Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mám pětileté dítě, které má moc rádo mléko od kravičky, ale dnes jsem se dozvěděla jak vlastně funguje to, kdy kráva může dávat mléko!
musí jí oplodnit, pak jí mládě vezmou a pak zase oplodní a zase vezmou, aby pořád mohla mít mléko!
toto je strašné!! můžu někde koupit mléko, které bude produkované z lásky a ne z nuceného oplodnění?
já mám intoleranci na laktozu takze vubec mleko nepiju.
anonym - osobní informace
A to je pro tebe nejaka novinka?
Maso jis? Darovalo ti ho zviratko z lasky?
Příspěvek upraven 10.04.18 v 17:31
@inkakřivák píše:
@Evulina Ano, jenže ti lidé chovají mléčné krávy, ne na maso. tedy oni potřebují dojit, ne koukat na rodinné štěstí nějaké Stračeny. A telata se odstavovala vždycky co nejdřív, aby bylo mlíko pro lidi. To je zase jen ten přepych, ve kterém žijeme a proto můžeme řešit takovéhle s prominutím nesmysly..
Ne, je to lidská nenažranost. Lidi dneska musejí mít všeho habaděj a hned, to je celé. Dám ti příklad - naše slepice mají měsíc až dva v zimě pauzu a nesnášejí. Co dělám? Holt se s vejcema uskrovním, snažím se vymýšlet recepty, kde nejsou nebo jen málo, abych kupovala jen minimum. Rozhodně nedělám nájezdy na sámošku a nevykoupím kartony z velkochovu. Dneska holt musejí mít lidi jahody i v zimě, zhejčkaný jsou a pak to takhle vypadá no ![]()
Hele, zapominate na jednu vec, kravy na mliko vyprodukuji za den mnohem vic, nez by tele vypilo. To, ze se tele da pryc, je spis z duvodu, ze je to jednodusi. Cetla jsem, ze jsou farmy, kde maji mliko jak pro tele, tak pro lidi, ale nakolik je to slozitejsi, ja nevim, nejsem farmar
My teda mliko koupime vyjimecne (u nas jede kesu a mandlove), trochu vic v sezone, kdyz jsou otevreny farmy v okoli, to pak nich kupuju i syry, a naprosto pohadkove smetany. Ty jdou teda koupit lehce i v obchode. Slepice a zeleninu mame nase. Chtela bych i kozu, ale to uz u manzela neproslo ![]()
@tessa2323 píše:
Nevidím důvod to hledat..Nám mléko chutná.
Však ať si každý dělá, jak to cítí a vnímá.
Jenom si myslím, že zavírat oči by se neměly (to myslím všeobecně).
Támhle se každej kouká, jestli někdo netýrá psa nebo kočku, ale způsob chovu dobytka a drůbeže ve velkochovech nikdo moc neřeší, tam je to to týrání holt ve velkém a tečou v tom obří prachy ![]()
@Evulina My slepicim pridali „topeni“ do kurniku a mame vajicka i v zime. Jo a mimochodem, mame dve generace, z te druhe se vyloupl i jeden kohout a jak tam ted sexualne „morduje“ vsechny, tak znovu zacaly snaset i ty stare ![]()
@inkakřivák píše:
@Evulina Ano, jenže ti lidé chovají mléčné krávy, ne na maso. tedy oni potřebují dojit, ne koukat na rodinné štěstí nějaké Stračeny. A telata se odstavovala vždycky co nejdřív, aby bylo mlíko pro lidi. To je zase jen ten přepych, ve kterém žijeme a proto můžeme řešit takovéhle s prominutím nesmysly..
Přesně můj názor ![]()
@Lenka_Hal Tak si to jednoduše představ. je ráno, čtyři hodiny, tma jak v pytli. naběhnou ženský a pustěj krávy do dojírny, tam jde kráva na kolotoč, podojit a zpět do stáje, kde má nachystané krmení, jo?
A ted verze dvě. Budou tři nebo dvě v noci, naběhnou ženské, vytřídí krávy a telátka, aby se mohla telátka napít, potom zase ty malé potvory bedlivě vytřídí, odvedou - a to všechno třeba ve dvousethlavém stádu - a hurá jdeme dojit. A dojit se takhle brzy musí, aby se stihlo mlíko odvízt do mlíkárny. Tomu se říká reálný pohled na věc.
@Lenka_Hal píše:
Hele, zapominate na jednu vec, kravy na mliko vyprodukuji za den mnohem vic, nez by tele vypilo. To, ze se tele da pryc, je spis z duvodu, ze je to jednodusi. Cetla jsem, ze jsou farmy, kde maji mliko jak pro tele, tak pro lidi, ale nakolik je to slozitejsi, ja nevim, nejsem farmarMy teda mliko koupime vyjimecne (u nas jede kesu a mandlove), trochu vic v sezone, kdyz jsou otevreny farmy v okoli, to pak nich kupuju i syry, a naprosto pohadkove smetany. Ty jdou teda koupit lehce i v obchode. Slepice a zeleninu mame nase. Chtela bych i kozu, ale to uz u manzela neproslo
Zkus ho překecat, koza není náročná a je s ní i sranda ![]()
Jo, na dožínkách v Hradci se místní družstvo chlubilo, jak jim jedna kráva dává přes 60 litrů mléka za den - takový tele, který by to vypilo, si teda nedovedu představit ![]()
Jsem držka držkatá, tak jsem tehda nahlas do davu zavolala „chudák kráva“. Bylo mi jedno, co si o mě kdo tehdy myslí..ten chlap se chlubil tím, jak tu krávu chudáka týraj.
@Evulina Budeš se divit, ale těch týraných krav ve velkochovech není zdaleka tolik jako třeba psů v množírnách.
@Evulina píše:
No, ono by se taky prd stalo
Tak ja mam treba mliko rada ![]()
@Lenka_Hal píše:
@Evulina My slepicim pridali „topeni“ do kurniku a mame vajicka i v zime. Jo a mimochodem, mame dve generace, z te druhe se vyloupl i jeden kohout a jak tam ted sexualne „morduje“ vsechny, tak znovu zacaly snaset i ty stare
No jo, topení do kurníku..na to já zas přemlouvám manžela ![]()
Takže máme domácí úkoly, ty přemluvit muže na kozu, já na topení slepicím
![]()
@inkakřivák píše:
@Evulina Budeš se divit, ale těch týraných krav ve velkochovech není zdaleka tolik jako třeba psů v množírnách.
No, když krávě odebereš tele hned po narození a ještě jí nutíš dojit víc jak 50 litrů mlíka za den, což se děje běžně, tak to prostě z mého pohledu týrání je ![]()
Psi v množírnách jsou samozřejmě hnus, o tom žádná.
Jak ji nutíš? ona to mléko vyprodukuje. Když ne, tak z ní víc nedostaneš. A co když je třeba některá ta kráva ráda, že se o toho smrada nemusí zajímat? Může si chodit kde chce, dělat co chce, jenom dvakrát za den na kolotoč!
@inkakřivák píše:
@Lenka_Hal Tak si to jednoduše představ. je ráno, čtyři hodiny, tma jak v pytli. naběhnou ženský a pustěj krávy do dojírny, tam jde kráva na kolotoč, podojit a zpět do stáje, kde má nachystané krmení, jo?
A ted verze dvě. Budou tři nebo dvě v noci, naběhnou ženské, vytřídí krávy a telátka, aby se mohla telátka napít, potom zase ty malé potvory bedlivě vytřídí, odvedou - a to všechno třeba ve dvousethlavém stádu - a hurá jdeme dojit. A dojit se takhle brzy musí, aby se stihlo mlíko odvízt do mlíkárny. Tomu se říká reálný pohled na věc.
No, ono jde o to, že celkově velkochovy jsou prostě nepřirozená věc.
Dřív si každý měl svoje hospodářstvíčko, svojí jednu krávu nebo kozu, jedno dvě prasata, slepice..snažím se podporovat tuhle myšlenku, aby se k tomu lidi zase třeba, aspoň někteří, vraceli.
@inkakřivák píše:
Proto rada priplatim za maso, mlecne vyrobky, sveho casu vajicka, aby se tyhle a podobne narocnejsi scenare mohly uskutecnit. Ja to tak mam se vsim, radeji uberu na kvantite a pridam na kvalite
![]()