Máme jet na pohotovost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
276
9.1.13 12:26

@Koblizka my takovou nehodu měli v patek, jen to nebyla hrana dveří, ale hrana u nohy od židle. Přesně jak pises. Boule,modrina.Mala chvilu plakala, bouli jsme zatlacili a nikam nejeli. V noci začala zvracet, takže hned ráno pohotovost kde me doktor ubezpecil, ze zvraceni je způsobené virozou, ktera tu teď radi. Otřes mozku byl prý malo pravděpodobny, kdyz to nebyl pad z výšky a nedošlo ani k rozrazeni hlavy.Ale pro klid duše sem byla rada, ze jsme jeli.Ale kdyby nezvracela, tak určitě nejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
9.1.13 12:27

Mi dr radila, že pokud se dítě uhodí více do hlavy, nemá pak jít další dvě hodiny spát, mají se kontrolovat zornicky, obě musejí být stejne a reagovat stejně. Pokud dítě nejde utisit nebo je apaticke, jet okamžitě. Pokud se uhodí, je jako obvykle, tak kontrolovat ještě tři dny a občas vzbudit, že reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
9.1.13 12:27

Bouli opravdu jeste bude..Ja vzdycky pockala dve hodiny po padu, kdy jsme kontrolovala, jeslti reaguje normalne a pak jsem ho az nechala jit spat..nemuzes ho nechat jeste nejakou dobu vzhuru, aby jsi vedela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.1.13 12:30
@PetaP píše:
My byli na pohotovosti jednou, bylo to nějak čerstvě před 2.narozeninama když spadl na hranu stolu a rozsekl si hlavu, to bylo krve :roll: :roll:

projelo mnou tisíc jehel, když jsem četla popis.. Chudáček maličkej :hug: Co mu potom dělali?
Ale teď když si vzpomenu na vyprávění tchýně, která vyprávěla, jak si náš taťka rozbil hlavu x krát, třeba o topení, které jsem kvůli tomu preventivně za těžké peníze (které bych za to dala znova) nechala vyměnit!! Ale asi bych ho musela ovázat molitanem a svázat nožičky, aby se mu nic nestalo.. Achjo, kdybych tak byla aspoň rychlejší než on.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
9.1.13 12:32

JESTLI TI BROUČEK UŽ USNUL TAK HO NEBUD ONO SE DOPORUČUJE NENECHAT USNOUT :think: NO BUD MU NABLÍZKU SNAD BUDE VSE V PORADKU :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.1.13 12:34

Usnul za čtvrt hodiny, jako vždy v poledne.. asi tři minutky brečel a pak byl jako předtím. Ale už šel do postýlky, že jde spinkat. Ale holt budu budit, je mi z toho na nic :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
9.1.13 12:34

Nejezdi na pohotovost, tohle jsme mívali dnes a denně :)

Jinak ho nech klidně spinkat. stačí, když do něj trochu šťouchneš a uvidíš, zda zareaguje. Odpoledne sleduj chuť k jídlu, nesmí zvracet, celkový stav-zda nepokládá hlevičku, nepolehává. V Pak koukej do očíček, zda má stejně velké zorničky a zda reagují na světlo. v noci ho občas vzbuď, zda reaguje.
S prasklinkou lebky se opravdu nic nedělá. A jestli má ještě neuzavřenou fontanelku, tak můžeš kouknout, zda se mu nevyklenuje, v klidu by měla být maličko propadlá a tepat-ale to přes vlásky neuvidíš. Ale to už jsou odborné rady - pracovala jsem jako sestra na dětské neurochirurgii, tyto a i větší úrazy tam byly na sledovaní na denním pořádku. :)
Ale pokud syn po nárazu hned plakal, neztratil vědomí a pak byl dobrý, mělo by to být o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
9.1.13 12:36

TAKY HODNE ZALEŽÍ JAK MÁ KDO SILNÉ KOSTI JA JAKO MALA PADALA PORAD BOULE OD ZLUTY PO ZELENY A NIKDY NIC VAZNEHO :think: :* SESTRA O ROK MLADŠÍ SPADLA Z WC ZLOMILA SI RUKU, SPADLA ZE ŽIDLE A OTŘES MOZKU ONO ASI ZALEZI I NA TOM DRŽÍM PALEČKY AT JE OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.1.13 12:37
@78mamina píše:
JESTLI TI BROUČEK UŽ USNUL TAK HO NEBUD ONO SE DOPORUČUJE NENECHAT USNOUT :think: NO BUD MU NABLÍZKU SNAD BUDE VSE V PORADKU :srdce:

Děkuju..mám ho na bříšku v manduce, sleduji každý nádech.. teď jsem se mu dívala na zorničky a měl je normální.. jen vždy zavrčí, když ho vzbudím. Budu teda sledovat dál na břiše a dokud se nevzbudí, budu trnout strachy. Ale jinak až na tu modřinu je stejný jako vždy… jen dovnitř prostě nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
9.1.13 12:40

Jo, to zavrčení stačí, reaguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
Moc ti děkuji za cenné rady :hug:, tohle si píšu za uši. Byť to nerada slyším od děvčat, asi to budu v budoucnu ještě někdy potřebovat. Odfukuje spokojeně jakoby se nic nestalo, jen je mu ta manduca na spaní trochu nepříjemná.. ale když už není vzhůru, tak lepší pomoc teď nemám :nevim:
@ivodička píše:
Nejezdi na pohotovost, tohle jsme mívali dnes a denně :)Jinak ho nech klidně spinkat. stačí, když do něj trochu šťouchneš a uvidíš, zda zareaguje. Odpoledne sleduj chuť k jídlu, nesmí zvracet, celkový stav-zda nepokládá hlevičku, nepolehává. V Pak koukej do očíček, zda má stejně velké zorničky a zda reagují na světlo. v noci ho občas vzbuď, zda reaguje.
S prasklinkou lebky se opravdu nic nedělá. A jestli má ještě neuzavřenou fontanelku, tak můžeš kouknout, zda se mu nevyklenuje, v klidu by měla být maličko propadlá a tepat-ale to přes vlásky neuvidíš. Ale to už jsou odborné rady - pracovala jsem jako sestra na dětské neurochirurgii, tyto a i větší úrazy tam byly na sledovaní na denním pořádku. :)
Ale pokud syn po nárazu hned plakal, neztratil vědomí a pak byl dobrý, mělo by to být o. k.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184

Muže byt otresk mozku atd…rači chladit chladit a chladit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.1.13 12:42
Se slzou v oku jsem se usmála, děkuju, brumlá statečně, není mu to moc pohodlný.. ale za chvíli se vždy zase uklidní a odfukuje dál..
@ivodička píše:
Jo, to zavrčení stačí, reaguje :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
9.1.13 12:44
@Koblizka píše:
projelo mnou tisíc jehel, když jsem četla popis.. Chudáček maličkej :hug: Co mu potom dělali?
Ale teď když si vzpomenu na vyprávění tchýně, která vyprávěla, jak si náš taťka rozbil hlavu x krát, třeba o topení, které jsem kvůli tomu preventivně za těžké peníze (které bych za to dala znova) nechala vyměnit!! Ale asi bych ho musela ovázat molitanem a svázat nožičky, aby se mu nic nestalo.. Achjo, kdybych tak byla aspoň rychlejší než on.. :nevim:

mnou taky když se to stalo, to mi věř :oops: ještě když se to stane když u něj jeden z rodičů stojí :oops: nakonec nic, nebylo nutné ani šití, ale ono obecně při zranění z hlavy teče hodně krve.. dostal jen takovou tu mašličku - náplast aby kůže držela při sobě a srostlo to hezky, má asi 1cm jizvičku, muž říká, že každej správnej chlap musí mít jizvu no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
9.1.13 12:49

Mně malá žuchla ve 14m ze sedačky, na které hopsala a přitom se potkala s hranou stolu. Taky jsem seděla hned vedle. Hrana je naštěstí zaoblená, ale buk. Chvíli děsnej řev, na boku čela měla napřed promodralou rýhu a hned v zápětí boule. Myslela jsem, že má minimálně frakturu lebky 8o :oops: a druhý den neměla ani bouli a v podstatě ani modřinu :lol:. Lékařka mi poradila totéž, co píše @ivodička . Bratr, bývalý hasič, říkal, že po velké ráně může rýha být patrná i po 2 hodinách 8o. Prohlásil, že jí nic není. Sledovala jsem ji a opravdu jí nic nebylo. Nakonec jsem usoudila, že kdybych si prohlídla hnavu těsně po tom, co se slušně bouchnu, vypadalo by to podobně :lol:.
Držím palce, ať je malé v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák