Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš pravdu. Kašlu na to, co tomu řekne okolí. Právě mi zemřela maminka a můj přítel mi dává sílu jít dál. Bez něj bych to nezvládla. Smrt maminky mi otevřela oči. Žijeme jen jednou, tak chci žít podle svých představ. Je to můj život. A lidi? Ať si nás pomlouvají
Přesně jak to někdo psal. Není to o věku, ale o tom, jak je vychovaný. Mě je 29,příteli 24.Matka ho prostě vedla k samostatnosti, takže vypere, uvaří, uklidí kdykoli, kdy potřebuju, aby mi pomohl.Jsem za něj strašně ráda. Ještě mi nebylo s nikým líp. Akorát s těma dětma to bude horší. Taky se do toho nijak nehrnu, ale bojím se, že když budem dlouho čekat, pak už to nepůjde. Pořád to protahuje. Prvně v mých 30,teď už jsem to musela posunout na 31.Taky by pořád pařil…kdežto já už chci klidný večery a nohy v teple
Ale jinak je vážně zlatej a neměnila bych ![]()
Ja mam manzela o 11let mladsiho a musim rict, ze NIC lepsiho me v zivote nemohlo potkat… vychovavame spolu 2 male deti a je to naprosto uzasne… ![]()
Ale samozrejme zalezi na to, jak na tom ten chlap je. Ten muj nepije, nekouri, nechodi parit, je pracovity, rozumime si ve filmech, v zajmech, proste ve vsem ![]()
(omlouvam se za anonym, ale je to kvuli novemu nicku, kvuli soukromi).
@Anonymní píše:
Krasny den![]()
Predem prosim o zachovani anonymity.
Holky mate nektera zkusenost s mladsim partnerem? Spatnou i dobrou. Nekoho jsem potkala, je o pet let mladsi, jsou tam vzajemne sympatie, kdyby mi nerekl, ze je mladsi![]()
tak bych to do nej ani nerekla, dle chovani.Ale i tak mam obavu. Prosim o vase zkusenosti.
pět let fakt neřeš ![]()
Já měla o 7 let mladšího partnera a asi už nikdy víc:-( absolutně nevyzrálej..ale třeba je to jen povahou.
Věk vůbec nic neznamená. Musíte si prostě padnout do oka a rozumět si. A když se nechová oproti Tobě úplně jako děcko, tak v pohodě ne? A určitě bych neřešila pomluvy. Hlavně 5 let vůbec nic není ![]()
Za sebe muzu rict, ze vek neni naprosto rozhodujici. Muj ma dvacetsest a dnes a denne posloucham od jeho i jeho maminky, jak je „strasne mladunky“… Zkracene chova se i vypada, jako by mu bylo patnact a bohuzel se tak nejen citi, ale i vystupuje a mne prijde, ze nemam vedle sebe chlapa, ale druhe dite…
O věku to není
je to individuální, někdo se ani ve 40ti neumí chovat jako dospělý člověk a naopak, někdo je ve dvaceti dost vyzrálý a zodpovědný. Můj přítel je o 15 let mladší a po zkušenostech s partnery staršími se to nedá srovnat. Máme malé miminko o které se neskutečně stará
od začátku mi pomáhá a kdyby mohl, tak snad i kojí. Někdy si klepe na hlavu, když ze mě vypadne nějaká perla
(hláška) a říká, že chtěl starší a rozumnou a ne pouberťačku
Nevím, co bude za deset, dvacet let…ale nevím ani co bude zítra, takže tohle opravdu ženský neřešte a užívejte si toho, co Vám poslal osud do cesty ![]()
@sagittarius píše:
Za sebe muzu rict, ze vek neni naprosto rozhodujici. Muj ma dvacetsest a dnes a denne posloucham od jeho i jeho maminky, jak je „strasne mladunky“… Zkracene chova se i vypada, jako by mu bylo patnact a bohuzel se tak nejen citi, ale i vystupuje a mne prijde, ze nemam vedle sebe chlapa, ale druhe dite…
svého manžel jsem poznala v jeho pětadvaceti letech, o rok později jsme se dali dohromady a začali spolu chodit… v té době byl rozumný, zodpovědný a vyzrálý víc než většina mnohem starších chlapů… o věku to fakt není… někdo je jako druhé dítě i ve čtyřiceti…
@Regina Hero píše:
svého manžel jsem poznala v jeho pětadvaceti letech, o rok později jsme se dali dohromady a začali spolu chodit… v té době byl rozumný, zodpovědný a vyzrálý víc než většina mnohem starších chlapů… o věku to fakt není… někdo je jako druhé dítě i ve čtyřiceti…
Presne tak… Absolutne to neni o veku, ale o vyzralosti, zodpovednosti atd.
@kiara76 píše:
O věku to neníje to individuální, někdo se ani ve 40ti neumí chovat jako dospělý člověk a naopak, někdo je ve dvaceti dost vyzrálý a zodpovědný. Můj přítel je o 15 let mladší a po zkušenostech s partnery staršími se to nedá srovnat. Máme malé miminko o které se neskutečně stará
od začátku mi pomáhá a kdyby mohl, tak snad i kojí. Někdy si klepe na hlavu, když ze mě vypadne nějaká perla
(hláška) a říká, že chtěl starší a rozumnou a ne pouberťačku
![]()
Nevím, co bude za deset, dvacet let…ale nevím ani co bude zítra, takže tohle opravdu ženský neřešte a užívejte si toho, co Vám poslal osud do cesty
Nepíšeš náhodou o mém muži?
Máme to úplne stejné do puntíku. Zkrátka není to o veku, ale o prístupu k životu a o porozumění ![]()
Píšu po dlouhé době plné zklamání a bolesti. Kvůli svému příteli jsem odešla ze zaměstnání. On do svého nového kolektivu zapadl, měl tam spoustu známých. Mě v novém zaměstnání kolektiv nebral. Bylo to samý bonzování a faleš. Nikdo mi nepomohl, jen brigádníci. Zhoršily se mi deprese. Přítel to neustal a opustil mě. Toho dne jsem se psychicky zhroutila. Skončila jsem na antidepresivech, pak na psychiatrii. Během dvou měsíců jsem zhubla z 61 kg na 45. Měřím 1,70 m. Pět měsíců jsem byla na neschopence. Jsem zadlužená, protože výdaje jsou větší než příjmy. Teď jsem nezaměstnaná a s následky anorexie a při antidepresivech bojuji do dnes. Nemám ani sílu pracovat. Od února jsem přibrala jen tři kila. Můj bývalý přítel mě úplně ignoruje a snad ani už neví, že jsem kdy byla. Vrátil se zpět ke svým kamarádům a hraní her na pc. Ano, byly krásný ty měsíce s ním a toho času nelituji. Jen nevím, jestli ty chvíle štěstí stály za moje zničený zdraví.
![]()
@marsidavid
To je mi líto…Přeji at už je všechno jen lepší, musíš ale Ty sama hlavně chtít ![]()
@sagittarius píše:
presne jak se tu pise, neni to o veku. Muj muz ma 27, poznala jsem ho v jeho 20 a uz tenkrat mel uvazovani mnohem dospelejsi nez ja v 31.. Samozrejme jsou veci, do kterych musi clovek vyzrat vekem, ale tady mi to prijde, ze je to celkem mamanek, ne?
@marsidavid
je mi to moc líto, co tě potkalo…
Ale s věkem přítele to nesouvisí, mě do podobného stavu přivedl první manžel a to byl o tři roky starší než já… nesmíš to vzdávat, ženská vydrží víc než člověk… zvládneš to… každá zkušenost dobrá zkušenost, i když v tu chvíli se to tak nezdá… ![]()