Nefunkční domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
17.7.19 08:29

Me spis zaujal nazor, ze je v poradku obcas zanedbat dite, vsak co se stane, kdyz bude 2-3 dny neumyte a k jidlu mu clovek jebne suchy rohlik a decko si trochu porve… zatim co v praci, tam to musi slapat. Tak ja teda to vidim presne naopak. Ale to bude asi tim, ze kdyz se o to dite clovek stara, tak proste by nedopustil, aby zanedbaval VLASTNI dite, akor kdyz place a natahuje po cloveku rucicky. Dite je VZDY priorita a clovek, ktery rika, ze prace je prednejsi a dulezitejsi a nesmi se zanedbavat, zatim co dite se muze, to je pro mne psychopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18054
17.7.19 09:33
@warita píše:
Me spis zaujal nazor, ze je v poradku obcas zanedbat dite, vsak co se stane, kdyz bude 2-3 dny neumyte a k jidlu mu clovek jebne suchy rohlik a decko si trochu porve… zatim co v praci, tam to musi slapat. Tak ja teda to vidim presne naopak. Ale to bude asi tim, ze kdyz se o to dite clovek stara, tak proste by nedopustil, aby zanedbaval VLASTNI dite, akor kdyz place a natahuje po cloveku rucicky. Dite je VZDY priorita a clovek, ktery rika, ze prace je prednejsi a dulezitejsi a nesmi se zanedbavat, zatim co dite se muze, to je pro mne psychopat.

Taky to tak vidim…vubec zrovnavat praci s ditetem podle mne nejde.

Pokud dostanes vyhazov z prace, tak si najdes jinou, na svete je prace jak nakadene, prace byla, je a bude :D, prinejhorsim se clovek na nejakou dobu uskromni. Navic zijeme v Europe, kde je slusna socialni sit, takze vyhozenej z prace neumira od hladu na ulici.

Ale pokud zanedba clovek neco pri diteti, staci chvilka a stane se nestesti, to je skutecna tragedie…stejne tak je tragedie pro dite, pokud zije s matkou, (s otcem), ktera je depresivni, vycerpana, vyhorena, nestastna, nemilovana…ono se to na ty deti prenasi, deti vsechno citi a nesou si to do zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.7.19 09:40
@My Melody píše:
Taky to tak vidim…vubec zrovnavat praci s ditetem podle mne nejde.

Pokud dostanes vyhazov z prace, tak si najdes jinou, na svete je prace jak nakadene, prace byla, je a bude :D, prinejhorsim se clovek na nejakou dobu uskromni. Navic zijeme v Europe, kde je slusna socialni sit, takze vyhozenej z prace neumira od hladu na ulici.

Ale pokud zanedba clovek neco pri diteti, staci chvilka a stane se nestesti, to je skutecna tragedie…stejne tak je tragedie pro dite, pokud zije s matkou, (s otcem), ktera je depresivni, vycerpana, vyhorena, nestastna, nemilovana…ono se to na ty deti prenasi, deti vsechno citi a nesou si to do zivota.

tesat do kamene kazde slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
17.7.19 09:41
@My Melody píše:
jj :)Jeste k tomu clanku, on zakladatel pise, ze nakupuje a vari pocas vikendu, takze pres tyden je cela domacnost a dite na jeho manzelce.
Ja bych to taky az tak cerno-bile nevnimala, ze jde jenom o lenost rozmazlene panicky, ktera si doma vali pupek hore kominem. Meli, a treba porad maji, problematicke dite, ktovi, cim si ta zena prosla a chlap, kterej je porad pryc, prijde vecer domu a chce servis a ona to klidne z duvody vycerpani, vyhoreni, deprese proste nedava, anebo i z nelasky, podle toho, jak to zakladatel popsal, tam lasku necitit ani z jeho strany.

No ale i kdyby to bylo takhle, tak je tam porad „podil viny“ dost 50-50 a ne, ze chlap je bidak, co by se mel uskromnit a snazit jeste vic, jak tady spousta prispivajicich naznacuje. Hele, ja nemela a nemam nijak narocne deti (zato mam 2 20 mesicu od sebe), standard, rekla bych. Mazel mi s nima ani s domacnosti nepomahal NIKDY, ani v sestinedeli, a nemela jsem nikdy potrebu mu kvuli tomu neprat, nevarit, nenakupovat… nerikam, ze to tak musi mit kazda. Nemusi, jasne ze ne. Ale na vlastni kuzi vim, ze to LZE zvladnout. Jasne, je to o nervy, kolikrat se mi taky nechtelo a nechce se vykopat se dvema prckama do obchodu, kolikrat varim za cenu toho, ze z pokoje se v mezicase stane kulnicka na drivi nebo jsem varila s jednim v manduce na zadech a tak. Je to voser, ne ze ne, ale rozhodne to jde. Ja bych i chapala, ze je z toho manzelka otravena, nejak se jim vytratilo partnersvi, oba jsou unaveny, komunikace vazne, vsehcno je na hovno, oba za to muzou, bla bla… ale tvrdit, ze to nejde je proste nepravda. I se rvoucim ditetem to jde. I po probdele noci to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.7.19 09:50

@sakota vubec nezpochybnuju, co pises, samozrejme mas pravdu, zvladnout se da hodne veci.

Mne jenom prijde zvlastni ta logika, s kterou se tady mnohe ohaneji. Ze kdyz clovek chodi do prace, tak se po nem nemuze chtit, aby pomahal s domacimi pracemi.

Nerozumim. Ja kdyz jeste chodila do prace na plny uvazek, tak jsem po prichodu z prace nakoupila, navarila, uklidila (alespon trochu po povrchu, aby to vydrzelo do vikendu a nebrodili jsme se po kolena v bordelu). Ne, ze by mne to bavilo, nicmene, nepovazovala jsem to za nejakou krivdu.

Tady se ovsem sermuje s argumentem, ze zenska je doma, takze vsechny tyto prace muze zastat ona, aby chlap mohl po praci odpocivat. Jenze, nejak se zapomina, ze pokud ma zena doma miminko, tak vlastne taky cely den pracuje. Koji, prebaluje, hraje si s miminkem, chodi na prochazky, etc etc etc. Mozna to je individualni, ale pokud ma doma drazdive miminko, ktere vyzaduje skoro nonstop pozornost, tak to byva dost narocne a ja teda byvala vecer vyflusnuta jako zvykacka. Cili, da se rict, ze jak muz, tak zena cely den pracovali. Tak jake, ze on ma pravo si odpocinout a ona ne, ona muze jet cely den a taky celou noc, vstavat v noci k decku, byt stale v pohotovosti, delat veskere domaci prace a on ma po 8h padla a jeste ma na to PRAVO.

Tady mi neco nesedi. Za mne je samozrejmost, ze kdyz se chlap vrati z prace, tak sebou neplacne na gauc a nerekne: tak co je dnes k jidlu? Podej pivo.

Ocekavam, ze pomuze trochu s uklidem, veze treba decko na hodinku na hriste, zatim co ja finisuju veceri a uhlazuju uklid. Ono se totiz nadela vyrazne vic neporadku, kdyz je clovek doma a obzvlaste je-li doma s malym diteten, nez kdyz se rano odejne do prace a vecer se vrati. Pak se najime, dame spolecne dite spat a uklidime po vareni, odlozime nejaky ten bordylek a muzeme oba relaxovat. Co je na tom spate? Nechapu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
17.7.19 10:08

@warita nejlepší je, že když jsi teda ta žena, co doma všechno zastane, když pán tvorstva zrovna "živí " rodinu a ona jen vegetí s dítětem na mazeřské (a ona žena po tu dobu nemá žádný příjem?). Tak potom, po návratu do práce, kdy muž je zvyklý na své pohodlí, si často jen velmi těžko zvyká na fakt, že by měl dělat něco i on. A když si pak taková žena postěžuje, tak se nedozví nic jiného, než že si za to může sama, protože po muži nic nechtěla a dělala všechno sama. A když ji pak muž opustí, i když doma všechno dělala, jak správná hospodyňka má, tak je to zas tím, že byla moc samostatná a muži chtějí být ti důležití zachránci, bez kterých se zena neobejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.7.19 10:19

@warita taky je problém, když to chlapi nechtějí pochopit, jaký to je, že maximálně to zažijou o víkendu, jak vypadá takový den. Ale pořád to není takové, že já odejdu na záchod, sprchy, s košem, do něčeho se zaberu a jen řeknu tomu druhému :koukni na chvíli na malého. Když jsem sama doma, tak je to vždy nejdřív dítě dát do ohrádky, židličky, pak zpátky, rozptylovat během čištění si zubů a všechno trvá tak nějak dvojnásob času. Já si třeba s úplně malým miminem dávala vždy jeden velký „úkol“ na den. Třeba zítra vyluxuju a vytru, zítra převléknu a vyperu peřiny, umyju si a vyfoukam hlavu… Jo za svobodna mi to celý trvalo jedno dopoledne, ale teď ta únava, do toho mě bolí šíleně ruka :nevim: a chci si užít dítě, ne to celý prouklizet, provařit a po třech letech horko těžko chlapovi vysvětlovat, že full servis skončil, protože chodím do práce a večeře až do huby lítat nebudou :nevim: říkám, zvládnout to jde, spoustu ženských to dává a baví je to, ale já prostě si připadám jak domácí spotřebič a takovej život nechci. Musela bych zit jedině v luxusu a mít tu domácnost tak nějak jako z dlouhé chvíle koníček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
17.7.19 10:24

„Prostě nechápe že z domácích obtíží nedokážu přepnout do módu sexuálního dravce.“, Tak tohle mě pobavilo. A ženská má stíhat úplně vše a ještě být sexuálně dravá. Ty jen přijít napapat. Tobě skončí odpoledne pracovní doba, jenže ona jí má 24hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.7.19 10:25
@Tichopredbouri píše:
@warita nejlepší je, že když jsi teda ta žena, co doma všechno zastane, když pán tvorstva zrovna "živí " rodinu a ona jen vegetí s dítětem na mazeřské (a ona žena po tu dobu nemá žádný příjem?). Tak potom, po návratu do práce, kdy muž je zvyklý na své pohodlí, si často jen velmi těžko zvyká na fakt, že by měl dělat něco i on. A když si pak taková žena postěžuje, tak se nedozví nic jiného, než že si za to může sama, protože po muži nic nechtěla a dělala všechno sama. A když ji pak muž opustí, i když doma všechno dělala, jak správná hospodyňka má, tak je to zas tím, že byla moc samostatná a muži chtějí být ti důležití zachránci, bez kterých se zena neobejdete.

Muž se musí cítit potřebný, ale ženská po něm nesmí nic chtít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
17.7.19 10:29
@Bubla Bůčková píše:
Muž se musí cítit potřebný, ale ženská po něm nesmí nic chtít :palec:

Jo to je přesný! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
17.7.19 10:35

A jak fungovala Vaše domácnost než jste měli dítě? Dělili jste se rovným dílem? Nebo vše dělala žena? Fakt jí kvůli tomu opustíš?
Hale ještě než jí opustíš (když jsi takový frajer), tak si vem na 3dny v práci volno. Řekni ženě ať se vrátí v dobu, kdy ty se vracíš z práce a zkus se starat o dítě a ještě udělat všechny domácí práce co po ní každý den vyžaduješ. Aby jsi sám věděl jaké to je, protože kritizovat a sám si to nezkusit umí každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
17.7.19 10:40
@Tichopredbouri píše:

Tak jen blbec nechape, ze s odchodem zeny do prace se toho hodne zmeni. Ja prebirala na matrske takrka vse, jen jsem muzi obcas rekla, ze full service jednou zkonci. On si dost vyhral se synem, kdyz prisel z prace, prislo mi to milejsi takto, nez aby treba delal neco doma. Nastup do prace byl sice narocny, ale snaha vzdycky byla. Ted jsem byla par dnu nonstop v praci a jel doma naplno, vyluxovany komplet barak, prijdu, on pucuje kuchyn, navareno…ono uplne staci, kdyz se partneri vnimaji jako jednotka, par, ne ze jede sam za sebe motivovan vlastnim pohodlim, prospechem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.7.19 10:40
@Psisuchar píše:
A jak fungovala Vaše domácnost než jste měli dítě? Dělili jste se rovným dílem? Nebo vše dělala žena? Fakt jí kvůli tomu opustíš?
Hale ještě než jí opustíš (když jsi takový frajer), tak si vem na 3dny v práci volno. Řekni ženě ať se vrátí v dobu, kdy ty se vracíš z práce a zkus se starat o dítě a ještě udělat všechny domácí práce co po ní každý den vyžaduješ. Aby jsi sám věděl jaké to je, protože kritizovat a sám si to nezkusit umí každý.

Jenže to zapomínas, že chlap vytáhne eso v podobě výmluvy, že on to „neumí“ jemu to „nejde“. Ji přece všechno naučili v porodnici a má ty instinkty a vlohy. Případně si četla zde pana… Dítě může dvě hodiny řvát, strčíš mu Brumika, přebalit stačí dvakrát denně, převléknout jednou a stihne při tom vyrobit i pětichodove menu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
17.7.19 10:41
@warita píše:
@sakota vubec nezpochybnuju, co pises, samozrejme mas pravdu, zvladnout se da hodne veci.

Mne jenom prijde zvlastni ta logika, s kterou se tady mnohe ohaneji. Ze kdyz clovek chodi do prace, tak se po nem nemuze chtit, aby pomahal s domacimi pracemi.

Nerozumim. Ja kdyz jeste chodila do prace na plny uvazek, tak jsem po prichodu z prace nakoupila, navarila, uklidila (alespon trochu po povrchu, aby to vydrzelo do vikendu a nebrodili jsme se po kolena v bordelu). Ne, ze by mne to bavilo, nicmene, nepovazovala jsem to za nejakou krivdu.

Tady se ovsem sermuje s argumentem, ze zenska je doma, takze vsechny tyto prace muze zastat ona, aby chlap mohl po praci odpocivat. Jenze, nejak se zapomina, ze pokud ma zena doma miminko, tak vlastne taky cely den pracuje. Koji, prebaluje, hraje si s miminkem, chodi na prochazky, etc etc etc. Mozna to je individualni, ale pokud ma doma drazdive miminko, ktere vyzaduje skoro nonstop pozornost, tak to byva dost narocne a ja teda byvala vecer vyflusnuta jako zvykacka. Cili, da se rict, ze jak muz, tak zena cely den pracovali. Tak jake, ze on ma pravo si odpocinout a ona ne, ona muze jet cely den a taky celou noc, vstavat v noci k decku, byt stale v pohotovosti, delat veskere domaci prace a on ma po 8h padla a jeste ma na to PRAVO.

Tady mi neco nesedi. Za mne je samozrejmost, ze kdyz se chlap vrati z prace, tak sebou neplacne na gauc a nerekne: tak co je dnes k jidlu? Podej pivo.

Ocekavam, ze pomuze trochu s uklidem, veze treba decko na hodinku na hriste, zatim co ja finisuju veceri a uhlazuju uklid. Ono se totiz nadela vyrazne vic neporadku, kdyz je clovek doma a obzvlaste je-li doma s malym diteten, nez kdyz se rano odejne do prace a vecer se vrati. Pak se najime, dame spolecne dite spat a uklidime po vareni, odlozime nejaky ten bordylek a muzeme oba relaxovat. Co je na tom spate? Nechapu. :nevim:

Ale mne neprijde, ze by zakladatel chtel, aby zena delala VSECHNO. On chce, aby OBCAS nakoupila i ona. Aby uvarila casteji, nez jednou tydne. Aby obcas vyprala. Bzdyt muzou tyhle domaci prace jet napul, ne? On praci, ona dite a zbytek 50-50. Z jeho popisu mam ale pocit, ze je to spis tak 30-70 ve prospech pani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.7.19 10:43

@Bubla Bůčková mas naprostou pravdu. Je to uplne jine, kdyz jsou na to lidi dva. Jeden pohlida, poda plenu/dudlik, etc, pomuze, udela nejakou malou cinnost, aby zena nemusela prerusovat stale svoji praci. A uz jen ten fakt, ze na to clovek neni sam dost snizuje celkove stres.

Vzdycky jsem rikala manzelovi pres vikend, ze to je pohoda, kdyz je doma, ze to neni ani z poloviny tak narocne, obzvlaste na psychiku. Ale on to vi, obcas hlidal on a kdyz jsem se vratila, tak byl viditelne stastny, ze jsem doma. Proste, uz jen ten prosty fakt, ze na to clovek neni sam a ma v zaloze pomocnou ruku dela velky rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí