Nevím si rady s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
31.10.22 07:46
@liggy píše:
Ještě, jako dítě velice podobné matky po x letech terapií, jsem přišla na následující :

1. Tvoje matka tě nemá ráda. Nikdy neměla a mít nebude. Nemůžeš s tím nic udělat. Není to tvoje vina. I kdybys vyhrála mistrovství světa v krasobruslení, nebo vyjednala mir mezi Ruskem a Ukrajinou, na jejím vztahu k tobě to nic nezmění. Úspěchy se ale chlubit bude, protože jsi jich dosáhla jen díky NÍ, samozřejmě.

2. Nemá ráda ani tvoji dceru. Teď to možná vypadá jinak, ale až se kolem 5ti let začne u malý formovat osobnost a nebude již tolik ovlivnitelna a tvárná, dá své nelibosti průchod.

3. Zneužije tvoji dceru proti tobě. Tím ti může udělat ze života pěkný peklo. A počkej si na pubertu („máma ti to nedovolí? Ta je hrozná! Kdybys bydlela u mně…“) než se naděješ, útěky z domova atd.

4. Bude tě pomlouvat vždy a všude.

5. Až se jí bude zdát, že jsi málo poslušná, ukončí vztah s tebou sama. U nás stačilo, že jsem se vyhranila k chování moji matky vůči dceři (holka měla spálu, 38, antibiotika, „babička“ s ní během hlídání hrála v bytě na babu a skákaly po gauči). Matka práskla dveřma a dodnes čeká, až se jí přijdu omluvit.

6. Zmobilizuje příbuzné a známé. Připrav se na telefonáty na téma „chudák maminka“.

Určitě jsem něco vynechala. Co se nestýkáme, jsem mnohem víc v pohodě, manžel též a dcera je zdravější. Já konečně taky.

Drž se :hug:

Vynechala, to ze vztah neprerusi, protoze potrebuje sluhu… bude sice urazena a bude neustake omylat co si k ni dovolila, ale pritom bude vyzadovat peci.
A dale i kdyby mela ona nebo dcera vaznou nemoc, litovat bude jen sebe a ji to mozna i bude davat za vinu:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 18:36

Tak zatím to vypadá celkem dobře. Malá večer brzo usíná, protože je ze školky unavená, takže odpadá večerní volání. Ale dnes samozřejmě volala a když jsme se loučili, tak řekla, že zavolá zase zítra. To jsem jí ale rychle řekla, že zítra nebudeme mít čas, protože budeme celý den pryč, tak byla trochu naštvaná. Chtěla bych to volání 1× týdně, nejlépe v sobotu udržet. Myslím, že se to podaří.

• Citovat
  • Upravit
LvE
435
5.11.22 18:45

Kamarádku nemá, protože jí žádná není dobrá???
Napadly mě řešení 2, ale jelikož tvůj manžel mámu nemá rád, myslím, že nepřipadá v úvahu, aby bydlela u vás…
Takže zbývá Domov důchodců nebo paní, co jí bude pomáhat s prací a chodit za ní, aby nebyla sama :mavam:
Hodně trpělivosti a síly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 18:47
@liggy píše: Že jsi byla nezdravě závislá na tatínkovi, nemůžeš se z jeho smrti sebrat a proto u ní i s malou skoro rok jste a ona nemá chvilku klidu a soukromí…
Spíš mi vyčetla, že ani nezajdu na hřbitov. Ano, je pravda, že jsem tam od pohřbu byla jen asi 3×, ale prostě to nezvládám, nejsem s tím smířená.
  • Citovat
  • Upravit
LvE
435
5.11.22 18:47

Napadly mě řešení 2, ale jelikož tvůj manžel mámu nemá rád, myslím, že nepřipadá v úvahu, aby bydlela u vás…
Takže zbývá Domov důchodců nebo paní, co jí bude pomáhat s prací a chodit za ní, aby nebyla sama :mavam:
Hodně trpělivosti a síly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 18:49

@LvE
Máma byla taková ta hvězdička třídy, byla strašně oblíbená. Já jsem byla spíše opak. Ale dnes už kamarádky nemá. Je jí 57 let, takže domov důchodců určitě v jejím věku nepřichází v úvahu.

• Citovat
  • Upravit
21460
5.11.22 18:54
@Anonymní píše:
@LvE
Máma byla taková ta hvězdička třídy, byla strašně oblíbená. Já jsem byla spíše opak. Ale dnes už kamarádky nemá. Je jí 57 let, takže domov důchodců určitě v jejím věku nepřichází v úvahu.

Tvrdi ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 18:59

@PaníBovaryová
Ne, znám její spolužačky ze školy.

• Citovat
  • Upravit
5757
5.11.22 19:50
@Anonymní píše:
Tak zatím to vypadá celkem dobře. Malá večer brzo usíná, protože je ze školky unavená, takže odpadá večerní volání. Ale dnes samozřejmě volala a když jsme se loučili, tak řekla, že zavolá zase zítra. To jsem jí ale rychle řekla, že zítra nebudeme mít čas, protože budeme celý den pryč, tak byla trochu naštvaná. Chtěla bych to volání 1× týdně, nejlépe v sobotu udržet. Myslím, že se to podaří.

Zvladas to perfektne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77226
5.11.22 21:35
@LvE píše:
Hodně trpělivosti a síly :kytka:
:mrgreen: četla jsi diskusi vůbec? co to máš za rady? ta ženská bude chodit ještě tak 6 - 7 roků do práce :mrgreen: že domov důchodců :mrgreen: :mrgreen: to je ta poslední volba pro lidi, co už se o sebe naprosto nedokážou postarat, nedojdou si na wc, jsou ležáci,
kdyby jsi moji 63letou maminku poslala do DD, tak ti naliská - přinejmenším
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
5.11.22 21:45
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
@LvE

Zvládáš to skvěle. Navenek se vždycky můžeme jevit úplně jinak než jací skutečně jsme a taky : lidé se mění. Drž se a vydrž. Držím všechny palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.11.22 22:00
@Anonymní píše: … nevím jak to napsat stručně, ale zkusím to … [následuje 30 řádků zbytečně rozvláčného textu].
Měl by, prosím, někdo nějakou radu? Jsem v kleštích.

Ne, nejsi v kleštích. Jenom ses dostala na samý okraj zdravého rozumu. Jsi máma, Tvou povinností bylo chránit dceru a její duševní zdraví. Není normální že ses v tom domě hrůzy zdržovala tak dlouho.

Příspěvek upraven 06.11.22 v 11:55

• Citovat
  • Upravit
77226
5.11.22 22:06
@Tala20 píše:
Ne, nejsi v kleštích. Jenom se chováš absurdně a hloupě, a ohrožuješ duševní zdraví Tvé dcery. Skoro to vypadá že jsi troll - tak pitomé chování je skutečně neobyklé. A pokud nejsi troll, pak to nemáš v hlavě zcela v pořádku. Okamžitě si sbal tašku a vraťte se domů k manželovi! Hned!!! Pokud toho nejsi schopná, zatelefonuj mu ihned - zítra vás může odvézt z toho domu hrůzy.

příště si laskavě dočti celou diskusi, než budeš reagovat, zbytečně se ztrapňuješ, diskuse a skutečnost už je dávno někde jinde -
a když tě dlouhý text nebaví, tak to nečti, není to povinné, ani přispívat všude není povinné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 22:07

@Aglája75 @Aidara Holky moc děkuju, je to pro mě psychicky velmi náročné, cítím jak jsem pořád vnitřně nervózní. Ale chápu, že kdo s takovým člověkem nevyrůstal, tak to nedokáže pochopit. Jak jsem předtím psala, vždy když jsme někde s mámou šly a s někým jsme se začaly bavit, tak všichni říkali, jak je to strašně super a úžasné, že jsme s ní. Že ji vnučka určitě přivede na jiné myšlenky apod. Nikdy se nikdo nezmínil o mém manželovi, že je doma sám. To byl jeden z důvodů proč mne tak ovládl strach ji opustit. Já jsem byla totálně v kleštích a připadala jsem si jako hrozný člověk, který ji nechá samotnou, opuštěnou. Nikdo mi nedokázal poradit a proto jsem založila tuto diskuzi, abych znala názor cizích lidí a to mě nakoplo se vrátit za mužem zpět.

• Citovat
  • Upravit
77226
5.11.22 22:09
@Anonymní píše:
@Aglája75 @Aidara Holky moc děkuju, je to pro mě psychicky velmi náročné, cítím jak jsem pořád vnitřně nervózní. Ale chápu, že kdo s takovým člověkem nevyrůstal, tak to nedokáže pochopit. Jak jsem předtím psala, vždy když jsme někde s mámou šly a s někým jsme se začaly bavit, tak všichni říkali, jak je to strašně super a úžasné, že jsme s ní. Že ji vnučka určitě přivede na jiné myšlenky apod. Nikdy se nikdo nezmínil o mém manželovi, že je doma sám. To byl jeden z důvodů proč mne tak ovládl strach ji opustit. Já jsem byla totálně v kleštích a připadala jsem si jako hrozný člověk, který ji nechá samotnou, opuštěnou. Nikdo mi nedokázal poradit a proto jsem založila tuto diskuzi, abych znala názor cizích lidí a to mě nakoplo se vrátit za mužem zpět.

jsi perfektní, že jsi se dokázala vrátit - asi v hodině dvanácté,
moc ti fandím, a ten skype 1× týdně je fajn, nenech se uvrtat do ničeho častějšího :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová