Nevím si rady s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
3.3.23 10:19
@Anonymní píše:
@broskvová zmrzlina Omlouvám se, že odepisuji až po měsíci. Vůbec jsem teď tady nebyla. No pokračujeme…docela blbě. Na Vánoce jsme byli u mojí mámy 2 týdny (i na Silvestra). Do Vánoc to bylo super, dcera chodila ráda do školky a vše bylo tak celkem ok. Volali jsme s mámou přes skype 2× týdně a vypadalo to, že jsme si našli nějaký řád. Ale od doby co jsme přijeli začátkem ledna, tak dcera dost často brečí, že chce jet zpět za babičkou, že nechce chodit do školky apod. Máma začala vyvolávat každý den. Sotva přivezu dceru ze školky, už volá. Když se nedovolá přes skype, vypisuje mi smsky kde jako jsme, že volá a nemůže se dovolat. Předtím aspoň nevolala o víkendu, ale teď už volá i o víkendu. Snažila jsem se jí vysvětlit, že potřebujeme i nějaký prostor, ale ona to vůbec nerespektuje. Jsou dny, kdy jí to prostě neberu a dělám, že nemám mobil u sebe, ale je to šíleně otravné. :,( Jako upřímně už moc nemůžu poslední dobou.

Ahoj musis to zastavit, chapu jak je to hrozne koc stresujici a tezke, ti co te tady urazeji, xe jsi spatna manzelka a matka, nemaji s podobnym clovekem zadnou zkusenost a vubec nechapou… Ale musis to utnout dokud je maminka v praci a zdrava:(… nejezdete tam na tak dlouho… vim, ze je to daleko a nevyplati se jet na vikend, ale proste nedelej to… nebo at prijede ona k vam… u vas bude navsteva ne ta co veli:). Uz ted ji jasne rikej, ze az bude nemocna nemouˇhouci rada se o ni postaras, ale u vas doma… nikam se stehivat nebudete… atd atd… priznej ji emoce, ze chapes, ze ke na tom hur s financema a ze je to narocne, ale ze reseni neni, abyste se tam stehovali… klidne az vude mluvit o sestrenici tak rekni, ze je blazen, ze jde s detma zpatky k matce, ze se tam zahrabe a bude uz porad sama, ze to nikdy nepochopis, at zna tvuj nazor a nemusis ho ani rikat primo o sobe:)… S tim volanim proste na sms odepis, ze te to mrzi, ale nemas ted na volani cas… ze jste byly domluvene, ze bude volat po-st- so treba v tolik a tolik a ze ji rada v tu fobu uslysis:)… napsat to do sms je mnohem snazsi nez rict, tak toho vyuzij… mam naprosto stejnou matku a i kdyz je nechodici, v duchodu nemocna, take jsme ji dost usadili, ale moc lituju, ze jsem to neudela mnohem driv, ale ja jsem nemela dobreho partnera, pak dlouha nemoc tatinka…netrap se a nevycitej si, zes nezvladla neci hned a nebo si selhala poxxx letech s takovym clovekem a jeho vychovou je to opravdu skoro nemozne, takze i vsechny male krucky jsou opravdu obdivuhodne a ukazuji jak moc vis co chves a jak jsi silna :srdce: Drzim palce a moc na vas myslim… s manzelem o svych pocitech mluv, proznej, ze vis, ze vam to zasahuje do rodiny a ze vis jak to s tebou cvici a trapi te to, ale delas vse, aby bylo dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
3.3.23 10:22
@Russet píše:
Pokud na to nemá, může omezit internet. Prostě vypnout šťávu. Může požádat manžela, aby to udělal. Mně tam taky chybí naštvání a bouchnutí do stolu. Málem přišla kvůli mamince o manžela.

Pokud je nekdo normalnia slusny clovek, tak o nej neprijde kvuli necemu za co nemuze… je to jako kdyby o nej prosla, ldyz diteti zjisti vaznou nemoc… vzda to sobecke hovadko… ktere by ve stejne situaci ocekavalo naopak dedetkrat vic podpory…Snad jsou od toho partneri, aby v tezkych chvilich byli pro sobe…a jestki si nepletu manzel zna z rodiny problemy s rodinou, takze chape…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
3.3.23 10:58
@Anonymní píše:
Pracovala od 19 let. A ano, prý to změnili. Je to dost nespravedlivé.

píšeš, že byla třídní hvězda, že pracuje, má barák, příbuzné v blízkosti, vnučku vidí každý den, byť online… jí ale nic nechybí. Představ si, že bys splnila přání, rozvedla se a odstěhovala se k ní, jak si přeje. Jaký by tě čekal život? Štěkala by na tebe od rána do večera, i kdybys vydrhla celý dům, přiletěla by a začala řvát, že nic neděláš, že se tam zehříváš zadarmo a ano - i na ty záhlavky by časem došlo. Takhle je to podle tebe správné, aby dcera „neopustila“ matku?
Když ti máti říká, jak má málo peněz - jak to chce ona řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.3.23 11:06
@Aglája75 píše:
Pokud je nekdo normalnia slusny clovek, tak o nej neprijde kvuli necemu za co nemuze… je to jako kdyby o nej prosla, ldyz diteti zjisti vaznou nemoc… vzda to sobecke hovadko… ktere by ve stejne situaci ocekavalo naopak dedetkrat vic podpory…Snad jsou od toho partneri, aby v tezkych chvilich byli pro sobe…a jestki si nepletu manzel zna z rodiny problemy s rodinou, takze chape…

Ale její matka není na smrt nemocná, aby tam musela její dcera bydlet. Její místo je u manžela a dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.3.23 11:08
@stinga píše:
máma je mladá, ať pracuje

Aspoň se vybije a nebude tolik telefónovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
3.3.23 11:13
@Aglája75 píše:
Ale hov… neni ani spatna matka ani manzelka, dela co v dane situaci muze…

Povšimni si budoucího času. Jestli bude hodná dcera, nutně upozadí zájmy svého manžela, své dcery i svoje.
Takže pokud se bude stále snažit vyhovět matce, obětuje štěstí lidí kolem sebe i svoje. Pak se nutně stane špatnou matkou i manželkou.
Opět - budoucí čas. Že teď dělá to, co považuje za nejlepší, o tom nepochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.3.23 11:18
@Anonymní píše:
Jeden den ji dopoledne hlídala, já jsem jela na masáž a manžel jel něco nakoupit a vyřídit, tak jedině mezitím, že by jí něco říkala? Kousek je školka, tak mne napadá, že s ní šla třeba k té školce a něco jí k tomu povídala, ale to se asi těžko dozvím. Dcery se na to teď ptát určitě nechci. Ach jo, člověk aby měl strach ji s ní nechat samotnou. Já bych si taky ráda někdy odpočinula. Ta masáž mi tehdy udělala uplně dobře. Jinak manželovi rodiče s námi nekomunikují, takže ani z jejich strany nemůžu očekávat nějaké hlídání. Terezku nikdy neviděli a ani o to nemají zájem. :(

Holčička je na ni zvyklá. Prostě se jí normálně stýská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.3.23 11:36

Ještě bych z mého pohledu řekla, že na Tebe jde přes tu sestřenici. Ona si může dojít na nákup, na masáž…, protože babička pohlídá, je to tak? Pokud se mýlím, beru zpět ;). Tobě pohlídala dceru jednou, Ty jsis došla na masáž, manžel musel něco vyřídit, ony spolu byly samy a Ty teď váháš jestli právě tehdy Tvou dceru zase nenahlodala. Za to to fakt nestojí. Dá se určitě nějak zorganizovat čas tak, abys jej mohla mít jen sama pro sebe. Třeba si vzít volno a dát dcerku do školky, zkusit v nákupáku dětský koutek nebo se domluvit s manželem na jednom konkrétním dnu v týdnu, kdy spolu budou sami a ty si uděláš program jen pro sebe. Měla jsem to podobně, s dítětem jsem jezdila sama i na dovolenou, když manžel nemohl. Dodnes rádi vzpomínáme, kde všude jsme spolu byli. Jezdili jsme po Čechách a chodili po kopcích. Stmelilo nás to a překonala jsem, že nejsem podle představ rodiny ze které pocházím. Občas to ještě zabolí, ale neměnila bych, nikdy bych s nimi tak šťastná a sama sebou nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.23 11:49

Kolegyně v práci tohle vyřešila šalamounsky - nainstalovala tchýni do mobilu Tinder, nahazela ji tam nějaké chlapy a už to jelo :)
Ale trochu vážněji - nenech se vydírat, jinak to odneses ty a celá tvoje rodina.

• Citovat
  • Upravit
5757
3.3.23 12:30
@Russet píše:
Ale její matka není na smrt nemocná, aby tam musela její dcera bydlet. Její místo je u manžela a dítěte.

A ja jsem psala, ze tam musi nemo mela bydle? :roll: a kde? Jen nesnasim to, ze jeji manzel je polobuh a ona spatna manzelka… ne on je neormalni clovek, kterych je bohuzel dnes malo, dnes je moderni myslet jen sama na sebe a byt sobecky a videt jen sama sebe. Ona mela stesti na slusneho nesobeckeho cloveka s respkte k ni a pochopenim s normalnim pohledem na zivot, lde neni svate pravo jen na zabavu a zivot na ruzovem oblacku, xxx krat tady naspala jak si ho vazi a to snad staci… ale ma na prvnim miste rodinu a vi, ze vztah stoji odrikani kompromisy atd atd… spatni jsou ti co by se po 2 mesicich partnera u rodice, kteremu nahle zemrel mazel rozvedli a tropili by hystericke sceny… ale bohuzel to je dnes brnao za normu…
Jak sis jiste precetla pisu ji, ze to musi utnout a ze tam nema jezdit ani na dva tydny na Vanoce jen treba na 3-4 max 5… atd atd… moje rekce byla na neci zcela jineho ve tvem komentari. Proste temihle komentari delate presno to co jeji matka, schazujete ji ponizujete, ze neni dost dobra- proboha napsat nekomu ze nici sve dite :poblion: jen proto, abyste ji nekam dotlacili :nevim:,ale to ona nepotrebuje na to, aby mela silu bojovat s toxickym clovekem a verit si a naucit se necitit si spatne, ldyz rika ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
3.3.23 15:03
@Anonymní píše:
Abych to trochu popsala - dcera, když slyší, že volá babička, tak je nadšená. Povídají si co bylo ve školce, co bude dnes ještě dělat apod. Ten hovor probíhá normálně. Dcera ji má vážně ráda. Normálně se rozloučí. Dcera je zvyklá, že zmáčkne červené tlačítko a tím hovor ukončuje. Ale od ledna- zejména večer se bohužel dost často stávalo, že brečela, že chce za babičkou. V lednu jsme si říkali, že bysme za mámou jeli o Velikonocích, ale když vidíme jak dlouho to trvalo než si to začíná zas nějak sedat zpět doma, tak na to kašleme.
Ještě je chyba, že mám skype na mobilu, takže ten si odinstaluju a budeme volat pouze přes počítač.

A musí vedieť že volá babička? Jednoducho zdvihnem teraz nemám čas, neskôr zavolám a založím. Možno dcére nasľubovala, ako jej tam bude dobre :nevim: nenechaj sa vydierať, ustúpiš, bude sa to stupňovať :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7938
3.3.23 17:35
@Aglája75 píše:
A ja jsem psala, ze tam musi nemo mela bydle? :roll: a kde? Jen nesnasim to, ze jeji manzel je polobuh a ona spatna manzelka… ne on je neormalni clovek, kterych je bohuzel dnes malo, dnes je moderni myslet jen sama na sebe a byt sobecky a videt jen sama sebe. Ona mela stesti na slusneho nesobeckeho cloveka s respkte k ni a pochopenim s normalnim pohledem na zivot, lde neni svate pravo jen na zabavu a zivot na ruzovem oblacku, xxx krat tady naspala jak si ho vazi a to snad staci… ale ma na prvnim miste rodinu a vi, ze vztah stoji odrikani kompromisy atd atd… spatni jsou ti co by se po 2 mesicich partnera u rodice, kteremu nahle zemrel mazel rozvedli a tropili by hystericke sceny… ale bohuzel to je dnes brnao za normu…
Jak sis jiste precetla pisu ji, ze to musi utnout a ze tam nema jezdit ani na dva tydny na Vanoce jen treba na 3-4 max 5… atd atd… moje rekce byla na neci zcela jineho ve tvem komentari. Proste temihle komentari delate presno to co jeji matka, schazujete ji ponizujete, ze neni dost dobra- proboha napsat nekomu ze nici sve dite :poblion: jen proto, abyste ji nekam dotlacili :nevim:,ale to ona nepotrebuje na to, aby mela silu bojovat s toxickym clovekem a verit si a naucit se necitit si spatne, ldyz rika ne…

Tak promiň, ale ona sbalila dítě v batolecim věku a opustila manžela skoro na rok. Pro dítě v tomto věku je to v podstatě věčnost.
Za mě to ani není správně, že si to ten její chlap nechal takhle líbit, vždyť mu to vztah s dcerou může celoživotně narušit. A i teď by si měl víc dupnout. Jako bejt tolerantní a chápavej je fajn, ale vocamcáď pocamcáď. Někdy je tenká hranice mezi bejt hodnej a bejt vůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.3.23 06:33
@ekira5 píše:
Len tu je riziko, aby po sviatkoch odišla. Viem si živo predstaviť tie scény s blížiacim sa odchodom, čo ju nasilu naložia na autobus domov? V tom vidím veľké riziko, dostane ich tam, kde chce. Ja by som vianoce obmedzila na jednodňovú návštevu u nej :think:

Predpokladam, ze u dcery doma na navsteve nebude velet, poroucet a rozkazovat jako u sebe a taky tu je manzel, ktery by ji mohl slusne vypoklonkovat…

• Citovat
  • Upravit
18678
4.3.23 06:58
@Hanka1 píše:
Predpokladam, ze u dcery doma na navsteve nebude velet, poroucet a rozkazovat jako u sebe a taky tu je manzel, ktery by ji mohl slusne vypoklonkovat…

Vazne? Ten manžel, který necha na rok odjet manželku i s vlastním dítětem? A výsledkem je ‘ze se mu to nelibi’… jo, ten ji vypoklonkuje raz dva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.3.23 07:07
@hospodki píše:
Vazne? Ten manžel, který necha na rok odjet manželku i s vlastním dítětem? A výsledkem je ‘ze se mu to nelibi’… jo, ten ji vypoklonkuje raz dva :lol:

To je taky fakt…ten asi do stolu doma moc nebouchne… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová