Nedokážeme se s manželem domluvit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
5.9.19 08:29
@zoidberg píše:
Moje ex byla docela trubka, ale i ona dokázala pochopit, že když vyplýtvám dovolenou za blbosti, tak pak v létě nepojedu s rodinou nikam. Zkus popřemýšlet, jestli za to hodinová návštěva u doktora stojí, nebo jestli nezkusíš poprosit nějakou kamarádku, která by tě třeba počkala s dítětem v čekárně. Nebo jsi jediná ženská na rodičovské v širokém okolí? My jsme teda malá vesnice, ale máme tady docela dost hlídacích možností, včetně jednoho stabilního zařízení. Je smutné, když jsou ženy natolik emancipované, ale v podstatě bez chlapa pořád nezvládnou nic.

Jakou dovolenou na blbosti? Jednak lekar neni blbost, jednak u nas se takhle „dovolena“ nebere. Jestli navic pan manzel chodi do prace i o vikendu, tak ma jiste mraky prescasu, tak se zase zklidni. Emancipace znamena, ze zeny maji stejna prava jako muzi, kdyz neznas zakladni pojmy, tak je nepouzivej, vypadas pak jako hlupak :roll:

• Citovat
  • Upravit
12834
5.9.19 08:29
@zoidberg píše:
Budu hádat: taky na rodičáku a taky úplně vyčerpaná? :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
5.9.19 08:32

@zoidberg ne každý má doktora ve stejném meste, ne u každého vysetreni musí být dítě..Můžou to spojit i s nějakým výletem. Jenže to by chlap musel myslet i na zdraví své ženy a ne na svůj malý plat.

Příspěvek upraven 05.09.19 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 08:39

Jinak dámy co máme s tou rodinnou firmou?? Manžel taky dělal v rodinné firmě. Plat měl těžce podprůměrný a makat musel jako šroub, aby ho lidi nepomlouvali a nedonaseli (majitel/otec jim veril) Přesčasu měl mraky a zodpovědnost velkou. Ve chvíli, kdy se trhnul(chtěli jsme rodinu a vlastní bydlení a v rodinné firmě nebyla perspektiva k lepšímu platu) a přestěhovali jsme se tak vydělává 3× někdy i 4× tolik. Na rodinu si udělá čas, když je potřeba v práci mu vyjdou vstříc a potom co jsem zažila v té rodinné firmě, tak nevěřím, že by mu vyšli vstříc stejně.

• Citovat
  • Upravit
2785
5.9.19 08:52

Měl jsem to dřív podobně, práce na prvním místě. Slepý hluchý, kupodivu mě otevřel oči jeden z našich nejlepších klientů kdy jsem opět trávil krásnou slunečnou sobotu opět v práci. Zeptal se mě kolik za to mám? Pokud to stačí na barák, každý rok nové auto pro ženu a dvě luxusní dovolené tak to asi semnou ženská chvilku vydrží pokud ne, tak jsem idiot co si neváží sebe ani rodiny a to za pár drobných.. Měl jsem k těm 30k..
Nikdy nedopustě ať to co píše zakladatelka.. Práce neuteče ale rodina může utéct raz dva a to jak děti rostou uteče ještě rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
5.9.19 08:53

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107575
5.9.19 09:01
@Anonymní píše:
Dobrý večer, už si nevím rady, proto se zkusím poradit s vámi, s manželem jsme přes 10 let, máme dvě malé děti, poslední půl rok se neustále hádáme asi i kvůli blbostem a nedokážeme se domluvit. Hlídání nemáme žádné, obě babičky pracující. Jak to máte prosím, pokud jdete k lékaři? Manžel má rád svoji práci, ale mám pocit, že až moc, už si ani nepamatuju, kdy jsem byla někde venku s přáteli, možná 5 let? Teď řeším, že už půl roku si potřebuju dojít k lékaři na vyšetření, ale nechci jít s dětmi, myslím, že nemusí být u všeho a mladší syn je batole, takže bych ho musela držet nevím, jak dlouho v kočárku. No ale k věci, k doktorovi se nemůžu objednat, protože manžel prostě děti nepohlídá, jak to máte vy, vezme si manžel volno v práci nebo ne? Já nemám, kam děti dát, když mu říkám, že už půl roku se snažím dojít si k tomu doktorovi, tak mi začne vyčítat, že teda dá v práci výpověď a ať si chodím do práce sama, to opravdu jsem tak špatná, že chci jenom jít k doktorovi? Já se nemůžu objednat po jeho pracovní době, protože končí každý den v 17:00 a to už mi u doktora nevezmou, a on prostě dřív neskončí, ne že by nemohl, ale nechce. Starám se o dům, zahradu, děti, domácnost, on má jen tu svoji práci. Nebo chci jít se starším synem do knihovny, jen tak na dvě hodiny někdy odpoledne, tak mu říkám, jestli pohlídá mladšího syna, abych se mohla věnovat taky někdy staršímu, tak zase opět ta samá písnička práce práce… podotýkám, že pracuje v rodinné firmě. Co mám dělat? Mám se zase nějak přizpůsobit, už si připadám, jako robot, co dělá všechno. Díky

Manzele, partneri se podporovat, pomahat si..aspon jsem si to vzdy myslela.
Zalezi na tobe bud prizpusobit nebo doma udelat pekne toco. Kdybyste se rozesli, tak by kvuli praci o deti ztratil zajem? Pokud nejsi spokojena ty, tak mu z jeho spokojenosti trochu uber a nedelej vse..jenom co se ti chce.
Nejakou kamaradku nebo na chvili plac. hlidacku to by neslo?
Jinak si to nedovedu predstavit kvuli detem nemit moznost nikam jit bez nich …. to prece nejde, mas taky pravo na cas jen pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107575
5.9.19 09:04
@Ennny píše:
Workoholik jak blázen, což by mi ani tak nevadilo jako že je to deebil :roll: já furt nevím proč se těch chlapů ptáte já zásadně přijdu a oznámím ve středu mám na tolik a tolik lékaře přijď dřív. Nadále o tom nediskutuju, ale asi mám doma nějakého nadpřirozeného člověka či co :roll:

taky nechapu kolik submisivnich zen existuje …. az se tomu nechce verit, ze se vlastnich partneru boji a neumi se vubec obhajit, prosadit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
5.9.19 09:07

@Venetia no z 30000,–- kč pro 4 osoby moc na placené hlídačky nezbývá, a jestli třeba žijí někde na malé vesnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107575
5.9.19 09:09
@Anonymní píše:
Jenže já všude musím s dětmi, jsem přece na mateřské, co mám dělat? Já potřebuju taky někdy vypnout, jako svoje děti miluju na de vše, ale myslím, že i pro ně bylo fajn, kdybych jim chvíli utekla… Jako neříkám, že manžel nikdy nehlídá, příjde z práce a s dětmi si hraje, ale já si potřebuju taky někdy něco vyřídit dřív jak v 17:00, kvůli mně nikdo do půlnoci pracovat nebude…
co kdybys musela na nejaky zakrok do nemocnice , nebo byla nemocna …to te necha treba v horeckach samotnou s detma a odkraci do prace ?
@Anonymní píše:
Starší syn už chodí do školky, ráno nachystám oba a odvážím staršího do školky (takže budím mladšího) a po školce zase vyzvedávám já. Já už si připadám fakt vyčerpaná, nevím, myslíte má cenu nějaká manželská poradna? Já s ním prostě nehnu.
Paní na hlídání už mne taky napadla, jenom se bojím, nevím, jestli důvěřovat cizímu člověku, ale snad to mají nějaké třeba agentury podchycené.

vubec bych nevahala..uz jsi ji mela mit davno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107575
5.9.19 09:14
@stinga píše:
@Venetia no z 30000,–- kč pro 4 osoby moc na placené hlídačky nezbývá, a jestli třeba žijí někde na malé vesnici :nevim:

jeste jsem to nedocetla … to je teda nic moc, kdyz je v te praci tak nepostradatelny a jeste si bude doma vyskakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
5.9.19 09:18
@Venetia píše:
jeste jsem to nedocetla … to je teda nic moc, kdyz je v te praci tak nepostradatelny a jeste si bude doma vyskakovat

to mají dohromady těch 30000,–- v tom je započítaný i její rodičák :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 09:19

Zakladatelko, co takhle mu navrhnout, jestli by nechtěl práci změnit? Když ho to nenapadne samotnýho.. Já mám podobné peníze jako on za 6hod úvazek s možností home-officů, náhradního volna atd. S dětmi v klidu můžu na paragraf, na propustku k lékaři atd. Rodinná firma je sice pěkná věc, ale když nevydělává a ještě nemá čas na nic, krom té práce, tak je to k ničemu… Anonym z důvodu informací o platu.

• Citovat
  • Upravit
107575
5.9.19 09:20
@stinga píše:
to mají dohromady těch 30000,–- v tom je započítaný i její rodičák :(

jeste lepsi … plati dvojnasob co jsem napsala predtim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.9.19 09:23

A ja tomu i rozumim. Mam to totiz doma stejne. Manzel mi na rovinu rekl, ze hlidat nebude. Nasla jsem si chuvu, a kdyz potrebuju, chodi hlidat ona. Nedavno, kdyz jsem potrebovala k doktorovi a ona nemohla, tak jsem vzala dite s sebou a poprosila sestricku. Pohlidala a vse bez problemu.

Za me bych to rozhodne neresila tim, ze mu to jen oznamis, co tu nekdo radil. A kdyz proste to nejde ani po dobrem, tak to nech byt a najdi si nejakou slecnu/pani na hlidani. Je zbytecne se s manzelem hadat a mit doma dusno. To uz jsem taky pochopila.

A jeho pristup k rodinne firme chapu. Muj ex to mel podobny, hodne prace, malo penez. Jak rikal, jsem vdecny za praci a udelam pro ni maximum.

Takze reseni je chuva. Stastnou ruku pri vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí