Muž nechce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
16.9.15 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jak to u vás vypadá s druhým miminkem???U nás pořád při starém, muž stále nechce…jsem z toho velmi špatná a nevím jak to řešit…prckovi budou zanedlouho už 4 :(.Tak to letí a já uvažuji, že si nemá s kým hrát a že už teď je vlastně pozdě :(
Jak jste na tom vy?

A z jakého důvodu manžel nechce? Ptala ses ho na to?…Jinak si myslím, že máte času dost, pokud Ti není 40. Chlapeček je ještě malý. Chodí do školky? Codíš s ním na hřiště?
Mě ted poslední dobou taky přišlo, že je dcerka sama, že jí je smutno. Všichni její kamarádi začali chodit do školky a ona se nudila. Tak jsme chodili několikrát denně na hřiště, do dětských center atd. Ted se tedy situace vyřešila sama, já jdu do práce, takže musí do školky. Ale druhé dítě je v pořadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 08:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jak to u vás vypadá s druhým miminkem???U nás pořád při starém, muž stále nechce…jsem z toho velmi špatná a nevím jak to řešit…prckovi budou zanedlouho už 4 :(.Tak to letí a já uvažuji, že si nemá s kým hrát a že už teď je vlastně pozdě :(
Jak jste na tom vy?

Ahoj, já se snažím otěhotnět téměř 10 let a te´d doufáme, že nám vyjde aspoň jedno dítě po ivf :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
11117
16.9.15 08:25

@kolik
ja zas znam dost tech, co se nemuseli se sourozenci cele detsvi a i v dospelosti jsou jejich vztahy spis na „diplomaticke“ urovni. at uz s mensim nebo vetsim vekovym rozdilem.
mit sourozence s rozdilem par let fakt nic nezarucuje.

jo a proc je to proboha sobecke vuci spolecnosti? tahle logika mi vzdycky unikala… ona je snad zaruka, ze ten potomek bude cely zivot vydelavat a platit dane? vzdyt prvnich 26 let akorat stat za dite vsechno plati - zdravotni peci, zdravotni pojisteni, skolky, skoly, rodice plati nizsi dane… neznam zadny stat, kde by se lide mnozili nadprumernou rychlosti a pritom se meli dobre :lol: nekdo takovy zna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.9.15 08:26

@kolik
jo a znam dost sobeckych haj. zliku, co pochazi z vice deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.9.15 08:28

@kolik Já jsem taky jedináček a znám pár jedináčků. Sobecký život z nich nevede nikdo a všichni do jednoho měli spokojené dětství. Třeba já jsem trpěla rozvodem rodičů, ale vůbec ne tím, že jsem jedináček. Zakladatelka určitě není jedna z mála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
16.9.15 08:30

Ja taky druhe nechci. Chapu, ze touzis, ale argument " nema si s kym hrat " je na hlavu. A pozde neni i ve vetsim vekovem rozdilu si muzou rozumet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.15 08:35
@Anonymní píše:
Jak jste na tom vy?

proč si nemá s kým hrát? Tak ho vem mezi děti, neasi.. tenhle argument je zcestný… měla jsem 8 let spokojeného jedináčka :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
16.9.15 08:42

Mužský pohled

Milé dámy, přišel jsem abych do vašich diskuzí vnesl trochu toho mužského pohledu. Byť to bude samozřejmě pohled můj a tedy čistě subjektivní.

I my muži stárneme. Vidím to sám na sobě. Začneme být pohodlnější - takzvaně fotrovatíme. Dokládají to i některé studie (byť si o nich můžete myslet co chcete). A tím jak se stáváme „fotry“ ubývají síly. Nikoliv nutně ty plodivé že, ale zkrátka a dobře - najednou už zjišťujem že jedno dítko stačí. Výchova jednoho dítěte má dle propočtů stát tři miliony. Což - přiznejme si - není zrovna málo, že. To je samozřejmě důvod, tedy jeden z důvodů ale nikoliv hlavní. S tím jak „fotrovatíme“ se stáváme lenivějšími, z leopardů se stávají mroži povalující se na pláži. „Dospěje“ li dítko do věku kdy už to není mimýsek, ani tulindo, ale je minimálně na druhém stupni ZDŠ rázem nám i vám odpadá několikero starostí - a přibývají nové. A řeknu vám - milé dámy - buďte rády i za to jedno dítko! Někteří z mužů mezi kristovkami a čtyřicítkou najednou dospějí do fáze kdy zjistí že nestojí o to mít ani ani psíka, natož dítko. Chtějí se věnovat svým koníčům (plastikovému modelářství, sportovní střelbě, golfu - či čemukoliv jinému.) Svou otcovskou snahu věnují jedinému potomkovi - ale na toho druhého už prostě nemaj sílu, náladu ani ambice. Jedno dítě stačí. Pro dítě opravdu není důležité jest li jedno či z vícero sourozenců (byť „vo brášku“ žadoní mnohé.) - důležité jest aby bylo milováno a to oběma rodiči. Dítě by neměla ani jedna ze stran vynucovat - je stejně sobecké chce li dítě po manželce muž (a ona nechce) nebo žena. Pravda, žena - jest li ženou v domácnosti (typ Zoufalá manželka) může být do toho aby měla dítě donucena - přímo či nepřímo, ze zoufalství aby se nestala opuštěnou nakonec muži vyhoví. Bude však takové dítko - v podstatě nechtěné milováno? Idealisté řeknou - ale ovšem - jak můžete vůbec uvažovat o tom že by nebylo? Pesimisté řeknou - nebude a realisté - uvidíme. Takže to že muž nechce dítě může být zkrátka a dobře jen tím že stárne. Ne pro každého je otcovství alfou a omegou a ne každý je z dětí „nehorázně nadšen“. Ba co víc. Někdo - a ano stává se to - může mít dítě jen „protože se to sluší“. Koneckonců - pokud budu cynický - sourozenecká rivalita či neshoda rozbila už nejednu rodinu. U jedináčka je jasné že majetek se nebude tříštit, že spadne do rukou jednomu člověku a nedojde k roztržkám. U movitějších párů je vícero potomků pravděpodobných - ale štěstí to nemusí vždy být -račte si přečísti jaké měl potíže chudák Rudolf II. se svými bratry a strýcem. Ač císař - stejně nakonec na bratrské ambice doplatil. Takže milé dámy - užívejte si svých jedináčků - a své muže do druhého dítka nenuťe. Jak se říká - „Když Pánbů dopustí i sekyra spustí“ a má li se to narodit - tak se to narodí bez ohledu kdo to chce - nebo nechce. DĚTI SE NEMAJÍ VYNUCOVAT. NE A NE A JUST NE. A jak říkala má matka: „Dítě štěstí rodiny - ale jen půl hodiny“. Cynické? Snad - ale někdy velmi výstižné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
16.9.15 08:49
@IdealMan píše:
Milé dámy, přišel jsem abych do vašich diskuzí vnesl trochu toho mužského pohledu. Byť to bude samozřejmě pohled můj a tedy čistě subjektivní.I my muži stárneme. Vidím to sám na sobě. Začneme být pohodlnější - takzvaně fotrovatíme. Dokládají to i některé studie (byť si o nich můžete myslet co chcete). A tím jak se stáváme „fotry“ ubývají síly. Nikoliv nutně ty plodivé že, ale zkrátka a dobře - najednou už zjišťujem že jedno dítko stačí. Výchova jednoho dítěte má dle propočtů stát tři miliony. Což - přiznejme si - není zrovna málo, že. To je samozřejmě důvod, tedy jeden z důvodů ale nikoliv hlavní. S tím jak „fotrovatíme“ se stáváme lenivějšími, z leopardů se stávají mroži povalující se na pláži. „Dospěje“ li dítko do věku kdy už to není mimýsek, ani tulindo, ale je minimálně na druhém stupni ZDŠ rázem nám i vám odpadá několikero starostí - a přibývají nové. A řeknu vám - milé dámy - buďte rády i za to jedno dítko! Někteří z mužů mezi kristovkami a čtyřicítkou najednou dospějí do fáze kdy zjistí že nestojí o to mít ani ani psíka, natož dítko. Chtějí se věnovat svým koníčům (plastikovému modelářství, sportovní střelbě, golfu - či čemukoliv jinému.) Svou otcovskou snahu věnují jedinému potomkovi - ale na toho druhého už prostě nemaj sílu, náladu ani ambice. Jedno dítě stačí. Pro dítě opravdu není důležité jest li jedno či z vícero sourozenců (byť „vo brášku“ žadoní mnohé.) - důležité jest aby bylo milováno a to oběma rodiči. Dítě by neměla ani jedna ze stran vynucovat - je stejně sobecké chce li dítě po manželce muž (a ona nechce) nebo žena. Pravda, žena - jest li ženou v domácnosti (typ Zoufalá manželka) může být do toho aby měla dítě donucena - přímo či nepřímo, ze zoufalství aby se nestala opuštěnou nakonec muži vyhoví. Bude však takové dítko - v podstatě nechtěné milováno? Idealisté řeknou - ale ovšem - jak můžete vůbec uvažovat o tom že by nebylo? Pesimisté řeknou - nebude a realisté - uvidíme. Takže to že muž nechce dítě může být zkrátka a dobře jen tím že stárne. Ne pro každého je otcovství alfou a omegou a ne každý je z dětí „nehorázně nadšen“. Ba co víc. Někdo - a ano stává se to - může mít dítě jen „protože se to sluší“. Koneckonců - pokud budu cynický - sourozenecká rivalita či neshoda rozbila už nejednu rodinu. U jedináčka je jasné že majetek se nebude tříštit, že spadne do rukou jednomu člověku a nedojde k roztržkám. U movitějších párů je vícero potomků pravděpodobných - ale štěstí to nemusí vždy být -račte si přečísti jaké měl potíže chudák Rudolf II. se svými bratry a strýcem. Ač císař - stejně nakonec na bratrské ambice doplatil. Takže milé dámy - užívejte si svých jedináčků - a své muže do druhého dítka nenuťe. Jak se říká - „Když Pánbů dopustí i sekyra spustí“ a má li se to narodit - tak se to narodí bez ohledu kdo to chce - nebo nechce. DĚTI SE NEMAJÍ VYNUCOVAT. NE A NE A JUST NE. A jak říkala má matka: „Dítě štěstí rodiny - ale jen půl hodiny“. Cynické? Snad - ale někdy velmi výstižné.

tak další pán, co nás tady bude poučovat o tom, že chtít děti je vlastně pěkná drzost :) dřív muži měli děti celý plodný život… že v současné době muži řeší především sebe jistě stojí za úvahu :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.9.15 08:51

Kolik

Kde jsi přišel na to, že jedináčci mají všechno? Tak to přeci není. Jedináčci nežijí někde na obláčku všemi rozmazlovaní. A pokud znáš sobecké lidi mezi těmi se sourozenci, potom je to jasné. Jestli je někdo sobecký nepramení z počtu sourozenců.

Příspěvek upraven 16.09.15 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
16.9.15 08:52

Já mám brachu o 15 let staršího, a je to fajn, a bylo i pro mamku, a že bych měla málo dětí na hraní si stěžovat nemůžu. Já mám děti sotva dva roky od sebe, a ani teď nemůžu odhadovat, jaký vztah spolu budou mít, zatím jsou rádi když jsou chvíli od sebe, ve školce chodí každý do jiné třídy a doma se furt rvou. Fakt idylka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
16.9.15 10:16
@kolik píše:
@kve-tinka Mit jenom jedno dite mi vzdycky prijde hrozne sobecky, hlavne kvuli diteti, ale i kvuli spolecnosti. Proc uz druhe nechcete?

Kvůli společnosti? Prosím tě. Nechceme hlavně z ekonomického hlediska, prostě ruku na srdce děti jsou drahá záležitost. Mi zase příjde sobecké polevit ze svého standartu jen kvůli tomu, abych měla kopu dětí. Chceme auto, větší byt, cestovat a to bohužel bez dvou výplat nejde.
Zatím to máme tak, za X let se naše plány mohou změnit, je nám do 30.
Btw. synáček je i dost náročný a nevěřím, že druhé by bylo jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
16.9.15 10:54

@kolik je to individuální. Ex má sourozence o rok mladšího, vztah desny dodnes a sobec je taky solidní. Někdy lidé druhé dítě chtějí, ale dočkají se ho o mnoho let později, a žádná tragédie to není, věkový rozdíl není všechno.
A někdo se na víc dětí prostě necítí, dá mu zabrat i jedno. Nebo na tom finančně opravdu nejsou dobře a zodpovednejsi je zůstat u jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.9.15 10:55
@kolik píše:
@belladonna Nemluvil jsem obecne, ze vsichni, ale samozrejme je jine, kdyz jsi sam, nebo mas sourozence. Kdyz si sam tak dedis vsechno, pozornost rodicu je jenom na tebe, veci k Vanocum jen pro tebe atd. To snad asi neni treba rozebirat. Nerikam, ze sobec nemuze byt kazdej, ale to procento je urcite u jedinacku vyssi.

To, že by mělo být více sobců mezi jedináčkama, o tom dost pochybuju. Prostě se neshodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
16.9.15 10:59
@kolik píše:
@kve-tinka Asi jsem rodinny typ od prirody, ale argument typu maminka chce pekny auto, kozich a jezdit na dovolenou a proto nechce mit dite (vic deti). No radsi nebudu komentovat.

Jo, někdo obětuje svoje „Já“, a na dovolenou chceme jezdit s dítětem, a autem po výletech taky a kožich opravdu ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí