Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aglája75 píše:
Ano to jsem psala take, ze ten skype maji omezit, uz pred tim nez odjizdela, znam to take bohuzel… ale to je prave ten vyvoj, nejde vse najednou… zvladla hodne moc a i tady je dobra, ze to utne a netrapi se tim, takze si myslim, ze i tohle da…ale podle me je nesmysl cekat, ze hned jde vse a dokonale… ve 2 vecech to ustoji v 1 treba ne… ale ty 2, lde to zvldla ji dani silu…zvladnout i to dalsi…
Pokud na to nemá, může omezit internet. Prostě vypnout šťávu. Může požádat manžela, aby to udělal. Mně tam taky chybí naštvání a bouchnutí do stolu. Málem přišla kvůli mamince o manžela.
Máš strach, abys nebyla špatná dcera. Takže se z tebe stane špatná matka i manželka.
Tvoje máma selhala jako matka, manželka i babička. Dobře to ví. A aby si připadala jako lepší člověk, chce, abys selhala i ty. Nic jí neudělá větší radost, než když se rozvedeš a s dcerou budeš mít problematický vztah.
Jsme tvůrci svých životů. Ona si stvořila tohle. Mohla žít jinak a mít laskyplnny vztah s tebou i malou.
Vem rozum do hrsti, konečně se objednej k terapeutovi, protože tohle člověk sám nezvládne a nastav jasná pravidla! Je to těžký, ale je to to nejlepší, co můžeš udělat pro sebe a hlavně pro tvoji dceru!!! Žádné pocity viny!
Buď svojí dceři matkou, jakou sis přála mít.
Chceš být dobrou dcerou špatné matce.
Ono je to teď asi i umocněné tím, že je malá nemocná, takže jsme doma, což ona ví a volá každý den. Jinak co se týká těch víkendů - to jsem uplně zapomněla napsat, o víkendech jí to prostě neberu vůbec. Teď jí přestali po roce vyplácet vdovský důchod, takže brečí, že má málo peněz. Nechápu důvod, když táta celý život dřel a sám se svého důchodu nedožil, tak proč nemůže stát alespoň pozůstalé manželce vyplácet vdovský důchod. Jinak já bych byla i raději kdyby si někoho našla, ale ona o nikoho nestojí. Chodí občas s její sestřenicí na procházku, ale to je vše.
Máma se asi i vidí v její ségře, u které bydlí její rozvedená dcera s dětmi (moje sestřenka, už jsem to tu zmiňovala). A tak nějak z ní cítím pocity křivdy, že já jsem se na ni vykašlala a nechala ji tam samotnou.
@Anonymní píše:
Ono je to teď asi i umocněné tím, že je malá nemocná, takže jsme doma, což ona ví a volá každý den. Jinak co se týká těch víkendů - to jsem uplně zapomněla napsat, o víkendech jí to prostě neberu vůbec. Teď jí přestali po roce vyplácet vdovský důchod, takže brečí, že má málo peněz. Nechápu důvod, když táta celý život dřel a sám se svého důchodu nedožil, tak proč nemůže stát alespoň pozůstalé manželce vyplácet vdovský důchod. Jinak já bych byla i raději kdyby si někoho našla, ale ona o nikoho nestojí. Chodí občas s její sestřenicí na procházku, ale to je vše.
Máma se asi i vidí v její ségře, u které bydlí její rozvedená dcera s dětmi (moje sestřenka, už jsem to tu zmiňovala). A tak nějak z ní cítím pocity křivdy, že já jsem se na ni vykašlala a nechala ji tam samotnou.
Ty jsi nikoho samotného nenechala. Ty jsi dospěla, našla sis muže a máš s ním rodinu.
@Anonymní píše:
Ono je to teď asi i umocněné tím, že je malá nemocná, takže jsme doma, což ona ví a volá každý den. Jinak co se týká těch víkendů - to jsem uplně zapomněla napsat, o víkendech jí to prostě neberu vůbec. Teď jí přestali po roce vyplácet vdovský důchod, takže brečí, že má málo peněz. Nechápu důvod, když táta celý život dřel a sám se svého důchodu nedožil, tak proč nemůže stát alespoň pozůstalé manželce vyplácet vdovský důchod.Jinak já bych byla i raději kdyby si někoho našla, ale ona o nikoho nestojí. Chodí občas s její sestřenicí na procházku, ale to je vše.
Ale stat jinho vyplacet bude, po 65.roce veku se ji obnovi. Pokud se znovu nevda.
Ale to mohla cekat, kdyz ses odstehovala a vdala, ne?
Tohle není pravda. Paní na úřadě jí řekla, že už nárok mít nikdy nebude, protože máma má do důchodu ještě daleko a i já jsem to našla na internetu, že jí nárok na tento důchod už nevznikne. Bohužel.
Normálně se domluvte, že jí zavoláte ve středu mezi 18 a 19, jindy nemáte čas.
Nenech se vydírat.
Copak nevidíš, co to s tebou dělá? S vaším manželstvím? Co na to tvůj muž. Je to asi světec, že?
Mmch - ta poznamka, jak se vidí v tom, že u její ségry bydlí ROZVEDENÁ dcera s dětmi mluví za vše. Asi by se jí taky líbilo, aby ses rozvedla a bydlela u ní, že?
Tvoje matka bude mít pocit křivdy vždycky. Když nebude mít problém, tak si ho vymyslí.
Jak se ti odvděcila za ten čas, který jsi u ní po smrti tatinka a teď na Vánoce strávila na ÚKOR svého manželství? Tím, že psychicky DEPTÁ tvoji dceru, která je moc malá, aby se bránila.
S těmi zkušenostmi, co dneska mám - přerušila jsem s matkou kontakt - jediné, čeho lituju, že jsem to neudělala mnohem dřív.
A taky mám dceru.
Mysli na SEBE a SVOJI rodinu. Co je to za babičku, která vydepta dítě k pláči? Pro dceru nebude žádná ztráta, když se nebudou stýkat.
Jdi na terapii. Protože i tvůj muž je jen člověk a za mě teda se svatou trpělivostí, ale jednou toho bude možná mít plný zuby.
Mluvíte o tom s manželem vůbec? Co si o tom myslí? Jak to vnímá? Jak se cítí?
Pořád myslíš jen na „chudinku maminku“. A co ty další lidi, které to ovlivňuje?
@Anonymní píše:
Tohle není pravda. Paní na úřadě jí řekla, že už nárok mít nikdy nebude, protože máma má do důchodu ještě daleko a i já jsem to našla na internetu, že jí nárok na tento důchod už nevznikne. Bohužel.
Tak to museli zase zmenit. Tchyne si vdovsky obnovovala ![]()
Ona nikdy nepracovala?
Abych to trochu popsala - dcera, když slyší, že volá babička, tak je nadšená. Povídají si co bylo ve školce, co bude dnes ještě dělat apod. Ten hovor probíhá normálně. Dcera ji má vážně ráda. Normálně se rozloučí. Dcera je zvyklá, že zmáčkne červené tlačítko a tím hovor ukončuje. Ale od ledna- zejména večer se bohužel dost často stávalo, že brečela, že chce za babičkou. V lednu jsme si říkali, že bysme za mámou jeli o Velikonocích, ale když vidíme jak dlouho to trvalo než si to začíná zas nějak sedat zpět doma, tak na to kašleme.
Ještě je chyba, že mám skype na mobilu, takže ten si odinstaluju a budeme volat pouze přes počítač.
Pracovala od 19 let. A ano, prý to změnili. Je to dost nespravedlivé.
@Anonymní píše:
Ono je to teď asi i umocněné tím, že je malá nemocná, takže jsme doma, což ona ví a volá každý den.Jinak co se týká těch víkendů - to jsem uplně zapomněla napsat, o víkendech jí to prostě neberu vůbec. Teď jí přestali po roce vyplácet vdovský důchod, takže brečí, že má málo peněz. Nechápu důvod, když táta celý život dřel a sám se svého důchodu nedožil, tak proč nemůže stát alespoň pozůstalé manželce vyplácet vdovský důchod. Jinak já bych byla i raději kdyby si někoho našla, ale ona o nikoho nestojí. Chodí občas s její sestřenicí na procházku, ale to je vše.
Tohle znám. Když jsem měla covida, kontrola probíhala až třikrát denně, včetně probouzení mě z kýženého spánku (“ty se dlouho neozvýváš, měla jsem strach”). Už nic takového nehlásím.
Zakladatelko, co se změnilo, že má malá teď v hlavičce zmatek? Měla s ní babička nějaký rozhovor o samotě, sliby, něco takového? Tušíš?
@Anonymní píše:
Dává Ti najevo, že jsi se na ní vykašlala, deptá každý den Tvou nemocnou dceru, dělá ze sebe chudinku, které nestačí důchod, závidí ségře její rozvedenou dceru - tak jí teď vidím já. Se ségrou by bydlet nemohla? Finančně by si tím určitě pomohla, jak jsem pochopila bydlí v domě sama. Snesly by se spolu? Asi ne viď? Dům může prodat a jít bydlet do garzonky, může se také zeptat na jaké příspěvky by měla nárok. Může jít na terapii, za psychologem…, ale to musí chtít udělat sama. Není opuštěná, rodinu kolem sebe má, ona takhle žít chce. Hledej si ve svém okolí zájmy, které Tě přivedou na jiné myšlenky a budou Tě těšit. Zajít si popovídat s dobrým terapeutem také není žádná ostuda. Moc Ti přeju, abys to dokázala překonat a změnit tak svou budoucnost.
@liggy píše:
Máš strach, abys nebyla špatná dcera. Takže se z tebe stane špatná matka i manželka.
Tvoje máma selhala jako matka, manželka i babička. Dobře to ví. A aby si připadala jako lepší člověk, chce, abys selhala i ty. Nic jí neudělá větší radost, než když se rozvedeš a s dcerou budeš mít problematický vztah.
Jsme tvůrci svých životů. Ona si stvořila tohle. Mohla žít jinak a mít laskyplnny vztah s tebou i malou.
Vem rozum do hrsti, konečně se objednej k terapeutovi, protože tohle člověk sám nezvládne a nastav jasná pravidla! Je to těžký, ale je to to nejlepší, co můžeš udělat pro sebe a hlavně pro tvoji dceru!!! Žádné pocity viny!
Buď svojí dceři matkou, jakou sis přála mít.
Chceš být dobrou dcerou špatné matce.
Ale hov… neni ani spatna matka ani manzelka, dela co v dane situaci muze…
Jeden den ji dopoledne hlídala, já jsem jela na masáž a manžel jel něco nakoupit a vyřídit, tak jedině mezitím, že by jí něco říkala? Kousek je školka, tak mne napadá, že s ní šla třeba k té školce a něco jí k tomu povídala, ale to se asi těžko dozvím. Dcery se na to teď ptát určitě nechci. Ach jo, člověk aby měl strach ji s ní nechat samotnou. Já bych si taky ráda někdy odpočinula. Ta masáž mi tehdy udělala uplně dobře. Jinak manželovi rodiče s námi nekomunikují, takže ani z jejich strany nemůžu očekávat nějaké hlídání. Terezku nikdy neviděli a ani o to nemají zájem. ![]()
@Anonymní píše:
máma je mladá, ať pracuje