Nedokážeme se s manželem domluvit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
6.9.19 13:59
@zoidberg píše:
Nemáš-li k tématu (opět) žádný argument, neponižuj se osobními invektivy. Na takové citově oploštělé pragmatiky jako jsem já to nemá žádný účinek. Chceš-li, debatujme věcně.

Ok. Takze ty jsi vecne rozmetal doprovod k lékaři, ac by to tak jiste uplne klidne mohlo byt, jenom nechces slyset, v jakych, tak se klidne muzes s nejakym legalnim resenim vytasit ;)

• Citovat
  • Upravit
17308
6.9.19 14:15
@Kačus82 píše:
Ok. Takze ty jsi vecne rozmetal doprovod k lékaři, ac by to tak jiste uplne klidne mohlo byt, jenom nechces slyset, v jakych, tak se klidne muzes s nejakym legalnim resenim vytasit ;)

To jsem psal přece na začátku, řešením je dovolená. Protože:

• na osobní překážku plně hrazenou zaměstnavatelem se daný problém nevztahuje
  • na ošetřovné nesplní podmínky
  • náhradní nebo neplacené volno mu musí schválit zaměstnavatel

Takže jediné osobní volno, o kterém si může on sám rozhodnout je dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
6.9.19 14:21
@zoidberg píše:

@zoidberg to možná podává trosku tvrdě, ale má pravdu.
To nemění nic na faktu, že muž zakladatelky je sobec a ta rodinná firma bude stát taky pěkně za h.. A jestli zakladatelka bude muset řešit chůvu kvůli pár hodinám u lékaře tak by měla reálně přemýšlet o tom aby ho kopla tam kam slunce nesvítí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
6.9.19 14:26

@david85lbc ty bys v takové práci byl? Ty se reálně s takovým přístupem potkáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
6.9.19 14:30
@david85lbc píše:
@zoidberg to možná podává trosku tvrdě, ale má pravdu.
To nemění nic na faktu, že muž zakladatelky je sobec a ta rodinná firma bude stát taky pěkně za h.. A jestli zakladatelka bude muset řešit chůvu kvůli pár hodinám u lékaře tak by měla reálně přemýšlet o tom aby ho kopla tam kam slunce nesvítí..

Tak ono neplacené volno nebo vyplýtvaná dovolená taky nejsou zadarmo. Dokonce i kdyby mu uznali paragraf, tak přijde za ten den o cca 550,–. Takže ona by měla reálně přemýšlet místo kopání do někam o tom, že on živí 4 krky a že by si hlídání taky mohla sama zařídit, času má k tomu rozhodně více než on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
6.9.19 14:38
@Trojlístek píše:
@zoidberg ty jsi opravdu hodně citově oploštělý. Ty to totiž vůbec nechápeš, smutné je na tom hlavně to, že ani chápat nechceš. Jak psala @Ennny jsi jen stejný ocas, jakého má zakladatelka diskuse doma.

Tohle je ovšem opravdu argument non plus ultra.

• Citovat
  • Upravit
11092
6.9.19 14:50
@zoidberg píše:
Tak ono neplacené volno nebo vyplýtvaná dovolená taky nejsou zadarmo. Dokonce i kdyby mu uznali paragraf, tak přijde za ten den o cca 550,–. Takže ona by měla reálně přemýšlet místo kopání do někam o tom, že on živí 4 krky a že by si hlídání taky mohla sama zařídit, času má k tomu rozhodně více než on.

No a ty si jako myslíš, že hlídání je zdarma? Převádíš si to jen do své osobní roviny z pozice zaměstnavatele. Zakladatelky manžel je všeobecně ignorant jejich potřeb a vlastních dětí. V tom není jen ten doktor, uvolnit se jednou za půl roku klidně v rámci dovolené, bych nepovažovala za tragédii a díry do finančního rozpočtu, stejně tak jako jeden den dovolené, kdy už spousta lidí má benefitem 5 dní dovolené navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
6.9.19 14:53
@Trojlístek píše:
@david85lbc ty bys v takové práci byl? Ty se reálně s takovým přístupem potkáváš?

@Trojlístek setkal jsem se s tímto přístupem v minulosti a hodně podobná situace co má zakladelka, já byl ten chlap. A to že jsem nebyl nakopnut je důvod, že jsem změnil práci a uvědomil si že rodina je na prvním místě.
@zoidberg ano živí rodinu, ale ruku na srdce né moc dobře na to aby notabene nemohl v rodinný firmě říct jdu domů manželka jde k doktorovi.
Já tam totiž vidím problém většiny rodinných firem, že onen muž je zneužíván a má menší postavení a práva než kdejaký najatý dělník z východu a nechá sebou zametat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
6.9.19 15:16
@Anonymní píše:
Dobrý večer, už si nevím rady, proto se zkusím poradit s vámi, s manželem jsme přes 10 let, máme dvě malé děti, poslední půl rok se neustále hádáme asi i kvůli blbostem a nedokážeme se domluvit. Hlídání nemáme žádné, obě babičky pracující. Jak to máte prosím, pokud jdete k lékaři? Manžel má rád svoji práci, ale mám pocit, že až moc, už si ani nepamatuju, kdy jsem byla někde venku s přáteli, možná 5 let? Teď řeším, že už půl roku si potřebuju dojít k lékaři na vyšetření, ale nechci jít s dětmi, myslím, že nemusí být u všeho a mladší syn je batole, takže bych ho musela držet nevím, jak dlouho v kočárku. No ale k věci, k doktorovi se nemůžu objednat, protože manžel prostě děti nepohlídá, jak to máte vy, vezme si manžel volno v práci nebo ne? Já nemám, kam děti dát, když mu říkám, že už půl roku se snažím dojít si k tomu doktorovi, tak mi začne vyčítat, že teda dá v práci výpověď a ať si chodím do práce sama, to opravdu jsem tak špatná, že chci jenom jít k doktorovi? Já se nemůžu objednat po jeho pracovní době, protože končí každý den v 17:00 a to už mi u doktora nevezmou, a on prostě dřív neskončí, ne že by nemohl, ale nechce. Starám se o dům, zahradu, děti, domácnost, on má jen tu svoji práci. Nebo chci jít se starším synem do knihovny, jen tak na dvě hodiny někdy odpoledne, tak mu říkám, jestli pohlídá mladšího syna, abych se mohla věnovat taky někdy staršímu, tak zase opět ta samá písnička práce práce… podotýkám, že pracuje v rodinné firmě. Co mám dělat? Mám se zase nějak přizpůsobit, už si připadám, jako robot, co dělá všechno. Díky

Tvůj muž je sobec! Snad ty děti nejsou jen tvoje, ne? To ho jako otravuje pohlídat na chvilku svoje dítě? Zvlášť, když jde o doktora. Bych mu dala sodu, že by viděl. Ať si uvědomí, že on má jen práci, ale ty na starost dvě děti, domácnost apod. Funguješ imrvére a volno si prostě vzít nemůžeš a nebo nemůžeš říct, že nemůžeš.
A co nějaká kamarádka? Ta by na chvilku pohlídat nemohla? Omlouvám se, jestli to tu už padlo, nechce se mi přečítat celá diskuse.

Chlap pohlídá vždycky, když potřebuji i kdyby si na to měl vzít v práci volno. A postará se o vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
6.9.19 15:17
@david85lbc píše:
@Trojlístek setkal jsem se s tímto přístupem v minulosti a hodně podobná situace co má zakladelka, já byl ten chlap. A to že jsem nebyl nakopnut je důvod, že jsem změnil práci a uvědomil si že rodina je na prvním místě.
@zoidberg ano živí rodinu, ale ruku na srdce né moc dobře na to aby notabene nemohl v rodinný firmě říct jdu domů manželka jde k doktorovi.
Já tam totiž vidím problém většiny rodinných firem, že onen muž je zneužíván a má menší postavení a práva než kdejaký najatý dělník z východu a nechá sebou zametat..

Já se tedy nesetkala, ovšem netvrdím, že to neexistuje. Myslím, že je skvělé, když rodina funguje jako táta, máma, děti. To se ti 1000× vrátí.
Ano, neuměla jsem to úplně tak zformulovat, ale některé rodinné firmy jsou opravdu velmi pracovně nevýhodné. Napsáno slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
6.9.19 15:28
@david85lbc píše:

Jo naprosty souhlas s tebou. Jak uz jsi napsal, ta rodinna firma stoji za pekne vylizmi, kdyz se tam neni schopen/ochoten domluvit napr.ze kdyz odejde o 2hod.driv, ze si to pak nadpracuje. A bohuzel nekteri zamestnavatele, vetsinou hlavne ti cesti si neuvedomuji, ze doba se davno zmenila a pak vsude kvileji, ze nemuzou najit zamestnance. Bodejd by nasli, kdyz se chovaji jak otrokari, ani normal. nezaplati a nezbyde jim nez zamestnavat ukrajince, protoze Cesi uz vedi, ze dnes do tydne jsou schopni najit praci novou. Dalsi vec je, ze dotycny chlap je zahledeny jen do sebe a bezohledny, protoze vypada, ze se v praci ani nepokusil domluvit volno a to je asi jeste horsi, nez ta mizerna prace co ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
6.9.19 15:29
@Chytrak píše:
Jo naprosty souhlas s tebou. Jak uz jsi napsal, ta rodinna firma stoji za pekne vylizmi, kdyz se tam neni schopen/ochoten domluvit napr.ze kdyz odejde o 2hod.driv, ze si to pak nadpracuje. A bohuzel nekteri zamestnavatele, vetsinou hlavne ti cesti si neuvedomuji, ze doba se davno zmenila a pak vsude kvileji, ze nemuzou najit zamestnance. Bodejd by nasli, kdyz se chovaji jak otrokari, ani normal. nezaplati a nezbyde jim nez zamestnavat ukrajince, protoze Cesi uz vedi, ze dnes do tydne jsou schopni najit praci novou. Dalsi vec je, ze dotycny chlap je zahledeny jen do sebe a bezohledny, protoze vypada, ze se v praci ani nepokusil domluvit volno a to je asi jeste horsi, nez ta mizerna prace co ma.

je ještě otázka, nakolik není schopen se domluvit nebo nakolik se on ze své vůle nechce domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
6.9.19 16:28
@zoidberg píše:

Pokud to beres tak, ze dohoda se zamestnavatelem neni mozna, tak uz jsem tu poukazovala na ptescasy- ty se snad muzou čerpat ve forme nahradniho volna, ne. Jestli tam travi i vikendy, tak ma zcela jiste nadelano jeste vic, nez je standardne kryto v pracovnich smlouvach jako takove ty „nevyzadane prescasy“.

Jinak je mi to jedno, pro me je ten clovek vykuk, ktery se nechce domluvit.

• Citovat
  • Upravit
21111
6.9.19 16:36
@zoidberg píše:
Tak ono neplacené volno nebo vyplýtvaná dovolená taky nejsou zadarmo. Dokonce i kdyby mu uznali paragraf, tak přijde za ten den o cca 550,–. Takže ona by měla reálně přemýšlet místo kopání do někam o tom, že on živí 4 krky a že by si hlídání taky mohla sama zařídit, času má k tomu rozhodně více než on.

Chlape, jsi malo slunickovej a to hlavní svinstvo - operujes s faktama a to se tady nesmí :mrgreen: a máš pravdu ty dvě kosočtverce přiřazuji do žebříčku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
6.9.19 18:28

@pohledzdruhestrany ať klidně @zoidberg operuje s fakty, jako chlap už selhal a vztah si neudržel. Své ego si léčí na zamestnancích.

Ty si kohokoliv dosaď kamkoliv, jsi jen další frustrovaný chlap, pravděpodobně bez sexu a uznání. O sluníčkách raději ani nepiš, toho vůbec nejsi schopen.

To ovšem nic nezmění na faktu, že byste zakladatelku brali všemi deseti. Poněvadž se opravdu stará, pouze si potřebuje odskočit k lékaři. Pokud je pravda co píše, co vše zvládá sama, tak klobouk dolů, ale to už opravdu chlapa nepotřebuje. Až začne vydělávat a začne být soběstačná, tak tady toho klidně může kopnout do zadku a v pohodě najde náhradu. Přála bych ji partnera, který ji bude na rukou nosit. Ne ji předhazovat takhle ubohá fakta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí