Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jojo, podobná diskuze tu kdysi byla. A pak ještě jedna, taky manželé bez dětí a manželka mu zahýbala a pán čekal, jak se rozmyslí. Ale ta je tak rok stará. Možná si to zkus zakladateli dohledat a přečíst.
Jinak nevím, co bych na tvém místě dělala. Pokud už jste o tom mluvili a manželka nevypadá, že by se chtěla rozhodnout, tak bych asi stanovila termín, do kdy chci slyšet co a jak. Trvala bych na změně zaměstnání, i kdyby šla mimo obor. Za další, nechvátej z práce domů. začni se věnovat víc sobě, ať začne být ona nejistá. Choď cvičit, na pivo, kuželky, do kina s kamarády atd. Teď má totiž pocit, že na ni budeš doma čekat ještě x měsíců a nechávat ji prostor pro radovánky s milencem a pohodový život. Nevím, jak to máte s financemi, ale možná by neškodilo ji časem udělat menší překvápko v podobě dělení toho, kdo co bude platit a kolik platíte a jestli to utáhne sama.
To by ji mohlo trochu probrat.
https://www.emimino.cz/…zelku-88190/
tady je ta starší diskuze
@LadyLada píše:
Obávám se, že je narušen „kruh důvěry“. Pokud o tom žena přemýšlí, když zůstane s tebou, nebude si zase jistá ona, zda se ji nemůže stát to samé od tebe. Toho bych se osobně ve vztahu bála nejvíce, a proto je pro mě důvěra a důvěryhodnost moc důležitá.
Jinak mi je líto, že to nechala dojít tak daleko, myslím svatbu, když už patrně v té době konala něco, co asiani nechtěla. Soudím ovšem jen podle toho, co píšeš.
Předpokládám, že její milenec má děti. Pokud ano, tak to je vážně výhraJá osobně bych nechtěla partnera, který je schopen se bez skrupulí podílet na rozvrácení cizí rodiny. Taková osoba u mě ztrácí kredit a navíc se mi vkrádá myšlenka - nebude schopná jednou rozvrátit i svojí vlastní rodinu?
To mě na tom samozřejmě hrozně štve. Že něco neřekla před svatbou, hodně věcí by se ulehčilo… Když jsem se jí na to ptal (proč to neřešila dřív), pořád jen dokola opakovala, že v tom byla i rodina, že ví, proč si mě brala, že myslela, že po svatbě bude všechno v pohodě… Jediným štěstím je, že nemáme děti. Její milenec se svou ženou děti taky zatím nemají.
Jak už jsem ale psal v předchozím příspěvku, ona si stejně není jistá, jestli chce být s ním.
Asi si uvědomuje, že její milenec nebude uplně ideální partner do života.
Bohužel ale ani neví, jestli chce být se mnou.
@Silwinka87 je to tak, ale víš jak to, když miluješ, necháš si do určité doby s. át na hlavu než to pochopíš ![]()
@Esim7 píše:
@Agáta13tady je ten odborný článek
http://www.helenfisher.com/…ong-term.pdfa tady druhý
jako psycholožka nemáš moc přehled o nových objevech
http://portal.idc.ac.il/…cevedo12.pdf
a Ty se věnuješ čemu, když máš tak erudovaný pohled na věc? docela mě to zajímá..
mám pocit že k medicíně a psychologii se totiž vyjadřuje úplně každý jen proto, že má o tom hodně načteno..
@Laaja píše:
Jojo, podobná diskuze tu kdysi byla. A pak ještě jedna, taky manželé bez dětí a manželka mu zahýbala a pán čekal, jak se rozmyslí. Ale ta je tak rok stará. Možná si to zkus zakladateli dohledat a přečíst.
Jinak nevím, co bych na tvém místě dělala. Pokud už jste o tom mluvili a manželka nevypadá, že by se chtěla rozhodnout, tak bych asi stanovila termín, do kdy chci slyšet co a jak. Trvala bych na změně zaměstnání, i kdyby šla mimo obor. Za další, nechvátej z práce domů. začni se věnovat víc sobě, ať začne být ona nejistá. Choď cvičit, na pivo, kuželky, do kina s kamarády atd. Teď má totiž pocit, že na ni budeš doma čekat ještě x měsíců a nechávat ji prostor pro radovánky s milencem a pohodový život. Nevím, jak to máte s financemi, ale možná by neškodilo ji časem udělat menší překvápko v podobě dělení toho, kdo co bude platit a kolik platíte a jestli to utáhne sama.To by ji mohlo trochu probrat.
SOUHLASÍM
ona ví, že tam pořád je čeká…že jí přece miluje, tak kam by utíkal, trochu nejistoty by nevadilo…jak řekl, manželka je snílek, takže si myslím, že se těchto jistot i drží.
První co me napadá je, ze vás považuje za jistého… Vlastně si svou nerozhodnosti neustále drží otevřená zadní vrátka, porad se ma kam a ke komu vracet. A tohle může trvat roky…
Asi byste ji mohl dat jasne najevo, ze zas tak jistého vas nemá - nemám na mysli hned si hledat milenku, ale trochu začít myslet na sebe - zajít si po práci s kolegy na pivo, navštívit přátele, klidně sám… Ukazte ji, ze umite žít i bez ni.
Bez dětí vlastně není co řešit, jde jen o to se rozhoupat a rozseknout to. Stanovila bych jasná pravidla - nestykat se s kolegou jinak než ciste pracovně, žádné soukrome sms, emaily, telefonáty.
Osobně obdivuji vaši snahu vztah zachránit a udržet, vim, ze já už bych tomu druhému nebyla schopna důvěřovat, vždycky by hlodal červ pochybností.
@Laaja píše:
Jinak nevím, co bych na tvém místě dělala. Pokud už jste o tom mluvili a manželka nevypadá, že by se chtěla rozhodnout, tak bych asi stanovila termín, do kdy chci slyšet co a jak. Trvala bych na změně zaměstnání, i kdyby šla mimo obor. Za další, nechvátej z práce domů. začni se věnovat víc sobě, ať začne být ona nejistá. Choď cvičit, na pivo, kuželky, do kina s kamarády atd. Teď má totiž pocit, že na ni budeš doma čekat ještě x měsíců a nechávat ji prostor pro radovánky s milencem a pohodový život. Nevím, jak to máte s financemi, ale možná by neškodilo ji časem udělat menší překvápko v podobě dělení toho, kdo co bude platit a kolik platíte a jestli to utáhne sama.To by ji mohlo trochu probrat.
@Esim7 píše:
@Agáta13tady je ten odborný článek
http://www.helenfisher.com/…ong-term.pdfa tady druhý
jako psycholožka nemáš moc přehled o nových objevech
http://portal.idc.ac.il/…cevedo12.pdf
ale no tak.. víš, kolik studií je týdně publikováno?
to bych se z toho pos…, jsou i jiné věci v životě, nemyslíš? ![]()
Eh, bez dětí to máš obrovský štěstí. když někdo podrazí nohy, dyž jsou v tom děti, řeší se to strašně špatně. Radila bych co ostatní, víc myslet na sebe a začít žít mimo domov.
V tomto případě bych se v tom nepatlala. Vzala bych to od ní jako jasný signál, že není snaha. Ona je z něj našišato a jestli si nenabije, tak bude napořád při každém menším konfliktu přemýšlet, jestli neměla odejít za Fandou. Takže se na to vyprdněte a žijte si po svém. Jakmile to uděláte, budete ten nejlepčí, ale na to bacha. ![]()
Zdar a sílu.
Preco som si nevzala Pistu Hufnagela?
Byvaly bol nerozhodny. Sice nemal inu, ale nevedel ci som ta prava. On vahal aj nad tym, ci chce na rajnaky caj alebo kavu, tak neviem preco som sa cudovala, ze vahal ci ma chce, ci nie. Dost na tom, vztah s nim bol ocistcom - hoci som si myslela ze som s nim stastna. Ze som ta prava zistil po tom, co ma nechal, nasiel si inu, ja si nasla ineho, a informoval ma tyzden pred mojou svadbou, ze som bola najlepsi vztah jeho zivota. Nuz, on MOHOL byt najlepsi vztah mojho zivota. Keby tolko nevahal. Teraz mam chlapa co sa neboji rozhodnut a niest nasledky. A je to najlepsi vztah mojho zivota ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Preco som si nevzala Pistu Hufnagela?Byvaly bol nerozhodny. Sice nemal inu, ale nevedel ci som ta prava. On vahal aj nad tym, ci chce na rajnaky caj alebo kavu, tak neviem preco som sa cudovala, ze vahal ci ma chce, ci nie. Dost na tom, vztah s nim bol ocistcom - hoci som si myslela ze som s nim stastna. Ze som ta prava zistil po tom, co ma nechal, nasiel si inu, ja si nasla ineho, a informoval ma tyzden pred mojou svadbou, ze som bola najlepsi vztah jeho zivota. Nuz, on MOHOL byt najlepsi vztah mojho zivota. Keby tolko nevahal. Teraz mam chlapa co sa neboji rozhodnut a niest nasledky. A je to najlepsi vztah mojho zivota
To ti všichni přejeme, ale zakladateli to nic nepřinese. On chtěl poradit, co dál v jeho situaci…
Nemyslím si, že manželka váhá mezi zakladatelem a kolegou. Váhá mezi kolegou a nepříjemnostmi (oznámit to rodinám a přátelům a být před nimi za tu nejhorší, stěhování, ublížení partnerovi atd.)
Dokud nemáte děti, šla bych od toho. To na životní lásku nevypadá. Ano, zamilovanost může po čase odeznít, ale jí to nadšení z tebe pustilo již poněkud dříve. Vyprdni se na ní a uvidíš - buď se jí rozsvítí a bude tě chtít zpět ( a pak to bude na tobě) anebo půjdete každý svou cestou a ty si alespoň ušetříš další měsíce žití v trápení…
Tak zakladatel životní láskou své ženy zjevně není a nebude. Jestli u něj zůstane tak jen proto že si to časem zopakuje k někomu jinému a nakonec stejně uteče.
Uff, co to je dneska za „chlapy“.. ty tady resis takova sracky jako, ze ji nechas rozmyslet a podobne nedustojne chovani.. vubec nechapu ![]()