Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Abych nezakládala další téma. Řeším obdobný problém - muž chce třetí, já ale ne. A teď babo raď ![]()
@Maria37 píše:
tak další pán, co nás tady bude poučovat o tom, že chtít děti je vlastně pěkná drzostdřív muži měli děti celý plodný život… že v současné době muži řeší především sebe jistě stojí za úvahu
![]()
oni predtým aj zeny fungovali uplne inac a nevysedavali za ![]()
takze naozaj sa na to treba pozerat z dvoch stran
treba sa uz len prisposobit novému trendu
@kolik tak on každý je zvyklý na jiný standard, pro někoho je to auto a moře a kdyby o to přišel, tak by to těžce nesl. Jakou cenu pak má pocit obětování se, jen aby se naplnilo nějaké obecné očekávání, když ta/ti o které jde to tak necítí?
Pokud je někdo rodinný typ, tak se nehádá o to jestli druhé dítě jo. Ale pokud ne… Každý rodinný typ není že. A že dřív měli muži hodně dětí? Kdy dřív? Můj zesnulý dědeček byl ze dvou bratrů. Babička ze tří sourozenců. Rodiče ze dvou. Takže tento argument ne vždy platí.
Manžel právě že rodinný typ je, pro syna by se rozdal. Řiká že ho právě on naplňuje a tudíž už to nepotřebuje od jiného-druhého dítěte…nechce ho, že by ho ani tak rád neměl jako malého
. Že těhotenství byl záhul(bohužel má pravdu, měla jsem rizikové těhot. plus komplik. porod).Že finančně je to taky těžké-ale vydělává dost…určitě dost pro dvě děti
.Já už také chodím do práce…je mi 30 a manželovi 32 let…
Zkrátka ho prcek naplňuje a tím to hasne, druhé nepotřebuje a že nebude mít druhé jen kvůli tomu že se to teď tak dělá a lidé mají dvě děti hned za sebou…Prý se uvidí ale spíš ne ![]()
Jedináček já právě jsem a vždy mě to trápilo. A´t si řiká každý co chce tak smutnější to určitě je než vyrůstat se sourozenci-jsem o tom přesvědčená.
Já bych druhé chtěla, kvůli synovi a i kvůli sobě, možná je i to sobecké druhé chtít, ale je to prostě tak. A nemusím mít k tomu nějaký zvláštní důvod..prostě cítit touhu…možná příroda…nevím
![]()
Trápí mně to moc, natolik že přemýšlím o rozvodu…protože pouze kvůli tomuto u nás vypukla slušná krize
.
A jinak ano, uživila bych sebe i syna kdyby k tomu došlo. Ale jinak i tak věřím, že by se manžel o syna stále staral a i finančně vypomohl.Zase takový není…
Já to mínil tak že rodinný typ touží po velké rodině. Pokud byl jedináček a vyhovovalo mu to, tak proč to hrotit. Aspoň se může synovi maximálně věnovat, vidí se v něm. A je li dobrý otec - což není vůbec samozřejmost - bez ohledu na vzdělání nebo postavení - proč byste proboha chtěla funkční rodinu kde se muž stará o syna jak nejlépe rozbít? Jste mladí, časem manželovi může dojít že dítě chce. Osobně nechápu proč by ho měl nutně chtít zrovna ve třiceti… kdy je ještě mladý. Rozhodně na něj netlačte - vše chce svůj čas - a pokud by se to nestalo a měli jste jen jednoho syna - tak co? To přec není žádné neštěstí. Můj - subjektivní pohled - ve třiceti jsou lidé na dvě děti docela mladí… Tak to nehroťte
(Já jsem také jedináček, jak váš muž - a krom určitého období v dětsví mi sourozenci fakt nechyběli. Někdo to tak má…).
@IdealMan píše:
Já to mínil tak že rodinný typ touží po velké rodině. Pokud byl jedináček a vyhovovalo mu to, tak proč to hrotit. Aspoň se může synovi maximálně věnovat, vidí se v něm. A je li dobrý otec - což není vůbec samozřejmost - bez ohledu na vzdělání nebo postavení - proč byste proboha chtěla funkční rodinu kde se muž stará o syna jak nejlépe rozbít? Jste mladí, časem manželovi může dojít že dítě chce. Osobně nechápu proč by ho měl nutně chtít zrovna ve třiceti… kdy je ještě mladý. Rozhodně na něj netlačte - vše chce svůj čas - a pokud by se to nestalo a měli jste jen jednoho syna - tak co? To přec není žádné neštěstí. Můj - subjektivní pohled - ve třiceti jsou lidé na dvě děti docela mladí… Tak to nehroťte(Já jsem také jedináček, jak váš muž - a krom určitého období v dětsví mi sourozenci fakt nechyběli. Někdo to tak má…).
ono když už jsou rodiče starší a potřebují pomoc nebo když umřou, tak je fajn mít sourozence.
@IdealMan děkuji za názor. Akorát jsem to asi napsala špatně, já jsem jedináček, manžel má sestru…
A jo, také si to říkám, že mladí jsme…jenže já si to neumím představit a nechci aby byl syn jedináček-ale samozřejmě to katastrofa není..Jen je mi to líto..chtěla bych i kvůli sobě si to od začátku prožít, dívat se jak si děti hrají společně a tak..
Ale tak uvidíme. Rozbíjet rodinu kvůli tomu nechci, ale zabránit své touze po dítěti také ne-tedy po tom druhém. Syna miluji ale přesto je v mém srdci i místo pro další..narozdíl od muže ![]()
Aha. Podívejte, mít sourozence je fajn. Ale neznamená to že spolu budou vycházet do smrti smrťoucí. Moje babička a její sestra (tehdy 80 a 78) se pohádaly - kvůli nějaké malichernosti - v tomhle věku - a už spolu do smrti nepromluvily (tedy do smrti pratetičky). O Rudolfu II. a jeho bratrech jsem už psal. Krev není voda, ale existují i rozhádané rodiny doslova na život a na smrt. Pokud má druhé dítko přijít, tak příjde. Fakt to nemá cenu ve třiceti hrotit… Třeba se to druhé dítko objeví na počátku synovy puberty, kdo ví.
@Maria37 píše:
tak další pán, co nás tady bude poučovat o tom, že chtít děti je vlastně pěkná drzostdřív muži měli děti celý plodný život… že v současné době muži řeší především sebe jistě stojí za úvahu
![]()
Jo driv byly taky jinaci zeny.
Vetsinu prace doma udelaly samy, chlapek mel respekt. Dneska se panicky jen zajimaj jak co nejvic zaprahnout chlapa, ten aby byl idealni manzel, otec, zivitel, milenec a beda jak neni. ![]()
@Scarabeuss píše:
Jo driv byly taky jinaci zeny.Vetsinu prace doma udelaly samy, chlapek mel respekt. Dneska se panicky jen zajimaj jak co nejvic zaprahnout chlapa, ten aby byl idealni manzel, otec, zivitel, milenec a beda jak neni.
ty jsi to zažil. že máš takové kecy? Tipuju tě na 20leté ucho, které všechno ví, všechno zná a hlavně se cpe mezi ženský. ![]()
@mojmira píše:
ty jsi to zažil. že máš takové kecy? Tipuju tě na 20leté ucho, které všechno ví, všechno zná a hlavně se cpe mezi ženský.
To je místní vztahový odborník-teoretik ![]()
@Scarabeuss píše:
Jo driv byly taky jinaci zeny.Vetsinu prace doma udelaly samy, chlapek mel respekt. Dneska se panicky jen zajimaj jak co nejvic zaprahnout chlapa, ten aby byl idealni manzel, otec, zivitel, milenec a beda jak neni.
Ony taky dříve většinou ani nepracovaly. Otec rodiny je všechny živil a vše zajišťoval. Ty bys asi chtěl aby to bylo jako dřív a všechny peníze zůstaly tobě, viď? Doporučuju odjet směr východ a tam si najít nějaké asijské děvče. To ti bude vděčné, že ji tam odtud vytáhneš a udělá ti pomyšlení. Jsou drobné, moc toho nesní, v sexu jsou prý úžasné a neustále jí můžeš vyhrožovat, že pokud nebude hodná, vrátíš ji zpátky. Jenže už i tam zasáhla moderní doba a tak je třeba dobře vybírat, nejlépe na venkově. ![]()
@hanka.br. píše:
To je místní vztahový odborník-teoretik
to jsem si všimla. Tak už tady máme ženy, které nemají děti, ale o jejich výchově ví všechno. A hlavně kritizují ostatní matky. A pak také muže, odborníka na všechno. ![]()
@Kobliha51 píše:
Ony taky dříve většinou ani nepracovaly. Otec rodiny je všechny živil a vše zajišťoval. Ty bys asi chtěl aby to bylo jako dřív a všechny peníze zůstaly tobě, viď? Doporučuju odjet směr východ a tam si najít nějaké asijské děvče. To ti bude vděčné, že ji tam odtud vytáhneš a udělá ti pomyšlení. Jsou drobné, moc toho nesní, v sexu jsou prý úžasné a neustále jí můžeš vyhrožovat, že pokud nebude hodná, vrátíš ji zpátky. Jenže už i tam zasáhla moderní doba a tak je třeba dobře vybírat, nejlépe na venkově.
Vsak to to mam v planu.
Ale az pozdeji. ![]()
Ja si ohledne zen nestezuju, ja to mam uz vychytany. Ale spousta muzu vubec ne a jen delaj zenam uzitecne idioty. ![]()