Nevím si rady s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16447
25.9.22 08:33

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
25.9.22 10:27
@Anonymní píše:
@stinga Dcera má moji mámu strašně moc ráda. Máma se k dceři chová hezky (některé věci mi vadí, ale myslím si, že kdyby se ke mne chovala od mala tak jako k Terezce, měly bychom uplně jiný vztah).Jinak manžel přijede zítra kolem 15. hodiny. Přespíme do pondělka a v pondělí ráno odjíždíme.

Tvoje dcera ještě nevnímá to špatné, ono ale stačí, že se před ní chová špatně k tobě, už to tvou dceru hodně negativně ovlivňuje. Navíc spousta toxických lidí se celkem dobře chová i ke svým dětem, dokud jsou malé, nemají vlastní názor, ale časem začne ta psychická brutalita. Navíc je její přístup k vnučce filrtován přes tebe, jinak by se k ní chovala hůř, viz třeba, že by neměla spát s tebou. A v neposlední řadě, ona používá vnučku jako nástroj boje proti tobě, chce jí přetáhnout na svou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
25.9.22 10:29
@Anonymní píše:
Jinak dnes odpoledne jsme byli navštivit moji babičku s dědou (rodiče mámy) a teda vzpamatovávám se z toho ještě teď. :( Když jsem řekla, že se vrátíme za mým mužem, tak první co jsem slyšela od babičky bylo: Ale malou tady necháš!!! Tak jsem řekla, že pro dítě je přece důležité, aby bylo s oběma rodiči, že nejsme rozvedení, abychom bydleli odděleně. No začaly řeči jak jim to nemůžu udělat, malou jim vzít a odjet, že bude chudák bez prarodičů.
Potom chtěla dcera brambůrky, ale já jsem jí je nechtěla moc dávat a ona se začala trochu vztekat, babička se na ni dívala a řekla: Z tebe tam vyroste grázl. To mi uplně spadla brada.
Oni jinak malou milují, já jsem za to strašně ráda, vážím si toho. Ale odmítají uznat to, že máme domov jinde. Myslím, že kdyby to bylo např. 100 km, vzali by to třeba líp.

No, ona to tvoje máma odněkud má, většinou to bývá z původní rodiny. Aspoň vidíš, že je nejlepší odjet daleko a jezdit je navštěvovat jen zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
25.9.22 10:32
@Anonymní píše:
@tulipán
Politovat nechci, kdyby nezemřel tatínek, vůbec bych tady nebyla. Jak jsem psala, ochromil mě strach ji opustit a nechat v domě samotnou. Přece jen nebydlím kousek od ní.

Můžeš být úplně v klidu, lidi jako ona se mají velmi rádi a sebevraždy nepáchají, jen s nimi vyhrožují aby dosáhli svého. Ona ani nemá důvod, má tam své rodiče, sestru, zaměstnání. Nenech se vydírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
25.9.22 10:40
@ZuzaM píše:
Můžeš být úplně v klidu, lidi jako ona se mají velmi rádi a sebevraždy nepáchají, jen s nimi vyhrožují aby dosáhli svého. Ona ani nemá důvod, má tam své rodiče, sestru, zaměstnání. Nenech se vydírat.

A to je další věc! Tvoje máma tam sama nebude. Má tam rodinu. Celé to je o tom, že prostě ona i prarodiče mají teď příležitost si tě zase zaháčkovat u nich. No a dělají proto maximum! Držím pěsti ať odjezd zítra proběhne bez velkých dramat! I když pevné nervy potřebovat určitě budeš. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.9.22 10:53

Dej pak vědět, jak všechno proběhlo!
Držím palce moc!
Vím, že to není jednoduchý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
25.9.22 10:59

Bojím se, co všechno tvá matka ztropí za scénu při odjezdu před malou. Asi by to ode mě bylo hnusný, ale zkusila bych vůbec zamezit tomu, aby malá u toho loučení byla.
Takže bych jela třeba odpoledne do hotelu, že se ráno zastavíte pro věci nebo něco. Ale pak bych tam pro ty věci poslala jenom chlapa.
Na druhou stranu přítomnost chlapa ji může ohrozit a nic si nedovolí. Chudák dcerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.9.22 11:12

@KimL chudáci všichni kromě „babičky“
Tohle ani není máma, maximálně tak rodička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
25.9.22 11:16
@liggy píše:
@KimL chudáci všichni kromě „babičky“
Tohle ani není máma, maximálně tak rodička

Babičky je mi líto v tom smyslu, že má stejné rodiče, kteří si ji takhle vychovali.
Což může sloužit jako odstrašující příklad pro zakladatelku, jak může dopadnout ona a její dcera, pokud zůstanou. Ten cyklus citového vydírání musí někde skončit. A 400 km je docela dobrej začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.9.22 11:47
@ZuzaM píše:
Tvoje dcera ještě nevnímá to špatné, ono ale stačí, že se před ní chová špatně k tobě, už to tvou dceru hodně negativně ovlivňuje. Navíc spousta toxických lidí se celkem dobře chová i ke svým dětem, dokud jsou malé, nemají vlastní názor, ale časem začne ta psychická brutalita. Navíc je její přístup k vnučce filrtován přes tebe, jinak by se k ní chovala hůř, viz třeba, že by neměla spát s tebou. A v neposlední řadě, ona používá vnučku jako nástroj boje proti tobě, chce jí přetáhnout na svou stranu.

Naprosto presne napsano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
25.9.22 13:06
@Anonymní píše:
Jsem ráda, že jsem tuhle diskuzi založila. Uvědomila jsem si spoustu věcí. Vím, že to teď bude hodně psychicky náročné (ne, že by to do teď nebylo), ale snad budeme žít s manželem zpět náš rodinný život. Když jsem s ním dnes volala, říkal, že už se na nás neskutečně těší.

Zakladatelko, připrav se na to, že nez dojedete domu, tak se pokusí o sebevraždu a hezky ti to popíše. A to tě nechci strašit. Mám stejne rozbitou matku. Důležité je to slovo POKUSÍ. Protože ona si dá moc velký pozor, aby se jí to nepovedlo. Ale zabíralo to devět měsíců, zkusí to znovu. Bude to masakr. Jen abys na to byla připravena.
Pořád mi hlava nebere, že jsi svému dítěti sebrala tátu a podstrčila. ji místo toho tu semetriku. A to ještě bude sranda, až bude dcera plakat, že chce zpátky k babičce a nechce k tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4650
25.9.22 13:26
@Anonymní píše:
"Teď matka pořád říká jak jim poslední roky bylo strašně dobře a že mohli mít krásné stáří.

A ten nevděčník jí to všechno pokazil tím, že umřel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.9.22 13:29
@Tonka83 píše:
Zakladatelko, připrav se na to, že nez dojedete domu, tak se pokusí o sebevraždu a hezky ti to popíše. A to tě nechci strašit. Mám stejne rozbitou matku. Důležité je to slovo POKUSÍ. Protože ona si dá moc velký pozor, aby se jí to nepovedlo. Ale zabíralo to devět měsíců, zkusí to znovu. Bude to masakr. Jen abys na to byla připravena.
Pořád mi hlava nebere, že jsi svému dítěti sebrala tátu a podstrčila. ji místo toho tu semetriku. A to ještě bude sranda, až bude dcera plakat, že chce zpátky k babičce a nechce k tátovi.

Hlava ti to nebere je jedna vec, ona to ted nevrati, tak proc to zbytecne neistale omylat, ze? Trestat ji? K cemu?
Ale s tou sebevrazdou souhlasim, to bych i kdyz pred manzelem zakldatelky zese tak jista nejsem… spis bude vidira az budou doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
25.9.22 13:51

@Aglája75
Matinka bude zoufalá, ta se toho nebude štítit. Nejdřív po dobrym, pak začne poplakavat a pak přitvrdi a začne být hnusna. Ona to požene přes malou ajestli odjedou, začne bombardování přes mobil. Bude zkoušet, jestli se třeba poslušná dceruška nevrátí. Úplně vidím naší matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.9.22 14:01
@Tonka83 píše:
@Aglája75
Matinka bude zoufalá, ta se toho nebude štítit. Nejdřív po dobrym, pak začne poplakavat a pak přitvrdi a začne být hnusna. Ona to požene přes malou ajestli odjedou, začne bombardování přes mobil. Bude zkoušet, jestli se třeba poslušná dceruška nevrátí. Úplně vidím naší matku.

Jojo s tim souhlas nase je stejna… u nas je ten pru…, ze kdyz tatka onemocne uz byla nemocna i ona a tam je mnohem horsi byt tvrdy. V tohle pripade bych i ja utla kontak max 2 dny za dva mesice, narozeniny… myslim, ze ona je pak uz nebude chtit ani vidat, ldyz to zakaldatelka vydrzi a bude zit svuj zivot a ji brat proste jako kolegu v praci, co ho ani nijak nemusim… proste je mi to fuk… chce se mi stavim se zavolam, nechce se mi, nemam cas a fakt pozor i na ten mobil a skype… aby nevolala 8× za den:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová