Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
26.2.13 11:57

@IvčaL Ivčo, díky tvému podrobnému popisu jsem dokázala ostříhat nehty na nohách. U první nohy byl i docela v klidu, u druhé už zjistil, že se něco děje, tak mě začal tou druhou volnou nohou kopat co mu síly stačily, ale zvládla jsem to :mrgreen: Ovšem ruce teda ne. To mi do těch nůžek šahal druhou packou a to už jsem se fakt hodně bála, že ho stříhnu. No, budu to muset nějak vymyslet.
Každopádně jste mě holky překvapily, že všechny stříháte, když jsou děti vzhůru, trošku si připadám jak tydýt :mrgreen:
@Lenka86 Leni, nejhorší je nejspíš to čekání, viď. Co se týká toho chování v nemocnici… Chápu, že je člověk občas unavenej, otrávenej, nedaří se, nemá náladu atd., ale zrovna ve zdravotnictví by člověk očekával, že se budou chovat profesionálně a nejlépe i mile, páč člověk přece jenom potřebuje povzbudit a určitě né se ještě stresovat z toho, jak se k němu sestřičky chovaj, že. Ale já vás teda všechny do jednoho pytle neházim. Zatím jsem měla vždy štěstí. Já bych si spíš stěžovala na prodavačky v obchodech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.2.13 10:05

Bože, dneska je Olďajz tak protivnej :pocitac: Furt se vzteká a leze po mě, no co to jeee?? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
28.2.13 17:02

Ahojky, jojo to znám Adéla je taková posledních 14dní, teda střídavě. Ale u nás to budou asi zuby, páč k tomu ještě slintá, cpe si ruce do pusy atd… už aby byly všechny venku a bude klid:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
1.3.13 09:31

Ahoj holky, prosím prosím kde jste kupovaly ty kostýmy na maškarní? Sháním na áďu, jdeme příští sobotu, ale nějak nikde nemůžu sehnat velikost 80-86.. a nejlépe berušku. Všude jsou od vel.92 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
1.3.13 09:35

@Lenka86 mala byla na karnevale za berusku, mela cerne bodycko a cervenou tutu sukynku s cernymi puntiky. V jeji velikosti jsem ani za nic nesehnala zadny kostym.
Pohledej na MMB nebo obcas Tesco miva kostymy, ale zvirata jsem nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
1.3.13 15:12

Leni mrkni tady na paní: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Nějakou vel. 86 jsem tam viděla..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
1.3.13 19:15

Díky holky, mrknu na to:) taky jsem přemýšlela, že půjde za berušku, punčošky, bodyčko a sukýnku v černý a červený barvě se dá sehnat a tykadýlka taky:)
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
1.3.13 22:01

My jsme měli taky domácí výrobu berušky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
2.3.13 20:29

Ahoj holky, měla bych technický dotaz, protožetomu nějak nerozumím…
1.Když si u zaměstnavatele zažádám o prodloužení rodičovské ze 2 na 3 roky, musím to nahlásit i na pracáku skrz výši rodičáku nebo ne?
2.Když mi ke 30.6.končí pracovní poměr a já do 180dnů od ukončení nastoupím na mateřskou, budu v ochranné lhůtě, tudíž budu mít nárok na další rodičák?

Já jsem z toho totiž vážně jelen :zed: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
3.3.13 08:17

Čauky Marti.. Já tomu teda za mák nerozumim, ale podle mě je to úplně přesně, jak jsi napsala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
3.3.13 09:08

Marti, nejsem si jista, ale myslim, ze je potreba to nahlasit i na pracaku, asi ani ne tak kvuli vysi prispevku, ale kvuli placeni pojistneho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
3.3.13 09:23

Jinak u nas se oteplilo a slezl vsechen snih, takze mala konecne dostala moznost vylezt z kocaru a tapat po svych.
A konecne se po dvou mesicich upravilo spani, byla jsem uz celkem zoufala a zacala ji davat homeo sirup a vypada to ze zabral, tak tukam, at nam to vydrzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
3.3.13 10:56

@Petulinaxx Krásná fotečka, už se taky moc těším až s malým vyrazíme ven po svých, jen tedy nemáme boty, tak čekám na jaro.

Marti, nahlásit to musíš především na pracáku, jednak, jak píše Petulina kvůli pojištění a pak taky ti rozpočítají peníze, které ti ještě mají vyplatit do těch dalších měsíců, o které si to prodloužíš. Navíc si myslím, že si to nemusíš prodlužovat o celý rok, ale může o libovolnou dobu, jakou chceš a každá tři měsíce to můžeš prodloužit nebo zkrátit. Jediná podmínka je, že ti nemůžou vyplácet víc než 11 500 tis za měsíc.

K tomu pracovnímu poměru na dobu určitou moc nevím, ale myslím, že když ukončíš pracovní poměr, tak nemáš prostě nárok na mateřskou a nastupuješ hned po porodu na rodičák, na který má právo každý. Jediná možnost by snad byla, pokud budeš těhotná, tak nastoupit na nemocenskou, na které jsi také v ochranné lhůtě a být na ní až do porodu, ale stejně si myslím, že pokud máš se zaměstnavatelem smlouvu na dobu určitou a na mateřskou nenastoupíš dřív než ti poměr skončí, tak na ní nárok mít asi nebudeš. Také asi hodně záleží na tom, jaké máš vztahy se zaměsnavatelem a na čem se spolu dohodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
3.3.13 19:56

Ahoj holky..
já se do těchhle konverzací vůbec nemůžu zapojovat, protože tomu fakt nerozumím a zjišťuju si něco až tehdy, když to osobně potřebuju.. takže radši ani neradim.. :lol:

Petulinaxx malá je opravdu, ale opravdu tak nádherná..Má úplně neskutečný kukadla..:)
My jsme dneska taky vyběhli, ale jen jsem ho nechala vyjít kopec do relaxačního centra, nemáme totiž zimní botičky, tak jen rychle vyvenčit.. jinak jsme šli do solné jeskyně. Pořád nás totiž trápí kašel a rýma, nějak se toho nemůžeme zbavit..:( Tak třeba ta jeskyně trochu pomůže..
Jo a zítra po roce kontrola u gyn.. tak jsem taky zvědavá. Snad mě nečeká nějaké nemilé překvápko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
3.3.13 20:29

Holky, díky za odpovědi, já totiž tomu taky nerozumím. Ale jestli budu na duhý těhu na nemocenské, tak nebudu moct nikam zase vylézt :pocitac: to by se mi teda nelíbilo.
Petulino, krásná fotečka! Já už sem malou taky zkoušela postavit na cestu, ale vrávorala jak opilá a vůbec jí to chození venku nešlo. No holt to má kočenka doma víc vyšlápnutý :lol:
Jinak já mám gyn, prohlídku za sebou a zatím vše v pořádku, další výsledky budou za měsíc…Místo mého dr.tam dva dny úřaduje doktorka, která je v důchodě a musím říct, že jsem z ní měla lepší pocit než z mého dr, tak se budu už objednávat jen k ní…Jinak mi taky říkala, že mi zkusí s tím druhým těhu pomoct tak, abychom nemuseli s manžou zase na IVF, tak sem zvědavá…Až dostanu měsíčky, tak mám přijít třetí den na krev, že mi udělá horm. profil a podle toho se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny