Neočekávaná chyba, dlouhé načítání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
28.2.11 13:05

Fandím Tereze..

A proč stále opakuješ jak si milovala Lesinu?? Jakou to má souvislost?Co s tím mají současní admini společného?

Nějak nechápu toto srovnávání !? Můžeme snad posoudit jaké tech. problémy měla Lesina a zda je řešila lépe? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.2.11 13:15

Já jdu jenom nahlásit, že mi to dneska zas jede pomalu (načítání) - kdyby to někoho zajímalo do nějaké statistiky nebo tak třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
28.2.11 13:24
makina píše:
Bersabo,
které výroky ti připadají ostudné? Můžeš prosím uvést konkrétně?Možnost se zde setkávat a zdarma - myslím, že to není úplně přesné, že přímá úměra počet návštěv a cena z reklamu stále platí :wink:

Třeba tenhle:

makina píše:
Jak já milovala starou adminku, empatickou holku, jednu z nás, která měla cit a uměla problémy řešit bez zbytečné ironie a nadutosti ze svého postavení…

Na sedmi předcházejících stránkách jsem nadutost a ironii zaznamenala výhradně u nespokojenců z řad uživatelek, zatímco Tereza reagovala věcně a zdvořile.

A o tom, že by eMimino bylo neziskové a nemá příjmy z reklam, jsem neřekla slovo. Jen o tom, že nás jako uživatele nestojí korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
28.2.11 13:32

aj ja hlasim ze okolo desiatej mi to par krat nacitalo len prazdnu stranku , ani v textovom rezime
a teraz mi donekonecna nacitava a konci na pagead2.googlesyndication.com .. stranka sa vykresli ale nacitanie nikdy nedobehne. az po dalsom refreshi , obcas az po niekolkom refreshi..

holky inak ja si myslim ze zbytocne prehanate s tou kritikou, neviem ci teda poznate co je za pracu lovit chybu, ale poviem vam je to pekne psycho aj pre nich a to aj bez kritiky ktoru na nich hadzete, este k tomu vobec nezalezi ci sa staraju o jeden portal alebo viacej portalov, obcas sa nieco zacne kazit a potom je to detektivka, keby vedeli kde presne je chyba a ladili to tak uz su na tej kratsej ceste, ak este hladaju kde su chyby , moze to trvat aj dlho ale odhadnut kolko to potrva? to by vestili z gule .. to ako fakt nejde .. budte trosku trpezlivejsie, oni su z toho urcite nervozny este viac ako vy :wink: :wink:
terezko drzim ti palce , zjavne mas trosku tazsie startovne podmienky, lesina dala latku hodne vysoko, ale verim ze aj ty to tu s nami myslis dobre ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
28.2.11 13:39

Pato, ano, i takhle se technická situace na serveru mohla popsat, a pak by se nerozmohla tato diskuse 8-) .
Taky fandím emiminu, aby jelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.11 13:45

Holky
trochu mě štve přístup k Admince Tereze.
Ano, nebilo mi a co vím, tak nejen mi úplně milé, když se podepisovala Adminka Tereza, protože to působilo povýšeně. :nevim:

ALE DEJME JÍ ŠANCI.

Lesina byla skvělá a nasadila laťku hodně vysoko, ale přestala dělat adminku. Já mám info z jiné diskuze, kde sama napsala, že dobrovolně :nevim:

Dokážete se některá zamyslet nad tím, jaké to musí být? Vemte si situaci - nastoupíte za někoho do nové práce, děláte maximum, snažíte se pracovat jak jen to jde a PŘESTO STÁLE SLYŠÍTE ONA BYLA LEPŠÍ??? A pořád dokola a dokola..... a dokola… nemá šanci se prosadit, protže ta před ní byla lepší.

Ale proč byla Lesi lepší? Byla tu roky, je mamča, chodí sem jako diskutérka. Naše témata jsou jí blízké i názory, proto i líp dokáže odhadnout reakci. Čili oblíbená na základě praxe, přístupu a „vědomostí“

Tereza sem pokud vím jako diskutérka nechodí (pokud ano omlouvám se) ale cítím z ní že je nová, neotrkaná… a nejistá???
DEJME JÍ ŠANCI.

A opravdu s technickým problémem ona nemá co do činění. Administrátor je tu aby dohlížel na řádný chod stránek - aby tu byl klid, nedocházelo k porušování pravidel nebo zákonů, narušování klidu apod… a ne přece na řešení technických problémů s chodem fóra.

A Terez - problémy s nestabilitou eMimina jsou od doby, kdy se přecházelo na nové servery a systémy. V době,kdy jsi začala dělat adminku - čili někdy listopad, prosinec… :?: opravdu 3 měsíce, co to dělá potíže. Proto některé reakce o ztrátách trpělivosti apod.
Taky už mě to fakt štvalo - zatím to drží, tak snad už…

Příspěvek upraven 28.02.11 v 18:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.2.11 13:46

Pata, já myslím, že většině tu jde jenom o to, aby věděli, co se děje, případně jak dlouho se to bude ještě dít (samo pokud se to ví, že jo :lol: ). Nic víc snad ani nikdo nechce, ale člověka to tak nějak víc štve, když je to prostě pomalé a nikdo k tomu nic neříká.

Teď už třeba víme, že se hledá chyba, tak se to dá přežít, ale když je to jenom zasekané a nikdo nic neřekne, tak jsou lidi akorát naštvaní.

Třeba Tereza psala, že byla v pátek ve 23:00 plánovaná odstávka. Proč to nebylo v aktualitách nebo na FB (ideálně na obojím)? Chápeš - vlezu na eMimino, vidím, že to nejede. A buď jsem si všimla, že má být odstávka nebo se jdu podívat na FB, tam si přečtu, že to 2 hodiny nepojede a jsem v klidu, jdu spát :lol: Když si to tam nepřečtu, budu se sem snažit třeba ještě půl hodiny dostat, než mě to vytočí a půjdu ulehnout ve značně rozhořčeném stavu :lol:

My rýpalové taky chápeme, že nejde všecko hned, nemysli si, ale vědět, co se děje, nás uklidňuje a pak neryjeme tolik, když se s náma komunikuje :mrgreen: ale zdá se mi, že se to zlepšuje - a když se budou ještě hlásit ty výpadky dopředu (nebo aspoň současně na FB), tak budu skoro šťastná :lol: :lol: :lol: (úplně budu, až se mi to nebude načítat X minut a věřím, že i tento den jednou přijde :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
28.2.11 14:18

Píšu přímo za nás programátory/adminy serveru.

Za všechny komplikace, které se servery v poslední době se omlouvám. Výpadky řešíme většinou do 1 minuty od té doby, co k výpadku dojde :-) Bohužel eMimino je poměrně komplikovaná aplikace a najít „úzké hrdlo“, které zrovna v danou chvíli způsobí kolaps serveru, je někdy těžké.

Původní příčina byla v poměrně výrazném růstu návštěvnosti a tím zátěže serveru. V průběhu ledna a února proběhlo několik úprav - upgrade serveru, následně rozdělení aplikačního a databázového serveru, optimalizace jejich propojení, několik aktualizací na serverech…

Poslední velká změna (přechod na 64bit architekturu) proběhla tento pátek 25.2. cca ve 23:00, kdy byl krátký plánovaný výpadek. Od té doby to dle všech nástrojů, které máme k dispozici vypadá, že stránky běží svižně a dokonce mnohem rychleji, než dříve.

Chyby, které se projevují jsou nejspíše individuální a proto bych poprosil všechny, kteří se s výpadkem nebo problémem setkáte, napište nám sem Vaši:

1. IP adresu
2. Typ prohlížeče (Internet explorer, Firefox, Chrome…)
3. Kdy se problem objevuje - zda náhodně, nebo třeba většinou večer a dopoledne, ideálně např.: včera v 20:00 a pak to 20 minut nejelo, jinak bez problemu)
4. Jak dlouho po objevení problému trvá/trval: pár minut, desítky minut, občas dlouho, občas krátce apod.
5. Pomůže v danou chvíli zkusit otevřít eMimino v jiném prohlížeči?
6. Je rozdíl mezi dobou od pátku (25.2.) a dobou před tím? (je to lepší/horší/jiný typ výpadku…)

Odpovědi by nám mohli pomoci zjistit, kde je problém (např. se může projevovat jen od těch, co se připojují ze zahraničí apod.). Intenzivně na tom pracujeme a určitě se vyjádříme přímo sem.

Těm co již chybu popsali díky.

Beru v potaz i připomínku o tom, abysme oznamovali, pokud bude nějaký plánovaný výpadek. Zkusíme v tomhle ještě zlepšit komunikaci s Terezou, aby od nás měla lepší info. V této věci to tu Tereza nemá lehké a věřte, že u nás za vás bojuje na všech frontách, aby server běžel tak, jak má.

P.S.: Sati, určitě eMimino nikde žádnou objednanou reklamu nemělo a nemá. Kde jsi reklamu viděla/slyšela?? :-) To nás zajímá. Díky.

Radek, programátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
28.2.11 14:28

Jenže já tu dobu neznám, protože když se mi Emimi neobjeví, tak tam nějakou dobu nejdu. Střídám se u noťasu se 2 dětma :-D

Mám FIREFOX, víc otázek si nepamatuju.

Včera večer kolem 20h to dlouho načítalo…

Dnes to jde :wink:

• Citovat
  • Upravit
50725
28.2.11 15:04

1. 85.70.200.64
2. Chrome
3. náhodně, víceméně furt :lol: - ale občas to i jde
4. občas dlouho, občas krátce
5. ano, Firefox i IE jeli teď bez problémů, zatímco Chrome furt načítá (dříve jsem nezkoušela) - výsledek v Chrome - 1 stránka načtena, druhá nedostupná (chyba 101)
6. ne, je to stejné

:mrgreen: Tož tak u mě… :think: Teď se můžu modlit, aby to nebylo mezi klávesnicí a židlí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
28.2.11 15:16

Zaregistrovala jsem reklamu na ForKids, na serveru www.labuznik.com a někdo tady zmiňoval, že na emimino přišel na základě toho, že se o něm dozvěděl v pořadu Sama doma. A Konev také odkazuje n emimino. A le to jsou vaše stránky, že?
Z výše popsaného jsem usoudila, že jistá forma reklamy na emimino proběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
28.2.11 15:21

1. 10.9.0.30
2.mozilla firefox
3.náhodně
4.načte se mi stránka do půlky a musím dát aktualizovat..trvá to pár minut.Někdy,před 25.2. to nešlo i půl hodiny

5.nepomůže :mrgreen:
6.od pátku 25.2. jsou výpadky a pomalé načítání minimální :wink:

fajn,že na tom pracujete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
28.2.11 15:29
Sati píše:
Zaregistrovala jsem reklamu na ForKids, na serveru www.labuznik.com a někdo tady zmiňoval, že na emimino přišel na základě toho, že se o něm dozvěděl v pořadu Sama doma. A Konev také odkazuje n emimino. A le to jsou vaše stránky, že?
Z výše popsaného jsem usoudila, že jistá forma reklamy na emimino proběhla.

labuznik a konev ma tiez prevadzkovatela webdio, to sa za reklamu ani nepocita :-))))) aspon podla mna ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.2.11 15:45

Mě už vše funguje,tak moc díky :potlesk: :potlesk:
ps" já mám raději adminku Terezu.Někdy sem lesině nerozuměla a nepřišla mi teda taková jako zde popisujete :nevim: a když sem něco potřebovala nebo sem o něco poprosila tak to bylo jako když sem nic neřekla :lol: :lol:

Terezka je skvělá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
28.2.11 17:54

tak já zatím od doby co mi to nešlo , to jde výborně.Za co moc děkuji.Terezce přeji krásné adminování.Nemám k ní žádné výhrady. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová