Nevím si rady s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
2.10.22 21:21
@Anonymní píše:
@JancaS84 @Karinkas @EEKK @Aidara @liggy @Ledová káva @Hecate @Aglája75
Ahoj, přemýšlela jsem jestli téměř po týdnu napsat jak to u nás pokračuje a nakonec jsem si řekla, že napíšu. Hodně teď řeším vymezení hranic co se týká telefonátů. Máma se první dny skoro neozývala a já jsem byla překvapená, že si na ni dcera vůbec nevzpomněla, ale od čtvrtka to začalo. Zavolala ve čtvrtek večer přes skype a pořád opakovala dceři jak by bylo lepší kdyby byly spolu. Po skončení hovoru malá minimálně půl hodiny docela hystericky brečela, že chce za babičkou. Potom v pátek i v sobotu jsem se vymluvila, že jsme pryč a dnes my volala v 11 dopoledne, když jsem dělala oběd ať zapneme skype, že s námi chce volat. Na to jsem jí odpověděla, že vařím oběd a že na to nemám čas. Řekla mi, že to nevadí ať to zapnu dceři do pokojíku a že bude volat s ní osamotě. To jsem rázně odmítla. Na to mi naštvaně odpověděla, že to nečekala, že s ní přetrháme veškerý kontakt, že mi manžel určitě zakazuje volat. Asi 2 hodiny zpět mi volala sestřenka s tím, že to už máma začíná všude rozhlašovat, že mi manžel zakazuje s ní volat. :?
No jsem zvědavá jak to bude pokračovat, je mi mamky strašně líto, že je sama, ale i díky Vám vím, že musím žít konečně taky svůj život.

Já při vaření telefon nezvedám. Nevstávám od stolu, když obědváme. Nesnáším, když někdo vyzvání v době, kdy už chystám mládě do pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
2.10.22 21:26
@Anonymní píše:
Ahoj, přemýšlela jsem jestli téměř po týdnu napsat jak to u nás pokračuje a nakonec jsem si řekla, že napíšu. Hodně teď řeším vymezení hranic co se týká telefonátů. Máma se první dny skoro neozývala a já jsem byla překvapená, že si na ni dcera vůbec nevzpomněla, ale od čtvrtka to začalo. Zavolala ve čtvrtek večer přes skype a pořád opakovala dceři jak by bylo lepší kdyby byly spolu. Po skončení hovoru malá minimálně půl hodiny docela hystericky brečela, že chce za babičkou. Potom v pátek i v sobotu jsem se vymluvila, že jsme pryč a dnes my volala v 11 dopoledne, když jsem dělala oběd ať zapneme skype, že s námi chce volat. Na to jsem jí odpověděla, že vařím oběd a že na to nemám čas. Řekla mi, že to nevadí ať to zapnu dceři do pokojíku a že bude volat s ní osamotě. To jsem rázně odmítla. Na to mi naštvaně odpověděla, že to nečekala, že s ní přetrháme veškerý kontakt, že mi manžel určitě zakazuje volat. Asi 2 hodiny zpět mi volala sestřenka s tím, že to už máma začíná všude rozhlašovat, že mi manžel zakazuje s ní volat. :?
No jsem zvědavá jak to bude pokračovat, je mi mamky strašně líto, že je sama, ale i díky Vám vím, že musím žít konečně taky svůj život.

Znám od tchýně :) Taky jsem prý zakazovala manželovi volat :) Snaž se to neřešit a jak píšeš, žij si svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
2.10.22 21:28

Děkujeme, že jsi nám napsala, jak to u vás dopadlo :srdce: Udělala jsi opravdu dobře, že jsi šla za manželem a jsem za tebe neskutečně šťastná, že to špatné nyní vidíš a chránis i svou dceru :srdce:
Udělala jsi také dobře s tím skypem. Nenechávala bych dítě takto mluvit s babičkou pokud má takový negativní vliv na malou. A pokud, tak ať si někdy třeba volají ale nenápadně buď u toho. Ať víš, co malé říká. ale jen pokud se ti maminky třeba sželí…
Co říká o manželovi, tak na to kašli ☺️️ Takových pomluv můžeš na sebe slyšet… A co z toho když to není pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35974
2.10.22 21:34

Reakce malé je asi normální když tam byla tak dlouho s tím bych si nedělala starosti. To přejde. Snaž se jí to vysvetlit, proč jste tam byly a proč jste zpět. Úměrně jejímu věku samozřejmě.
Zbytek se dal čekat, ale buď neústupná. Dobrá práce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
2.10.22 21:40
@Anonymní píše:

vydrž, nenechej se vydírat a minimalizuj možnosti, aby tvá matka psychicky týrala tvou dceru :hug: :hug: :hug: :hug: :srdce: :srdce:
a nechápu, fakt nechápu, proč je ti mamky strašně líto? už ti to psali, má tam příbuzné, chodí do práce - musí vést svůj život a ne ničit život tvůj a tvé dcerky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
2.10.22 21:42
@JancaS84 píše:
Reakce malé je asi normální když tam byla tak dlouho s tím bych si nedělala starosti. To přejde. Snaž se jí to vysvetlit, proč jste tam byly a proč jste zpět. Úměrně jejímu věku samozřejmě.
Zbytek se dal čekat, ale buď neústupná. Dobrá práce. :palec:

no dle mě by malá možná i pozapomněla, ale pokud do ní bude babička hučet přes skype ty své psychické fantasmagorie, tak dítě bude smutné a bude trpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.10.22 22:31

Ahoj. Super, že to vidíš sama. Malé bych asi řekla, že u babičky nejsme, protože se budu vracet do práce a chci být s jejím tátou, což u babičky nelze.. Pokud má Tvá dcera a manžel hezký vztah, tak nebude mít problém to časem pochopit, přece jen jste byly dlouho pod jejím vlivem… S manželem si promluv, ať ví s čím počítat. Jak už jsem jednou psala, Tvá máma jde přes mrtvoly a neštítí se rozplakat Vaší společnou dceru. Narovinu bych mámě řekla, že s ní začnu komunikovat líp, až přestane usilovat o rozpad mé rodiny a ubližovat mému dítěti vydíráním a manipulací. Vnučku, že u Skypu uvidí až se mi zaručí, že jí znovu nerozpláče. Na ostatní se vyprdni, ať si myslí co chtěj, oni Tvůj život nežijí. To jako byli všichni slepí a neviděli o co Tvé mámě jde? Žádná normální matka by Vás na takhle dlouho oddělit nechtěla. Držím pěsti a přeju ať Vás to jako rodinu semkne ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
2.10.22 22:35
@Anonymní píše:
Ahoj, přemýšlela jsem jestli téměř po týdnu napsat jak to u nás pokračuje a nakonec jsem si řekla, že napíšu. Hodně teď řeším vymezení hranic co se týká telefonátů. Máma se první dny skoro neozývala a já jsem byla překvapená, že si na ni dcera vůbec nevzpomněla, ale od čtvrtka to začalo. Zavolala ve čtvrtek večer přes skype a pořád opakovala dceři jak by bylo lepší kdyby byly spolu. Po skončení hovoru malá minimálně půl hodiny docela hystericky brečela, že chce za babičkou. Potom v pátek i v sobotu jsem se vymluvila, že jsme pryč a dnes my volala v 11 dopoledne, když jsem dělala oběd ať zapneme skype, že s námi chce volat. Na to jsem jí odpověděla, že vařím oběd a že na to nemám čas. Řekla mi, že to nevadí ať to zapnu dceři do pokojíku a že bude volat s ní osamotě. To jsem rázně odmítla.Na to mi naštvaně odpověděla, že to nečekala, že s ní přetrháme veškerý kontakt, že mi manžel určitě zakazuje volat. Asi 2 hodiny zpět mi volala sestřenka s tím, že to už máma začíná všude rozhlašovat, že mi manžel zakazuje s ní volat. :?

Tos dobře udělala!
Stanov si čas jednou max dvakrát za týden, kdy se ti to hodí a kdy budeš ochotná zapnout skype. Matce oznam, že v tyto dny a časy budeš na skypu a může zavolat. Ovšem pokud bude dítě citově vydírat, tak rozhovor prostě utni a vypni.
Jinak ať si rozhlašuje, co chce. Jedním uchem tam, druhým ven. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.10.22 01:02

Děkujeme za zpětnou vazbu, jste holky doma, to je dobře. Milá babička zdá se zjistila, že maminka je silná vůči její manipulaci a obrátila svůj veškerý um na to dítě. Jelikož způsobila na dálku té malé psychickou újmu, už bych jim Skype neumožňovala. A že vás pomlouvá u širší rodiny, dělá to proto, aby na vás působili v tom smyslu, že jste se na ni vykašlali, je to ubohá pomsta. A to máte od milé maminky bonusem za to všechno, co jste pro ni udělala. Za ty měsíce, co jste se s manželem připravili o klidný život, a s dcerou o pohodový domov. Pokud by mě kontaktovali příbuzní s tím, že je matka obvolává s těmi svými výmysly, řekla bych jim, byla jsem tam x měsíců, už pro matku nemůžu víc udělat, že chci být doma se svou rodinou. A pokud mě před vámi takto pomlouvá, vidím, že jsem k ní vůbec jezdit neměla. Obětovala jsem ji 3/4 roku života a tohle je výsledek. Fajn, teď si ji užijte tedy vy, ať ji blíž poznáte. Já jdu do práce a už k ní fakt nebudu mít čas jezdit.
To je tedy stará komedie. Ona použije dítě, aby se dostala zase do centra zájmu a díky působení na tu malou vás přitáhla zpátky k sobě. Už bych jí žádný Skype nepustila. Zklamala, a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.10.22 01:15

Jo a maminku vůbec nelitujte, že je sama, protože ona by skákala radostí, kdybyste vy sama zůstala, kdyby se s vámi muž rozešel. Možná i proto vás zdržovala tak dlouho u sebe doma, že doufala, že ji tam zůstanete. Vaši příbuzní by ji měli mít prokouknutou. A pokud ne, jsou momentálně zaostalí. Čím víc si jím na vás bude stěžovat, tím spíš ji všichni budou mít plné zuby. Jste doma s mužem a dítětem, a vše ostatní pusťte z hlavy. Telefonát jednou týdně, a pozitivní. Co jste dělali, co dělá babička. Jak začne s těmi svými výčitkami, řečmi, jak je sama, vypnout a jít dělat cokoli užitečného. Já nemám v okolí nikoho, kdo ovdověl a na třičtvrtě roku se obětovalo jeho dítě a šlo s ním bydlet. Nikoho takového neznám. Vy se vykašlete na soucit a výčitky. Udělala jste mnohem víc, než kdokoli jiný ve vaší situaci, a teď jste doma mezi svými a tam zůstaňte. A tomu vašemu řekněte, že kdyby vás viděl chystat se na návštěvu za tou opravdu výjimečnou babičkou, ať vás doma zamkne a klíče si vezme domů do práce. Takové nápady si prostě z hlavy vygumujte. Ve vlastním zájmu. Nebo si snad myslíte, že vás po víkendu pustí zpátky bez výčitek? Pěkný houby. Nenechte už sebou vláčet. Ve vlastním zájmu a v zájmu vaší rodiny. Jiný chlap by si za ten 3/4 rok doma našel za vás náhradu. Buďte ráda, že na tohle nedošlo. Měla jste kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
3.10.22 08:37

Matku bych vůbec nelitovala! Akorát se mstí, manipuluje a citově vydírá! Mám s takovými lidmi bohužel dost osobních zkušeností, takže ve mně opravdu lítost nevzbuzují, naopak by mě její chování ještě utvrdilo v tom, že bude lepší s ní nebýt moc v kontaktu. Dělá zle jak jen to jde, manipuluje dceru, pomlouvá po rodině manžela, no dělá se mi z toho zle :cert:

• Citovat
  • Upravit
2662
3.10.22 13:14
@Anonymní píše:

Ahoj, předně moc děkuji, že jsi se ozvala! :srdce:
Reakce tvé matky je naprosto ukázková. U tebe neuspěla, tak to zkusí přes dceru! Konec konců na toto si připravovala půdu celou tu dobu, kterou jsi si tam s malou strávila. No a setkalo se to s úspěchem. Dcera pláče, že chce za babičkou. Babička má trumf v rukávu. Může po příbuzenstvu a okolí říkat, že holka je na ní fixovaná a doma u rodičů trpí. Že tvůj chlap Vám brání v kontaktu s ní. Moc dobře ví, jak zmanipulovat okolí aby se přidalo na její stranu. A ten tlak na Vás působilo současně s ní.
Je moc dobře, že už si to vše uvědomuješ!!! Narovinu tvojí mámě nejen, že je úplně šumák jestli budete v životě šťastné. Ba právě naopak neštítí se ničeho aby se jí podařilo Vás připoutat zpět k sobě. I za cenu, že Vás o to štěstí připraví.
Rada je zde jediná a to VYDRŽET!!! Matce řekni, že pravidelný kontakt připadá v úvahu pouze za předpokladu, že nebude malou ani tebe citově vydírat. Že bude respektovat, že Váš život je po boku manžela a tatínka! A v opačném případě nebudeš váhat kontakt utnout úplně.
No a příbuzným řekni, že jsi toho pro maminku udělala víc než dost! Ale že Váš život jí obětovat v žádném případě nebudete!!!
Držím pěsti a věřím, že to už nyní ustojíš. Ušla jsi velký kus cesty, mákla jsi si na sobě! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21435
3.10.22 13:56

Že si máti chce z tebe sobecky udělat náhradu za otce a tvé manželství jí stojí v cestě, už asi tušíš.
Neočekávej od příbuzných pochopení. Tyto narcistky je mají zmáknuté a tak většinou zaujmou postoj „chudák maminka!“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
3.10.22 14:14
@Anonymní píše:

Jojo ten skype a telefon byl jasný, je to prostě další dnešní možnost jak být pořád součástí tvého života a ovlivňovat ho…Já jsme aby babička měla raodst, protože je sama, zavřená doma…posílala holek fotky z výletů a jejich akcí…ale pak to pomalu dopadlo tak, že jen kritizovala a sledovala kde jsme a jakto, že zase nejsme doma když ona volá…Je to jiný způsob teroru…proto jsme ti to psala…že i tady je potřeba nastavit ty hranice teď a jako u všeho máš možnost nemít ani špetku výčitek svědmomí,. mamínka není nijak stará, je zdravá, chodí do práce…není důvod, aby ve svém životě se upínala jen na tebe a tvojí rodinu. Vím jak se uvnitř cítíš, když ti vyčítá, že ti nesmí volat a bude to trvat dlouho než tenhle pocit přejde, ale ty nejsi povinna jí vyhovět ve všem a vždy, prostě jak s kamarádkou…jé promiň teď nemůžu brkneme dneska vtolik a tolik nebo zítra by se ti to hodilo kdy? Maminka bude chvíli prudit, ale za párkrát to pochopí a bude vyřešeno…jde vlastně jen o říjen pak už budeš v práci a pak budete mít času pro sebe a dceru a rodinu…takže nic nedělat na úkor sebe a rodiny…chceš malé číst a hrát si s ní, nedávej ten čas pravidelně matce, ona to stejně neocení, jen při první příležitosti začne vyčítat. Nic z toho neznamená být na matku zlá nebo jí nějak vědomě dělat něco na schvál, nepomoc jí atd…jde jen o ty hranice, které máš (jako my všichni od takových matek):-) a „musíš“ se naučit mít sebe a svoje zájmy na prvním místě a když ne sebe, protože jsi zvyklá to tak nemít, tak aspoň dcery a rodiny. Nestyď se za své pocity, ty za to nemůžeš byla jsi tak vychovaná a je opravdu hodně hodně moc těžké z toho vystoupit a změnit to…jsi na dobré cestě víš a cítíš, že je to špatně, ale ta cesta k tomu, aby ses ncítila provinile, aby tě její výčitky a vydírání nerozčilovala a „netrápilo“ je ještě dlouhá a někdy ani nezmizí úplně…ale jsi dobrá a máš teď skvělou šanci. Dcerku s babičkou nech klidně telefonovat, když vaříš, ale buď u toho a zastav to, když jí začně manipulovbat a tlouct klíny do hlavy a jen klidně a slušně řekni, že tohle si nepřeješ, že jsi ráda, když s malou mluví, ale ne takhle…zase vím jak těžké to je…tak třeba převést do srandy nebo nadsázky, co ti půjde lépe, ale říc to. Dcerce to hezky úměrně jejímu věku vysvětluj, třeba na příkladu sebe a tatínka, že také musíte do práce a rády byste třeba byli spolu, ale pak byste neměli peníze a byt…že když chcete třeba pejska musíte se omezit a chodit s ním ven a ráno vstávat, že tak to vživotě chodí…že babičce je smutno, protože nebyla zvyklá být bez dědy…ale že ona to zvládne a naučí se to…jako si děti zvyknou ve školce a pak se jim tam všem líbí…
Moc a moc držím palce…

Příspěvek upraven 03.10.22 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
3.10.22 14:15
@Karinkas píše:
Ahoj, předně moc děkuji, že jsi se ozvala! :srdce:
Reakce tvé matky je naprosto ukázková. U tebe neuspěla, tak to zkusí přes dceru! Konec konců na toto si připravovala půdu celou tu dobu, kterou jsi si tam s malou strávila. No a setkalo se to s úspěchem. Dcera pláče, že chce za babičkou. Babička má trumf v rukávu. Může po příbuzenstvu a okolí říkat, že holka je na ní fixovaná a doma u rodičů trpí. Že tvůj chlap Vám brání v kontaktu s ní. Moc dobře ví, jak zmanipulovat okolí aby se přidalo na její stranu. A ten tlak na Vás působilo současně s ní.
Je moc dobře, že už si to vše uvědomuješ!!! Narovinu tvojí mámě nejen, že je úplně šumák jestli budete v životě šťastné. Ba právě naopak neštítí se ničeho aby se jí podařilo Vás připoutat zpět k sobě. I za cenu, že Vás o to štěstí připraví.
Rada je zde jediná a to VYDRŽET!!! Matce řekni, že pravidelný kontakt připadá v úvahu pouze za předpokladu, že nebude malou ani tebe citově vydírat. Že bude respektovat, že Váš život je po boku manžela a tatínka! A v opačném případě nebudeš váhat kontakt utnout úplně.
No a příbuzným řekni, že jsi toho pro maminku udělala víc než dost! Ale že Váš život jí obětovat v žádném případě nebudete!!!
Držím pěsti a věřím, že to už nyní ustojíš. Ušla jsi velký kus cesty, mákla jsi si na sobě! :kytka:

Skvěle napsané :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová