Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@laducha píše:
@Maty1989 Vidíš, a já nechápu proč
Jen proto, že jsou Vánoce?
I tak se to dá říct. Jednou máme rodinu, tak je lepší se vidět, než si jen poslat třeba SMS, ne? Vidíme se víckrát do roka, takže neřeším, jestli se něco slaví, nebo ne. Prostě se jednou za čas sejdeme, tak co. Mně to nic neudělá a rozhodně se tu kvůli tomu nebudu rozčilovat, že se mi z toho dělá ![]()
@Motka píše:
@ulice Margotka byla rfeakce na rodílnou výchovu. ten zbytek jsem vůbec nechtěla vytahovat, ale když všichni svým dětem margotky cpete, tak jsme holt musela s pravdou ven noa nezlob se na mě, ale myslím si, že aby mi tchýně kecala do výběru porodnice, tak to už je taky trochu vedle. Ty zřejmě svou tchýni posloucháš na slovo---
Hernajs, ty jsi taková empativní, taková chápající - a přesto tě vytočí, když tchyně řekne svůj názor? proč by nesměla? Třeba chtěla, abys rodila v jejich porodnici, kterou má blízko, ne? A když Ty můžeš mít svůj názor, proč by ho nesměla mít ona, to mi vysvětli? A to, že někdo s tchyní vychází, neznamená, že ji poslouchá na slovo. Může to znamenat i jenom to, že tchyni uznává jako dospělého jedince s právem mít vlastní názor, ať se týká čehokoliv.
@inkakřivák Počkej, teď tě nechápu. Proč by mi měla tchýně vybírat porodnici? rodí snad ona?? jasně, že by chtěla být za mnou nejlépe hned ten den, ale nevidím důvod jí to umožnit, když mě nemá ráda a nestará se ![]()
Já uznávám spoustu lidí jako dospělé jedince, ale ne svou tchýni. Nevím proč bych měla ít někoho ráda jen proto, že dle zákonů je z ní moje tchýně
nebavím se s tím, s kým nechci a to je celé.
@Motka píše:
@inkakřivák Počkej, teď tě nechápu. Proč by mi měla tchýně vybírat porodnici? rodí snad ona?? jasně, že by chtěla být za mnou nejlépe hned ten den, ale nevidím důvod jí to umožnit, když mě nemá ráda a nestará se
Já uznávám spoustu lidí jako dospělé jedince, ale ne svou tchýni. Nevím proč bych měla ít někoho ráda jen proto, že dle zákonů je z ní moje tchýněnebavím se s tím, s kým nechci a to je celé.
Ale to vidím, žes mě nepochopila, to je jasné. Já jsem jenom řekla, že Tvoje tchýně má stejné právo říct něco jako - mě by se líbilo, kdybys rodila v A, pokud Ty říkáš - já budu rodit v B. Tomu se totiž říká diskuze a vyslovení vlastního názoru, víš? A nemusíš s lidmi souhlasit, ale oni musí mít právo říci svůj názor. To je totiž svoboda jedince. A Ty máš tu svobodu s ní nesouhlasit. A že ji nebereš jako dospělého? Proč? Chová se jako malé dítě, pláče a dožaduje se plenek a lahve? To, že má jiný názor neznamená, že je malá, a to, že Ty s ní nesouhlasíš neznamená, že musí být hloupá. Prostě to znamená jediné - má svůj názor. Tečka a nic víc.
@Motka píše:
@ulice Margotka byla rfeakce na rodílnou výchovu. ten zbytek jsem vůbec nechtěla vytahovat, ale když všichni svým dětem margotky cpete, tak jsme holt musela s pravdou ven noa nezlob se na mě, ale myslím si, že aby mi tchýně kecala do výběru porodnice, tak to už je taky trochu vedle. Ty zřejmě svou tchýni posloucháš na slovo---
Já měla s tchýní velké problémy, kouření v bytě, alkohol-prostě jiný živ. styl, rozdílná výchova atd.,ale zařídila jsem to tak, aby děti nepřišli o to dobré a zároveň neměli špatný vzor.
Udělala jsem kompromis třeba v tom, že tchýně nabídne dítěti sladkost(sama je nedávám
) a spoustu jiných drobností, v zásadních věcech(kouření v bytě před dětmi) musela ustoupit ona…O to, ale nejde, to je jen příklad, aby sis nemyslela, jak mám skvělou tchýni anebo jí poslouchám na slovo…
Ono jde vždy o kompromis, je to cizí žena, s jejímž živ. stylem nesouhlasím, jejíž život příliš nechápu, názory mám jiný, ALE je to babička mých dětí, matka mého manžela a já jí respektuju jako člověka, ačkoliv jsem k tomu musela dojít až postupem času… Že ti řekne názor na porodnici-no a co? Kdyby ti řekla názor tvoje matka, také by to byl takový nepřekonatelný problém? A že dá sladkost, podle mě pouze záminka pro tebe. Kdyby jí dal někdo jiný, zdaleka to tak neřešíš pokud nejsi extrémista ve výživě, tozn. i ve školce a škole budeš mít své obědy, svačinky, budeš zakazovat odměny třeba na Mikuláši ve školce apod.-v tom případě chudák dítě, ne kvůli sladkostem samotným, ale kvůli roli neustále hlídaného outsidera kolektivu.
@inkakřivák Počkej, ale ona neřekla:,,a nechceš rodit tady?´´ Ona řekla, hmmm.. to je fakt super, že rodila v A, jsem za ní jako ani nemohla malého si pochovazt. Holky v práci se mi divili, že nerodila tady v B. to neni vyslovení vlastního názoru, ale rozmazlenost jedináčka, že vždy musí být po jejím. Jako teď-oba jsme nemocní-já i malý a ona umanutě chce, abchom jeli na chalupu předat si dárky. To mi orpavdu normální nepřijde.
@inkakřivák píše:
Ale to vidím, žes mě nepochopila, to je jasné. Já jsem jenom řekla, že Tvoje tchýně má stejné právo říct něco jako - mě by se líbilo, kdybys rodila v A, pokud Ty říkáš - já budu rodit v B. Tomu se totiž říká diskuze a vyslovení vlastního názoru, víš? A nemusíš s lidmi souhlasit, ale oni musí mít právo říci svůj názor. To je totiž svoboda jedince. A Ty máš tu svobodu s ní nesouhlasit. A že ji nebereš jako dospělého? Proč? Chová se jako malé dítě, pláče a dožaduje se plenek a lahve? To, že má jiný názor neznamená, že je malá, a to, že Ty s ní nesouhlasíš neznamená, že musí být hloupá. Prostě to znamená jediné - má svůj názor. Tečka a nic víc.
@Motka píše:
@inkakřivák Počkej, ale ona neřekla:,,a nechceš rodit tady?´´ Ona řekla, hmmm.. to je fakt super, že rodila v A, jsem za ní jako ani nemohla malého si pochovazt. Holky v práci se mi divili, že nerodila tady v B. to neni vyslovení vlastního názoru, ale rozmazlenost jedináčka, že vždy musí být po jejím. Jako teď-oba jsme nemocní-já i malý a ona umanutě chce, abchom jeli na chalupu předat si dárky. To mi orpavdu normální nepřijde.
To celé vánoce neviděla své vnouče, protože trochu kašle a má rýmu? ![]()
@Motka píše:
@inkakřivák Počkej, ale ona neřekla:,,a nechceš rodit tady?´´ Ona řekla, hmmm.. to je fakt super, že rodila v A, jsem za ní jako ani nemohla malého si pochovazt. Holky v práci se mi divili, že nerodila tady v B.
No a co, tak prostě vyjádřila svůj názor, že nesouhlasí s tím, kde si rodila… a „holky v práci“ se taky mohou divit čemu chtějí, nějak nechápu, co na tom řešíš ![]()
@ulice Teď jsem to popsala níže. Moje máma taky řešila proč rodímt ak daleko, ale vysvětlila jsem jí důvody a pochopila. malého viděla až měsíc od porodu protože byla daleko a nedělala scény, jako tchýně, která hysterčila, že holkám v práci nemůže ukázat fotky a jak to je divný-osm dní po porodu
můj manžel. nemá rád mou matku, já nemám ráda jeho-ani jeden z nás toho druhého nenutíme navštěvovat svoje rodiny.
Ani jeden z nás nemá tkaové ty rodiče, kteří by se zajímaly, pomáhali… takže jsme tak nějak oba zvyklí žít bez nich. Já bohužel nevím, co dobrého by tchýně mohla dát protože ona v ničem nehodlá ustoupit-vše musí být po jejím. Místo setkání i čas-který ona nakonc nedodrží a já mám pak na chalupě malému ohřívat jídlo kde, když tam není ani rychlovarka nic.
Já k tomu třeba taky dojdu, ale bojím se, ře pokud ona bude neustále útočit-že máme moc uklizeno, ýe dělám tohle špatně, tohle nedělám, a jiný hlouposti, tak si jí nebudu moct vážit nikdy.
A ne nejsem výživový magor, ale podle nich je vše umělé dobré…
@ulice ona své vnouče neviděla 4 měsíce a to jsme ve městě denně, jenže ona má jiné zájmy
ona o něj měla zájem, když se narodil, pochlubila se a tím její zájem skončil. a nezlob se na mě, ale půlroční mimino nepotáhnu s horečkama a sebe s rýmou, kašlem a teplotama na chalupu kvůli ejdnomu balíčku.
@j.a.n.i1 jééé, já to tu jen napsala, že se motá do všeho, já to víc neřešila.. to tady se to pořád rozebírá
holt nejsem ta, co jhen tak někam hodí nohy a nechá doktory se činit, ale porod jsem si pěkně užila i s manželem a to ona nepochopí
toť vše ![]()
@Motka Tak to holt máte špatné rodinné vztahy kompletně. Já si to popravdě neumím ani představit, moje rodina(a do té počítám i rodiče a sourozence, nejen manžela a děti) je pro mě nejdůležitější na světě. Tchánovci jsou zase podstatní pro manžela, takže se podle toho chovám…Upřímně moje mamka by se hodně trápila kdyby nemohla vidět své vnouče třeba ani týden po narození
Takže vaše poměry nechápu a nepochopím, ale nebudu už reagovat, evidentně to prostě máte všichni jinak.
S tím nezájmem tchýně to znám-naše také není schopná přijet(protože se u nás nesmí kouřit) před zimu a přijede jen v létě, kdy si dá cigáro na terase a k tomu jí upečeme maso, nalijeme drink a dětí si všímá chvilku…Ale manžel jí miluje, dělá mu dobře, že za námi přijela a já to respektuju-ačkoliv si taky myslím svoje ![]()
@ulice hlavně si nemysli, že ho nevidlěa naschvál. Neemohla si vzít volno v prááci a máme k sobě 100km. Jinak by přijela dřív. Ty vztahy jsou u nás opravdu jiné. Manžel mě nenutí se stýkat s jeho rodinou a já ho nenutím k tomu samému.
Ona k nám nikdy nepřijede-máme moc uklizeno a musela by se zout. to je jí proti srsti. stačí že jsem kolem ní skákala pár dní před porodem
to mi stačilo na pár let dopředu ![]()
@Motka píše:
@ulice hlavně si nemysli, že ho nevidlěa naschvál. Neemohla si vzít volno v prááci a máme k sobě 100km. Jinak by přijela dřív. Ty vztahy jsou u nás opravdu jiné. Manžel mě nenutí se stýkat s jeho rodinou a já ho nenutím k tomu samému.
Ona k nám nikdy nepřijede-máme moc uklizeno a musela by se zout. to je jí proti srsti. stačí že jsem kolem ní skákala pár dní před porodemto mi stačilo na pár let dopředu
To si nemyslím, jen u nás by to takhle prostě nešlo…Možná i v tom, že bych se neodstěhovala tak daleko od rodičů
Je to u nás jinak, všechno…
No mě zase tchýně pokaždý něco vyčiští, vyleští, utře prach
At uklízím, jak uklízím, tak vždy se najde něco, co jsem zapoměla a tak vyskočí, popadne prachovku a jede spolu s vysvětlením, jak to mám dělat správně, aby se to lesklo dostatečně dlouho
Musela jsem si na to zvykat, ale dneska už se tomu jen směju a jsem ráda, že mi něco uklidí ![]()