Nemiluji manžela, ani on mne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
1.5.17 17:44

Tak „supertáta“ by určitě děti nechtěl připravit o mámu. A být ve vztahu jen kvůli dětem nemá cenu… Buď zkuste změnit třeba poradnu nebo se zkuste domluvit, jak by to fungovalo po rozvodu - manžel snad nebude dělat problémy, když tě už taky nemiluje, ne? By byl sám proti sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
1.5.17 17:48

Tak navrhnout střídavku, dokud jsou malí a nikdo se jich u soudu nebude ptát na názor. Za pár let už jejich názor může rozhodnout.
Ty si budeš týden dělat svoje a pak na týden odsunes svoje aktivity stranou a budeš pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
1.5.17 17:53

Tak zkus taky odsunout aktivity a byt tu pro nej..pises ze jsi zaneprazdnena… najdi si cas taky pro nej..a zavzpominejte na ten cas kdy jste se seznamili, zajdete znovu na vase oblibena mista, najdete si spolecny konicek..zapracujte na vztahu…je strasne jednoduchy jit od sebe ale tmelit vztah umi malokdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
1.5.17 17:53

TK kdxz uz jste v te porsdne, co se dohodnout, aby vas dovedli ke klidnemu rozvodu? pokud uz to nejse opravit, tak to nerozstipnout a po nas potopa. ale zacit makat na dobre porozvodovem usporadani, dohode…
my mame deti ve spolecne peci a vyhovuje nam to vsem. rozvod take u deti 4a 6.
ale supertata by mamu detem teda nebral… ikdyz jsou to mozna jen silne reci a spise obrana, aby nebyl obran on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
1.5.17 17:55

Já nevím asi by záleželo na tom jestli vyloženě chceš žít s někým jiným a mít vztah. Pokud ne, a s manželem bych vycházela dobře jako kamarádka tak bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
1.5.17 18:02

A proč už se nemilujete? Jeden druhému něco provedl? Miluje někdo z vás někoho jiného? Nebo na sebe prostě jen nemáte čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.5.17 18:16

Já nevím, proč se již nemáme rádi, prostě to nějak vyšumělo… měli jsme hodně těžký vztah, pořád problémy, vždy jsme je řešili dobře, ale prostě poslední asi 2-3 roky prostě už ani „to“ není, ani jeden nechceme, nikoho jiného nemáme, ale prostě nechceme být spolu a mě to chybí… ale ne od něj… jsme každý jiný, každý chceme i teď něco jiného… chci být sama, s dětmi… jsem ale proti střídavé péči. Nechci si tu hrát na profíka, ale něco málo o tom vím a to pro své děti rozhodně nechci… proto jsem možná (+ finance) stále ve vztahu… ale právě, že už mi přijde, že jsme měli lásku, která překlenula v přátelství, ale teď už jedeme dál a to je okraj nepřátelství… občas ho i nenávidím… to věčné přetvařování před dětmi mě ale vysává… jemu to ale vyhovuje, nic nemusí, je o něj postaráno, nechce jít pryč… a já dětem nechci brát rodný dům… nabídl mi právě, ať si tedy jdu já… proto se bojím o to, že by mi je mohl vzít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.5.17 18:18

Debilita, že nemůžete mazat příspěvek… zapomněla jsem dát anonymně, no co, stejně to všichni vědí… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.5.17 18:36

@Kickina jestli nechceš střídavou péči tak to máš smůlu..U soudu buď skončí u střídavé péče..A nebo s přihlédnutím na názory děti i u táty.
Já proti střídavé péči nic nemám..Když se dva rozumní lidé rozumne dohodnou. Dětem nic chybět nebude. Nemuzes být sobecká myslet na to co ty chces a nechceš..Máš právo opustit manžela ale vzít mu děti do své péče jen protože ti střídavá nepřijde fajn.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.17 18:36

Tak ten prispevek dej upravit, smaz…a nikdo nevi, kdo ho komentoval, zakladatel nebo kdokoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 18:44

@Kickina tak zustaň a domluvte se tedy na tom, že si budete každý žít po svém. Ty svuj život, on svuj… ale společně. Myslím si, že v dobře stanovených podmínkách by to mohlo fungovat. A např. až děti povyrostou a nebo až se budete schopni domluvit na péči apod.,mužete učinit další kroky. Když si společné soužití, k vuli dětem, neznepříjemníte, myslím, že třeba do budoucna by to mohlo vyustit v pohodový rozchod. Jenže tohle chce sebezapření a odhodlání na obou stranách. Pravidla… no, nevím, já si také teda střídavku nedokážu představit. K vuli dětem bych asi ledacos překousla, hlavně, že by nebyli nešťastné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.5.17 18:51

To už je teď jedno s tím příspěvkem… Malike, nejde o to, že mi nepřijde fajn, ale touto problematikou se zabývám léta a prostě si s přihlédnutím na již provedené studie a následky této péče nemůžu pomoci… to ale není předmětem diskuze… já neříkám přeci, že mu chci děti vzít… domov by ale měly mít jeden… dle mě…
To rozhodování je tak těžké… obdivuji ženy, které to udělaly… já jsem podělaná až za ušima… zvládnu to? Selžu? Co peníze? Co celý dům? Budu mít na děti pak vůbec čas? Co když manžel nebude chtít konec? Co když mi začne dělat naschvály? Neměla bych to prostě kvůli dětem vydržet? To jsou otázky, které se mi dokola již přes 2 roky honí hlavou a vydržet to je hrozné sebezapírání… Možná se potřebuju jen vykecat… já nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 18:53

@Malike teď asi rozpoutám internetovou válku na téma strídavá péče… myslím, že střídavá péče je fajn u lidí co se dokáží v pohodě domluvit a naprosto všechny strany s tím souhlasí. Dřív, jestliže došlo k rozvodu, děti ve většině zustali u matky. Dobrý otec jim mohl být dobrým tátou i tak, když měl zájem. Střídavka je trend dnešní doby. Za mě ne.. k vuli sobě, i k vuli dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 18:56

@Kickina mám kamarádku, která v takovém vztahu žije dlouhá léta… cca 15 let. S usměvavé holky je uzlíček nervu. Zustává, protože takové otázky jako máš ty, se jí také honí hlavou. Má obrovský strach s toho co by bylo, kdyby odešla. Ach jo, tohle je těžký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
1.5.17 19:05

@Kickina Já myslím, že do situace, kdy budeš chtít odejít, musíš dospět sama. Já o tom přemýšlela 5 let. Zpětně si říkám, že jsem mohla odejít dřív, ale každý z nás si k tomu musí dospět sám. Až budeš sama pro sebe vidět, že ten vztah nabízí už jen více záporů než kladů, až už nebudeš vědět kudy kam, tak odejít budeš muset.
To, co píše @mamina1982, asi někteří zvládnou, ale jiní ne, určitě to stojí spoustu sil (do jisté míry se přetvařovat a žít si svůj vlastní život bez ohledu na manžela, který se mnou bydlí ve stejném domě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí