Nefunkční domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26581
17.7.19 10:48
@sakota píše:
Ale mne neprijde, ze by zakladatel chtel, aby zena delala VSECHNO. On chce, aby OBCAS nakoupila i ona. Aby uvarila casteji, nez jednou tydne. Aby obcas vyprala. Bzdyt muzou tyhle domaci prace jet napul, ne? On praci, ona dite a zbytek 50-50. Z jeho popisu mam ale pocit, ze je to spis tak 30-70 ve prospech pani.

To tu nevysvetlis, diskuze se tu vedou zasadne z pozice extremnich pripadu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
17.7.19 10:49

@Lenka_Hal bohužel i blbci jsou :nevim: ideál samozřejmě je, když se podílejí oba a ani jeden není blbec, nebo lenoch žijící v módu „u nás doma maminka vždy…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
17.7.19 10:49
@Anonymní píše: Říká že se stará o malou, no. Jinak nevím, jsem celej den v práci. No když teda jednou uvaří mám to na talíři ještě další týden jak se o mě údajně pečlivě stará :?

evidentně jsi ukřivděný, ona určitě taky, dokud nepročistíte vzduch a vážně si nepromluvíte, problém se bude prohlubovat a za půl roku už nebude cesty zpět.

Místo vypisování na emiminu hoďte dítě babče, kup cestou večeři, vezmi lahev vína, kytku a pěkně upřímně si promluvte.

Věř mi, že je to opravdu to nejlepší řešení, na ten vnitřní pocit frustrace (a že každý nějaký takový vnitřní sžírací pocity má) dojel nejeden vztah. A ani to nemusí trvat dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.7.19 10:54
@sakota píše:
Ale mne neprijde, ze by zakladatel chtel, aby zena delala VSECHNO. On chce, aby OBCAS nakoupila i ona. Aby uvarila casteji, nez jednou tydne. Aby obcas vyprala. Bzdyt muzou tyhle domaci prace jet napul, ne? On praci, ona dite a zbytek 50-50. Z jeho popisu mam ale pocit, ze je to spis tak 30-70 ve prospech pani.

no to je pak problem. Takove zeny jsou. Mam znamou, ona ma teda deti 2, ale je presne ten typ, co nezvladne absolutne nic. Ale to bude tim zpusobem, kterym to ona vede. Ona je trochu neschopna a malo odolna, takze misto toho, aby se decku aktivne venovala treba tim, ze precte decku knizku, nebo ji ucila neco nebo si s ni hrala, tak aby od mi mela klid, tak s ni doslova beha vetsinu dne po venku. Travi hodne casu na hristi nebo jezdi v kocaru po okoli, aby mala mela stale nejakou stimulaci a nechela nic po mamince. Podle vlastnich slov s ni travi klidne i 8 hodin venku. K uklidu nema zadny vztah, varit neumi a nechce. Obcas nakoupi, ale to je asi tak vse. Jeji manzel prijde z prace, zacne uklizet a varit. Ona to neumi a nechce.

Dale si stezuje, ze ji mala nespi, takze s ni chodi spat po pulnoci a diky tomu nema zadny manzelsky zivot. Poradila jsem ji dat ji spat treba uz v 9. Ne to nejde, ona sama by neusnula a uspavat ji matka nebude a i kdyby usnula, tak o to driv by se rano probudila a matka se potrebuje vyspat alespon 9h, jinak by nedavala ty 8hodinove prochazky po venku. Na vsechno ma takovehle argumenty, cili vlaste neresitelna situace a manzel muze delat fakt vsechno. Je mi ho lito.

proste pod carou, pani to nedava, neumi se zorganizovat, neni ochotna udelat neco vic, nez jenom courani po venku. Dokonce dava manzelovi na starost miminko v noci, zatim co ona vyspaa s dcerou to ponocovani do 12 az jedne rano.

Lidi jsou ruzni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
17.7.19 11:00
@Psisuchar píše:
„Prostě nechápe že z domácích obtíží nedokážu přepnout do módu sexuálního dravce.“, Tak tohle mě pobavilo. A ženská má stíhat úplně vše a ještě být sexuálně dravá. Ty jen přijít napapat. Tobě skončí odpoledne pracovní doba, jenže ona jí má 24hodin denně.
přesně …tohle si většinou představujímuži ..že žena od domácích ukolu a plotny skočí rovnou do podvazku .Tak alespon tento pán chápe , že to moc nejde .
@Psisuchar píše:
A jak fungovala Vaše domácnost než jste měli dítě? Dělili jste se rovným dílem? Nebo vše dělala žena? Fakt jí kvůli tomu opustíš?
Hale ještě než jí opustíš (když jsi takový frajer), tak si vem na 3dny v práci volno. Řekni ženě ať se vrátí v dobu, kdy ty se vracíš z práce a zkus se starat o dítě a ještě udělat všechny domácí práce co po ní každý den vyžaduješ. Aby jsi sám věděl jaké to je, protože kritizovat a sám si to nezkusit umí každý.
stejně nereaguje …
@sakota píše:

ale taky píše, že tam tři dny v týdnu vůbec není, tedy vlastně chce ten servis na ty dny co tam je..tozn. denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
17.7.19 11:01

