Muž nechápe náročnost rodičovské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
436
26.8.21 07:23
@Cenarius píše:
„Nedělal nic“ zní vtipně, když by za tím nebylo podnikání a rekonstrukce domu ve volném čase. Zase ta žena doma musí pochopit, ze chlap ten čas taky nemá nafukovací a pokud dělá náročné zaměstnání/podnikání a k tomu staví nebo rekonstruuje barák, tak většinou nemá jak čas na rodinu, tak ani sám pro sebe. Takže jsou na tom oba úplně stejně. On zaměstnání, stavba ona zase domácnosti a dítě.Úplně stejně jako muži nechápou starosti žen na mateřské, tak ženy VELMI rychle zapomínají na to, jak člověk může dojít unavenej z práce a pokud má další povinnosti, tak že čas není nafukovací.

Tak at ti chlapi do zenskych neprudi, ze to doma s deckem nezvladaji. o to jde.ja chlapovi nevycitam, ze je cely den v praci, proste to tak je a beru to tak, ale chlapi se musi vzdycky ozvat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
26.8.21 07:24

Ulehčit co se dá, dělat jen to nutné. Třeba vaření. Chlap si může chodit, když dobře vydělává, ty si var na dva dny nebo občas objednej. Bydlíme na vsi a zdejší dve hospody obě vaří menicka. Barák nemusí být naloženy, stačí udržovat v rozumná mire (netřeba lestit okna a žehlit spodary). Totéž zahrada. Sekat třeba jen část, vyclenit obytnou zahradu, zbytek nechat. Doma mít myčku, susicku, vysavač, co jezdí sám. Anebo si zaplať paní na úklid a obden paní na pohlidani, a odpočiň si. Nesnaz se strhnout všechno a být dokonalá, to stejně nikdo neoceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
26.8.21 07:26

Není nic jednoduššího, než se vystřídat. Běž vydělávat a on ať ukáže, jaký je to doma veget. Ale abys nebyla překvapená, že to lehce zvládne, ono s jedním děckem fakt žádná děsná celodenní dřina není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.8.21 07:53

No.. my tohle máme nastavené už teď i před dítětem teď v těhotenství. Manžel je schopný přijít z práce (i později) a vysát, uvařit, udělat myčku, vyprat (ale neskládá a nežehlí, to mu nejde), dokonce i sám vytírá a vynáší kočce záchod.
Ono peníze nejsou všechno. Nejdražší je ten čas, který nemáte. Sice tvůj manžel asi „vydělává dost“, ale korunu pro tebe nepustí navíc? Mně by můj muž už dávno zaplatil někoho třeba na mytí oken, péči o zahradu i dům. Objednal by mi jídlo domů i nákup.

Já bych si s ním otevřeně promluvila. Nastavili jste si ten vztah špatně a jak tak koukám, tak i víc lidí tady. Já bych nechtěla mít dítě s někým, kdo se už předtím o domácnost nestaral. Já taky chodím do práce a teď mi i bývá špatně a jsem unavená. Mám za sebou partnera, který když může, tak přijde dřív a ještě dojde extra pro čerstvé rohlíky a nachystá večeři.
Obávám se ale, že se nezmění. Už jen ta jeho potřeba sexu a uraženost potom. Cítí se jako pán tvorstva a ty mu to tak i nosíš na zlatém podnosu. My neměli sex teď už měsíc kvůli nevolnostem a bolestem a muž mi to nikdy nepředhodil, není protivný ani uražený. Naopak i on je chápavý ke mně a já se mu snažím maximálně nějak vyjít vstříc, aby si i on trochu užil, když to se mnou teď není sranda.

To není chlubení, jen ti říkám, že i ten vztah s vytíženým mužem může fungovat a funguje. Nebylo to hned, museli jsme se naučit společně fungovat, ale jde to. K čemu ti jsou peníze, když doma nemáš chlapa? S papíry mu taky může pomoct někdo jiný, no ne? Nežiješ jenom pro dítě nebo jenom pro chlapa. Mimo manželky a maminky jsi i žena, která si zaslouží čas pro sebe a úctu od druhých. Nenech se zebe udělat služku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
26.8.21 08:00
@Cenarius píše:
„Nedělal nic“ zní vtipně, když by za tím nebylo podnikání a rekonstrukce domu ve volném čase. Zase ta žena doma musí pochopit, ze chlap ten čas taky nemá nafukovací a pokud dělá náročné zaměstnání/podnikání a k tomu staví nebo rekonstruuje barák, tak většinou nemá jak čas na rodinu, tak ani sám pro sebe. Takže jsou na tom oba úplně stejně. On zaměstnání, stavba ona zase domácnosti a dítě.Úplně stejně jako muži nechápou starosti žen na mateřské, tak ženy VELMI rychle zapomínají na to, jak člověk může dojít unavenej z práce a pokud má další povinnosti, tak že čas není nafukovací.

Když dost vydělá, tak ať si vezme firmu a necrcá se s tím sám. Když nemá čas, tak se nejspíš při rekonstrukci nepřetrhne, dělá, až když se mu zachce a všechno trvá dlouho. Pokud to není schopen dělat sám (a to bych pochopila), tak ať si zaplatí někoho, kdo to udělá za něj. Jenže to by se zas neměl na co vymlouvat, kdyby mu někdo ty práce konečně dodělal. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
26.8.21 08:08

Pokud má mamina čas na krafání na emiminu, tak má dostatečné výkonové rezervy a nemá tím pádem pražádné důvody ke stěžování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
26.8.21 08:16
@Januška1912 píše:
Me se teda nepodarilo, dokazat manzelovi, ze byt doma s deckem, neni leharo a to jsem vyzkousela snad vsechno. Nejhorsi bylo, kdyz jsem s nim o tom mluvila, porad si mlel to svoje…on je prece ten lovec, co nosi domu korist, abychom meli co zr*t (teda…nosi domu penize), a ja jsem ta, co se stara o teplo domova a rodinnou pohodu)…takze to prej musim zvladnout, kdyz to zvladly s prehledem vsechny ostatni matky na celem svete :roll: :pocitac: …a to podotykam, ze jsem mela uvareno, uklizeno, o dite postarano a vzdycky si, parchant, nasel neco, jak me vytocit…ze je treba smouha na zrcadle :roll:Takze nasr*t :mrgreen:
Tihle chlapi jsou za trest.
Zajimave, jak se tu pise, ze jsou bordelari, co neporadek vubec nevidi, sle kdyz je zena na MD registruji i smouhu na zrcadle, jen aby meli duvod buzerovat.
@Cenarius píše:

Stacilo by odpustit si ty kecy a byt schopny postarat se sam o sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
26.8.21 08:16
@Zumpa píše:
Pokud má mamina čas na krafání na emiminu, tak má dostatečné výkonové rezervy a nemá tím pádem pražádné důvody ke stěžování :mrgreen:

Zenske, jak je znamo, zvladaji vic veci najednou, tekze jednou rukou micha omacku na plotne, druhou pise sem, treti myje okna a decko ji pri tom celou dobu visi na noze :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
26.8.21 08:19

Nemáš nějaký zdravotní problém, pro který by ses nechala na pár dní hospitalizovat - nebo „musela“ odjet na 2/3 dny na relaxační pobyt s masážemi apod.?
Jeden den nestačí, za jeden den si to neuvědomí a dokud si to SÁM nezkusí, tak to NIKDY NEPOCHOPÍ!

my se s manželem od roku dvojčat de facto rok a půl střídali podle šichet než šly ve dvou a půl do školky, ale i předtím byl zapojený - a Nikdy v životě u nás nepadlo ani slovíčko o tom co doma jako (kdo) dělá, a to právě proto, že jsme to na vlastní kůži zažili oba dva.

Nemyslím, že to muži (kteří to nezažili) myslí vyloženě zle, oni si to prostě JEN neumí celodenně dlouhodobě představit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
26.8.21 08:24
@FlorenceF Jenkins píše:
No, nevim, no. Nemyslim si, ze az takovej pindal, kterej navic chce soulozit furt, nejak zmeni :nevim: spis mi pripada, ze ‚jen‘ upousti paru a dela se dulezitej :roll:

Obdobi s malym ditetem je nejnarocnejsi, takze bych si to co nejvic ulehcila (nakup on-line, 1-2× tydne obed z hospody, bezna porce staci na 2 dny atd.), abych ja to mela aspon trochu prijemne.

Co se tyce jeho, z vlastni zkusenosti -kdo chce psa bit, vzdycky si hul najde. Takze bych se mu nesnazila nic dokazovat a vysvetlovat, ale ani ulehčovat. At si trhne kopytem, ale necha mi prostor, abych vypadla a nemusela mit furt nervy na špagate, kdy uslysim dite. Jen teda nechapu to spani. Kdybych si pripadala jako onuce, tak bych s nejvetsi pravdepodobnosti chut moc nemela :nevim:

Jeste k tomu hlidani tatinku. Vzdyt je jedno, jestli si s miminem ‚hraje‘ nebo mu mimino rve u nohy nebo v kocaru. Hlavne, ze zodpovednost za urazy je na nekom jinem. To dite vetsinou hlidani prezije ;) opet-co nejvic si to ulehcit, jeden parek za tyden to dite nezabije :P

Naprosto spravne

S tim sexem to nepochopim nikdy, jak na to muzou mit chut s prudicem

Hlidani neresit a proste nekam vypadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
26.8.21 08:26

Měli jsme to v prvním půl roce syna trochu podobné. Pak jsem odjela na 3 dny do nemocnice na operaci a dalších 14 dní doma nemohla udělat vůbec nic. Partner se tak musel starat o dítě a ještě o mě, protože jsem si mohla dolézt max. na záchod. Po těch 14 dnech uznal, že to teda vůbec jako není lehký, hlavně ta 24h ostražitost, že se těší do práce, kde si odpočine (a to jí má fakt těžkou) a od té doby je doma klid, pomůže se vším, vezme si kluka na zahradu když jde něco dělat, vezme ho na výlet, když já už nemůžu prostě, atd. Fakt bych to zkusila nějak tímhle směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
26.8.21 08:34

@Scara přesně! nic jiného než OSOBNÍ zkušenost na vlastní kůži nepomůže.. a žádná chůva/babička.. pěkně pár dní on sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.8.21 08:38

A co dělá tvůj muž doma, zakladatelko? To nepises. Děla vůbec něco? Ať trávu seká on, a dej mu k tomu dite. Já tomu mymu taky malyho občas dam, kdyz jde něco kutit, a velmi rychle pochopil a uznal, ze to není jednoduchý s nim vůbec něco udelat :mrgreen: :lol: Nikdo snad nad tebou nestojí s bičem, tak sama sebe zbytečně neterorizuj, tvoje utrpení nikdo neocení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
26.8.21 08:39

Nejhorsi je, kdyz nepomuze ani to, kdyz jsem nechala dite manzelovi, at se stara.on to teda vubec nezvladal, byl po dvou dnech uplne vyrizeny, ale omlouval to tim, ze on je chlap a na nejake hlidani decka a starani se cele dny nema buňky, zenska, naopak, je k peci o dite a vsechno kolem, stvorena, takze to zvladne sakum prdum a jeste s usmevem na rtech.
Ze ja ho tehdy nekopla do prd*le :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
26.8.21 08:45
@Anonymní píše:
Podařilo se v někomu dokázat manželovi, že to fakt není takové leharo, jak to vidí?

Ano, podarilo. V roce ditete jsem zacala pracovat o vikendu, oficialne abych prispela do rodinne kasy, neoficialne aby si chlap „vychutnal“ cas s potomkem: jeden vikend v mesici - sobota + nedele, odchazela jsem v 7:30, vracela se ve 22:00. A zadny takovy ze jim v patek vsechno vcetne jidla pripravim na cely vikend.
Ted mame druhy dite, chlap kmita a pomaha jako nikdy. A celej rozklepanej se pta, jestli zase pujdu od roku pracovat, jestli bych nesla radsi pozdeji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí