Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@renap píše:
@Venetia a ty jsi sehnala nějaký složitější organismus? A čím se vyznačuje? Že se s ním dají vést intelektuální rozhovory, nebo že nevyžaduje žvanec?
@Lenka_Hal píše:oceni jeji romantickou dusi, kterou preferuje pred zvancem. Rikam to tak schvalne, pac jsem taky jednoduchy organismus a dobry zvanec je mi 100× milejsi nez romantika.
jako sory, ale co může bejt romantičtějšího než si na pořádně počesnekovanou topinku namazat tatarák ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
jako sory, ale co může bejt romantičtějšího než si na pořádně počesnekovanou topinku namazat tatarák
Jo, ale nas problem asi bude, ze neocenime tu romantiku bez tataraku. ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Tak tvého muže na rukách nosittohle kdyby fungovalo běžně…
Taky jsem na tom pěkně dřela, aby to tak bylo
ale už jen to, že to šlo, je super, takže souhlasím, že je to v tomhle poklad ![]()
Nicméně si fakt myslím, že je to hodně i o výchově - žila jsem s jedním (ještě „za mlada“), který si přesně představoval full servis, protože to tak viděl doma a hodně jsme se o tom hádali. Jenže jeho táta nosil domů obr peníze a mamka byla typická housewife, což se u nás teda říct nedalo. Já naopak vyrůstala v prostředí, kdy babička se starala o děti a úklid a děda o dům a vaření, plus oba chodili do práce. I postele stlali spolu a vždy nás učili, že je důležité si práce rozdělit, aby měli oba stejně. Ideálně tak, aby oba dělali to, co je víc baví, ale rovným dílem
kdyz pak můj chlap měl pocit, že dělá víc, než já, zkusili jsme se na týden prohodit a uznal, že předtím to bylo lepší
ale samozřejmě si taky dávám pozor, aby věděl, jak si toho cením ![]()
@renap píše:
@Venetia a ty jsi sehnala nějaký složitější organismus? A čím se vyznačuje? Že se s ním dají vést intelektuální rozhovory, nebo že nevyžaduje žvanec?
Nevyžaduje, střídame se, jak kdo má čas a chuť, a když nikdo něco se vždycky najde.Uz na takový hrátky nemáme věk.
@Lenka_Hal píše:To je ten rozdíl mezi námioceni jeji romantickou dusi, kterou preferuje pred zvancem. Rikam to tak schvalne, pac jsem taky jednoduchy organismus a dobry zvanec je mi 100× milejsi nez romantika.
@pohledzdruhestrany píše:
jako sory, ale co může bejt romantičtějšího než si na pořádně počesnekovanou topinku namazat tatarák
A proto jsem příteli zakoupila toustovac a topinkovac a máme v nejhorším vystarano ![]()
Zase s tím pytlíkem to mám pracnejsi ![]()
@Z.jev píše:On píše především toto:
Jak jako všechno nechal na ní, když pral, vařil, žehlil a nakupoval? Navíc psal, že ve volnu se stará o malou, aby si žena mohla jít zacvičit. Co ještě víc by měl udělat?
@Anonymní píše: …já většinou přes týden 2-3 dní mimo v práci, víkendy PA až NE, doma........Hodně jsem ji pomáhal, vařil nakupoval, pral atd, defacto se o mě nemusela starat....................Příklad, já dělám přes týden v práci o víkendu dodělávám barák. No ve většině případů si o víkendu vyperu a uvařím sám, ona neustále tvrdí že nestíhá...........snažil jsem se fungovat na 100%...........
Na někdo nějakou radu než se sbalim a půjdu si po svém?
Půl roku po porodu žena padala na hubu, a on byl neustále pryč a jediné, co pomohl, bylo, že se postaral SÁM O SEBE. Jí nepomohl s ničím. Nevěřím tomu. On má možná pocit, že když si denně pohraje 5 minut s malou ve chvíli, kdy on má čas, tak je to ok. Ale to nestačí. Btw můj bývalý si to myslel taky, on je bytostně přesvědčený, že se o děti staral. No tak těch 5 minut, ano.
Navíc zakladatel z příspěvků působí jako člověk, co považuje mateřskou za flákací období, kdy má žena hafo času, zatímco on je ten chudák, co musí do práce. S touhle filozofií to nikdy v rodině nemůže fungovat.
@Venetia píše:
Taky jsem to tak dělala, odpočinek je důležitější než strhana, nevyspala žena, která si mysli, že za tu dobu strhne rekord ve vyvarení a úklidu. Někdo má větší potřebu spánku a nevyspaly je k ničemu.
Ano po deseti letech jsem si zvykl… jen místo toho aby v tuto chvíli chystala látky aby měly šičky práci, tak spí. Takže zaměstnávat člověka co má "větší potřebu spánku " je na prd.
Nedokážu pochopit jak někdo může spát více jak 10h v kuse.
@jakanas píše:
Ano po deseti letech jsem si zvykl… jen místo toho aby v tuto chvíli chystala látky aby měly šičky práci, tak spí. Takže zaměstnávat člověka co má "větší potřebu spánku " je na prd.
Nedokážu pochopit jak někdo může spát více jak 10h v kuse.
A to já zase jo
@Lucie_Sx píše:
Půl roku po porodu žena padala na hubu, a on byl neustále pryč a jediné, co pomohl, bylo, že se postaral SÁM O SEBE. Jí nepomohl s ničím. Nevěřím tomu. On má možná pocit, že když si denně pohraje 5 minut s malou ve chvíli, kdy on má čas, tak je to ok. Ale to nestačí. Btw můj bývalý si to myslel taky, on je bytostně přesvědčený, že se o děti staral. No tak těch 5 minut, ano.
Navíc zakladatel z příspěvků působí jako člověk, co považuje mateřskou za flákací období, kdy má žena hafo času, zatímco on je ten chudák, co musí do práce. S touhle filozofií to nikdy v rodině nemůže fungovat.
Pro spoustu lidí je rodičák flákací období kdy stihnou vystudovat, začít podnikat, dostavět dům, pracovat z domu… a pro některé lidi není.
@Venetia píše:
A to já zase jo
No jo no, ty jsi kočka… ty to mají jinak ![]()
@Lenka_Hal píše:
Jo, ale nas problem asi bude, ze neocenime tu romantiku bez tataraku.
Vážení, zcela zásadní otázka v tomto případě je, kdo ten česnek loupe a kdo pak meje pánev od oleje. Já jistě uvítám místo vína s mořskými plody tatarák a topinky, ale vtip je v tom, jestli k nim pouze zasedám ke stolu nebo se se tím morduju s řvoucím dítětem za zadkem, protože muž zavelel buď maso nebo rozvod ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Vážení, zcela zásadní otázka v tomto případě je, kdo ten česnek loupe a kdo pak meje pánev od oleje. Já jistě uvítám místo vína s mořskými plody tatarák a topinky, ale vtip je v tom, jestli k nim pouze zasedám ke stolu nebo se se tím morduju s řvoucím dítětem za zadkem, protože muž zavelel buď maso nebo rozvod
Vtip neni ve zrvoucim diteti. To jednak zakladatel psal, jednak ani nemusel. Zena vari v sobotu, pochybuju, ze se dite kazdou sobotu samo vypne. A vtip by nebyl ani v tom zaveleni. Domaci jidlo je zdrave a dobre, takze pokud je muz v praci, je fair nesedet doma a tocit palcema. Predpokladam, ze nikomu zakladni uklid a michani sunaru nezabere denne osm hodin
Ani diteti se jinak nevari. Samozrejme otazka je forma komunikace, tu mi tady nevyhodnotime, ale jako duvod k toceni palcu to nevnivam, urcite ne vuci diteti ci demonstartivnimu selektovani manzelovych tricek z pradla…
@Lenka_Hal píše:
Vtip neni ve zrvoucim diteti. To jednak zakladatel psal, jednak ani nemusel. Zena vari v sobotu, pochybuju, ze se dite kazdou sobotu samo vypne. A vtip by nebyl ani v tom zaveleni. Domaci jidlo je zdrave a dobre, takze pokud je muz v praci, je fair nesedet doma a tocit palcema. Predpokladam, ze nikomu zakladni uklid a michani sunaru nezabere denne osm hodinAni diteti se jinak nevari. Samozrejme otazka je forma komunikace, tu mi tady nevyhodnotime, ale jako duvod k toceni palcu to nevnivam, urcite ne vuci diteti ci demonstartivnimu selektovani manzelovych tricek z pradla…
Všechno jde, když se chce. Zalezi jen na formě a zpětne vazbě
@Lenka_Hal píše:
Vtip neni ve zrvoucim diteti. To jednak zakladatel psal, jednak ani nemusel. Zena vari v sobotu, pochybuju, ze se dite kazdou sobotu samo vypne. A vtip by nebyl ani v tom zaveleni. Domaci jidlo je zdrave a dobre, takze pokud je muz v praci, je fair nesedet doma a tocit palcema. Predpokladam, ze nikomu zakladni uklid a michani sunaru nezabere denne osm hodinAni diteti se jinak nevari. Samozrejme otazka je forma komunikace, tu mi tady nevyhodnotime, ale jako duvod k toceni palcu to nevnivam, urcite ne vuci diteti ci demonstartivnimu selektovani manzelovych tricek z pradla…
Já to spíš brala ke tomu, co psala Venetia. Že není na výměnný obchod, ale na romantiku a na to ji pohledzdruhe strany a následně i ty napsal, že než romantika, je lepší tatarák a topinky. Chtěla jsem tím říct, že my romantiku nebereme jako svíčky, luxusní večeři, že taky ocením místo procházky mezi růžemi klidně tatarák. K tématu, jak jsem psala… Paní není líná ani neschopná, řeší tak manželskou krizi a samozřejmě je těžký určit, co bylo dřív - vejce nebo slepice.