Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Trojlístek píše:
@zoidberg ty jsi opravdu hodně citově oploštělý. Ty to totiž vůbec nechápeš, smutné je na tom hlavně to, že ani chápat nechceš. Jak psala @Ennny jsi jen stejný ocas, jakého má zakladatelka diskuse doma.
Aha, tak ono šlo o to si tu zanadávat na chlapy? Já myslel, že se hledá legální a schůdné řešení jejich situace. To my citově oploštělí občas děláme. Moje chyba.
@zoidberg tak jen tak mimochodem ty inteligente "otec dítěte je povinen se o děti postarat v dobu kdy se o něj z jakéhokoliv důvodu není schopna postarat matka " a přesně na tohle se ta propustka v delším časovém horizontu paragraf vztahuje, ale to bys o tom musel něco nebo spíš chtěl vědět, ale komu není z hury dáno…
@Ennny píše:
@zoidberg tak jen tak mimochodem ty inteligente "otec dítěte je povinen se o děti postarat v dobu kdy se o něj z jakéhokoliv důvodu není schopna postarat matka " a přesně na tohle se ta propustka v delším časovém horizontu paragraf vztahuje, ale to bys o tom musel něco nebo spíš chtěl vědět, ale komu není z hury dáno…
Jo tak to určitě je ![]()
Tak ať tu paragrafovou propustku nechá vystavit a určitě nebude s manželovým zaměstnavatelem problém.
@zoidberg paragraf a propustka je snad rozdíl ne? Propustka je na dobu nezbytně nutnou, zaměstnavatel je povinen omluvit minimálně 4 hodiny. Časově delší úsek jsem myslela operaci (hospitalizaci) samozřejmě.
Jinak se tomu říká rodinné právo něco si o tom přečti než tu budeš vyskakovat ![]()
@zoidberg píše:
Jo tak to určitě je
Tak ať tu paragrafovou propustku nechá vystavit a určitě nebude s manželovým zaměstnavatelem problém.
no on by nebyl problém, vzhledem k rodinné firmě je zaměstnavatel někdo z rodiny. V normální rodině si lidé pomáhají, takže když řekne, že potřebuje na hodinu z práce kvůli lékaři, tak prostě v normální rodině se řekne běž, vezmu to za tebe. A nepotřebuje ani paragraf.Ale on není z normální rodiny, nechová se normálně. Takže co od nich očekávat.
@Ennny píše:
@zoidberg paragraf a propustka je snad rozdíl ne? Propustka je na dobu nezbytně nutnou, zaměstnavatel je povinen omluvit minimálně 4 hodiny. Časově delší úsek jsem myslela operaci (hospitalizaci) samozřejmě.Jinak se tomu říká rodinné právo něco si o tom přečti než tu budeš vyskakovat
Ano paní doktorko přes rodinné právo, je to nařízení vlády 590/2006 Sb a je mi docela známé, protože patnáct let to na mě s různými propustkami zaměstnanci zkouší. Ale teda dobře, já si o tom „rodinném právu“ něco přečtu ![]()
@zoidberg píše:
Aha, tak ono šlo o to si tu zanadávat na chlapy? Já myslel, že se hledá legální a schůdné řešení jejich situace. To my citově oploštělí občas děláme. Moje chyba.
Ale kde, že. To není nadávka. To je konstatování. Řešení existuje. Úplně normální a legální. To jen ty a někteří jedinci v tom hledají problém. Prostě dál hledej problémy tam, kde nejsou. Budeš potom strašně spokojený. Ale jen ty. Ostatní tě budou mít za člověka, který nemá vůli se domluvit a věř mi, že konstatování, že jsi ocas je slabý odvar toho, co si o tobě myslí lidi ve skutečnosti. Ty si dál z pozice zaměstnavatele dokazuj jaký jsi legál, ale ve vztahu s partnerkou, kde jsou děti je třeba se chovat o hodně jinak. Na to je potřeba ještě něco a to ty opravdu nemáš, už jen tím, že bývalá je ve tvých očích trubka, protože jsi ji tlačil k pochopení tvých představ, které jdou řešit i jinak. Zájmem a pomocí o svého partnera.
@zoidberg píše:
Ano paní doktorko přes rodinné právo, je to nařízení vlády 590/2006 Sb a je mi docela známé, protože patnáct let to na mě s různými propustkami zaměstnanci zkouší. Ale teda dobře, já si o tom „rodinném právu“ něco přečtu
Ty musíš mít v životě nějakou frustraci. Protože za více jak 20 let co jsem v pracovním procesu jsem se nepotkala s problémem propustka a její legalita. Nikdo na tebe nic nezkouší, ty jsi navíc ještě i paranoidní…
@zoidberg ty si raději nic nestuduj. Ať ti polopaticky tvá účetní vysvětlí jaký je rozdíl mezi paragrafem a propustkou. Tuhle slataninu jsi z toho udělal ty. Všichni ostatní vědí o čem je řeč.
@zoidberg tak nejen že je chudák tvoje partnerka, ale i chudáci tvoji zaměstnanci - ty jsi suchar s paragrafy v mozku, něco jako právnický robot
A dokonce to ví asi 99% zamestnavatelů, poněvadž to nikdo nezpochybňuje. Může existovat nějaká motivace v podobě nějakého benefitu, že zaměstnanci se pokusí snažit co nejvíce lékařů v rámci svého osobního volna, spadají do toho i propustky a paragrafy pro rodinné příslušníky, ale to je pro @zoidberg absolutně lichá představa. To by v jeho očích bylo absolutně nepochopitelné a nedomluvitelné.
@Trojlístek píše:
Ty musíš mít v životě nějakou frustraci. Protože za více jak 20 let co jsem v pracovním procesu jsem se nepotkala s problémem propustka a její legalita. Nikdo na tebe nic nezkouší, ty jsi navíc ještě i paranoidní…
Nemáš-li k tématu (opět) žádný argument, neponižuj se osobními invektivy. Na takové citově oploštělé pragmatiky jako jsem já to nemá žádný účinek. Chceš-li, debatujme věcně.
@stinga píše:
@zoidberg tak nejen že je chudák tvoje partnerka, ale i chudáci tvoji zaměstnanci - ty jsi suchar s paragrafy v mozku, něco jako právnický robot
To máš pravdu. Ale takový hodně porouchaný robot. Potřeboval by více aktualizací.
@zoidberg dala jsem ti argument. Jen tys ho nepobral. Ten argument je praxe a chování ostatních zaměstnavatelů. To, že ty neumíš zavést jakési výhody pro obě strany o něčem svědčí. Stejně tak, že si neumíš vyložit právo. Umíš si přečíst obal, nechápeš podstatu. Proto ti říkám, nechej si to vysvětlit. Platíš si za to účetní.