Nechci se stýkat s jeho rodinou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6047
26.12.14 19:55

@ulice moje tchýně mi bohužel vždy udělá bordel :D já byla už v patnácti na intru, takže jsem ráda daleko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
27.12.14 23:07

Tak když si přečtu, jaké diskuze tady založila zakladatelka, tak se mi zdá, že rodiče jejího přítele z ní musí být hodně nešťastní a nedivím se, že si s ní nemají co říci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.1.18 13:34

Já teda řeším podobný problém. S rodinou přítele si nemám co říct, není mi příjemné je vídat, jeho máma mi není sympatická a vadí mi, že se neutále přetvařuje, aby ona byla před všemi ta nejlepší. Takové lidi kolem sebe nechci. Navíc o mě nikdy neprojevila kdo ví jak velký zájem. Tak proč se nutit? Přítel i s malou ji vidí nejméně jednou týdně. Do toho jim nekecám. Bydlí kousek od nás. Ale co přesně teda dělá rozbroje v rodině, když tam nejsem s nimi? A je tak hrozné, když přítele žádám, aby k nám nechodila, když jsem doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
17.1.18 09:17

Jestli z Tebe stačí vůči jeho mámě to, že Ti není sympatická, což vycítí každý, nediv se že nemá o Tebe extra velký zájem. Všude je něco a jí nezměníš. Pokud Ti na ní něco vadí, řekni jí to do očí. Chlapi nesnáší když musí být v roli pinponkového míčku, což ten Tvůj v této roli je a věř že mu vůči Tobě jednou bouchnou saze. Aby si nesměl svou matku vzít domů, to ho musí dost vnitřně bolet. U nás by taková prosba neprošla a přiznám se že by mě nutit chlapa do něčeho takového ani nenapadlo, hlavně kvůli tomu že jeho rodiče rádi přijedou kvůli jejich vnučce, a to mě tchán také moc nemusí, jako dědeček se chová hezky, my se také tolerujeme a vycházíme v normě. Když se mi něco nelíbí, řeknu to. Pochop, že to není už jenom o Tobě… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.1.18 11:16

Já neříkám, že k nám nesmí vůbec. Jen ji tu nechci, když jsem doma já. To můžou jet oni k ní, nijak to omezeno nemají. Což by přítel mohl pochopit. Doma chci cítit pohodu a ne mít kolem sebe falešné lidi. Já už s ní mluvila a jen se to tím zhoršilo, když se mi snažila vnutit, že bych se měla přetvařovat také. Toho mám dost z USA.

Její nesympatie ke mě trvají už od začátku a ani k malé se moc nemá. Přestože my se ze začátku bavili normálně a poté se i chvíli navštěvovali. Napřed jsme bydleli všichni spolu. Jenže pak se odstěhovala a krátce po odstěhování jsem se dozvěděla, že za mými zády o mě vykládá, že jsem líná, že stále jen spím apod. A že se musela odstěhovat, aby se pořád nedívala na můj spící xicht. Přitom mi nikdy nic nevytykla.

Důvodem bylo, že jsem asi 2-3 měsíce chodila spát s přítelem kolem jedné ráno (noční tvor), ve 4 vstávala do práce, vracela se po druhé odpoledne a pak si na chvíli lehla k tv a mnohdy si zdřímla. Ona chodila do a z práce později, takže ráno mě neviděla odcházet a odpoledne mě objevovala v tomhle stavu. A pak jsem taky na začátku těhotenství trpěla šílenou únavou z nedostatku železa, ale že bude babičkou jí chtěl říct přítel později. Každopádně i když se jí to pak několikrát zkoušelo vysvětlit, pořád si myslí a tvrdí své.

Takže asi dva měsíce po porodu jsem se sekla a ať si žije svůj život. Nás dvě téměř nic nespojuje a přítel nemusí nic řešit. Stačí, když mě bude tolerovat v tom, že ji nepotřebuji vidět. Čímž neříkám, že kdyby se stalo něco vážněho a potřebovala třeba pomoci, že se jí nepomůže. Ale vidět ji mnohdy několikrát týdně je vážně moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
17.1.18 12:00

@MysteryBrigitte
Upřímně mi tvá rodinná situace nepřipadá tak vyhrocená, abys trvala na tom, že tchýně může navštěvovat váš byt pouze během tvé nepřítomnosti. Že za ní nechceš chodit pravidelně každý týden chápu a je fajn, že v tom muži s potomkem nebráníš, ale krátkou zdvořilostní návštěvu jednou až dvakrát měsíčně u vás bych přetrpěla. Vedlejším efektem může být, že se sblížíte nejen vy dvě, ale rodina jako celek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
17.1.18 14:01

@MysteryBrigitte snaž projevit dobrou vůli a přetrvává tu návštěvu. proste došlo k nedorozumění a odstřihla jsi ji protože je to tvá tchýně. Zla krev a nesnášenlivost budou mít jednou velkou váhu v rozpadu vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
19.1.18 17:49

@MysteryBrigitte Takže ona tvá tchyně nekecala, když říkala, že pořád spíš. nechápu, proč tě to tak štve. A upřímně kdyby kdokoliv z mých dětí zakazoval svému protějšku návštěvu matky, pokud jsou doma, nedopadlo by to dobře. A myslím si, že tvého muže to musí neskutečně štvát. Takže na tvém místě bych se raději zamyslila, přemohla a bylo by, protože jednou chlap bouchne a pak vás to bude hodně mrzet oba. Je to nesmysl a je to vůči tchyni i urážlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
19.1.18 21:08
@inkakřivák píše:
@MysteryBrigitte Takže ona tvá tchyně nekecala, když říkala, že pořád spíš. nechápu, proč tě to tak štve. A upřímně kdyby kdokoliv z mých dětí zakazoval svému protějšku návštěvu matky, pokud jsou doma, nedopadlo by to dobře. A myslím si, že tvého muže to musí neskutečně štvát. Takže na tvém místě bych se raději zamyslila, přemohla a bylo by, protože jednou chlap bouchne a pak vás to bude hodně mrzet oba. Je to nesmysl a je to vůči tchyni i urážlivé.

Ale Inko, když už tchyně řekne A, tak je správné říct i to B. Já bych taky byla naštvaná, kdyby o mě někdo nehezkým tónem vykládal na potkání, že si po obědě dávám 20. Jo, dávám, protože mám náročnou práci a rozvrh. Při A z toho vyjdu jako lemra, při A i B jako normální člověk. Takhle tchýně fakt udělala kopu. Hlavně s tím spícím ksi*tem to vyznívá opravdu jinak, než jak to píšeš ty. Hlavně bych minimálně po zjištění těhotenství očekávaná nějakou omluvu za narážky na slabost. Jako žena by měla vědět, že slabost bývá u některých těhotenství problém.

Je fakt, že zakladatelka jedná trochu zhurta, ale nemalujme opět tchýni jako světici. Tady je problém na obou stranách barikády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
20.1.18 12:48

Ano, problém je u obou. nejhorší je, že my skutečně nevíme, a možná to neví ani zakladatelka, jak přesně se tchyně vyjadřovala. Možná k tomu i dodávala, že spala páč má celý den nějak jinak rozhozený, a donašeč to už neřekl.
Ale pořád si myslím, že je hloupost dělat to, co dělá - chtít po manželovi, aby si návštěvu matky zval jen v případě, že zakladatelka není doma. Možná by bylo stokrát lepší u té návštěvy být a všechno probrat, ne? Kdybych byla na místě té tchyně já a dozvěděla se, že snacha před mou návštěvou schválně odchází, asi by mi to bylo hodně líto - anebo bych se tak naštvala, že bych teprve začala dělat peklo. Jak říkáš ty, chyba je na obou stranách. A bohužel ta snacha nemá chut to řešit. Což je vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová