Mléko od kravičky s láskou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
10.4.18 17:45
@inkakřivák píše:
Jak ji nutíš? ona to mléko vyprodukuje. Když ne, tak z ní víc nedostaneš. A co když je třeba některá ta kráva ráda, že se o toho smrada nemusí zajímat? Může si chodit kde chce, dělat co chce, jenom dvakrát za den na kolotoč!

Ty jsi dobrej teda..jo, kráva už toho má plný zuby, ale když necháš u ní potomka třeba rok. Rozhodně mi ukaž krávu, která je štěstím bez sebe, že jí hned po porodu sebereš tele :roll:
Jinak si nedělám iluze, že krávám nedávají nějaké přípravky na zvýšení dojivosti. 60 litrů za den fakt není normální a neznám soukromýho chovatele, kterýmu by kráva takhle šíleně dojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80152

@Evulina Vzhledem ke stupni urbanizace se ti to asi moc nepodaří. A v nových sídlištích naležato nesmíš mít ani slépku.
@Lenka_Hal To je sice pěkné, ale co myslíš, kolik lidí bude ochotných toto dělat? A jak to bude s bezpečností, když se tam ty ženské budou motat mezi krávama? Ono to není tak prosté jak se zdá. Možná by neškodilo si vyrazit na půl roku na brigádu do českého zemědělství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
@Lenka_Hal píše:
Proto rada priplatim za maso, mlecne vyrobky, sveho casu vajicka, aby se tyhle a podobne narocnejsi scenare mohly uskutecnit. Ja to tak mam se vsim, radeji uberu na kvantite a pridam na kvalite :palec: :mavam:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
10.4.18 17:46
@Evulina píše:
No jo, topení do kurníku..na to já zas přemlouvám manžela :roll:
Takže máme domácí úkoly, ty přemluvit muže na kozu, já na topení slepicím :lol: :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80152
10.4.18 17:46

@Evulina No a jak to můžu vědět? nebude smutně koukat? Všimla sis někdy, jak koukají krávy? Všechny? mají nádherné smutné oči. Ne nadarmo se říkalo myslím Afrodítě Volooká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
10.4.18 17:47
@inkakřivák píše:
@Evulina Vzhledem ke stupni urbanizace se ti to asi moc nepodaří. A v nových sídlištích naležato nesmíš mít ani slépku.
@Lenka_Hal To je sice pěkné, ale co myslíš, kolik lidí bude ochotných toto dělat? A jak to bude s bezpečností, když se tam ty ženské budou motat mezi krávama? Ono to není tak prosté jak se zdá. Možná by neškodilo si vyrazit na půl roku na brigádu do českého zemědělství.

Nejsem zas tak skeptická. Takovejch lidí přibývá a díky Internetu se informace snaději šíří.
Asi už jsem uhnutá, ale kdybych měla omezenej rozpočet a měla si vybrat, co udělám s našetřenejma penězma, jestli pojedu k moři nebo si koupím kvalitní jídlo pro sebe a rodinu, udělám to druhý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
10.4.18 17:49
@Lenka_Hal píše: :mrgreen:

Když samici jakékoli sebereš po narození mládě, tak ho pořád hledá, bučí, bečí, mečí, mňouká nebo cokoli jiného, to přece je poznat.
Já bych taky bučela a jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
10.4.18 17:50
@inkakřivák píše:

A mozna by nekteri z CR mohli vyrazit do USA na brigadu do zdejsich farem, tady je jich spoustu a uzivi se :think:…mimochodem jsem na „brigadu“ na zdejsi farmu chodila, akorat kravy teprve porizovali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80152
10.4.18 17:50

Já si koupímkvalitní a pojedu. Ty zaměnuješ biochov a wellfare chov. To je něco jiného. Třeba wellfare se praktikovalo u nás ve městečku na statku - krávy na pastvě, vetraná stáj, pohodinka. Jo telata se jim braly taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
10.4.18 17:52

Dneska to je všechno postavený na hlavu. Lidi v životě neviděli maštal, pro mléko si jezdí do hypermarketu, sami nehnou zadkem, ale strašně rádi by nadiktovali chovatelům, jak přesně se má s kravickami zacházet, aby byly šťastné, ale zároveň stal litr mléka 15Kc a kilo hovězího dvě stovky. Však si každý může založit vlastní farmu. Když ne, každý může podporovat farmu ve svém okolí, nakupovat tam. Ale to je pro českého člověka pořád moc náročné. Jak to je mimo obchoďák, tak to nejde, nejsou peníze a není čas. Zato farmář má času a peněz habaděj, tak proč by nemohl chodit trhat kravám kopretiny.

Dokud to lidi budou kupovat, tak budou producenti tlačit náklady dolů, pochopitelně na úkor těch zvířat, aby byli jednak konkurenceschopnější a druhak aby měli vyšší zisk. Mně je těch zvířat taky líto, ale nebudu pokrytecká. Když tu produkci konzumuju, tak nebudu s mastnou hubou křičet po jatkách, že ten steak, co jsem snědla, byll z krávy, co zemřela ve stresu - a myslet si, že tím jsem splnila svou morální povinnost.

• Citovat
  • Upravit
80152
10.4.18 17:53

@Evulina No jistě, ale ekla ti proč? třeba říká díky žes mne toho splela. hele dělám si z toho srandu, protože to jinak nejde. je to realita dnešní doby, a já osobně bych se nikdy nechtěla vrátit do dob, kdy měl doma „každý“ tu svou kravku. protože to zdaleka nebyl každý. kráva, to už byl přepych. A veliký. Proto se kolikrát na těžkou práci na políčko traději zapráhla ženská s dětma než kráva. To mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.4.18 18:03
@Evulina píše:
Však ať si každý dělá, jak to cítí a vnímá.
Jenom si myslím, že zavírat oči by se neměly (to myslím všeobecně).
Támhle se každej kouká, jestli někdo netýrá psa nebo kočku, ale způsob chovu dobytka a drůbeže ve velkochovech nikdo moc neřeší, tam je to to týrání holt ve velkém a tečou v tom obří prachy :cert:

To je to samé jak s vegetariány..Taky křičí že maso ne a týrání zvířat atd. Jen hysterie. Jsme moc rozmazlený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.4.18 18:05
@inkakřivák píše:
@Evulina No jistě, ale ekla ti proč? třeba říká díky žes mne toho splela. hele dělám si z toho srandu, protože to jinak nejde. je to realita dnešní doby, a já osobně bych se nikdy nechtěla vrátit do dob, kdy měl doma „každý“ tu svou kravku. protože to zdaleka nebyl každý. kráva, to už byl přepych. A veliký. Proto se kolikrát na těžkou práci na políčko traději zapráhla ženská s dětma než kráva. To mi věř.

No přesně. Co by kdysi za to dali jít si koupit mlíko do obchodu. Ale dneska je všeho dostatek, tak jsme zhýčkaný a ten nejí maso, té vadí velkochovy atd. Jen rozmazlenost dnešní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
10.4.18 18:08
@inkakřivák píše:
Já si koupímkvalitní a pojedu. Ty zaměnuješ biochov a wellfare chov. To je něco jiného. Třeba wellfare se praktikovalo u nás ve městečku na statku - krávy na pastvě, vetraná stáj, pohodinka. Jo telata se jim braly taky.

Ale nepletu, ja ani nediktuju nikomu nic, vse je jen o tom, at si kazdy dela, co uzna sam za vhodne. Jen jsem chtela pripomenou, ze ty teleta u krav zustat teoreticky muzou a u malych farem tady i zustavaji. Realita je jaka je, nejsem zadna ekofanaticka, at si zustanou i ty velkochovy, dokud maji sve odberatele, tak tu stejne budou. A tak je to se vsim. Ja jen chci, aby moje deti vyrostly na co nejzdravejsim jidle, a zaroven si doma na tech kvalitnejsich jidlech i vic pochutname :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.4.18 20:27
@Anonymní píše:
Mám pětileté dítě, které má moc rádo mléko od kravičky, ale dnes jsem se dozvěděla jak vlastně funguje to, kdy kráva může dávat mléko!
musí jí oplodnit, pak jí mládě vezmou a pak zase oplodní a zase vezmou, aby pořád mohla mít mléko!
toto je strašné!! můžu někde koupit mléko, které bude produkované z lásky a ne z nuceného oplodnění?
já mám intoleranci na laktozu takze vubec mleko nepiju :think:.
anonym - osobní informace

Tvůj dotaz je sice úsměvný, to jsi trochu objevila Ameriku, nicméně, pokud bys měla zájem, napíšu ti do SZ kontakt na kozí farmu, kde prodávají kozí mléko a výrobky z něj a zvířata se tam mají velmi, velmi dobře. Do SZ proto, že dcera majitelů je moje dobrá známá, nechci, aby to vypadalo jako reklama a ani nevím, jestli by stáli o to být zmiňovaní tady. Nicméně tím, že je dobře znám, vím, jak to tam chodí. Kozy mají mláďata z přirozeného oplodnění, kůzlata jsou s matkami společně nejdřív ve stodole, pak na pastvě, dokud pijí mléko, jen se oddojují zbytky a teprv po odstavu se udržuje laktace a dojí se na plno. Mléko a výrobky z něj jsou kozinou cítit poměrně málo (prý je to tím, že hnědé kozy méně smrdí a taky jsou většinu roku na pastvinách). Daní za to je ale poměrně vysoká cena, s tím je třeba počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová