Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Koblizka my takovou nehodu měli v patek, jen to nebyla hrana dveří, ale hrana u nohy od židle. Přesně jak pises. Boule,modrina.Mala chvilu plakala, bouli jsme zatlacili a nikam nejeli. V noci začala zvracet, takže hned ráno pohotovost kde me doktor ubezpecil, ze zvraceni je způsobené virozou, ktera tu teď radi. Otřes mozku byl prý malo pravděpodobny, kdyz to nebyl pad z výšky a nedošlo ani k rozrazeni hlavy.Ale pro klid duše sem byla rada, ze jsme jeli.Ale kdyby nezvracela, tak určitě nejedu.
Mi dr radila, že pokud se dítě uhodí více do hlavy, nemá pak jít další dvě hodiny spát, mají se kontrolovat zornicky, obě musejí být stejne a reagovat stejně. Pokud dítě nejde utisit nebo je apaticke, jet okamžitě. Pokud se uhodí, je jako obvykle, tak kontrolovat ještě tři dny a občas vzbudit, že reaguje.
Bouli opravdu jeste bude..Ja vzdycky pockala dve hodiny po padu, kdy jsme kontrolovala, jeslti reaguje normalne a pak jsem ho az nechala jit spat..nemuzes ho nechat jeste nejakou dobu vzhuru, aby jsi vedela?
@PetaP píše:
My byli na pohotovosti jednou, bylo to nějak čerstvě před 2.narozeninama když spadl na hranu stolu a rozsekl si hlavu, to bylo krve![]()
projelo mnou tisíc jehel, když jsem četla popis.. Chudáček maličkej
Co mu potom dělali?
Ale teď když si vzpomenu na vyprávění tchýně, která vyprávěla, jak si náš taťka rozbil hlavu x krát, třeba o topení, které jsem kvůli tomu preventivně za těžké peníze (které bych za to dala znova) nechala vyměnit!! Ale asi bych ho musela ovázat molitanem a svázat nožičky, aby se mu nic nestalo.. Achjo, kdybych tak byla aspoň rychlejší než on.. ![]()
JESTLI TI BROUČEK UŽ USNUL TAK HO NEBUD ONO SE DOPORUČUJE NENECHAT USNOUT
NO BUD MU NABLÍZKU SNAD BUDE VSE V PORADKU ![]()
Usnul za čtvrt hodiny, jako vždy v poledne.. asi tři minutky brečel a pak byl jako předtím. Ale už šel do postýlky, že jde spinkat. Ale holt budu budit, je mi z toho na nic ![]()
Nejezdi na pohotovost, tohle jsme mívali dnes a denně ![]()
Jinak ho nech klidně spinkat. stačí, když do něj trochu šťouchneš a uvidíš, zda zareaguje. Odpoledne sleduj chuť k jídlu, nesmí zvracet, celkový stav-zda nepokládá hlevičku, nepolehává. V Pak koukej do očíček, zda má stejně velké zorničky a zda reagují na světlo. v noci ho občas vzbuď, zda reaguje.
S prasklinkou lebky se opravdu nic nedělá. A jestli má ještě neuzavřenou fontanelku, tak můžeš kouknout, zda se mu nevyklenuje, v klidu by měla být maličko propadlá a tepat-ale to přes vlásky neuvidíš. Ale to už jsou odborné rady - pracovala jsem jako sestra na dětské neurochirurgii, tyto a i větší úrazy tam byly na sledovaní na denním pořádku. ![]()
Ale pokud syn po nárazu hned plakal, neztratil vědomí a pak byl dobrý, mělo by to být o. k.
TAKY HODNE ZALEŽÍ JAK MÁ KDO SILNÉ KOSTI JA JAKO MALA PADALA PORAD BOULE OD ZLUTY PO ZELENY A NIKDY NIC VAZNEHO
SESTRA O ROK MLADŠÍ SPADLA Z WC ZLOMILA SI RUKU, SPADLA ZE ŽIDLE A OTŘES MOZKU ONO ASI ZALEZI I NA TOM DRŽÍM PALEČKY AT JE OK
@78mamina píše:
JESTLI TI BROUČEK UŽ USNUL TAK HO NEBUD ONO SE DOPORUČUJE NENECHAT USNOUTNO BUD MU NABLÍZKU SNAD BUDE VSE V PORADKU
Děkuju..mám ho na bříšku v manduce, sleduji každý nádech.. teď jsem se mu dívala na zorničky a měl je normální.. jen vždy zavrčí, když ho vzbudím. Budu teda sledovat dál na břiše a dokud se nevzbudí, budu trnout strachy. Ale jinak až na tu modřinu je stejný jako vždy… jen dovnitř prostě nevidím ![]()
@ivodička píše:
Nejezdi na pohotovost, tohle jsme mívali dnes a denněJinak ho nech klidně spinkat. stačí, když do něj trochu šťouchneš a uvidíš, zda zareaguje. Odpoledne sleduj chuť k jídlu, nesmí zvracet, celkový stav-zda nepokládá hlevičku, nepolehává. V Pak koukej do očíček, zda má stejně velké zorničky a zda reagují na světlo. v noci ho občas vzbuď, zda reaguje.
S prasklinkou lebky se opravdu nic nedělá. A jestli má ještě neuzavřenou fontanelku, tak můžeš kouknout, zda se mu nevyklenuje, v klidu by měla být maličko propadlá a tepat-ale to přes vlásky neuvidíš. Ale to už jsou odborné rady - pracovala jsem jako sestra na dětské neurochirurgii, tyto a i větší úrazy tam byly na sledovaní na denním pořádku.
Ale pokud syn po nárazu hned plakal, neztratil vědomí a pak byl dobrý, mělo by to být o. k.
@ivodička píše:
Jo, to zavrčení stačí, reaguje
@Koblizka píše:
projelo mnou tisíc jehel, když jsem četla popis.. Chudáček maličkejCo mu potom dělali?
Ale teď když si vzpomenu na vyprávění tchýně, která vyprávěla, jak si náš taťka rozbil hlavu x krát, třeba o topení, které jsem kvůli tomu preventivně za těžké peníze (které bych za to dala znova) nechala vyměnit!! Ale asi bych ho musela ovázat molitanem a svázat nožičky, aby se mu nic nestalo.. Achjo, kdybych tak byla aspoň rychlejší než on..
mnou taky když se to stalo, to mi věř
ještě když se to stane když u něj jeden z rodičů stojí
nakonec nic, nebylo nutné ani šití, ale ono obecně při zranění z hlavy teče hodně krve.. dostal jen takovou tu mašličku - náplast aby kůže držela při sobě a srostlo to hezky, má asi 1cm jizvičku, muž říká, že každej správnej chlap musí mít jizvu no ![]()
Mně malá žuchla ve 14m ze sedačky, na které hopsala a přitom se potkala s hranou stolu. Taky jsem seděla hned vedle. Hrana je naštěstí zaoblená, ale buk. Chvíli děsnej řev, na boku čela měla napřed promodralou rýhu a hned v zápětí boule. Myslela jsem, že má minimálně frakturu lebky
a druhý den neměla ani bouli a v podstatě ani modřinu
. Lékařka mi poradila totéž, co píše @ivodička . Bratr, bývalý hasič, říkal, že po velké ráně může rýha být patrná i po 2 hodinách
. Prohlásil, že jí nic není. Sledovala jsem ji a opravdu jí nic nebylo. Nakonec jsem usoudila, že kdybych si prohlídla hnavu těsně po tom, co se slušně bouchnu, vypadalo by to podobně
.
Držím palce, ať je malé v pořádku.