Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ještě odpovím, jak fungoval před půl rokem, sice pracoval dost, ale pokud bylo potřeba, tak z donucení si volno vzal, teď už vůbec.
A nemůže v tom tedy být někdo další?
@Anonymní píše:
On už po obědě nespí a neusne. A těší se na mně a bráchu, chce si hrát s náma a já když jsem stejně doma s mladším, tak ho z té školky prostě vyzvednu. Možná si to ztěžuju, jako kdyby usnul, tak ho tam klidně nechám ať si odpočine, ale on neusne, tak si hraje doma s náma.
No dobre no já bych ho tam i tak nechala pokud bych byla vyčerpaná, ale to je tvoje věc.
Promluv si s manželem o hlídání po pracovní době, nebo se zblaznis. Resp mu proste věci oznamuj. Jdu na cvičení, jdu na kosmetiku, jdu na koncert. Příště můžeš jít zase někam ty. ![]()
To mi přijde divné
jsi si opravdu jistá že někoho nemá a nebo že ho v práci proti tobe někdo neštve?
Vidím to stejně jako @veria neptat se ale oznamovat v rámci normálu ale oznámit třeba dva dny předem na ten a ten den ano tolik a tolik mám to a to. A nediskutuj s ním i tom a už vůbec neřvi je to naprosto zbytečné
@Anonymní píše:
Ne nikoho nemá, to vím jistě.
A co se změnilo ještě jiného?
Ne, oni to tak prostě v rodině mají nastavené, že práce je pro ně na 1.místě a bohužel to nějak už přenesli i na něj a on přestal fungovat doma. Když k nám příjde na návštěvu jeho rodina, řeší se práce, já už pak odcházím, nebaví mi to, poslouchat to. Je to trapný.
@Anonymní píše:
Ne, oni to tak prostě v rodině mají nastavené, že práce je pro ně na 1.místě a bohužel to nějak už přenesli i na něj a on přestal fungovat doma. Když k nám příjde na návštěvu jeho rodina, řeší se práce, já už pak odcházím, nebaví mi to, poslouchat to. Je to trapný.
Ale on není ani schopen vydělat peníze. To bych jim reálně oznámila. Že je ta jejich práce trapný cirkus, ať je to co je to…
Já jako můžu oznamovat dopředu jak chci, ale nemá to vliv, asi před měsícem jsem měla jet pryč, měl být doma a hlídat děti, věděl to dopředu a v daný čas, kdy jsem měla odjet, tak nedorazil, přijel asi o 2 hod později po pracovní době, měli toho v práci moc. Takže já neodjela, protože s dětmi to nešlo. Takže nevím, prostě s tím nejde nic udělat, budu to asi řešit přes tu chůvu, jinak bych už bez dětí asi nezařídila nic, ale mrzí mi to, před půl rokem by pro rodinu udělal první poslední.
Manzel si v praci upravoval pracovni dobu kvuli vodeni a vyzvedavanu deti ze skolky, chodi se synem na logopedii, obeha s detmi lekare, tridni schuzky (stridame se, aby jsme v praci chybeli kvuli detem tak nejak rovnomerne). I si bral na dite paragraf.
Kdyz jsem byla doma, tak se z prace uvolnoval, abych mohla k lekarum, kolikrat jel s nami a vozil kojene dite zatim v kocarku apod. Zdravi je na prvnim miste. Co je to za chlapa, co necha zenskou bez lekare kvuli sve pohodlnosti? Co kdyby jsi vazne onemocnela kvuli zanedbavani prevence?
Nikdy nebyl problem vypadnout nekam sama od deti, kdyz bych chtela.
Ještě mi to nedá, ale něco se muselo stát. Za půl roku se z niceho nic nezmění postoj k práci (pokud ji nezměnil nebo se neděje v práci něco extra, a to nezminujes). Můj muž by si fakt „nedovolil“ přijet o dvě hodiny později s vysvětlením, že toho bylo moc. To by muselo dojít v práci k výbuchu a to doslava (dělá v chemickém výzkumu).
Pokud se s ním nedá domluvit, zvažovala bych i rozchod. Ale to mám tak já. Co by dělal tvůj manžel, kdybys fakt onemocněla vážně? Mě stačila blbá mononukleoza a byla jsem na dva tydny úplně mimi provoz. Zvladala jsem jen zakladni věci, vyzvednout malýho ze školičky v poledne a udržet jo naživu než přišel manžel. Pak jsem odpadla a už fakt jen vegetovala.
Tak si zaplatte pani na hlidani, kdyz chlap nemuze. Ven chodim s kamoskama atp, bez problemu chlap pohlida, jinak by mi doma jeblo
Můj muž pohlídá kdy potřebuju, a hodně často si bere děti i sám od sebe. Ale - jsme spolu 6 let, a zrovna nedávno jsme řešili proč MY DVA se hádáme? Pak jsme zjistili, že od narození druhé dcery která je fakt závislá na mě jsme opravdu nikde nebyli.. vůbec jako samy dva spolu… pak jsme teda řekli že půjdeme… Hele a světe div se.. jsme v pohodě. Musíš si dupnout. Děti nejsou jen Tvoje ![]()
Ještě odpovím, jak fungoval před půl rokem, sice pracoval dost, ale pokud bylo potřeba, tak z donucení si volno vzal, teď už vůbec.