Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@Dana066 každý pes snad ne, je fakt že pes strach vycítí.
Mrtvej nebo vycpanej určitě ne ![]()
@Shreya píše:
Vždyť říkám, že kdyby tvůj přístup měli všichni, nemusely by se zakládat diskuze o tom, kdo co snáší nebo ne. Pokud pro něco nemám podmínky, tak si to nepořídím, což spousta lidí neudělá, zbrkle koupí prvního psa podle vzhledu, kterého nezvládnou a pak se diví. A na jednu stranu dobře jim tak. Pes za svého pána nikdy nemůže, vždycky je to na člověku co si ze psa udělá, to z něj taky má.
@Shreya to je to, u elektroniky pročítají kde co, u psa řeší vzhled a koupí většinou bez PP, vyroste z toho něco jiného, už je pes nebaví, neni na něj čas. Kdyby zvážili jestli mají vůbec na psa podmínky ale proč když psa má skoro každý
. každý by si měl říct kolik má času, peněz, je jasné kolik sní jork a doga
i když zase u jorka pokud ho nevezmou ihned strojkem tak se investuje do kosmetiky, za dobu co máme tu naší jsem sotva viděla 2 v částečné srsti jinak komplet vše ostříháno
. Chovatelka říkala že jak se jí ozve zájemce a jako první řeší kdy může štěně ostříhat tak už se dál nebaví a doporučí jim psa kde je údržba srsti minimální
lidi psa berou jako hračku, věc a podle toho to vypadá. Množí se psi bez PP, útulky přervané. ndávno chlap obdivoval naší jaká je krásná že taky mají jorka ale vel maxi
že stál 8000, samo že papíry nepotřebují, když se mě ptal na cenu tak hned otočil že tolik by za psa nedal že jim stačí ten jejich a hned jestli nechci jejich psa pro naší, že by si pak vzal štěně
, prý po naší by byla šance že by štěně bylo malé
, hm 8kg jork by jí rotrhnul
![]()
Tak jsem si včera vzpoměla na toto téma…
Syn mi večer sdělil, že ho cestou ze školy pokousal volně pobíhající pes. Přes kalhotu, do krve. On nevěděl, co má dělat, tak nedělal nic. Majitelka psa dělala, že nic nevidí, že se nic nestalo, a odkráčela.
Momentálně opravdu silně nesnáším volně pobíhající čokly i jejich volně pobíhající majitele. ![]()
@J_Doe píše:
Syn mi večer sdělil, že ho cestou ze školy pokousal volně pobíhající pes. Přes kalhotu, do krve. On nevěděl, co má dělat, tak nedělal nic. Majitelka psa dělala, že nic nevidí, že se nic nestalo, a odkráčela.Momentálně opravdu silně nesnáším volně pobíhající čokly i jejich volně pobíhající majitele.
Bohužel, tohle je velice častý jev u majitelů psů. Oni jsou přesvědšení, že se vlastně nic nestalo, a přece jejich miláčka, jejich náhražku za děťátko, jejich přítele či partnera v životě přece nedají na vodítko a nebudou ho omezovat…
@J_Doe to je hrozný. Pani by zasloužila pár facek. Sama psa mám, ale nechápu jak někdo může psa nechat běhat za cizíma lidma. Na takový ty řeči nebojte se on nic nedělá nevěřim. Sama nesnášim, když jdu s dcerou a běží k nám cizí pes a majitel jde čumí a na psa ani nezavolá a ještě se cítí dotčeně, když mu řeknu jesti by si ho mohl vzít k sobě
.
@J_Doe píše:
a můžete ji v tom místě dohledat?? Potvrzení od veterináře o očkování, případně ať jdou s čoklem na testy??Přece to nenecháš jen tak??
@dedrichov píše:a můžete ji v tom místě dohledat?? Potvrzení od veterináře o očkování, případně ať jdou s čoklem na testy??
Přece to nenecháš jen tak??
V Praze? Pracuji na plný úvazek, to těžko zvládnu…
@PetrVesely častý jev to rozhodně neni, ale stat se to samozrejme muze.
@J_Doe Zlobila bych se hlavne na majitelku, ta muze za to, ze ma nevychvaneho psa a HLAVNE jak se zachovala v te situaci. Zkusila bych ji dohledat, i kdyz si tim asi nepomuzete, ale aspon by ji mohlo byt hanba a synovi rict, jak se ma pripadne priste zachovat.
A co se ma delat v situaci, ze mi naky pes ponici bundu? S majitelem treba neni rec. sledovat ji domu a zavolat policii? ![]()
@J_Doe kolik je synovi?
tohle je fakt hrozný. já už budu do těch psů snad kopat. k synovi taky pořád nějakej chodí na volno a on se bojí. do toho mám na vodítku ještě našeho psa /40kg/ a za ním taky chodi volně pobíhající psi a majitelé si vůbec neuvědomují, že to nechci, že jim taky třeba toho jejich psa může pokousat. ted před školkou pobíhalo štěně a hned začalo skákat na syna, bál se. a ta ženská vůbec nic, ani pardon. jak říkám, dokud jsem neměla dítě, nikdy jsem nepoužila slovo čokl, mám je ráda a máme ho doma. ale ti lidé jsou fakt nezodpovědní.
@J_Doe píše:
Syn mi večer sdělil, že ho cestou ze školy pokousal volně pobíhající pes. Přes kalhotu, do krve. On nevěděl, co má dělat, tak nedělal nic. Majitelka psa dělala, že nic nevidí, že se nic nestalo, a odkráčela.Momentálně opravdu silně nesnáším volně pobíhající čokly i jejich volně pobíhající majitele.
Pane bože to je strašný
Mě když pokousal pes (byl náš
), tak jsem taky začala psy silně nesnášet…i teď, po roce, si ke psům pořád nemůžu najít cestu. Jako ne že bych všude chodila a rozhlašovala že je nesnáším, ale prostě když kolem mě nějaký šel tak jsem byla strašně nervózní a měla jsem strach. A tak to mám do teď. My jsme tenkrát s přítelem absolutně nezvládli výchovu-teda spíš přítel, pořizoval ho když byl ještě sám. Od té doby pořád říkám, že už psa nikdy nechci ![]()
Psy mám většinou ráda, ale své děti před cizími chráním jak oko v hlavě. Nesnáším jejich páníčky, kteří psa nechají doběhnout až k mému dítěti a neřeknou psovi ani půl slova. Já své děti vychovávám v tom, že když si chce pohladit cizího psa, tak se nejdřív domluvím já s páníčkem, jestli je ten pes na to vhodný. Samotné na cizí psy nikdy nesmí sahat! A proto bych ocenila i já, aby toto páníčci naučili i své miláčky. Ale to bychom po některých pejskařích asi chtěli moc že? ![]()
Problém totiž není v psovi, ale bohužel v pánovi psa.
A to už nemluvím o neuklizených exkrementech všude na trávnících ![]()