Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ksafnika píše:
@Burj Chalifa ciste teoreticky, byt na jeho miste a vinna, zdrhla bych odtamtud a protloukala se jakkoli a kam az by to slo, a ne davat NOVE rozhovory a sedet v hotelu a cekat az me zatknou.Cimz netvrdim ze vinen je
Utéci přes poušť do Súdánu( kde jsou také občanské nepokoje, jen se o tom moc nepíše), bez peněz na bakšiš=úplatky všeho druhu, letenky, nagelovaná bílá tvář bez znalosti řečí a prostředí, kam utíká, dobrá jen na to, aby mu dal někdo na budku a okradl o poslední zbytky peněz. Ne, takový borec zase není…
@ksafnika A kam by měl z Egypta možnost utéct? Jediná schůdná možnost je Evropa.
@Virginia Protože v celém případu je tolik nejasností a já nad tím přemýšlím už několik dní. Nevím, jestli to udělal nebo ne, ale jeho rozhovory jsou zvláštní - místo toho, aby se hájil, má několik verzí. Když je možnost se ho zeptat, tak ať odpoví, ale je taky možné, že i mezi odpověďmi bude několik nejasností a bude si protiřečit. Tak mě napadlo, že třeba na to taky čekají ![]()
@Burj Chalifa píše:
No, u nás by byl pravděpodobně ve vazbě. V Egyptě, když není přímo ve vězení, je v jakési vazbě také - jazyk neumí, peníze nemá, zcela určitě blokace na letišti, utéci nemá kam a kudy, za co. Vědí, kde ho najdou.
Kde ho najdou, to bych ani tolik nepochybovala, jde spíš o ten velký prostor spřádat další lži, vytvořit si v klidu a v pohodě tezi, ze které těžko ho usvědčit. Dneska je přístup k internetu obrovská zbraň, takže jazyková bariéra v té zemi ho nijak neizoluje. V tomto smyslu spíš naopak. Lépe by ho izolovali třeba přikázaným pobytem na konzulátu bez přístupu k internetu. (Jen příklad, spíš abych popsala, jak to myslím, že má opravdu velký prostor stran informací všeho druhu.)
@Kdoule píše:
Kde ho najdou, to bych ani tolik nepochybovala, jde spíš o ten velký prostor spřádat další lži, vytvořit si v klidu a v pohodě tezi, ze které těžko ho usvědčit. Dneska je přístup k internetu obrovská zbraň, takže jazyková bariéra v té zemi ho nijak neizoluje. V tomto smyslu spíš naopak. Lépe by ho izolovali třeba přikázaným pobytem na konzulátu bez přístupu k internetu. (Jen příklad, spíš abych popsala, jak to myslím, že má opravdu velký prostor stran informací všeho druhu.)
To hlavní, co nemá, jsou operativní poznatky obou kriminálních služeb. Ty rozhodnou v případném trestním řízení.
@MaminkaMartinka Dík. Mám dojem, že jediný důvod, proč by se ho člověk ptal, je vlastní pobavení, co ten mamlas zase vymyslí. Každý vidí, že není soudný.
@saracenka30 ja nevim jaky tam jsou realny moznosti, dostat se na lod, nebo do sousednich statu… mluvim za sebe, ne za nej. proste cekat jako vrah na zadku az si pro mne prijdou..to nee.ze to je pro takovyho Cecha vsechno nez schudny je mi jasny
@ksafnika píše:
@saracenka30 ja nevim jaky tam jsou realny moznosti, dostat se na lod, nebo do sousednich statu… mluvim za sebe, ne za nej. proste cekat jako vrah na zadku az si pro mne prijdou..to nee.ze to je pro takovyho Cecha vsechno nez schudny je mi jasny
Pravděpodobně nemá peníze za tučné úplatky, v EU mohou být aviza a jinam se vrátit nemůže. Dále nezná jazyky, čímž je jeho pohyb hodně ztížen.
@ksafnika Realné možnosti nejsou žádné, vzhledem k tomu, s kým Egypt sousedí. Lépe bude když zůstane sedět na zadku v Egyptě a bude čekat, až se egyptské úřady rozhoupají k činu. Jako není druhý Lawrence z Arábie, aby běhal po poušti.
@Virginia píše:
@MaminkaMartinka Dík. Mám dojem, že jediný důvod, proč by se ho člověk ptal, je vlastní pobavení, co ten mamlas zase vymyslí. Každý vidí, že není soudný.
Hlavně mi to připadá, že mu jde hlavně o to se z toho vyhrabat, ale lítost mi tam pořád chybí a taky mám dojem, že vysedává celé dny na netu a zjišťuje co se o něm píše, aby to pak vyvrátil v těch rozhovorech, např. nebrečí, nejmenuje je atd. Je zvláštní, dokud nedával rozhovory, věřila jsem mu, ale teď už moc ne.
@Burj Chalifa píše:
To hlavní, co nemá, jsou operativní poznatky obou kriminálních služeb. Ty rozhodnou v případném trestním řízení.
Kéž by. Já si nemůžu pomoct, ty narážky na to, že na místě nezajistili správně místo, nechali tam klíčové důkazy typu oblečení zemřelých, nezajistili osobní věci, to působí tak špatně. Nepůsobí to na mě vůbec důvěryhodně. Aby vůbec byli schopni dokázat, že stav v pokoji, jak je našli, tam byl nedotčený, že tam třeba nebyl ten vstup ochranky (těla na zemi versus dle muže těla na lůžku)… Totéž ta pitva, aby to vůbec byli schopni prokázat, jaký jed a tak… Jestli je vrah, tak ať mu to dokážou, ať to nevyvane, že to nelze… a naopak.
@saracenka30 píše:
@ksafnika Realné možnosti nejsou žádné, vzhledem k tomu, s kým Egypt sousedí. Lépe bude když zůstane sedět na zadku v Egyptě a bude čekat, až se egyptské úřady rozhoupají k činu. Jako není druhý Lawrence z Arábie, aby běhal po poušti.
Lybie, Súdán
…to snad má lepší v té Hurgadě.
@Kdoule píše:
Kéž by. Já si nemůžu pomoct, ty narážky na to, že na místě nezajistili správně místo, nechali tam klíčové důkazy typu oblečení zemřelých, nezajistili osobní věci, to působí tak špatně. Nepůsobí to na mě vůbec důvěryhodně. Aby vůbec byli schopni dokázat, že stav v pokoji, jak je našli, tam byl nedotčený, že tam třeba nebyl ten vstup ochranky (těla na zemi versus dle muže těla na lůžku)… Totéž ta pitva, aby to vůbec byli schopni prokázat, jaký jed a tak… Jestli je vrah, tak ať mu to dokážou, ať to nevyvane, že to nelze… a naopak.
Důkazy mohou tvořit i logický řetězec důkazů nepřímých. A stačí to.
@Burj Chalifa píše:
Lybie, Súdán…to snad má lepší v té Hurgadě.
Snad? Určitě! ![]()