Máme jet na pohotovost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
10.1.13 20:55

@ivodička @jajul
holky, asi už dobrý :-) V noci jsem ho budit nemusela, budí se sám od sebe každý dvě hodiny, i častěji (ale to je asi předmětem jiné diskuze :lol: ), takže dával o sobě značně znát a dnes už byl ok, ani hlavičku na ramínko si nepokládal, takže bych to asi opravdu přisuzovala včerejší ráně, ale proč to nevím..
Jestli si budu muset zvyknout na tohle, tak si asi zároveň začnu zvykat i na antidepresiva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.1.13 20:59

@Koblizka ono si už časem nervy trochu obrníš, věř mi, není to poslední držkopád:-) Jinak se možná příště sejdeme v diskuzi „dítě v noci nespí“…moje malá, které je už 15 měsíců, je vzhůru v noci po 2 hodinách a já vůbec nevim, jak odnaučím kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
10.1.13 21:04

@ivodička to se tam asi opravdu sejdeme, taky ještě kojím, takže prý jsou pak ptáčkové v noci čilejší :think: :lol: no ale přes den nevidím žádný úbytek energie (narozdíl ode mě :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
10.1.13 21:32

@ivodička @Koblizka Tak moje malá se tak před měsícem sama definitivně odstavila, ale noci… noci jsou na posmání :lol: :lol: :zed: :nevim:. S kojením to má nejspíš tedy pramálo společného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
10.1.13 21:51

@jajul povídej, ráda se zasměju :-D Asi poslední tři týdny začal být malý v noci takový.. hlasitý. Vždycky zahaleká jednou dvakrát do tmy a potom v kuse, není k uklidnění, jen po chvíli se dá uklidnit a to kojením.. :think: Nevím, jak moc je to běžné i u ostatních, tak mě to zajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
11.1.13 14:38

No, můj první syn se pomalu odstavil sám v 15 měsících, prostě už nechtěl, zato holka…tak to bude tedy boj. Dnes v noci jsem ji musela dát napít z prsa šestkrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.1.13 20:47

@ivodička tak šestkrát je u nás takový standart… když už jsi zkušenější, kdy začínají dítka spávat po většinu noci v kuse? :oops: :lol: nebo to nehrozí, dokud kojím.. nebo dokud nebude v pubertě a budu ho muset vytahovat z postele rýčem? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.1.13 22:06

@Koblizka No, asi tak.. :lol:
Malá je už měsíc odstavená a změna - teda zázrak :mrgreen: - se nekonal. Spávala docela slušně od léta do začátku října - to bylo období, kdy jsem kolikrát v noci ani nekojila. Pak začaly masově růst zuby a jsou noci, kdy vstanu 10× - zabrečí a spí, nebo hledá cumel, ale jak je rozespalá, že ho nemůže najít. A jsou noci, kdy ve tři sedne/stoupne v postýlce a brečí, nechce si lehnout. Tak ji vezmu k sobě, i hodinu si povídá, rýpe mě do nosu/očí/uší, kope, co se do mě vejde a pak konečně usne.. A jsou noci, kdy se před tímto milým entreé tak od 11 intenzivně převaluje, takže skoro nespím, protože jen čekám kdy. A je jen velmi málo nocí, kdy se nic z toho nepřihodí.. Ale tak v 15 už bude určitě líp, neboj :hug: ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.1.13 22:22

@jajul " jsou noci, kdy ve tři sedne/stoupne v postýlce a brečí, nechce si lehnout. Tak ji vezmu k sobě, i hodinu si povídá, rýpe mě do nosu/očí/uší, kope, co se do mě vejde a pak konečně usne.. " :lol: je to jak přes kopírák, takže asi v normě :-) Mně to nevadí, zatím to nějak zvládáme, jen mě zajímalo, jestli jsme normální nebo alespoň pro uklidnění jestli je takhle nenormálních víc :D :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
12.1.13 09:46

@jajul @Koblizka Ono každé dítě je jiné. Můj syn v 1 roce usnul večer v 8 a vzbudil se v 8 ráno. Ani jsem nevěděla, co doma mám a málo si toho vážila… :D Nechápala jsem maminky, kteří si stěžovaly, že dítě v noci nespí, to jsem si ještě říkávala, jo, asi si mimčo rozmazlily… :)
Dcerce je 15 měsíců a děs, děs, děs. Kojení vůbec nevím, jak odnaučím, když začne v noci plakat, prso ji vždycky utěší a hned spí, já už to ani nezkouším jinak, nemám na to sílu…ráno vztávám v 7, abych odvedla syna do školky a potom jsem celý den jak pitomá. Teď má dcerka pupeční kýlu, tak začínám přemýšlet, jestli ji třeba nemůže zlobit bolení bříška, proto nespí… :think: Asi s tím nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.1.13 22:34

@ivodička malej má pupeční kýlu, měl pupíček vyklenutý.. tak jsem mu ho přelepovala náplastí s žetonkem do vozíku uprostřed a asi po měsíci a půl se pupíček zatáhl a to otevřené místečko v bříšku se prý uzavřelo. Do té doby, když jsem mu zmáčkla pupík, tak bylo cítit, že mu tam něco „zalejzá“. Ptala jsem se doktorky, jestli to bolí a prý bolí „uskřípnutá“ (či tak nějak) kýla, ale to jsou opravdu amokové pláče. Malej se určitě nebudí kvůli bříšku, to ani předtím.. on prostě vstane, sedne si, houkne a pak spustí. Hlavně na něj nesmím promluvit nebo ho ukolébávat, jinak propukne v hysterický pláč.. potichu ho položím, pohladím, dám dudlíček (ve 20 procentech funguje).. nebo pokud to nevyjde, tak nakojit, to ho uklidní nejvíc. Včera jsem chtěla zkusit radu ženských - nechat pět minut a pak že prý jejich dětem došlo, že z toho nic nekápne a zalomily to… Tak u nás ani omylem, gradovalo to neskutečně (zkusila jsem to ale v době, kdy se za dvě hodiny od jedenácti do jedný budil po páté)… nulový výsledek. Vždy jsem ho položila, dala dudlíček.. ale už byl v ráži. Takže tohle znova už ani nebudu pokoušet taky proto, že děti s kýlou nesmí hodně křičet, jinak se jim ta kýla zhorší nebo vrátí, ale taky prostě proto, že tohle není můj styl a nefunguje to u nás :-( Ještě s tou kýlou… prý se děti sledují do dvou let, jestli se to nezahojí nebo nezhorší, pak je mála operace. Naštěstí usilovné přelepování pomohlo.. měli jsme tři lepící období, po nichž se se zvýšenou námahou opět objevila kýla, ale teď prý už je to ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
13.1.13 22:46

@Koblizka Malá tu kýlu takhle furt vylezlou neměla, všimla jsem si toho až tak před 1.rokem, co si začala stoupat a chodit, tak uvidíme, co nám řekne chirurg. Bojim, že bude muset na sál…má nemocné průdušky a nevím, jak by snášela anestezii :( Ale snad to bude dobrý. Syn měl kýlu tříselnou, jednou se nám skoro uskřinula, ale náš šikovný pediatr ji vrátil…řval úplně hrozně, nešla zatlačit a já s ním letěla v náručí na polikliniku, byl to děs, ale obešel se bez jakékoliv operace a uzavřela se sama :)
A jinak s tím buzením, to mi povídej. Já též už ani nezkouším ji to prso nedat, to by bylo ještě hůř :) Ale co, tak ji prostě v noci budu kojit. Přes den to naštěstí nevyžaduje…a sestřička od našeho doktora mi poradila, že nemusím mít strach, že až bude starší, že to samo nějak vyšumí :) (má 3 malé kluky)

A co vaše modřina na čele? Už vám zežloutla? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.1.13 13:23

@ivodička Modřina už trošku mizí, asi vážně dožluta.. :-)
Jéé snad nebudete muset na operaci, z anestezie mám hrůzu, naše známá po ní trochu „zblbla“, byla v ní kvůli komplikacím nějak dýl, chudák :-(
Nám to přelepování pomohlo.. musela jsem být teda důsledná a fakt mu tam ten žetonek dát přímo na pupíček a trošku napnout náplast, aby byl pupíček opravdu placatý, ale už je to snad za námi :-) Moc jsem tomu nevěřila, ale zabralo to..
S tím spaním to dneska bylo docela dobré, budil se asi jen pětkrát, sice vstával o hodinu dřív, ale díky tomu, že jsem měla interval na spaní alespoň čtyřicet minut (bez usnutí), tak jsem se cítila docela fit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
14.1.13 13:30

No tak já se dnes vyspala docela dobře…malá se vzbudila asi v půl 12, v 1, a pak až v půl čtvrté a půl šesté…že by se to lepšilo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
4.8.13 09:45

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, mám ročního prcka a když jsem k němu ráno zašla do postýlky, tak měl roztrhnutou plenu a všude po postýlce ten gel z ní. S gelem si hrál, měl ho všude a nevím, jestli ho i nesnědl. Myslíte, že by mu mohl ten gel uškodit, kdyby ho opravdu snědl? Děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák