Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč by zakladatelka měla slavit vánoce s někým, s kým si nemá co říct?
To jsem z povinnosti dělala zamlada, teď už se na to dívám jinak.
Horší by bylo, kdyby to zakazovala manželovi/příteli a dětem.
Zakladatelko, jak se na to dívá druhá polovička? Vadí mu to?
hele, moje tchyně fakt nebyla babička podle Němcové, ale děti ji měly rády, tak jsem k ní jezdila. Sama bych nejradši seděla doma, pila kafe a četla, ale kvůli dětem jsem ji navštěvovala. Jak jsem ji nemusela, tak s dětmi si rozuměla - a za to mi ten 1 den přemáhání stál. Ostatně, uvařila jsem si kafe u ní a zalezla s knížkou pod schody a obě jsme byly spokojené.
@Motka Ale zakladatelka neudala jediný důvod, proč se s nimi nechce stýkat.
A to je trochu rozdíl mít a nemít důvod.
Pokud nemá důvod, tak je to jen rozmar.
@laducha píše:
Horší by bylo, kdyby to zakazovala manželovi/příteli a dětem.Zakladatelko, jak se na to dívá druhá polovička? Vadí mu to?
a proč by svou bezdůvodnou umíněností měla kazit Vánoce ostatním členům rodiny?
@laducha píše:
Horší by bylo, kdyby to zakazovala manželovi/příteli a dětem.Zakladatelko, jak se na to dívá druhá polovička? Vadí mu to?
Třeba protože to patří k výchově malých dětí, vidět že děti se starají a zajímají o rodiče ( i ty partnerovi) Co bude, když jeho rodiče onemocní a budou se muset postarat? ![]()
@laducha jak slůavit Vánoce? mjají tam jet na návštěvu, ne? To zas není taková oběť ![]()
@atominnka píše:
@laducha jak slůavit Vánoce? mjají tam jet na návštěvu, ne? To zas není taková oběť
Někdo se zřejmě neumí přemoct ani na pár hodin. By mě zajímalo, jak by se jí líbilo, kdyby pak neviděla partnery svých dětí, v horším případě pak vnoučata? ![]()
@neumisa tak nu nich není ani kam dítě položit a tchýnina výchova je řvaní s trkání margotek dvouletému dítěti
to si pak rozmyslíš, jestli ano nebo ne ![]()
@neumisa Proto jsem se ptala, jestli to příteli/manželovi vadí. Kdyby jo, asi bych se překonala.
Naše mám ráda, hodně tam s dcerou jezdíme, ale ve svátky mně prostě ta „povinná“ návštěva nedělá dobře. K Vánocím (a k Silvestru) mám vlažný vztah a nerada bych to otrávila i ostatním.
Letos jsem toho ušetřená
, marodím, tak jedou děcka samy.
Doma samozřejmě stromeček a dárky jsou, ale jen kvůli malé, je jí 5.
@Motka píše:
@neumisa tak nu nich není ani kam dítě položit a tchýnina výchova je řvaní s trkání margotek dvouletému dítětito si pak rozmyslíš, jestli ano nebo ne
Margotka je dobrá, co Ti na tom vadí? Jednou za čas neuškodí ![]()
@Maty1989 Jasně
dítě pak smrdí jak po fr´tanu ![]()
Ne moje tchýně je opravdu extra případ
ta se nedá srovnávat jen s tchýni, terá mě nemá ráda ![]()
Já nejsem moc návštěvní typ, stačí mi tak hodinka a už bych šla domů.
U nás mi návštěvy nevadí, je tu pořád někdo.
@Motka píše:
@Maty1989 Jasnědítě pak smrdí jak po fr´tanu
Ne moje tchýně je opravdu extra případ
ta se nedá srovnávat jen s tchýni, terá mě nemá ráda
Ale pak bude dobře spát, ono mezi náma, tam je rumu prd, ani pralinky nemaj rum, tak co ![]()
@Motka píše:
@neumisa tak nu nich není ani kam dítě položit a tchýnina výchova je řvaní s trkání margotek dvouletému dítětito si pak rozmyslíš, jestli ano nebo ne
no a? margotka je moc dobrá, mé vychované děti se se svou matkou rády dělí ![]()