@warita No vidis. A nikde neni psano, ze zakladatelova zena je treba trosicku neco podobneho jako ta tvoje znama. To nevime. :nevim: Mozne to klidne je, a nebo taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
17.7.19 11:02
@warita píše:
no to je pak problem. Takove zeny jsou. Mam znamou, ona ma teda deti 2, ale je presne ten typ, co nezvladne absolutne nic. Ale to bude tim zpusobem, kterym to ona vede. Ona je trochu neschopna a malo odolna, takze misto toho, aby se decku aktivne venovala treba tim, ze precte decku knizku, nebo ji ucila neco nebo si s ni hrala, tak aby od mi mela klid, tak s ni doslova beha vetsinu dne po venku. Travi hodne casu na hristi nebo jezdi v kocaru po okoli, aby mala mela stale nejakou stimulaci a nechela nic po mamince. Podle vlastnich slov s ni travi klidne i 8 hodin venku. K uklidu nema zadny vztah, varit neumi a nechce. Obcas nakoupi, ale to je asi tak vse. Jeji manzel prijde z prace, zacne uklizet a varit. Ona to neumi a nechce.

Dale si stezuje, ze ji mala nespi, takze s ni chodi spat po pulnoci a diky tomu nema zadny manzelsky zivot. Poradila jsem ji dat ji spat treba uz v 9. Ne to nejde, ona sama by neusnula a uspavat ji matka nebude a i kdyby usnula, tak o to driv by se rano probudila a matka se potrebuje vyspat alespon 9h, jinak by nedavala ty 8hodinove prochazky po venku. Na vsechno ma takovehle argumenty, cili vlaste neresitelna situace a manzel muze delat fakt vsechno. Je mi ho lito.

proste pod carou, pani to nedava, neumi se zorganizovat, neni ochotna udelat neco vic, nez jenom courani po venku. Dokonce dava manzelovi na starost miminko v noci, zatim co ona vyspaa s dcerou to ponocovani do 12 az jedne rano.

Lidi jsou ruzni…

ale o ní to pravděpodobně její muž věděl, než šli do dítete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
17.7.19 11:09

@Venetia coz je +- pulka tydne, tzn +- 50%. Hruuuuuuza. :-O To si vubec neodkazu rpedstavit, ze bych jako zena s jednim ditetem doma nezvladla 4× v tydnu uplacat teply jidlo a treba 2× tydne nakoupit a jednou tydne vyprat! :-O horor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.7.19 11:10
@Venetia píše:
ale o ní to pravděpodobně její muž věděl, než šli do dítete.

nejsem si jista, nakolik vedel rozsah. Ale jeji manzel si nestezuje… nebo ano stezuje, ale jenom na to, ze neni sex tak casto a dlouho, jak on by si predstavoval. On trva na sexu minimalne 2× denne a pry to jsou hodinove cisla. Udajne… pani vypada dost vysportovane, takze bych tomu i verila. Protoze sport jako takovy neprovozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
17.7.19 11:17
@sakota píše:
@Venetia coz je +- pulka tydne, tzn +- 50%. Hruuuuuuza. :-O To si vubec neodkazu rpedstavit, ze bych jako zena s jednim ditetem doma nezvladla 4× v tydnu uplacat teply jidlo a treba 2× tydne nakoupit a jednou tydne vyprat! :-O horor!

jenže tady nepůjde o to, jestli by to zvládla…tam bude jiný problém a to ve špatně fungujícím vztahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.7.19 11:17
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat ostatních jak to doma mají hlavně ženy v domácnosti. Nevím jak z toho ven. Mám ženu, malou holčičku 1rok, žena na mateřské, já většinou přes týden 2-3 dní mimo v práci, víkendy PA až NE, doma. Jde o to že téměř půl roku od porodu měla žena problémy se celkově postarat o domácnost, není takový klasický rodinný typ, dítě bylo hodně problematické, uplakané, měla z toho psychiku na 0.Hodně jsem ji pomáhal, vařil nakupoval, pral atd, defacto se o mě nemusela starat. No problém nastal, když se kolem malé situace uklidnila, více spí už je to taková pohodová. Ale žena se nějak nemůže nastartovat. Příklad, já dělám přes týden v práci o víkendu dodělávám barák. No ve většině případů si o víkendu vyperu a uvařím sám, ona neustále tvrdí že nestíhá. Soustředí se jen na péči o malou. Mě připraví jídlo max jednou do týdne, argumentuje že je nemožné s dítětem jezdít po nákupech, i přes to že má k dispozici vůz, prý jsou tašky těžké atd. A nedávno mě dostala odpovědi, kdy v neděli nepřipravila oběd, s tím že ona hlad nemá, že si mám koupit. :(
Je mi z toho celkově smutno, snažil jsem se fungovat na 100%, ale z její strany mi připadá že spíš využívá situace. Kamarád mi říká že je prostě vyčůraná a líná. Já uvažuji že ji opustím nevidím žádné východisko. Pokaždé když se s ní o tom snažím mluvit, vystartuje na mě s hysterii co prý víc chci že uklidí postará se o malou a jestli mám hlad když přijdu z práce mám si uvařit, no asi tak. Takové banality jako praní žehlení s ní ani neřeším, nemám sílu, raději si udělám sám. No a co se týče sexu, vůbec na ni nemám chuť, což se jí dotýká, že s ní nechci spát. Prostě nechápe že z domácích obtíží nedokážu přepnout do módu sexuálního dravce.
Na někdo nějakou radu než se sbalim a půjdu si po svém?

Vis co by bylo dobre, aby sis vyzkousel jake to doopravdy je byt doma s vasi dcerou a pak muzes manzelce necomvycitat a uvazovat o rozvodu. Vic ti neporadim, petoze kazde dite je jine stejne jako kazdeho prostredi a podminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
17.7.19 11:19

@Venetia ano, souhlasim. A tim spis je ale zodpovednost za soucasny vztah U OBOU ZUCASTNENYCH a ta kritika zakladatele, jak on se malo snazi a neumi si to predstavit, je tim padem naprosto mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.7.19 11:32

Po přečtení tady začínám mít dojem, že mít doma jedno roční dítě je vlastně noční můra. Pro mnohé tady evidentně ano. A to taková, že při ní nejde zvládnout absolutně nic.
V dnešní době automatických praček, sušiček, mikrovlnek, myček a kdovíčehoještě nejde být zároven´i manželkou? Nejde v klidu naházet prádlo do pračky, která to za mě vypere, nechat si klidně nákup dovézt, když už jsem tak neschopná a dělá mi problém sednout do auta a dojet si nakoupit, stoupnout si 2-3 x týdně k plotně, když to roční dítě ještě mnohdy spí 2 x denně a v klidu uvařit?
Není to celé spíš o tom, že plno z vás si prostě neumí a ani nechce ten čas umět zorganizovat? To se teda máte čím chlubit.
Od muže drtivá většina očekává, že bude na 150% plnit roli živitele stavaře, automechanika, chůvy, pračky, žehličky a milence, ale že i žena není jen matka, to je v pořádku?
Svět se v p*del obrátil.
Pokud už tohle napíše chlap, něco ale hodně není v pořádku. Ovšem ne z jeho strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
29.7.19 14:25
@Venetia píše:
@gabrriel píše: ženy by hlavně měli držet s chlapem se kterým chtějí/mají rodinu, ne? a vice versa…
Jinak by mělo být nějaké „fluidní“ rozdělení. Když se chlap stará o peníze a těžké práce (stavba, rekonstrukce,…) měla by žena zastat práci v lehčích pracech (péče o domácnost). Pokud pracují oba a nemají co spravovat, budovat, tak i chlap by měl zastat práci v domácnosti.Malý příklad, když jsme byli mladší - Jaro, léto, podzim bylo pořád co dělat. Přestavby, opravy na baráku, zahradě. Mamka navařila, uklidila, vyprala,… Zima - nebylo tolik co a tak jsme pomáhali s úklidem a chodem domácnosti.
Teď bydlíme na bytě, kde nemám tolik co a pokud, tak na to je potřeba víc financí, než máme. Tak se spolustarám o domácnost. Máme rozdělené kdo co děla.A chlapi by měli držet s ženou,se kterou mají rodinu případně vztah.Jinak souhlas,tak nějak by to mělo,ale s tím,že nebudu toho druhého tlačit do vlastního nadstandartu

to je obsaženo v tom „vice versa“ tedy z latiny „platí to i naopak“ což bylo kratší vyjádření, než to psát celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí