Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malike píše:
@Lethe ne svoje děti..Protože s názorem..Žádná střídačka..Děti patří k matce..Uvidí své ratolesti jednou za a aktivně se již do výchovy nezapojí
Byl bych v klidu. Už není skoro nemožné získat děti do péče otcem, vidím to zrovna u švagra, kde exšvagrová byla normální, dobrá máma a děti získal on.
@jipo aspoň že soudy jsou rozumnější a dnes se šance na výchovu dětí vyrovnávají a už se nedávají striktně jen matce.
@Malike tím, že k němu necíti lásku přeci meboří rodinu. Nemužeš si přikázat: budu milovat a hotovo!!! A řeší, že chcr odejít. Nedivím se jí.. žít v něčem takovém musí být vyčerpávající a velice náročné… já osobně bych takhle taky žít nemohla. A u tebe, neříkej hop…
@Malike vychovat bys potřebovala ty, hlavně morálně… empatie jako blázen. To teda koukám jak jsi zlá. Jestli jednou přestanu manžela milovat, tak pevně doufám, že kdyby došlo na rozchod, tak že se domluvíme jako dva rozumní lidé. A opravdu s tím problém nemám. Musela by jsi znát muj příběh, aby jsi pochopila. No, ale ty bys byla ppslední komu bych se svěřila… to je vše k tvým názorum. A zakladatelko, držím palce, ať to dopadne ke spokojenosti vás všech ![]()
@mamina1982 píše:
@Malike tím, že k němu necíti lásku přeci meboří rodinu. Nemužeš si přikázat: budu milovat a hotovo!!! A řeší, že chcr odejít. Nedivím se jí.. žít v něčem takovém musí být vyčerpávající a velice náročné… já osobně bych takhle taky žít nemohla. A u tebe, neříkej hop…
Jenže zakladatelka přiznala že se obětovala když si ho vzala. Šla do svazku nevyrovnaná a až teď zjistila že jí to nevyhovuje.
Jo jasný..Stává se..Všude se to stává..Kdyby tu psala žena že ji manžel opustil protože ji nemiluje..A chce do péče své děti..By jste se tu mohli unadavat
ten by si musel zacpat uši ![]()
Ale protože zakladatelka už necítí tu samou lásku a chce do péče děti. Tak je to ok
fandím jemu.
A ohledně mě..:-)) mě se to stát opravdu nemůže. ![]()
Já že jsem zla protože věřím že otec by se měl starat stejným dílem?
Ale prosimte
já nejsem pokrytec.
@Malike já taky ne, proto říkám co si myslím a podle toho bych se u sebe zařídila. A rada by u mě byla stejná i kdyby on nemiloval ji. Jedná se jí určitě především o děti.. to, že šla do svazku nevyrovnaná.. nemužeš přeci posuzovat proč tak udělala, co jí k tomu vedlo.
Škoda, že nejde jednoduše říct „buďme přátelé“. Chovat se k sobě s respektem. Spolupracovat na výchově. Normálně se spolu bavit. Bez urážek, vzteku, ponižování. Oprostit od toho, co bylo. Bez přetvářek - cítit v sobě nefalšovanou pohodu. To asi po zkrachovalém manželství nejde, co?
@mamina1982 jistě..Děti vždy jistě touží aby jejich táta je musel opustit protože máma by ráda zase to lechtání v bříšku..Jde i děti nebo o ní?
Celkem je to jedno..Je to její přání a její právo.
Ale jeho je o děti bojovat a mít je u sebe.
A já fandím tomu aby neostrouhal.Aby mohl se aktivně podílet na výchově potomka. Stejne tak často jako jeho ( možná ex)
Nepíšeš vážné důvody pro rozpad rodiny. Začala bych obnovením sexuálního života.
Pokud to klape v posteli, dá se zachránit skoro všechno.
@MeloryNox píše: Škoda, že nejde jednoduše říct „buďme přátelé“. Chovat se k sobě s respektem. Spolupracovat na výchově. Normálně se spolu bavit. Bez urážek, vzteku, ponižování. Oprostit od toho, co bylo.Bez přetvářek - cítit v sobě nefalšovanou pohodu. To asi po zkrachovalém manželství nejde, co?
My třeba víceméně všechno todle s exmanžele splňujem, ale ne za současného spolubydlení. Spolupracujem, domlouváme se, komunikujeme na denní bázi. Mám naprostý přehled, jak se děti s ním mají, co dělají, co je třeba zařídit, udělat, obráceně stejně tak. Nesoutěžíme o děti, nebojujem. Ale podmínkou toho všeho je, že jsme oba spokojení se svými životy, neočekáváme jeden od druhého něco, co nám ten druhý nedá.
@Kickina píše:
Arada, ano, já se zamilovala do člověka, který už ale neexistuje… nevím, jestli to víte, ale člověk se vyvíjí, roste a my prostě rostli každý jiným směrem… ne, že nechci, ale prostě to nejde… cítím manžela jako kamaráda a vy byste z nutnosti s kamarádem spala? Že by to bylo pro dobro vašich dětí? Když tam prostě nic není? A není to vždy tak, že se dva milují, kvůli tomu se vezmou a mají děti… my jsme to měli trochu jinak a možná i k tomu došel náš vztah tam, kde je… to ale není podstatné… nemůžete takhle bagatelizovat… kdybych nechtěla pro své děti jen to nejlepší, už bych byla dávno v trapu…
Hmm… takže miluješ někoho, kdo už neexistuje? Zemřel nebo je to deb.il nebo co to znamená? Proto nespíš s manželem a chceš rozbít rodinu. Manžel má někoho jiného?
Příspěvek upraven 02.05.17 v 11:23
@Lama Lama píše:Hele, asi jde. Ale musí to být asi v povaze člověka, plus strašně práce na sobě… Nevim. Podle mě, aby toho člověk dosáhnul, musí být spokojený se svým životem, sám se sebou. A nejsem si jástá, zda toho jde dosáhnout vedle člověka, u kterého si řikáš, že by tě měl milovat, ale nemiluje…My třeba víceméně všechno todle s exmanžele splňujem, ale ne za současného spolubydlení. Spolupracujem, domlouváme se, komunikujeme na denní bázi. Mám naprostý přehled, jak se děti s ním mají, co dělají, co je třeba zařídit, udělat, obráceně stejně tak. Nesoutěžíme o děti, nebojujem. Ale podmínkou toho všeho je, že jsme oba spokojení se svými životy, neočekáváme jeden od druhého něco, co nám ten druhý nedá.
Na tebe jsem přesně myslela. Tvůj porozvodový stav je ideální ![]()
Manžel je pořád ten samej chlápek, kterého jsi si vzala.Skus v něm toho samého chlápka zase najít
,sakra. Nejsi malé dítě, naopak máš dítě ty.
Vím, utéct je jednodušší, než opravovat, ale skus, vyplatí se to.
![]()
Nápravu vztahu musí chtít oba. Opravdu chtít. Pokud to chce jen jeden, tak je to k ničemu. Vyhořelý vztah se špatně napravuje.
Děti nejsou hloupé. Poznají celkem snadno, že se něco děje. Vychovávat děti v seskupení, které nefunguje jako rodina, je k ničemu. To už je lepší, když jdou rodiče od sebe. Řada lidí píše, že je škoda, že se jejich rodiče nerozešli dřív…
@Kobea píše:
Nápravu vztahu musí chtít oba. Opravdu chtít. Pokud to chce jen jeden, tak je to k ničemu. Vyhořelý vztah se špatně napravuje.
Děti nejsou hloupé. Poznají celkem snadno, že se něco děje. Vychovávat děti v seskupení, které nefunguje jako rodina, je k ničemu. To už je lepší, když jdou rodiče od sebe. Řada lidí píše, že je škoda, že se jejich rodiče nerozešli dřív…
dneska se to opakuje jako mantra, aby se nemuselo nic dělat.