Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
no podstata sdělení je, že nechápu, jak ženská s 1,5 ročním dítětem neuvaří večeři pro manžela, když já lemra líná a chromá zvládnu po práci uvařit pro 3 děti
Ok, tak dej nejaky recepty pro liny lemry
(a tim te nechci shazovat, fakt mam zajem
)
@Venetia píše:
ono to nebude o tom, ze by to nezvladla, ale ze nechce…podle toho, jak vyznel prvni prispevek, se ji ani nedivim.
proč se jí nedivíš? Mně ten chlap prostě připadá jako úplně normální upracovanej chlap, kterýmu by ke štěstí stačilo, kdyby po návratu domů dostal večeři a měl ve skříni čistý prádlo. Nepřipadá mi, že by měl na tu ženskou nějak přemrštěný požadavky, nebo že by nebyl ochotný doma něco dělat. Vždyť psal, že když dítě bylo minino, tak dělal doma všechno, kolem domácnosti, vařil, nakupoval.
@Venetia píše:
ono to nebude o tom, ze by to nezvladla, ale ze nechce…podle toho, jak vyznel prvni prispevek, se ji ani nedivim.
Taky si myslím, že se šprajcla. Když furt někdo vidí jen to, co uděláno není a bez povšimnutí přehlíží to, co uděláno je, tak tam pak mizí i veškerá chuť něco dělat. Ale zakladatel nereaguje, můžeme jen věštit z kávové sedliny. Kdo chtěl stavět dům, čí ten dům je, kolik času je opravdu nutné strávit v práci, kolik zbývá na ženu, kolik na dítě a kolik na výčitky.
@renap Víš jak, snad každý rád zvelicuje. Takže bych zakladatele tak doslova nebrala, kor když se vůbec nevyjádřil k dotazům o tom, jak to měli s ženou dříve, jaká u nich byla ohledně domácnosti a rodiny domluva. Prostě nedodal dost informací, abychom si mohli udělala ucelenejsi obrázek a podle toho radit. Akorát od něj stížnosti a tady se objevila spousta odsudku na jeho ženu, aniž by se vědělo, jak to u nich doma vůbec je. Stěžovat si a odsuzovat umí každý, ale předložit fakta z obou stran a rozumně diskutovat a hledat řešení, to už se asi nenosí.
@renap píše:
proč se jí nedivíš? Mně ten chlap prostě připadá jako úplně normální upracovanej chlap, kterýmu by ke štěstí stačilo, kdyby po návratu domů dostal večeři a měl ve skříni čistý prádlo. Nepřipadá mi, že by měl na tu ženskou nějak přemrštěný požadavky, nebo že by nebyl ochotný doma něco dělat. Vždyť psal, že když dítě bylo minino, tak dělal doma všechno, kolem domácnosti, vařil, nakupoval.
myslim, ze tam chybi zajem jeden o druheho.. on vztah bere jako obchod, prijde mi takove zoufale ta zavislost na zvanci. Mel by se ji zeptat co by za to chtela, kde ono vidi problem.
@jita22 píše:
Ok, tak dej nejaky recepty pro liny lemry(a tim te nechci shazovat, fakt mam zajem
)
těstoviny:
s tuňákem
pestem
mletým hovězím (boloňský)
vajíčka:
smažený
volský
natvrdo
omeleta
palačinky
sacharidy, bílkoviny, zelenina, je tam vše ![]()
a to všechno pořád dokola v různejch kombinacích
@jita22 píše:
Ok, tak dej nejaky recepty pro liny lemry(a tim te nechci shazovat, fakt mam zajem
)
dneska se ji maso, zelenina…to ma za chvili i on
@Tichopredbouri píše:
Taky si myslím, že se šprajcla. Když furt někdo vidí jen to, co uděláno není a bez povšimnutí přehlíží to, co uděláno je, tak tam pak mizí i veškerá chuť něco dělat. Ale zakladatel nereaguje, můžeme jen věštit z kávové sedliny. Kdo chtěl stavět dům, čí ten dům je, kolik času je opravdu nutné strávit v práci, kolik zbývá na ženu, kolik na dítě a kolik na výčitky.
presne tak
@Venetia píše:
myslim, ze tam chybi zajem jeden o druheho.. on vztah bere jako obchod, prijde mi takove zoufale ta zavislost na zvanci. Mel by se ji zeptat co by za to chtela, kde ono vidi problem.
závislost na žranci?
Tak zase jestli ten chlap manuálně maká a nemá šanci během dne na aspoň jedno normální teplý jídlo, tak se mu ani nedivim. Však se říká o chlapech, že jsou spokojený, když mají plný břicho a prázdný pytel ![]()
@renap píše:
závislost na žranci?Tak zase jestli ten chlap manuálně maká a nemá šanci během dne na aspoň jedno normální teplý jídlo, tak se mu ani nedivim. Však se říká o chlapech, že jsou spokojený, když mají plný břicho a prázdný pytel
a proc by nemel mit sanci na jedno teple jidlo. Lidi v praci nejedi, nemaji pauzu na obed?
Ja vim, ze se to rika … ale takovy jednoduchy orgasnismus nic pro mne
@Venetia píše:
a proc by nemel mit sanci na jedno teple jidlo. Lidi v praci nejedi, nemaji pauzu na obed?
Ja vim, ze se to rika … ale takovy jednoduchy orgasnismus nic pro mne
Tak já nevim, co ten chlap dělá, to nepsal. Jsou práce, kde se to nestíhá, třeba u nás je to nárazový, někdy se tam pleskam, nudim se, půl šichty jsem na internetu a někdy se doslova nestihnu ani napít a vyčůrat, třeba ve dvě odpoledne zjistim, že mi je už blbě, protože jsem ještě neměla nic v puse, natož kafe a teplý jídlo. A někdy se fakt těšim domů, že si v klidu sednu a najim se. Takže těžko říct, to nevíme, jak to má zakladatel.
Jednoduchý organismus
,no, ale i ten jednoduchý organismus může být užitečnýa k něčemu dobrý, když je třeba manuálně zručný, doma všechno opraví, stará se, aby všechno fungovalo, třeba i ten barák postaví, já bych toúplně nezatracovala.
@pohledzdruhestrany píše:
těstoviny:
s tuňákem
pestem
mletým hovězím (boloňský)vajíčka:
smažený
volský
natvrdo
omeleta
palačinky
- salát, okurka
sacharidy, bílkoviny, zelenina, je tam vše
a to všechno pořád dokola v různejch kombinacích
Aha, diky, tak to tak odpovida tomu, co jsem ochotna vecer varit ja ![]()
@renap píše:
Tak já nevim, co ten chlap dělá, to nepsal. Jsou práce, kde se to nestíhá, třeba u nás je to nárazový, někdy se tam pleskam, nudim se, půl šichty jsem na internetu a někdy se doslova nestihnu ani napít a vyčůrat, třeba ve dvě odpoledne zjistim, že mi je už blbě, protože jsem ještě neměla nic v puse, natož kafe a teplý jídlo. A někdy se fakt těšim domů, že si v klidu sednu a najim se. Takže těžko říct, to nevíme, jak to má zakladatel.
Jednoduchý organismus![]()
,no, ale i ten jednoduchý organismus může být užitečnýa k něčemu dobrý, když je třeba manuálně zručný, doma všechno opraví, stará se, aby všechno fungovalo, třeba i ten barák postaví, já bych toúplně nezatracovala.
to je prave o tom, ze kazdy to ma jinak ….my romantici tyhle vymenne obchody neuznavame ![]()
@Venetia a ty jsi sehnala nějaký složitější organismus? A čím se vyznačuje? Že se s ním dají vést intelektuální rozhovory, nebo že nevyžaduje žvanec?