Nefunkční domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26580
15.7.19 22:54
@renap píše:
@Venetia a ty jsi sehnala nějaký složitější organismus? A čím se vyznačuje? Že se s ním dají vést intelektuální rozhovory, nebo že nevyžaduje žvanec?
:mrgreen: oceni jeji romantickou dusi, kterou preferuje pred zvancem. Rikam to tak schvalne, pac jsem taky jednoduchy organismus a dobry zvanec je mi 100× milejsi nez romantika. :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
15.7.19 23:04
@Lenka_Hal píše: :mrgreen: oceni jeji romantickou dusi, kterou preferuje pred zvancem. Rikam to tak schvalne, pac jsem taky jednoduchy organismus a dobry zvanec je mi 100× milejsi nez romantika. :oops:

jako sory, ale co může bejt romantičtějšího než si na pořádně počesnekovanou topinku namazat tatarák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
15.7.19 23:08
@pohledzdruhestrany píše:
jako sory, ale co může bejt romantičtějšího než si na pořádně počesnekovanou topinku namazat tatarák :D

Jo, ale nas problem asi bude, ze neocenime tu romantiku bez tataraku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
15.7.19 23:16
@Bubla Bůčková píše:
Tak tvého muže na rukách nosit 8o tohle kdyby fungovalo běžně…

Taky jsem na tom pěkně dřela, aby to tak bylo :mrgreen: ale už jen to, že to šlo, je super, takže souhlasím, že je to v tomhle poklad :srdce:

Nicméně si fakt myslím, že je to hodně i o výchově - žila jsem s jedním (ještě „za mlada“), který si přesně představoval full servis, protože to tak viděl doma a hodně jsme se o tom hádali. Jenže jeho táta nosil domů obr peníze a mamka byla typická housewife, což se u nás teda říct nedalo. Já naopak vyrůstala v prostředí, kdy babička se starala o děti a úklid a děda o dům a vaření, plus oba chodili do práce. I postele stlali spolu a vždy nás učili, že je důležité si práce rozdělit, aby měli oba stejně. Ideálně tak, aby oba dělali to, co je víc baví, ale rovným dílem :nevim: kdyz pak můj chlap měl pocit, že dělá víc, než já, zkusili jsme se na týden prohodit a uznal, že předtím to bylo lepší :lol: ale samozřejmě si taky dávám pozor, aby věděl, jak si toho cením :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106491
15.7.19 23:16
@renap píše:
@Venetia a ty jsi sehnala nějaký složitější organismus? A čím se vyznačuje? Že se s ním dají vést intelektuální rozhovory, nebo že nevyžaduje žvanec?

Nevyžaduje, střídame se, jak kdo má čas a chuť, a když nikdo něco se vždycky najde.Uz na takový hrátky nemáme věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106491
15.7.19 23:23
@Lenka_Hal píše: :mrgreen: oceni jeji romantickou dusi, kterou preferuje pred zvancem. Rikam to tak schvalne, pac jsem taky jednoduchy organismus a dobry zvanec je mi 100× milejsi nez romantika. :oops:
To je ten rozdíl mezi námi :D Dělám si srandu,my normálně i vaříme :D ale užila jsem si toho dost v manželství,tak jsem si zákonitě dala pozor,abych do toho nespadla znova.
@pohledzdruhestrany píše:
jako sory, ale co může bejt romantičtějšího než si na pořádně počesnekovanou topinku namazat tatarák :D

A proto jsem příteli zakoupila toustovac a topinkovac a máme v nejhorším vystarano :D
Zase s tím pytlíkem to mám pracnejsi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.7.19 00:03
@Z.jev píše:
Jak jako všechno nechal na ní, když pral, vařil, žehlil a nakupoval? Navíc psal, že ve volnu se stará o malou, aby si žena mohla jít zacvičit. Co ještě víc by měl udělat?
On píše především toto:
@Anonymní píše: …já většinou přes týden 2-3 dní mimo v práci, víkendy PA až NE, doma........Hodně jsem ji pomáhal, vařil nakupoval, pral atd, defacto se o mě nemusela starat....................Příklad, já dělám přes týden v práci o víkendu dodělávám barák. No ve většině případů si o víkendu vyperu a uvařím sám, ona neustále tvrdí že nestíhá...........snažil jsem se fungovat na 100%...........
Na někdo nějakou radu než se sbalim a půjdu si po svém?

Půl roku po porodu žena padala na hubu, a on byl neustále pryč a jediné, co pomohl, bylo, že se postaral SÁM O SEBE. Jí nepomohl s ničím. Nevěřím tomu. On má možná pocit, že když si denně pohraje 5 minut s malou ve chvíli, kdy on má čas, tak je to ok. Ale to nestačí. Btw můj bývalý si to myslel taky, on je bytostně přesvědčený, že se o děti staral. No tak těch 5 minut, ano.
Navíc zakladatel z příspěvků působí jako člověk, co považuje mateřskou za flákací období, kdy má žena hafo času, zatímco on je ten chudák, co musí do práce. S touhle filozofií to nikdy v rodině nemůže fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.7.19 07:56
@Venetia píše:
Taky jsem to tak dělala, odpočinek je důležitější než strhana, nevyspala žena, která si mysli, že za tu dobu strhne rekord ve vyvarení a úklidu. Někdo má větší potřebu spánku a nevyspaly je k ničemu.

Ano po deseti letech jsem si zvykl… jen místo toho aby v tuto chvíli chystala látky aby měly šičky práci, tak spí. Takže zaměstnávat člověka co má "větší potřebu spánku " je na prd.
Nedokážu pochopit jak někdo může spát více jak 10h v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106491
16.7.19 07:58
@jakanas píše:
Ano po deseti letech jsem si zvykl… jen místo toho aby v tuto chvíli chystala látky aby měly šičky práci, tak spí. Takže zaměstnávat člověka co má "větší potřebu spánku " je na prd.
Nedokážu pochopit jak někdo může spát více jak 10h v kuse.

A to já zase jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.7.19 07:58
@Lucie_Sx píše:
Půl roku po porodu žena padala na hubu, a on byl neustále pryč a jediné, co pomohl, bylo, že se postaral SÁM O SEBE. Jí nepomohl s ničím. Nevěřím tomu. On má možná pocit, že když si denně pohraje 5 minut s malou ve chvíli, kdy on má čas, tak je to ok. Ale to nestačí. Btw můj bývalý si to myslel taky, on je bytostně přesvědčený, že se o děti staral. No tak těch 5 minut, ano.
Navíc zakladatel z příspěvků působí jako člověk, co považuje mateřskou za flákací období, kdy má žena hafo času, zatímco on je ten chudák, co musí do práce. S touhle filozofií to nikdy v rodině nemůže fungovat.

Pro spoustu lidí je rodičák flákací období kdy stihnou vystudovat, začít podnikat, dostavět dům, pracovat z domu… a pro některé lidi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.7.19 08:00
@Venetia píše:
A to já zase jo

No jo no, ty jsi kočka… ty to mají jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.7.19 08:01
@Lenka_Hal píše:
Jo, ale nas problem asi bude, ze neocenime tu romantiku bez tataraku. :think:

Vážení, zcela zásadní otázka v tomto případě je, kdo ten česnek loupe a kdo pak meje pánev od oleje. Já jistě uvítám místo vína s mořskými plody tatarák a topinky, ale vtip je v tom, jestli k nim pouze zasedám ke stolu nebo se se tím morduju s řvoucím dítětem za zadkem, protože muž zavelel buď maso nebo rozvod :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
16.7.19 09:38
@Bubla Bůčková píše:
Vážení, zcela zásadní otázka v tomto případě je, kdo ten česnek loupe a kdo pak meje pánev od oleje. Já jistě uvítám místo vína s mořskými plody tatarák a topinky, ale vtip je v tom, jestli k nim pouze zasedám ke stolu nebo se se tím morduju s řvoucím dítětem za zadkem, protože muž zavelel buď maso nebo rozvod :P

Vtip neni ve zrvoucim diteti. To jednak zakladatel psal, jednak ani nemusel. Zena vari v sobotu, pochybuju, ze se dite kazdou sobotu samo vypne. A vtip by nebyl ani v tom zaveleni. Domaci jidlo je zdrave a dobre, takze pokud je muz v praci, je fair nesedet doma a tocit palcema. Predpokladam, ze nikomu zakladni uklid a michani sunaru nezabere denne osm hodin :think: Ani diteti se jinak nevari. Samozrejme otazka je forma komunikace, tu mi tady nevyhodnotime, ale jako duvod k toceni palcu to nevnivam, urcite ne vuci diteti ci demonstartivnimu selektovani manzelovych tricek z pradla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106491
16.7.19 09:41
@Lenka_Hal píše:
Vtip neni ve zrvoucim diteti. To jednak zakladatel psal, jednak ani nemusel. Zena vari v sobotu, pochybuju, ze se dite kazdou sobotu samo vypne. A vtip by nebyl ani v tom zaveleni. Domaci jidlo je zdrave a dobre, takze pokud je muz v praci, je fair nesedet doma a tocit palcema. Predpokladam, ze nikomu zakladni uklid a michani sunaru nezabere denne osm hodin :think: Ani diteti se jinak nevari. Samozrejme otazka je forma komunikace, tu mi tady nevyhodnotime, ale jako duvod k toceni palcu to nevnivam, urcite ne vuci diteti ci demonstartivnimu selektovani manzelovych tricek z pradla…

Všechno jde, když se chce. Zalezi jen na formě a zpětne vazbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.7.19 09:52
@Lenka_Hal píše:

Já to spíš brala ke tomu, co psala Venetia. Že není na výměnný obchod, ale na romantiku a na to ji pohledzdruhe strany a následně i ty napsal, že než romantika, je lepší tatarák a topinky. Chtěla jsem tím říct, že my romantiku nebereme jako svíčky, luxusní večeři, že taky ocením místo procházky mezi růžemi klidně tatarák. K tématu, jak jsem psala… Paní není líná ani neschopná, řeší tak manželskou krizi a samozřejmě je těžký určit, co bylo dřív - vejce nebo slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí