Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty krabe, ja to ani nedocitam, to je debi. l,promin
On nosi domu na chlapa dost podprumernou vejplatu a jeste dela takove sceny??Vis, co bych mu rekla, kdyby se ohanel vypovedi? Ze at klidne da a muze byt s detma doma. Vydelat nejakych 25tis zvladne i trochu schopna zenska na malem meste.tvuj muz je sobec a pokrytec. A jinak ne, neni to normalni.my mame obe babicky i dedy pracujici a presto pro ne neni problem pohlidat, kdykoli si reknu.Maji prece take dovolene, mohou jednou za cas jit z prace driv atd.muj manzel dela cca do 18,nosi podstatne vetsi penize a cas si udela klidne i kdyz ma syn zapas nebo chceme odjet na vikend driv. o doktorovi ani nemluvim, to je snad uplna samozrejmost, ne??
@Ennny píše:
Workoholik jak blázen, což by mi ani tak nevadilo jako že je to deebiljá furt nevím proč se těch chlapů ptáte já zásadně přijdu a oznámím ve středu mám na tolik a tolik lékaře přijď dřív. Nadále o tom nediskutuju, ale asi mám doma nějakého nadpřirozeného člověka či co
tak to je zase opačný extrém bych řekl.. zásadně přicházet a oznamovat mi nepřijde jako moc vyrovnané partnerství. Jo to takhle sednout, domluvit nějaký společný termín, kdy si může vzít volno, to je jiná. V tom už byste pak byli oba. Ale takhle.. Nebo to funguje i naopak? Že přijde, řekne, že jede s partou na týden do Švajcu do hor a ať se staráš?
@Michal1986 píše:
tak to je zase opačný extrém bych řekl.. zásadně přicházet a oznamovat mi nepřijde jako moc vyrovnané partnerství. Jo to takhle sednout, domluvit nějaký společný termín, kdy si může vzít volno, to je jiná. V tom už byste pak byli oba. Ale takhle.. Nebo to funguje i naopak? Že přijde, řekne, že jede s partou na týden do Švajcu do hor a ať se staráš?
Lékař a dovolená ve Švajcu je rozdíl, ne? Potřebuji k doktorovi, zavolám k doktorovi, jsem ráda, že dostanu nějaký termín, ten termín doma oznámím. Tečka. Těžko zavolám k doktorovi a řeknu dělala jsem doma s manželem kompromis, domlouvala jsem se s ním a mohla bych tedy v úterý ve tři, nebo ve čtvrtek ve dvě, kdy mě vezmete? Jsi mimoň nebo co? A ještě to srovnáváš s dovolenou ve Švajcu.
@Michal1986 ono to vyznělo asi moc drsně ono to takhle funguje oboustranně, ale ono to je spíš o tom že se domlouvame stylem oznámení a respektujeme jeden druhého že k tomu asi máme důvod jeden po druhém něco chtít…třeba příklad :máme každý své auto a já taky říkám manželovi zítra si beru tvé auto na nákup a on mi řekne ok kde jsou klíče od tvého…
Moje ex byla docela trubka, ale i ona dokázala pochopit, že když vyplýtvám dovolenou za blbosti, tak pak v létě nepojedu s rodinou nikam. Zkus popřemýšlet, jestli za to hodinová návštěva u doktora stojí, nebo jestli nezkusíš poprosit nějakou kamarádku, která by tě třeba počkala s dítětem v čekárně. Nebo jsi jediná ženská na rodičovské v širokém okolí? My jsme teda malá vesnice, ale máme tady docela dost hlídacích možností, včetně jednoho stabilního zařízení. Je smutné, když jsou ženy natolik emancipované, ale v podstatě bez chlapa pořád nezvládnou nic.
A co dělá tak důležitého, že si nemůže jednou za xx dobu vzít volno?
Nebo se prostě seber a malýho mu do práce odvez, že musíš k lékaři, když to nejde se jinak domluvit.
Osobně neznám nikoho, kdo by měl takovýhle problém teda.
@Trojlístek píše:
@zoidberg bla bla bla
Budu hádat: taky na rodičáku a taky úplně vyčerpaná? ![]()
Jestli je to rodinna firma, tak si muze vzit volno na hodku ne? A pak teda, kdyz mu bude prace tak chybet, tak at tam je o hodinu dele druhy den. Kdyby jsi musela do nemocnice, treba, na par dni, tak by ti taky rekl, ze nemuzes, protoze on musi do prace?
A co se objednat, starší nechat normálně ve školce a mladší mu před vyšetřením dovézt do práce a prostě odejít k lékaři?
@Trojlístek píše:
A nemůže v tom tedy být někdo další?
To me taky napadlo, jestli chodi i o vikendu ![]()
Jako je špatné, že manžel nemá čas, ale zase na druhou stranu, když dáš jedno dítě do školky, tak je takový problém si dojít s kočárkem k doktorovi? Já jsem s tím nikdy problém neměla, zkrátka když to jinak nešlo, tak jsem táhla dítě sebou, máme 4, takže občas to prostě nešlo, partner má také časově náročnou práci.
@Ennny píše:
Ty máš celou rodinku k pohledání fakt
Prosím tě, jak by to měli řešit její rodiče???
@zoidberg jak nezvládnou nic? Vždyť ona bez něj musí zvládnout všechno. ![]()
Já tady na tom příběhu nějak nepobírám to, že ten manžel pracuje denně do 17, nemá čas ani hodinu si vzít volno na pohlídání dítěte, aby manželka mohla k lékaři, ke kterému potřebuje jít už půl roku a při tom všem vydělává cca 22000,–- v rodinné firmě
![]()
někde je něco špatně