Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní a víš, že ve školce bude muset spát? Nebylo by lepší ho na tuhle situaci zvykat i třeba tím, že ho necháš přes celý den u prarodičů? Zkoušela jsi ho tam nechat spát v tvojí nepřítomnosti? To se totiž děti chovají jinak.
@Anonymní píše:
@mojmira Mě je to svým způsobem také líto, ale doufám, že to chce ten čas, abychom se od sebe dokázali přirozeně postupně odpoutat. Pro mě je ta hranice ale teď necestování s prarodiči auty a nepřespávání, styk ani hlídání neomezuji.
Jak jsem pochopila, tak ty máš strach z cestování dítěte s prarodiči.
@Anonymní píše:
@kve-tinka A co u druhých prarodičů? Necháváš ho tam přespat také? Máš v ně také takovou důvěru?
Měla bych, kdyby o vnouče a celkově o nás jevili takový zájem, aby si na ně dítko zvyklo a já byla v klídku, že to zvládnou.
@berry4 Díky. Budu se snažit dělat pokroky
, tříleté dítě do zahraničí ale nepustím ![]()
@Anonymní píše:
@lucenka Na školku má ještě rok čas
no když ti 2 roky není zvyklý spát někde jinde, tak si myslíš, že ho to naučíš ze dne na den? Radši bych začala zvykat už teď než kvůli nějkakýmu svýmu strachu čekat na poslední chvíli a obírat ho o chvíle s prarodiči.
@lucenka Ve školce také nejspíš nebude spát, ale to už tolik nebude vadit. U prarodičů přes den usne jedině v kočáru (nouzovka).
@Anonymní píše:čtu tě dál a začínám to vnímat v jiném úhlu pohledu. Ty si opravdu připoutáváš dítě k sobě a děláš z něj neschopné, nesamostatné děcko. On JE schopný, on to ZVLÁDNE. Bohužel TY to chceš vidět a vidíš jinak-zvráceně, děláš z něj něco, co není a navíc-nedáš mu ten prostor, aby se to změnilo. Apropos-když máš takový strach, že prarodiče s ním nezvládnou
@lucenka Ve školce také nejspíš nebude spát, ale to už tolik nebude vadit. U prarodičů přes den usne jedině v kočáru (nouzovka).
@berry4 píše: čtu tě dál a začínám to vnímat v jiném úhlu pohledu. Ty si opravdu připoutáváš dítě k sobě a děláš z něj neschopné, nesamostatné děcko. On JE schopný, on to ZVLÁDNE. Bohužel TY to chceš vidět a vidíš jinak-zvráceně, děláš z něj něco, co není a navíc-nedáš mu ten prostor, aby se to změnilo. Apropos-když máš takový strach, že prarodiče s ním nezvládnoucestu, proč jim ho nedovezeš?
myslím, že zakladatelka má strach, že by třeba mohlo dojít při cestě k nehodě
@Anonymní píše:
@martina.se Moc si mi pomohla, že nejsem divná matka… myslím, že se mě to bude ještě nějakou dobu držet než půjde malý do školky…Mě to neomezuje vůbec, spíše to asi nechápou ti prarodiče, ale vím, že jsou maminky, které svěří své dítě na víkend třeba už v šestinedělí (např. také švagrová). U té jízdy autem, tam je to spíš zkušenost s bouračkami v rodině (ne osobní).
nooo, tak at te prarodice nestresuji. Prd na ne a zarid se podle toho, jak to citis, aby bylo pohodne tobe i diteti. Od doby, co praktikuju tuhle zasadu, prestalo mi hrabat z pece o dite a ubylo stresu. Mame v rodine stejne stare deti, takze rodina ma dostatek materialu k buzeraci, proc to u nas neco nejde, kdyz u nich ano (tyka se i tebou zminovaneho cestovani a prespavani).
@mojmira ano, při cestě, kdy řídí prarodiče. Ona, když řídí (nebo manžel) strach nemá ( nebo prostě hledá důůůvody ) ![]()
@Anonymní píše:
proč by dítě nemohlo ve školce spát? však je to taky krok k samostatnosti.. zas třeba fakt uvažovat racionálně ![]()
@berry4 Já někde psala, že ho tam nevozíme?? Jezdíme na obě strany dost často. To přespávání a cestování jsou dvě odlišné věci, to spolu navíc vůbec nesouvisí. My jim tam syna vozíme, to je v pohodě, jen nechceme aby s ním někam cestovali např. v tu dobu co ho tam mají - za rodinami apod.
A na noc ho tam nenecháváme, to si pro něj jezdíme nebo případně jedeme všichni spolu domů.
@martina.se Já tady se školkou nepřišla… tak mě neberte za každé slovo…Každé dítě nemusí spát ve školce, čas se vyplní jinak, spánek už není povinný, stačí odpočívat, já třeba vůbec spát nechtěla už v té době…
@Katchus Děkuji
, konečně si nepřipadám tak hrozně