když oni byly tak super slevněný.. :oops: :andel:
Holky, chci se s Vámi poradit, co všechno a jak jedí vaši prcci.. Eliáš poslední dobou totiž vůbec nechce jíst, kdy by měl a vlastně chce jíst jen když jíme my a co jíme my. Jenže my jak se doma střídáme, každej jíme jinak a on prostě pořád chce, leze za náma a řve ňami a když mu nedáme, tak chytne hysterák. No a když mu pak chci dát jeho, tak to do něj za boha nenarvu. Takže se snažíme jíst tak nějak když má on.. ale třeba za dnešek mi přijde, že toho snědl strašně moc, pátý přes devátý, úplně se bojim, aby mu v noci nebylo špatně..
dám příklad dnešního jídelníčku:
9:00 domácí lipánek s půl banánem
11:00 slepičí polévka
11:30 trochu špenátu s vepřovým masem
13:00 celé malé jablko
15:00 poprvé jsem mu zkusila dát Monte
16:30 celý kus švestkového koláče
18:00 půl rohlíku s gervais a šunkou, kousek papriky, kousek mrkve
19:00 u postýlky cca 100 ml sunar

Takže takhle pro dnešek, jinak úplně miluje mandarinky, ty máme téměř denně a pořád veškerý ovoce.

MarFr: jak se vlastně jmenuješ?? Abysme Tě oslovovaly trochu domáčtěji..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.2.13 19:36

@Veroniqe u nas je to s jidlem to same :zed: Nekdy nesni skoro nic, jindy by se strhla a samozrejme, ze nase jidlo je hit. Kdyz to jde a varim neco vhodneho, tak jime spolu.
Ale jakmile vidi jidlo na stole, nebo kolac ke kafi tak po tom jde jak silena :roll: Ale mandarinky jsou taky jeji oblibene.
Dnes: 5:00 210ml sunaru
8:00 kousek chleba s maslem
11:30 br.kase se zeleninou a sunkou
15:00 presnidavka ovocna
16:30 kousek meho tvarohoveho kolace
17:30 pul housky se syrem
19:00 210ml sunaru

Ale jsou dny, kdy se v jidle jenom vrta a nesni skoro nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
11.2.13 20:02

Peťo tak to mi přijde ten jídelníček hodně podobný, jako u nás.. Já jako vařim téměř vše po nás společně, ale jde o to, že třeba jí dřív než já, protože pak jde spát a já jim až ve 12, ale on prostě nechce. On by byl nejšťastnější, kdybych si to nandala k sobě na talíř a dávala mu do pusy ode mě..
A přesně, jakmile cokoliv dělam v kuchyni, něco je na stole, okamžitě řve ňami ňami, jak kdybych mu nedala měšíc najíst.
Někdy mě před obědem tak naštve, že ho dám spát jen s flaškou sunaru.. vařim to tu jako k*áva s prominutím, posadím ho do židličky a on začne dělat ne, ne a odvrací hlavu na stranu. Nedostanu do něj za boha nic, všechno vyplivne, tak na to nemam nervy a jde spát. To se pak musí najíst až když se vyspí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.2.13 20:08

No tak jídlo je zrovna dobrý téma :potlesk: Přijde mi, že Olďajz jí hrozně moc (sní třeba celý krajíc chleba s gervais) :( A i když toho sní hodně, a já si pak třeba něco dám, tak honem maže za mnou a chce ještě to moje. Nejspíš to bude normální, že chtěj jíst to co máme my. Nejvtipnější je, když mu dám polívku do jeho mističky, tak si nedá a řve, ale když mu dám tu stejnou polívku ze svého talíře, tak by to všechno snědl. Komediant… Myslim, že Eliáškovi špatně nebude, teda pokud se množstevně zásadně v jiný dny nelišíte :)
A vy už dáváte mandarinky? Já jsem je ještě nezkoušela, myslela jsem, že až po roce. Což už teda je, ale teď jsem začla s tou syrovou zeleninou (paprika mu jede :), tak za pár dní to taky zkusím.
Taky nějak nemůžu vykoumat, co mu mám dávat k obědu. Teda to by bylo normálně jasný, ale já mu musím vařit k večeři, protože jedině tehdy mi vydrží spát i celou noc. Když mu dám třeba jen namazanej chlebík, tak nic. Takže mu dávám ten chleba spíš k obědu, ale je mi jasný, že to neni ono :( Jenže jsem kuchařka spíš začátečník :oops:, tak nějak nevím, jak se k tomu postavit a abych mu vařila 2× denně, to by mě kleplo :)

Jinak jsem Martina :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
11.2.13 21:22

Jé, další Martina v diskusi… :lol:
Jinak holky, vy jíte tolikrát denně? U nás je to tak:
9:00 snídaně-většinou lipánek nebo pribinák
12:00 polévka-jakákoli
15:00 druhé jídlo-jakékoliv-nosí tchýně školní stravu, takže malá už jí to co my
18:00 ovoce
19:00 240ml nutrilonu
jinak dnes jsem jí dala do ruky celej rohlík a málem se mi udusila, takže to teda nepůjde :( -normálně sem jí musela křísit, fakt mě polil smrtelnej pot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
11.2.13 21:29

Přidávám fotečku se sobotního karnevalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
12.2.13 07:33

Ahoj holky,

tak podle toho co píšete mi přijde, že mám doma malého otesánka, sice nevyžaduje jídlo ode mě, protože jsem mu nikdy od sebe nenabízela, tak ho to asi ani nenapadne, ale toho svého sní tedy dost a stejně se ještě na jídlo budí v noci.

6:00 230ml sunar
7:00 pár kostiček pečiva s máslem (to mu moc nejede, protože to musí kousat)
9:00 ovocná přesnídávka nebo čerstvé ovoce (banán, jablko) cca 200g
12:00 maso se zeleninou cca 200g (stále to musím dělat hodně na jemno, kousky zatím toleruje jen když má náladu)
15:00 200g bílého jogurtu nebo tvaroh s jogurtem
17:30 kaše z 200ml sunaru
19:00 200ml Sunaru
cca kolem půlnoci 230 ml sunar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
12.2.13 07:35

@Martina28 To je berunka roztomilá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
12.2.13 09:53

Ivčo sice jíte často, ale zase mi přijde ta strava spíš pořád dost kašovitá, takže asi to potřebuje častěji. To Eliáš je zase opak, jakmile není co kousat, tak to nechce..
Marti28: je fakt, že jíme často, ale zas tolik toho nesní. A máme jen jedno teplé jídlo denně, ten oběd, kdy mi sní většinou jen polévku, druhé jídlo jak kdy. Je omáčkovej, takže u babiček by se strhnul při svíčkový s knedlíkem, což já doma prostě nedělám.
A Marti, to je jasný, že to musel bejt hororovej zážitek, my teda zbaštíme rohlík celej naráz, když ho má v ruce. Běžně když nakupujeme ho zpraskne celej..
MartiF:já dávám mandarinky už asi od 10. měsíce, on je opravdu miluje, byl by nejradši živ jen na nich.. každej ten měsíček mu rozříznu napůl, kdyby tam byly pecky, tak je vyndam a dam mu to na stůl do obýváku a on si to průběžně pořád bere a jí.:) A s těma obědama, tak mu dej totéž, co večer? Nebo třeba k obědu mu dej večeři z předchozího dne a pak zase večer nové jídlo a pořád takhle dokola… já teda večeře teď taky řešim, kaše mi bojkotuje, tak dáváme většinou to, co ke svačině. Někdy mu udělam palačinku, slanou nebo sladkou, někcdy má lipánek s rohlíkem, někdy teda tu kaši, je to různý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
12.2.13 09:54

NO a Marti malá boží!!! Nám přišel včera obleček Ferdy Mravence, jdeme za 14 dní.:) ale nevim nevim, ty tykadla si bude asi rvát z hlavy.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
12.2.13 10:12

@Veroniqe No on právě ty kousky pořád hodně odmítá, jak má v jídle kousky, tak to většinou odmítá jíst a rozprasí to všude kolem, ale už se to trochu zlepšuje, tak snad tomu taky někdy přijde na chuť :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
12.2.13 11:03

No mě to s tím vařením vyjde vždycky tak nějak blbě, že toho mám buď akorát na jedno jídlo, nebo mi zbyde trošinku navíc, což už by na druhé jídlo nestačilo. Asi na tom budu muset zapracovat. Nejhorší pro mě je, že nevím, co pořád vymýšlet… S námi jídlo ještě nejí (měl zatím akorát tu polévku), jelikož u nás vaří většinou taťka (říkám taťka, páč nejsme svoji a říkat přítel mi přijde uhozený, když spolu máme dítě :oops: ), protože ho to baví, on ale vymýšlí takový experimenty, že to pro malýho moc není, tak mu zatím vařím zvlášť.
A když tak koukám na ty vaše jídelníčky, tak se možná nedivím, že chce Olda pořád jíst. Asi mu dávám málo vydatné jídlo :) Dneska to začalo v 7:30 kojením, v 8:30 už chtěl jíst, tak dostal Aktivii s půlkou banánu a o půl desáté už se na mě zase sápal, že něco chce, tak jsem mu dala přesnídávku. Tu snědl teda jen kousek. No ale takhle to je u nás celý den, pořád by něco jedl. Bohužel mu to ještě prokládám kojením, jelikož bez toho prostě neusne, takže je to občas tak, že se nají a ještě se musí nakojit, aby usnul. Takže taky takovej malej otesánek, nic si z toho Ivčo nedělej :) Taky podle toho váží, skoro 11 kg :lol:
Marti a to malá ještě rohlík nejí? Nebo se prostě zrovna včera dusila? Mě to trošku právě zarazilo, když píšeš, že jí obědy z jídelny, tak že by jí vadilo kousat rohlík?
Olda dělal vždycky hrozný scény s kouskama, ale jakmile dostal poprvé rohlík do ruky (to bylo myslím někdy kolem 8. měsíce), tak se to s kouskama výrazně zlepšilo. Teď už normálně kouše jablko nebo třeba tu papriku. Jídlo mu vařím na malý kousíčky, ale u toho mám spíš pocit, že to celý polyká, než že by to kousal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
12.2.13 13:05

MartiF a co mu tedy každej večer vaříš?? My to máme s jídlem podobný, manžel je sportovec, nemůžu mu vyvařovat českou klasiku, takže denně jíme buď těstoviny na různý způsob, rýži, kuskus, brambory.. někdy se to pro malého hodí, někdy ne, takže mu musim uvařit zvlášť. Co ale dělám denně a fakt to má rád jsou polévky. Buď vývary (hovězí, slepičí - máme domácí slepici od babiček, zeleninový) no a dnes jsem třeba dělala brokolicovou krémovou, nalámala mu do toho rohlík a to byl celej jeho oběd.
NO a pak ale opravdu celej den chodí a ňamiňami, takže tuhle křupka, tuhle mandarinka, jablko..a taky mu to dam většinou kousek do ruky a on ukousává sám.. jakmile jdu na něj s kašovitou stravou po lžičce, tak by mi to vyrazil z ruky..
To jsem vám neříkala, jak jsem mu dělala borůvkové knedlíky z tvarohového těsta, ještě jsem mu rozmíchala borůvky se smetanou a cukrem a on mi to za boha nechtěl jíst!!! Měla jsem to po půlce bytu, to by mě vzal čert!!! :evil: Já se tady s tim s*ru a on to pak ani nežere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
12.2.13 13:27

No vařim brambory, zeleninu a maso. Brambory střídám s rýží. Těstoviny moc nechce. Hodně mu šmakuje rajčatová omajda s rýží. Občas mu udělám špenát. Tudle jsem mu dělala zapečené brambory s brokolicí, ale to mu nejelo. No a takhle pořád dokola…Dneska jsem si říkala, že zkusím kuskus. No každopádně když mu to nandám, tak to ještě nevypadá jako normální jídlo, protože to všechno smíchám. Jak měl v lednu ten průjem, tak měl mít dietu, už jsem nevěděla co bych, tak jsem mu uvařila brambory, nechala jsem je na větší kousky, aby si to sám bral a kousal, ale to nechtěl ani vidět, takže to musím pořád krájet na malé kousky a nesmí to být moc suché, aby mu to klouzalo do krku :)
Ty polévky bych mohla zkusit vařit, bych si dala k obědu taky, že jo. Ale zase zde narážím na problém, že neumim vařit :oops: :) Musim se donutit najít nějaké recepisy. Když mě se většinou po večerech vůbec nechce nic dělat :)

Jinak mu přes den nechávám v mističce třeba jablko nebo hrušku, tak si občas k tomu dojde a kouše. Ale většinou s tím spíš flákne na zem :lol:

Až budeš, Veru, příště dělat borůvkové knedlíky, tak dej vědět, my na ně dojdem. No teda spíš já :mrgreen: Asi na takovou dobrůtku ještě neni zralej :D

Olda má po tom včerejším očkování uplně rudou nožičku, bouli jako blázen a asi začíná vylízat teplotka :( Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny