Muž nechápe náročnost rodičovské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14007
27.8.21 17:29
@Venetia píše:
Takze historicky jsou vsichni nejak postizeni a teprve ted nam vyroste generace tech pravych charakteru l

To asi sotva. Jen si myslím, že základ v dětství utváří jací budeme v dospělosti… a i dřív se jela kontaktní výchova, kdysi to bylo tak nějak mimochodem, teď se na to pořádají kurzy. A stejně jako dneska jsou rodiče, kteří děti vychovávat nechtějí, nebo je nechají vyrvat, tak treba před 55 lety můj táta spal před ložnici rodičů a hlídal mámu, která vyhrozovala že skočí z okna a zabije se (protože táta alkoholik). Neříkám ze to je něco nového, že dřív rodiče deti nemilovali. Jen každá doba má své moderní trendy. Viktoriánské období zakazovalo děti mazlit, ale určitě byly matky, které prostě svůj mateřský pud poslechly. Teď je zase moderní mít dřevěný hračky, nosit a být „kontaktni“ rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
27.8.21 18:05
@Akinee píše:
Ptala ses, jestli si to umím v dnešní době představit….

Spíš jsem hypoteticky psala že si neumim/e představit, že by to v dnešní době bylo vůbec možný. Přiznávam se že vůbec nevím kdy a jak vznikl ospod a vůbec ochrana dětí. O historii tohoto nevím nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.8.21 18:56

Zakladatelko, je mi Tě líto.
Bohužel je takových oslů strašně moc. Vůbec nejsi jediná.
Chlapi ve většině přemýšlejí opravdu jinak, sobecky - oni, oni, oni. A v mnoha případech jsou pro ně ta jejich zaměstnání normální zašívárnou.
Jen málokteří (znám osobně dva), dokážou v 60 letech říct, že udělali chybu, že se rodině nevěnovali víc.
Nic si z toho nedělej, všecko zvládneš. Rozkrájet se nemůžeš, zkus mu vysvětlovat (chce to čas) a taky někdy nechat dítě na pohlídání. Musíš ho nějak zapřáhnout, musí poznat, co je to společný vztah, společné zážitky, společná práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.8.21 19:00
@koumes69 píše:
No to je prave ono. Ja bych rekl, ze to neni chlap, co nechce sveho vyssi standartu vzdat. Ze to je prave ta zena. Musela by zacit chodit do prace a meli by se jako rodina ekonomicky hur.

Az budes zkouset hledat praci po dvou letech materske a s vidinou nemocnych deti na krku, tak si to povime, jak budes vysoce placene nabidky prehazovat vidlema :P.

Kazdopadne, zeny jsou obvykle na nizsi standart na rodicaku tak nejak zvykle. To spis chlapi se velice neradi vzdavaji rozjete kariery a plne penezenky. Samozrejme to nepriznaji, takze " musi vydelavat pro rodinu", ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.8.21 19:01
@Anonymní píše:
Ahoj,
píšu zrovna po hádce, tak možná trochu v emocích. Ale pokusím se to sepsat v klidu a věčně.

Muž není schopen přijmout, že je rodičovská s dítětem náročná.
Nestěžuju si, malý je relativně hodné dítě a já bych si mateřskou fakt užívala a byla spokojená, kdyby pořád neměl řeči.

Naše situace je taková:

• 11m dítě
  • bydlíme na vesnici
  • vztahy s jeho rodinou na bodu mrazu
  • manžel má firmu, takže má náročnou práci, často se vrací dlouho a unavený, ale vydělává hodně
  • rekonstruujeme dům (teď už jsou to"jen" venkovní práce, vnitřek je hotový) a máme obří zahradu, zatím neopravenou a plnou harampádí, nářadí - „nástrah“

Dítě máme od malinká nespavé, stačí mu málo. Přes den ráno půl hodiny, odpoledne někdy taky tak, někdy vůbec. V noci spinká u mě (přiřazena postel) jedině tak vydrží déle a já se vyspím. Je hodně společensky a momentálně potřebuje mít (hlavně mě, protože táta pořád pracuje) za zadkem, jinak brečí.

Během dne pendlují mezi hraním si (fakt ho nechci a nebudu zanedbávat), vařením s dítětem pod nohama (dítěti, mne i manželovi do práce na každý den), uklízením domu, sekáním zahrady (4 a půl tisíce m²) :roll:, 1× týdne (hlídá babička) jedu k manželovi pomoct s administrativou na cca 6 hodin (připravit jídlo, pobalit, odvézt, přejet na firmu a po práci zase vyzvednout…).
Ač se snažím sebevíc, čas pro sebe mi nezbývá, když malý usne, dodělávám práci doma, nebo se snažím urvat si chvilku a popovidat si s manželem a pak pokračovat kompletováním podkladu k hypotece apod. Večer uspavam jen já, do toho teď mrňous nechce spát dřív, než v 9-10 a vstává v 6.

Samo o sobě mi to zabere celý den. Nestěžovala bych ho si, dělám to ráda, ale fakt mě bolí, že mám každou chvilku na talíři, že jsem celý den domaba mám na všechno čas a on chudák v práci ani nevydechne. Večer zase že si to uspávání mám líp celé promyslet a udělat, abychom měli čas pro sebe (nevím jak, nenarodil se s vypínačem… :roll: ) muž sám chodí spát po 10, takže často usně dřív, než se vůbec dostanu do postele.

Pak zase stížnost, že je málo sexu. On je teda extra náruživý a ač se to s příchodem malého snížilo, stejně strašně špatně zvládá, že to nejde kdykoliv. Já ho neodmítam, ani nejsem pasivní. Jen prostě když kolem nás. Eva dítě, tak to fakt nejde a když přijdu konečně do ložnice, tak muž už spí.

Vím, že toho má fakt hodně v práci i po ní, když pracuje na domě. Proto po něm nechci žádnou rutinní práci. Doma vše dělám sama, malého nehlídá, neprebaluje,… Nakupovat jezdím s ním v nosítku, nebo ho hlídají rodiče

Ale fakt mě s**e, že to nevidí. Já ho respektuji a chápu. Ale z jeho strany si já všechno kazím sama, blbě to plánují, mám ho nechat prostě brečet, abychom si mohli užít…

Podařilo se v někomu dokázat manželovi, že to fakt není takové leharo, jak to vidí?

Nejradši bych mu dala kluka na týden, je že to prostě nejde kvůli jeho práci. A taky se bojím, že by zase čuměl do PC (jo, hledá tam věci potřebné k práci i rekonstrukci) a malý by brečel na zemi…

Už fakt nemůžu, ale připadá mi, že to slyším od nejedné známé. Že asi nejsem jediná

A manžel má čas pro sebe? Mně přijde, že toho máte oba dost. On práci a rekonstrukci, ty dítě a péči o domácnost.
Mi přijde, že si spoustu práce děláš sama. Proč vaříš každý den? Proč neobjednáváš nákup přes internet? K čemu máte tak velkou zahradu?
Když vydělává dost peněz, proč nemáte nějakou pomocnici - uklízečku, chůvu, zahradníka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
27.8.21 19:03
@Akinee píše:
A starala ses o několik dalších mladších sourozenců?

Prosim te, klid, ja se nesrovnavam s nejakymi opustenymi detmi, co se musely starato kupu mladsich sourozencu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.8.21 19:03
@koumes69 píše:
No to je prave ono. Ja bych rekl, ze to neni chlap, co nechce sveho vyssi standartu vzdat. Ze to je prave ta zena. Musela by zacit chodit do prace a meli by se jako rodina ekonomicky hur.

A Ty bys jí na ráno nachystal prádlo do práce? Vypral bys, vyžehlil, donesl nákup, uvařil večeři, umyl nádobí, do toho teda zabavil a vychovával dítě? Fakt? Nebo sis představoval, že se jen pohraješ s děckem, než manželka přijde z práce?
Možná moc dobře věděla, proč Tvůj návrh odmítla, a nebyly v tom peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.8.21 19:08
@zoidberg píše:
Náročnost dítěte si vytváří každý sám. Když nechci mít náročné dítě, zařídím to tak, aby nebylo. Děcka jsem měl hned po propuštění z porodnice. Třeba to večerní uspávání, to je tak nehorázný nesmysl, místo aby trávili klidný večer dospělí spolu, jeden se zavře s děckem… Pak dojde jasně k narušení partnerského vztahu.

Jéžišmarja.
No jistě, děcko si pořídit, ale neuspávat, hlavně aby Ty ses mohl vyvalit vedle ženské… To jste opravdu takoví duševní chudáci, že pokud jde ženská uspat vaše společné dítě, tak Ti z toho plyne narušení vztahu? Takže dobrý vztah pro vás znamená jen to, že se ženská věnuje vám a ne vašemu společnému děcku? Vy chlapi jste skutečně tak přitroublí, že po narození děcka nevydržíte rok, dva trávit tak, aby bylo spokojené především vaše děcko? Klidný večer trávíte přece před narozením dítěte a budete ho moct trávit ještě 40 let po jeho - např. druhých narozeninách.
K čemu si ho teda pořizujete? Bože. :-( :zed:
Sobectví v čisté formě.
To se ani číst nedá, :-( musela bych si myslet, že Bůh opravdu ve vašem případě udělal nějakou závažnou chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.8.21 19:12
@Lucie_Sx píše:
Kazdopadne, zeny jsou obvykle na nizsi standart na rodicaku tak nejak zvykle. To spis chlapi se velice neradi vzdavaji rozjete kariery a plne penezenky. Samozrejme to nepriznaji, takze " musi vydelavat pro rodinu", ze.

Přesně tak. Jen výmluvy. Přitom to, co vydělají, v mnoha případech utratí za takové nehoráznosti, že se ženská nestačí divit. Na společnou dovolenou, aby děcka měla zážitky, stejně musí přivydělat ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.8.21 19:23
@Cimada píše:
A Ty bys jí na ráno nachystal prádlo do práce? Vypral bys, vyžehlil, donesl nákup, uvařil večeři, umyl nádobí, do toho teda zabavil a vychovával dítě? Fakt? Nebo sis představoval, že se jen pohraješ s děckem, než manželka přijde z práce?
Možná moc dobře věděla, proč Tvůj návrh odmítla, a nebyly v tom peníze.

No dobre jsi to prekroutila. Samozrejme ze bych delal to o co se stara ona.
Ale o to prece vubec nejde. Jde o to, ze kazdy to ma nejak doma zarizeny a ve vysledku ani nejde o to to prohazovat. Spis jsem chtel rict, ze zenska asi potrebuje jen ocenit, ze to co dela je dulezity, ale to chlap potrebuje taky. Protoze proste zivit rodinu taky neni jednoduchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.8.21 19:46
@Cimada píše:
Přesně tak. Jen výmluvy. Přitom to, co vydělají, v mnoha případech utratí za takové nehoráznosti, že se ženská nestačí divit. Na společnou dovolenou, aby děcka měla zážitky, stejně musí přivydělat ženská.

Že Ty máš takovou zkušenost, neznamená, že to tak funguje běžně.

@Cimada píše:
Chlapi ve většině přemýšlejí opravdu jinak, sobecky - oni, oni, oni.

Jasně, za to většina žen myslí na blaho všech okolo a na sebe vůbec nepomyslí. Opatrně s tím zevšeobecňováním.

@Cimada píše:
Musíš ho nějak zapřáhnout, musí poznat, co je to společný vztah, společné zážitky, společná práce.

Jakože muž, který chodí do práce, zabezpečuje rodinu neví co tohle znamená? Nic pro rodinu nedělá tím, že jí živý? Ale no tak…

Promiň mi to, ale přijde mi, že máš nějaký obrovský problém s muži a tady si to jen ventiluješ… Sálá to z každého tvého příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.8.21 19:48
@PaníBovaryová píše:
Prosim te, klid, ja se nesrovnavam s nejakymi opustenymi detmi, co se musely starato kupu mladsich sourozencu :D

To jsem se ptala z čiré zvědavosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.8.21 19:59
@SiriusCZ píše:
Jakože muž, který chodí do práce, zabezpečuje rodinu neví co tohle znamená? Nic pro rodinu nedělá tím, že jí živý? Ale no tak…

Bohuzel hodne muzu si mysli, ze kdyz zabezpecuje, tak tim dela maximum.

Vubec nezpochybnuju, ze je to extremne dulezita vec.

Jenze to nepodileni se na beznych vecech - to „blbe“ prebaleni, pochovani, uspani, prochazka s kocarkem, pohrani, neco malo v domacnosti atd atd - tak to nezapojeni pak toho muze dafacto vydeluje z te rodiny.

Ten muz tim sam sebe pasuje do role penezenky - a pak si stezuje, ze je v rodine jen penezenka.

To je jako kdyby si sponzor fotbalistu stezoval, ze ho hraci nevezmou s sebou do hospody.
Sice to cele plati, ale clen tymu proste neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.8.21 20:09
@Lucie_Sx píše:
Bohuzel hodne muzu si mysli, ze kdyz zabezpecuje, tak tim dela maximum.

Vubec nezpochybnuju, ze je to extremne dulezita vec.

Jenze to nepodileni se na beznych vecech - to „blbe“ prebaleni, pochovani, uspani, prochazka s kocarkem, pohrani, neco malo v domacnosti atd atd - tak to nezapojeni pak toho muze dafacto vydeluje z te rodiny.

Ten muz tim sam sebe pasuje do role penezenky - a pak si stezuje, ze je v rodine jen penezenka.

To je jako kdyby si sponzor fotbalistu stezoval, ze ho hraci nevezmou s sebou do hospody.
Sice to cele plati, ale clen tymu proste neni.

Nejak si trochu opomnela fakt, ze to je pisatelka, co si tady stezuje, ze je nedocenena. Neni to chlap co si stezuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
27.8.21 21:16
@koumes69 píše:
Nejak si trochu opomnela fakt, ze to je pisatelka, co si tady stezuje, ze je nedocenena. Neni to chlap co si stezuje

Tak si přečti znova úvodní příspěvek. Že muž má neustále řeči a narážky, jak moc pracuje a zakladatelka nedělá podle něj nic. Nedivim se že jí to vadí a mrzí, je to dehonestující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí