Nedokážeme se s manželem domluvit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
5.9.19 10:24
@NinaU. píše:
@Mayblobs
A tobě jako přijde v pořádku že manžel nechce hlídat, podotýkám třeba jen občas, dvě hodinky týdně třeba, vlastní děti? Jako asi to chápu když by je on nechtěl, ale snad pokud je má chtene a vědomě, tak je to i jeho zodpovědnost. Nebo jak ti to oduvodnil ten tvůj?

Normalni/nenormalni, ja muzu mit na to jakykoliv nazor, tak jako muj/zakladatelky manzel. A nazory se proste sejit nemusi.

My mame chtene dite, manzel ho chtel vic nez ja a nehlida, protoze to ma nastavene tak, ze on vydelava a ja jsem doma. Takze to resime tim hlidanim.

Treba to zakladatelky manzel ma podobne. Deti chtel, ale on vydelava a ona je doma. Ale tezko hadat a teoretizovat. Nevime o jejich vztahu skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.9.19 10:27
@Pidulka1991 píše:
@Mayblobs tam bych řekla, že kámen úrazu. Nechce nebo nemůže??? Slíbí dětem výlet, ale pak ho zruší?

Nevime (vime?) proc ho zrusil? Asi kvuli praci, predpokladam. Nekdy se to proste stane, ze je nutne zrusit slibene veci kvuli zmene okolnosti. Vynahradi to detem jindy. Jasne, bude jim to lito, ale kdyz se neda nic delat, tak se neda nic delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.9.19 10:32

@Mayblobs Nojo, vydělává. Tobě přijde plat 22tis jako zabezpečování čtyřčlenné rodiny? Pochopila bych, kdyby měl 3× tolik.. I pokladní v Lidlu má tyhle prachy, za zkrácený úvazek… A už vidím, jak si z toho platí chůvu, aby mohla jít k lékaři. To je prostě padlý na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
5.9.19 10:32

@Mayblobs
Tak kdyby zakladatelky manžel alespoň vydělával, možná by se to dalo pochopit. Tam bohužel nefunguje ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
5.9.19 10:35

@Mayblobs bohužel nevíme, můžeme se pouze dohadovat. Plat nemá ale adekvátní k tomu, aby si mohl takhle vyskakovat, že práce nadevše a rodina na druhém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.9.19 10:44
@unuděná píše:
@Mayblobs Nojo, vydělává. Tobě přijde plat 22tis jako zabezpečování čtyřčlenné rodiny? Pochopila bych, kdyby měl 3× tolik.. I pokladní v Lidlu má tyhle prachy, za zkrácený úvazek… A už vidím, jak si z toho platí chůvu, aby mohla jít k lékaři. To je prostě padlý na hlavu.

A co ji teda doprucujes, kdyz vis, ze on hlidat nebude a na chuvu teda nemaji s s detmi tam jit nechce/nemuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.9.19 10:52
@Mayblobs píše:
A co ji teda doprucujes, kdyz vis, ze on hlidat nebude a na chuvu teda nemaji s s detmi tam jit nechce/nemuze?

Už jsem to psala, zaprvé bych se s ním v klidu pobavila o změně práce, protože tohle je dlouhodobě neudržitelné. Pokud by odmítl, dupla bych si (samozřejmě ne kvůli kávě s kamarádkami, ale kvůli lékaři úplně klidně) a na případné „no tak já můžu klidně dát výpověď, když po mě chceš takový věci“ bych mu řekla, že klidně a ať je s dětmi doma. A vesele bych se vrátila do práce. Protože až se zaklaadatelka bude vracet do práce po mateřské, tak na tohle dojedou. Ona bude vydělávat a doma pojede druhou šichtu, nevěřím, že by tenhle chlap třeba pravidelně vodil děti do školky nebo po práci uvařil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.9.19 10:53
@unuděná píše:
@Mayblobs Nojo, vydělává. Tobě přijde plat 22tis jako zabezpečování čtyřčlenné rodiny? Pochopila bych, kdyby měl 3× tolik.. I pokladní v Lidlu má tyhle prachy, za zkrácený úvazek… A už vidím, jak si z toho platí chůvu, aby mohla jít k lékaři. To je prostě padlý na hlavu.

A k tomu platu. Nezname jejich naklady, takze ano, muze to byt malo, ale na druhou stranu i hodne. To je subjektivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.9.19 10:54

Nicméně samozřejmě, pokud jde o tohodle jednoho konkrétního lékaře, neměla bych problém požádat kamarádku, aby tam se mnou sjela v době, kdy je starší ve školce a po dobu prohlídky jezdila s kočárem kolem ordinace :nevim: Jenže tohle je komplexnější problém. Jak padlo-co kdyby třeba musela na pár dní do nemocnice? To má děti dát do Klokánku, protože manžel prostě nehlídá, nebo co?? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.9.19 10:55
@Mayblobs píše:
A k tomu platu. Nezname jejich naklady, takze ano, muze to byt malo, ale na druhou stranu i hodne. To je subjektivni.

Ne, to se na mě nezlob, i kdyby měli náklady nulové, tak 22tis na chlapa na plný úvazek a víkendy je setsakra málo. S náklady to nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 10:58

Já všude tahala celý rodičák dítě sebou. 3 hodiny čekačka s batoletem kvůli mému 5 minutovému vyšetření v nemocnici 3× do týdne byl mazec. Zubařka mi vrtala zub a já mrňouse na klíně. Kadeřnice mi barvila hlavu a já dítě u prsa, aby byla v klidu. Brala jsem si jí i na 3 hodinovou kapačku. Jídlo, knížky. Jen když mi utekla, tak jí honily sestřičky po oddělení. Manžel pracoval z domova a nechtěl si jí tam nechat, že by neměl klid na práci. Pochopil to až když dostal do péče své druhé dítě a tak si myslel, že automaticky přeberu komplet péči i o to jeho. A to jsem se už šprajcla a on poznal, že péče není taková sranda. Už jsem chodila do práce a obden prosila šéfa, jestli nemůžu dřív, že musím pro děti, zatímco on si domluvil tenis k kámošem. Bouchla jsem do stolu že tohle tedy ne. A změnilo se to. Já ráno vypravuju, on odpoledne odveze na kroužky, já posbírám a dotáhnu domů. Vyjde to akorát, když mi končí práce a měla jsem to hezky po cestě. I doma už se začal zapojovat.

• Citovat
  • Upravit
2805
5.9.19 11:10
@Anonymní píše:
Dobrý večer, už si nevím rady, proto se zkusím poradit s vámi, s manželem jsme přes 10 let, máme dvě malé děti, poslední půl rok se neustále hádáme asi i kvůli blbostem a nedokážeme se domluvit. Hlídání nemáme žádné, obě babičky pracující. Jak to máte prosím, pokud jdete k lékaři? Manžel má rád svoji práci, ale mám pocit, že až moc, už si ani nepamatuju, kdy jsem byla někde venku s přáteli, možná 5 let? Teď řeším, že už půl roku si potřebuju dojít k lékaři na vyšetření, ale nechci jít s dětmi, myslím, že nemusí být u všeho a mladší syn je batole, takže bych ho musela držet nevím, jak dlouho v kočárku. No ale k věci, k doktorovi se nemůžu objednat, protože manžel prostě děti nepohlídá, jak to máte vy, vezme si manžel volno v práci nebo ne? Já nemám, kam děti dát, když mu říkám, že už půl roku se snažím dojít si k tomu doktorovi, tak mi začne vyčítat, že teda dá v práci výpověď a ať si chodím do práce sama, to opravdu jsem tak špatná, že chci jenom jít k doktorovi? Já se nemůžu objednat po jeho pracovní době, protože končí každý den v 17:00 a to už mi u doktora nevezmou, a on prostě dřív neskončí, ne že by nemohl, ale nechce. Starám se o dům, zahradu, děti, domácnost, on má jen tu svoji práci. Nebo chci jít se starším synem do knihovny, jen tak na dvě hodiny někdy odpoledne, tak mu říkám, jestli pohlídá mladšího syna, abych se mohla věnovat taky někdy staršímu, tak zase opět ta samá písnička práce práce… podotýkám, že pracuje v rodinné firmě. Co mám dělat? Mám se zase nějak přizpůsobit, už si připadám, jako robot, co dělá všechno. Díky

tak ve finále už ten slovní obrat, že manžel pohlídá své vlastní děti je nesmysl. Asi bych na toto téma začala vážnější rozhovor pěkně v klidu u vína a neprosila ho, ani mu nic nevyčítala, ale sdělila mu to jako fakt, že děti jste si sama v děloze neoplodnila, že na tom má svůj podíl a že fungování rodiny je z jedné třetiny peníze, z druhé třetiny domácnost s ze třetí třetiny společná péče o děti. Vy vykonáváte 2/3, tak o tu třetí byste se prostě měli rovnoprávně rozdělit. Nechápu, že v dnešní společnosti žijí ještě mužští brontosauři, kteří toto odmítají brát na zřetel (že oplodněním jejich práce rozhodně nekončí) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.19 11:17

Jinak jsem pracovala s manažery nadnárodích firem, kteří byli opravdu velmi časově vytížení, kolikrát rávili i víc jak dva týdny v měsíci na služebních cestách, pracovali denně 10+ hodin. Ale když bylo potřeba (zákrok ženy v nemocnici, nutnost ženy odjet za umírajícícm příbuzným, schůzka ve škole, školní a sportovní akce dětí), tak se VŽDY zařídili tak, aby mohli být s rodinou/dětmi. Ať už kompletním přeorganizováním kalendáře (pravda, asistentky je za to vskutku milovali), home officem, dřívějším odchodem z práce a třeba doděláním práce v noci nebo o víkendu. Našli se i tací, co se došli poptat, jak funguje propustka k lékaři nebo paragraf. Prostě rodina byla priorita a to domů nosili v základním platu tak 5× tolik, co zakladatelky muž.
Prostě kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá výmluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.19 11:23
@Svistice píše:
Jinak jsem pracovala s manažery nadnárodích firem, kteří byli opravdu velmi časově vytížení, kolikrát rávili i víc jak dva týdny v měsíci na služebních cestách, pracovali denně 10+ hodin. Ale když bylo potřeba (zákrok ženy v nemocnici, nutnost ženy odjet za umírajícícm příbuzným, schůzka ve škole, školní a sportovní akce dětí), tak se VŽDY zařídili tak, aby mohli být s rodinou/dětmi. Ať už kompletním přeorganizováním kalendáře (pravda, asistentky je za to vskutku milovali), home officem, dřívějším odchodem z práce a třeba doděláním práce v noci nebo o víkendu. Našli se i tací, co se došli poptat, jak funguje propustka k lékaři nebo paragraf. Prostě rodina byla priorita a to domů nosili v základním platu tak 5× tolik, co zakladatelky muž.
Prostě kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá výmluvy.

Kazdeho den ma 24 hodin a je to otazka [manzelovych] priorit, nic vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34373
5.9.19 11:38
@Anonymní píše:
Dobrý večer, už si nevím rady, proto se zkusím poradit s vámi, s manželem jsme přes 10 let, máme dvě malé děti, poslední půl rok se neustále hádáme asi i kvůli blbostem a nedokážeme se domluvit. Hlídání nemáme žádné, obě babičky pracující. Jak to máte prosím, pokud jdete k lékaři? Manžel má rád svoji práci, ale mám pocit, že až moc, už si ani nepamatuju, kdy jsem byla někde venku s přáteli, možná 5 let? Teď řeším, že už půl roku si potřebuju dojít k lékaři na vyšetření, ale nechci jít s dětmi, myslím, že nemusí být u všeho a mladší syn je batole, takže bych ho musela držet nevím, jak dlouho v kočárku. No ale k věci, k doktorovi se nemůžu objednat, protože manžel prostě děti nepohlídá, jak to máte vy, vezme si manžel volno v práci nebo ne? Já nemám, kam děti dát, když mu říkám, že už půl roku se snažím dojít si k tomu doktorovi, tak mi začne vyčítat, že teda dá v práci výpověď a ať si chodím do práce sama, to opravdu jsem tak špatná, že chci jenom jít k doktorovi? Já se nemůžu objednat po jeho pracovní době, protože končí každý den v 17:00 a to už mi u doktora nevezmou, a on prostě dřív neskončí, ne že by nemohl, ale nechce. Starám se o dům, zahradu, děti, domácnost, on má jen tu svoji práci. Nebo chci jít se starším synem do knihovny, jen tak na dvě hodiny někdy odpoledne, tak mu říkám, jestli pohlídá mladšího syna, abych se mohla věnovat taky někdy staršímu, tak zase opět ta samá písnička práce práce… podotýkám, že pracuje v rodinné firmě. Co mám dělat? Mám se zase nějak přizpůsobit, už si připadám, jako robot, co dělá všechno. Díky

Pokud chlap vnímá strávený čas se svými dětmi jen jako hlídání po dobu nezbytně nutnou, tak je to špatně. Ty ho přece nemusíš žádat aby hlídal, jsou to jeho děti, jstejně jako tvoje. Když chceš jít do knihovny a je doma, tak mu prostě předej mladšího, řekni kam jdeš a prostě jdi. Já jsem tohle fakt od chlapa nikdy neslyšela, neměl problém být s dcerou kdykoliv to šlo, bral si jí na ryby, do lesa atd. Když jsme šli někam oba, nikdy neřekl seženˇsi hlídání, právě naopak, zajistil ho sám. Nechápu chlapa, co odmítá být s dětmi a myslí si že je to jen povinnost ženy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí