Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
22.10.08 20:29

Ryntyntýno - dudlík? Utopie. Neexistuje. Vyzkoušela jsem všechny možný typy, tvary… všechny skončily po vložení do pusinky metr před Petruškou :D
Ona ale nijak neřve, jako že má málo… Tedy je to tak, že to co jí dám, tak vypije, ale nedělá scény, že chce ještě… Já jí fakt nepřekrmuju… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
24.10.08 08:33

Želvičko: Na druhou stranu taky dobře, že nechce dudlík…to my asi budeme dudlíkový závisláčci a jsem zvědavá, jak se ho jednou budeme zbavovat (asi ho pošelm kačenkám :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
24.10.08 10:01

Dudlík se namaže něčím třeba kyselým a přestane mu chutnat… :D :D :D
Ne fakt nevím, asi bych si vymyslela nějakou doprovodnou story… hi hi…
My zas máme radši prstíky víš a těma se občas dávíme… :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
24.10.08 21:42

Prstíky jsou ještě dobrý 8O :lol: :lol: :lol: To Adam už strká do pusu absolutně všechno, ale prstíky jsou i naši favoriti :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
24.10.08 21:43

Prstíky jsou ještě dobrý 8O :lol: :lol: :lol: To Adam už strká do pusu absolutně všechno, ale prstíky jsou i naši favoriti :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
26.10.08 10:27

Tak to jsme na tom stejně. Petruška cucá i knížky… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.08 17:26

Ahoj holky, tak se taky hlásím do klubu:-). V porodnici se mi mlíko začalo trochu spouštět až 5 den co jsme šly domů. No a doma pak to bylo: zvážit, 20 minut z jednoho prsa, 20 minut z druhýho prsa, znovu zvážit udělat flašku a dokrmit. No a s koncem prvního měsíce přišly pořádný koliky na našeho Matíka… Takže Dr. zakázala míchat MM a UM . A tak teď nadojím max. 100 až 120 ml mlíka a zbytek je UM.
Jak jsem se hroutila, že nekojím. Že jsme špatná matka. Už to neřeším. Prostě prcek má a bude holt mít flašku a hotovo.

Jo jak jste se bavili o těch porodnicích, jestli by Vám dali mlíko nebo byste si museli koupit. Tak já rodila v Motole a připadala jsem si jak žebrák, když jsem po kojení šla s tabulkou, kam se to zaznamenává pro mlíko. Koukali na mě jak na exota, že nemám mlíko. Furt jsem slyšela Laktační liga, laktační poradkyně, až mi bylo zle. Ať jdou do háje s touhle jejich modou kojení. Mě to holt nejde:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.08 17:28

Jo ještě nevíte jak to udělat, aby ta trocha co teče přestala téct? Bojím se, abych nedostala zánět, tak to radši odsávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
12.12.08 21:52

ahoj, ožužlávání čehokoliv je i naše nej zábava - jeden by neřekl co se těm píďatům do pusinky všechno vejde :)
A co se týče kojení … prostě někomu to jde samo a někomu zase ne. Tak to je a nic se s tím neudělá.
Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
4.1.09 14:20

Ahoj,

zase se vracím kouknout co je nového :D

Dudlík : starší Aničce jsem vzala dudlík ve 2 letech. měla ho vždycky jen na usínání a byl na něm šíleně závislá.
Jednoduše jsem ustřihla gumovou část a nechala cca 0,5 cm dlouhý pahýlek. Anička se dožadovala dudlíku, dostala ho, ale dudlat ho nemohla. Pár dnů se snažila držet zuby pahýlek :lol: , pak jí to přestalo bavit a do týdne jsme byli bez vztekání oddudlíkovaní :wink: .

Mladší dudlík nechce, ale rve si do pusy pěstičky, takže jí ho nabízím a snad si ho česem vezme.

Kojení : druhou holčičku se mi podařilo i přes předčasný porod a inkubátor kojit. Jenže teď málo pije, já moc mlíka nemám a vlastně celé ty 4 měsíce jen bojuju a Verunka málo přibírá. žádná radost to není a navíc se těžko můžete celé hodiny věnovat kojení, když máte doma starší dítě. Teď jsem si řekla, že bych klidně trochu UM dala, ale nemůžu do ní dostat flašku :( a to ani s MM.
Kojení je super když to jde, ale když ne, je to horší než když si dítě vezme spokojeně flašku a vyžahne ji :roll:

Jo a pořád nemám ráda laktační poradkyně :oops: , snad se nikoho nedotknu, ale nepomohly mi tenkrát ani teď. Zkusila jsem všechno od odstříkávání, časté přikládání - v mezích co je dcera ochotná … litry metly a homeopatika a pořád je to tak tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
6.1.09 22:42

zdravim vsechny,
jak tu tak pobrouzdavam (jeste porad jsem se tu zcela nezorientovala) narazila jsem na Vas… Tak straslive moc se mi ulevilo, ze nejsem sama. Moje dr. je skvela, ale nikdy nezapomenu na ten pohled, kdyz se me zeptala na kojeni a ja odpovedela, ze nekojim. Ne, ze bych nechtela. Dala bych vsechno za to, abych mohla. Zavidela jsem kazdemu, kdo o kojeni psal. Plakala jsem ve vane tak, aby me pritel nevidel a abych svou napuchlou tvar mohla shodit na teplejsi vodu… Stejne mi to neproslo. Omlouvala jsem se svemu chlapeckovi, ale i pruteli, ze pro naseho syna nedokazu zajistit to, co je pro nej „nejdulezitejsi“. Precetla jsem snad vsechno, co se dalo. Z porodnice nas propustili po 4 dnech a treti noc, co jsme byli doma (pritel spal ve vedlejsi mistnosti, aby se alespon trochu vyspal a nebyl vzhuru kazde 2 hodiny) jsem dostala vysoke teploty a prsa me bolely tak, ze jsem myslela, ze mi upadnou. Mleko se mi krasne spustilo uz v porodnici (mam spatne bradavky, takze jsem kojila pres kloboucek) a pres pocatecni boje jsem kojila presne 7 dni. Tu noc jsem chodila po spickach pro vse studene, abych mleko zchladila a maly mohl v klidu pit. Celou noc jsem nespala a premlouvala Danulku, aby pil… Nakonec jsem to vzdala a udelala UM. Rano jsem uz skoro nevidela, motala se mi hlava a ja mela 41 horecku. Pritel volal na pohotovost a tam mu rekli, ze nejsem v ohrozeni zivota a at me laskave nalozi do auta a odjede se mnou k obvodacce. Nikoho nezajimalo, ze mam Tyden stare miminko. Ma obvodacka byla 15 km od naseho mestecka a ja nebyla schopna jit na zachod, natoz jet k ni. Nakonec jsme sehnali doktorku v miste naseho bydliste. Byla jsem vdecna za jakoukoliv pomoc. Dostala jsem ATB, ale Danulka mi prsa odmital. Snazila jsem se odstrikavat a davat mu odstrikane z lahvicky, ale ani to nechtel. Mlika jsem mela tolik, ze bych uzivila deti dve. Ted je Danulkovi 9 mesicu, porad me mrzi, ze jsme nekojili, ale kdyz vidim, jaky ma apetit a ze to nekojeni na nem neni poznat, uklidnuje me to…
Preju kazdemu bezproblemove kojeni, at miminkum chutna :)
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.1.09 21:31

Ahojda holky, tak se taky hlásím do klubu! I já si připadala jako špatná matka, když jsem svýmu Adámkovi musela šoupnout flašku. Co já se za ty čtyři týdny, co jsem ho kojila nabrečela. Mám ploché bradavky, takže ač se Adámek hezky přisával, tak já byla tak rozhryzaná, že se pro mě kojení stalo noční můrou. O přístupu dětských sester v porodnici se mi nechce ani psát. No zkrátka mě to kojení tak příšerně bolelo, že si můj mozek řekl dost a ze dne na den jsem v prsou neměla ani kapku. Naštěstí máme super dětskou doktorku a ta když viděla jak se s tím kojením trápím, tak mě dost podržela a řekla mi ať si z toho nic nedělám, že když to nejde, tak to nejde a že nemusím mít strach, že dneska už jsou ty umělý mlíka vymakaný :)

• Citovat
  • Upravit
1
12.1.09 10:15

Ahoj maminy! I já patřím do té skupiny nešťastných „nekojitelek“. Měla jsem těžší porod, malého mi přiložili poprvé až po 15 hodinách, takže možná tam to začalo. Byla jsem z toho psychicky špatná, i to mlíko jsem ztratila. Manža nechápal, prý jsou horší věci na světě, tak co bulím :wink: No a naše doktorka byla taky v pohodě, naopak mě hodně podpořila a uklidnila, že dnešní UM je už kvalitní, doporučila nám mlíka Beba. Hezky rosteme, máme se k světu a hlavně! jsme v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
22.1.09 22:11

Aoj, já taky nekojím, dva měsíce po porodu jsem odstříkávala spoň část, kojení ne?lo, malý z prsou nic nevytáhl, i kdy? tam bylo, akorát mi roz?výkal bradavky. V těhotenství jsem o kojení přečetla, co se dalo a bylo mi do prd platné, v porodnici mě sice učili, jak kojit (kdy? sem za nimi při?la), malého ale od počátku dokrmovali, jen?e to jsme je?tě netu?ili, ?e mlíko je, ale je moc slabý na to, aby ho ze mě dostal. Neměla jsem odsávačku s sebou, ani mi nikdo neřekl, ?e odsávat mám. To bylo zřejmě jádro pudla.
Je mi to samozřejmě líto, ale nemyslím, ?e bych kvůli tomu byla ?patná matka ne bo měla k Filipovi jiný vztahy ne? ?eny které své dítě kojí.
A zabila bych v?echny, které tvrdí opak. Zejména laktační poradkyně, takové ty maminy, jejich? jedinou kvalifikací je jeden kurz u laktační ligy. Ňemyslím, ?e kdy? budu bláznit (6 týdnů po porodu) se stříkačkou (nejdřív a? si zkusí dávat dítěti denně 300 ml jakoukoliv stříkačkou), suplementorem a já nevím čím, ?e to pro moje dítě bude lep?í. Zkusila jsem to a vydr?ela týden, bez efektu. Někdo prostě nekojí.
A na rovinu, je nás podstatně víc ne? ty udávané 4%. To je statistika ?en odcházejících z porodnice, pokud proběhl porod spontánně, tak jdou domů čtvrtý den, tedy ve chvíli, kdy se laktace teprv rozbíhá a vět?ina dětí je?tě vyu?ívá zásob z mámina bří?ka. Tě?ko podle toho dělat závěr, ?e a jak dlouho budou kojit.
Podle mých statistik, sice nedokonalých, ale aktuálních, nekojí po skončení ?estinedělí asi 30% maminek a dal?í část dokrmuje.
Ano, v?echny nebo skoro v?echny bychom rády kojily. Pokud mů?u mluvit za sebe, ruku si kvůli tomu useknout nenechám, můj prcek bude spokojený i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
23.1.09 12:41

Ahojky dneska jsme byli u dr na vážení a malá má 5,1kg přibýráme na spodní hranici prej.
Já jí zkouším dávat UM ale bohužel si tu flašku prostě neveme. Začne se u toho vztekat a mávat rukama a je konec.
Kojím z obou prsou při jednom kojení a příjde mi že malá je pořádně najedená ale prostě přibýrá pomalu. Za 14 dní přibrala 300g a to je prej málo má přibrat 500g.
Už jsem z toho zoufalá. A nevím co mám dělat. Kdyby si vzala tu flašku a pila UM tak bych byla o hodně víc v klidu než takhle.
Prostě nevím jestli mám málo mlíka nebo je slabé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová