Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Ne, to se na mě nezlob, i kdyby měli náklady nulové, tak 22tis na chlapa na plný úvazek a víkendy je setsakra málo. S náklady to nemá nic společného.
Ja se nezlobim. Bavim se tu o faktech. Bere 22, beru to teda, ze to je v cistym, a to teda rozhodne neni malo. Nevime, kde zijou a jake jsou tam bezne platy. Malo je treba 10t cistyho.
A priklad. Chlap bere 40t cistyho, stale naklady ma rodina 30t. Na druhe strane chlap s 22t cistyho a naklady 12t a ve vysledku jsou na tom oba uplne stejne. To jsem tim chtela rict.
Nelze to proste brat pausalne.
@Mayblobs Zas když bere někdo podprůměrný plat, tak bych nečekala, že má nějakou extra zodpovědnost a že pokud by přišel dvě o dvě hodiny později do práce, protože manželka potřebuje k lékaři, tak se to tam zastaví a firma zkrachuje.
@Mayblobs píše:
Ja se nezlobim. Bavim se tu o faktech. Bere 22, beru to teda, ze to je v cistym, a to teda rozhodne neni malo. Nevime, kde zijou a jake jsou tam bezne platy. Malo je treba 10t cistyho.A priklad. Chlap bere 40t cistyho, stale naklady ma rodina 30t. Na druhe strane chlap s 22t cistyho a naklady 12t a ve vysledku jsou na tom oba uplne stejne. To jsem tim chtela rict.
Nelze to proste brat pausalne.
v takovém časovém zapřažení je 22000,–- prostě málo kdekoli, a za 10000 se už asi ani nepracuje - nevím teda jaká je nyní minimální mzda ![]()
Ja musim zareagovat, jsem zakladatele, psala jsem, že máme dohromady kolem 30000 čistého někdy je to i víc, záleží dle práce, ale finančně i s náklady opravdu problémy nemáme, nejsme milionáři, ale měsíčně vyjdeme. Ja mam mateřskou bohužel nízkou, pracovala jsem krátce před mateřskou jako osvc, ale tato diskuze je už teď spíše o penězích i tak ostatním děkuji. S manželem opět promluvim, uvidíme.
@Anonymní píše:
Ja musim zareagovat, jsem zakladatele, psala jsem, že máme dohromady kolem 30000 čistého někdy je to i víc, záleží dle práce, ale finančně i s náklady opravdu problémy nemáme, nejsme milionáři, ale měsíčně vyjdeme. Ja mam mateřskou bohužel nízkou, pracovala jsem krátce před mateřskou jako osvc, ale tato diskuze je už teď spíše o penězích i tak ostatním děkuji. S manželem opět promluvim, uvidíme.
Zakladatelko, píšu podruhé. A co ho prostě dovézt manzelovi do práce a odejít k tomu lékaři?
Jinak skrz ten plat, to bylo myšleno spíš tak, že není normální mít takovou zodpovědnost a tak mizerné peníze.
No asi takhle v práci už je měl a jeho rodina z toho dělala problémy, vyčítali, nechci vzpomínat, tak už tam deti do práce hlidat nedavám. Zkusím tu chuvu, pokud se manžel nevzpamatuje.
@Ennny píše:
Workoholik jak blázen, což by mi ani tak nevadilo jako že je to deebiljá furt nevím proč se těch chlapů ptáte já zásadně přijdu a oznámím ve středu mám na tolik a tolik lékaře přijď dřív. Nadále o tom nediskutuju, ale asi mám doma nějakého nadpřirozeného člověka či co
Diskuzi jsem četl jen na začátku, takže mnohé bylo řečeno - manžel by měl vyjít vstříc i v jiných případech, než je návštěva lékaře (večerní kadeřník, cvičení, jiný relax apd.).
K tomuto příspěvku - třeba to je napsáno jinak, než bylo zamýšleno sdělit, ale pouhé oznamování též není ideální řešení, i když má možnost pohlídat. Vadilo by mi to už z principu, že někomu nestojím za zeptání, jak to mám já a jde to proti principům partnerské komunikace.
Manžel furt v práci za 22litrů, tobě nepomůže, děti nepohlídá, půl roku se nedostaneš k lékaři.. to je teda hnus ![]()
divná jsi - ale v tom, žes to nechala dojít takto daleko..
ptáš se, jak to mají ostatní - tak třeba můj manžel byl pár měsíců doma s dětmi a přitom chodil do práce on i já a střídali jsme se na šichty, než šly holky do školky..
tak to má vypadat…
o lékaři bych s ním vůbec nediskutovala, pokud není schopen dojít dřív z práce (a propos víš jistě, že je furt jen v té práci? trochu divné za takovou almužnu..), tak bych mu řekla, ať zaplatí paní na hlídání.. (na to ale fakt ve větším rozsahu nemáte..)
A k tomu bych si okamžitě dohodla nejméně 1× týdně na večer cvičení nebo jiný program, kdy bych zcela bez debat a diskuse na 2hodiny zmizla z domu, bude to zdravé pro tebe, děti a otevře mu to oči..jsou to i jeho děti!!
já bych s takovým sobcem nebyla ani pět minut…
Příspěvek upraven 05.09.19 v 14:09
@Anonymní píše:
No asi takhle v práci už je měl a jeho rodina z toho dělala problémy, vyčítali, nechci vzpomínat, tak už tam deti do práce hlidat nedavám. Zkusím tu chuvu, pokud se manžel nevzpamatuje.
Jestli se manžel nevzpamatuje? Z diskuze je jasný, že Ti ukázal kde je Tvoje místo a Ty mu to trpis, přistoupila jsi na to a neprosadis si nic. Udělala jsi že sebe hadr na podlahu.
A nechci Ti brát iluze, ale z čeho tu chůvu chceš jako financovat? 50,– na hodinu opravdu neberou.
@Ms.Ragdoll tak možná nějaká zodpovědná studentka pajdáku/zdravky pokud jsou z města, bych dala inzerát někam na střední školu, že hledám výpomoc na hlídání, té by snad stačila stovka na hodinu.. jinak přes agenturu tipuju nejméně 2× tolik a na to zakladatelka fakt nemá… ještě mne napadá riziko dovést domů pěknou mladou holku, tak možná nějaká zachovalá důchodkyně z baráku?
@Anonymní píše:
A jak to budeš dělat až budeš chodit do práce i ty? Najdeš si práci, která tě bude bavit a budeš mít pracovní dobu třeba jako on? Taky bude stačit, když řekneš, že vyděláváš a nic tě nemusí zajímat?
@Lucy75 píše:
@Ms.Ragdoll tak možná nějaká zodpovědná studentka pajdáku/zdravky pokud jsou z města, bych dala inzerát někam na střední školu, že hledám výpomoc na hlídání, té by snad stačila stovka na hodinu.. jinak přes agenturu tipuju nejméně 2× tolik a na to zakladatelka fakt nemá… ještě mne napadá riziko dovést domů pěknou mladou holku, tak možná nějaká zachovalá důchodkyně z baráku?
Tak chlap stejně doma není, tak by asi ani nevěděl, kdo mu děti hlídá, myslíš aby to nedopadlo jako v nedávné diskusi? Taky by mohla zakladatelka adoptovat nějakou babičku, když jejich babičky nemaj čas. Je spousta důchodců, co nikoho nemají ![]()
Nechce se mi to číst celé. Ale podle mě si manžel ani nemusí brát dovolenou. To jde normálně na paragraf, ne?
Zakladatelko, drzim palce, at se Ti podari najit nekoho spolehliveho na hlidani!
@cocomoon píše:
Nechce se mi to číst celé. Ale podle mě si manžel ani nemusí brát dovolenou. To jde normálně na paragraf, ne?
Samozřejmě, že si nemusí brát dovolenou. Ono v podstatě si třeba nemusí brát ani propustku - ve spoustě zaměstnání se lze normálně lidsky domluvit s nadřízenými/kolegy. Jenže ten její se o něco podobného ani nepokusí. Se mu prostě nechce. ![]()