Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tala20
Přála bych ti pár let s mojí mámou a jsem si jistá, že potom by sis moc dobře rozmyslela, jestli mi tohle napíšeš. Už tak se cítím dost hrozně, takže děkuji za tvůj úžasný komentář. Nepotřebuju si hrát na žádnou chudinku, snažím se žít nejlíp jak to jde a svoji dceru vychovávat taky nejlépe jak umím.
@stinga
Moc děkuju, směřuji to k tomu, aby byl skype opravdu jen 1× týdně, na víc stejně ani nemáme teď moc čas.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová
Ne, znám její spolužačky ze školy.
V tom pripade si brzy zase nejake kamaradky najde a nemusis mit vubec spatne svedomi. Neni stara, ma dum, rodinu. Opustena neni.
Myslim si, ze jsi mela stesti, ze tatinek tady byl aspon takhle dlouho, a tim padem ti „bylo dovoleno“ se odstehovat a vdat. Umis si predstavit, co by bylo, kdyby jsi byla jeste svobodna bezdetna a u matky doma?
@Anonymní píše:
@Tala20
Přála bych ti pár let s mojí mámou a jsem si jistá, že potom …
Selhala jsi jako máma malého děcka. Připustila jsi aby Tvoje matka psychicky týrala Tvoje dítě. Žádný starostlivý rodič nepřipustí aby se jeho dítěti ubližovalo.
Že Tvá matka je toxická osoba a s chutí týrá Tebe - to je jenom o Tvém vnitřním nastavení, o tom co všecho si od ní necháváš líbit a jak moc se necháš citově vydírat. Ale jakmile se ten toxický vliv zaměřil na bezbranné dítě, v tom okamžiku jsi měla vzít dceru a okamžitě odtud zmizet prvním vlakem. A ne vypisovat litanie na eMimino.
@Tala20 píše:
Selhala jsi jako máma malého děcka. Připustila jsi aby Tvoje matka psychicky týrala Tvoje dítě. Žádný starostlivý rodič nepřipustí aby se jeho dítěti ubližovalo.Že Tvá matka je toxická osoba a s chutí týrá Tebe - to je jenom o Tvém vnitřním nastavení, o tom co všecho si od ní necháváš líbit a jak moc se necháš citově vydírat. Ale jakmile se ten toxický vliv zaměřil na bezbranné dítě, v tom okamžiku jsi měla vzít dceru a okamžitě odtud zmizet prvním vlakem. A ne vypisovat litanie na eMimino.
Kdo jsi, abys hodnotila cizí lidi?
@Tala20 píše:
Selhala jsi jako máma malého děcka. Připustila jsi aby Tvoje matka psychicky týrala Tvoje dítě. Žádný starostlivý rodič nepřipustí aby se jeho dítěti ubližovalo.Že Tvá matka je toxická osoba a s chutí týrá Tebe - to je jenom o Tvém vnitřním nastavení, o tom co všecho si od ní necháváš líbit a jak moc se necháš citově vydírat. Ale jakmile se ten toxický vliv zaměřil na bezbranné dítě, v tom okamžiku jsi měla vzít dceru a okamžitě odtud zmizet prvním vlakem. A ne vypisovat litanie na eMimino.
Víš co, Sašo… ![]()
@vokishka píše: … je to chlap, který všude byl, všechno zná …
@Anonymní napsala: … Před pár dny jsem ji na to začala jemně připravovat, že se vrátím zpět domů za manželem a od té doby začalo peklo. Mamka pořád doráží i na dcerku: Např. Terezko, už se nikdy neuvidíme, babička už tady nebude, když mi odjedeš - půjde za dědečkem. … Dál narážky jak si něco udělá apod. Dcera je z toho zmatená, nechápe, proč by se s babičkou už nikdy neměla vidět…
To je psychický teror vůči bezbranné nezletilé osobě. Hele, @vokishka, Ty bys v tomhle svou dcerku nechala, ať jí toxická babička dál nahání hrůzu? Napiš nám o tom něco.
Příspěvek upraven 06.11.22 v 10:15
@Tala20 píše:
To je psychický teror vůči bezbranné nezletilé osobě. Hele, @vokishka, Ty bys v tomhle svou dcerku nechala, ať jí toxická babička dál nahání hrůzu? Napiš nám o tom něco.
Všichni holt nejsou tak dokonalí jako ty, budeš se s tím muset smířit.
@Tala20 píše:
To je psychický teror vůči bezbranné nezletilé osobě. Hele, @vokishka, Ty bys v tomhle svou dcerku nechala, ať jí toxická babička dál nahání hrůzu? Napiš nám o tom něco.Příspěvek upraven 06.11.22 v 10:15
A ve kterem prispevku zakladatelka psala, ze babicka nahani hruzu vnucce? ![]()
@Tala20 píše:
No promiň, proč tohle píšeš? Kdo nemá zkušenosti s podobnou matkou, ať už osobně nebo zprostředkovane, vůbec si neumí představit, co to obnáší.
Hlavně, že sis plivla.
Styď se🤮
@Anonymní píše:
@Aglája75 @Aidara Holky moc děkuju, je to pro mě psychicky velmi náročné, cítím jak jsem pořád vnitřně nervózní. Ale chápu, že kdo s takovým člověkem nevyrůstal, tak to nedokáže pochopit. Jak jsem předtím psala, vždy když jsme někde s mámou šly a s někým jsme se začaly bavit, tak všichni říkali, jak je to strašně super a úžasné, že jsme s ní. Že ji vnučka určitě přivede na jiné myšlenky apod. Nikdy se nikdo nezmínil o mém manželovi, že je doma sám. To byl jeden z důvodů proč mne tak ovládl strach ji opustit. Já jsem byla totálně v kleštích a připadala jsem si jako hrozný člověk, který ji nechá samotnou, opuštěnou. Nikdo mi nedokázal poradit a proto jsem založila tuto diskuzi, abych znala názor cizích lidí a to mě nakoplo se vrátit za mužem zpět.
Udělala jsi jedině dobře, že jsi tuhle diskuzi založila. Pravděpodobně jsi podvědomě věděla, že je to špatně a s odstupem jsi se na to dokázala podívat jinýma očima. Kdo nic podobného nezažil, tak to pochopí jen těžko, pokud vůbec. Za zmínku stojí i popřemýšlet o těch lidech, kteří se Tě vůbec nezeptali na manžela, zvlášť když jste tam byly s dcerkou tak dlouho. S Tebou to asi nikdo z nich moc dobře nemyslel, nebo byli tak zpracovaní Tvou matkou, že se Tě zeptat báli. I kdyby jim napovídala cokoliv, už se to asi stejně nedozvíš a netrap se tím. Tak ať už je jen dobře ![]()
@Tala20 píše:
Rozumíš vůbec tomu co se tam dělo? Zakladatelka v tomto vyrostla. A ne člověk si prostě ze dne na den nedokáže říct hmm tak tohle se teda změní. Vždyť na začátku diskuze zakladatelka nebyla ani schopna rozeznat na či straně je pravda. Pro oběti toxických rodičů naprosto běžné. Až tahle diskuze jí pomohla pochopit a odejít. Svou dcerku chránila jak jen mohla. A když došlo na citové vydírání dcerky tak to utnula. S dcerkou jsou již u manžela a tatínka. Zakladatelka hlídá aby k citovému vydírání nedocházelo přes skype. Udělala obrovský pokrok a dál na sobě pracuje a opět chrání dcerku a své manželství. Nebylo nutné si do ní znova kopnout.
Víš to tvoje černobíle vnímání světa… přičemž dobro a zlo rozlišuješ na základě svých subjektivních dojmů je taky nebezpečné.
@Aidara píše:
Udělala jsi jedině dobře, že jsi tuhle diskuzi založila. Pravděpodobně jsi podvědomě věděla, že je to špatně a s odstupem jsi se na to dokázala podívat jinýma očima. Kdo nic podobného nezažil, tak to pochopí jen těžko, pokud vůbec. Za zmínku stojí i popřemýšlet o těch lidech, kteří se Tě vůbec nezeptali na manžela, zvlášť když jste tam byly s dcerkou tak dlouho. S Tebou to asi nikdo z nich moc dobře nemyslel, nebo byli tak zpracovaní Tvou matkou, že se Tě zeptat báli. I kdyby jim napovídala cokoliv, už se to asi stejně nedozvíš a netrap se tím. Tak ať už je jen dobře
ti ostatní příbuzní hlavně byli rádi, že se obětovala zakladatelka a nemuseli trávit čas s její matkou oni sami
Dík za upozornění, ušlo mi že situace se už změnila.