Nevím si rady s mámou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35972
26.9.22 11:02

Tak jak to dopadlo? Jsem napnutá jak kšandy. Doufám, že v klidu v rámci možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
26.9.22 16:03
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím jak to napsat stručně, ale zkusím to.V lednu tohoto roku mi náhle zemřel táta. Mí rodiče měli jenom mě a když jsem se tu hrůzu dozvěděla, okamžitě jsem se nastěhovala s dcerou k mamce domů abych jí se vším pomohla. Bydlíme s manželem 400 km daleko v domě na který platíme hypotéku. Moje mamka byla vždycky generál, museli jsme jí s tátou poslouchat na slovo, jinak byl řev a psychický nátlak. Tatínek měl 2 práce, protože máma neměla pořád dost peněz. Bylo toho na něj moc, dostal masivní infarkt a zemřel (já z toho pořád trochu obviňuji mámu - nikdy jsem jí to ale neřekla). Co ale hlavně řeším, od ledna jsme se s manželem pořádně neviděli a on už mi to dává docela „sežrat“, navíc se mám od listopadu vrátit do práce a dcera nastoupí do školky. To ale samozřejmě v místě našeho bydliště, tedy 400 km od mámy. Před pár dny jsem ji na to začala jemně připravovat, že se vrátím zpět domů za manželem a od té doby začalo peklo. Mamka pořád doráží i na dcerku: Např. Terezko, už se nikdy neuvidíme, babička už tady nebude, když mi odjedeš - půjde za dědečkem. Na mě spustila, že mám jet klidně pryč, ale dceru tady nechám. Dál narážky jak si něco udělá apod. Dcera je z toho zmatená, nechápe, proč by se s babičkou už nikdy neměla vidět. Já mám strach, že si vážně něco udělá když zůstane v domku sama.
Měl by, prosím, někdo nějakou radu? Jsem v kleštích. Doma mám samotného manžela, který chce, abychom byli jako rodina spolu ale tady naopak nechám osamělou mámu.
Sama jsem před 10 lety od našich doslova utekla, protože chování mámy ke mě bylo děsné, ráda mě shazovala, musela jsem všechno dělat podle ní. A i teď musí vše být podle ní. Chodí do práce a píše mi seznam co vše musím za den udělat, v domě musí být perfektně uklizeno, dcera nesmí mít vydělané žádné hračky. Pokud to nestihnu uklidit, tak nadává co jsem celý den dělala apod. A to nemluvím o tom jak před dcerkou mluví sprostě. Manžel moji mámu nesnáší, takže sem ani moc nechce jezdit, takže nevím jak se sem od listopadu dostanu často.
No prostě…nevím co mám dělat.
Omlouvám se za anonym.

Holka tak co??? Od rána na tebe myslím. Doufám, že už jsi doma, nebo alespoň na cestě domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
26.9.22 16:42

Tak holka.
Všechny tu čekáme, že dáte vědět.
Stačí napsat, jsme doma s tátou.
Matce napište SMS, že jste se jí snažila třičtvrtě roku pomáhat a že už musí taky trochu zabrat sama. Prokristapána. Je zdravá, pracuje, má kolem sebe známé lidí a je doma. Kdyby byla v hospicu, na LDN, člověk by vás pochopil a ji litoval. Takto jste k politování jen Vy, že sebou necháte maminkou vláčet sem tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.9.22 17:12

Určitě nic nepíše, protože právě dorazili domu, malá šla spát a teď s manželem dohání, co ta ten skoro rok zanedbali 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
26.9.22 17:35
@liggy píše:
Určitě nic nepíše, protože právě dorazili domu, malá šla spát a teď s manželem dohání, co ta ten skoro rok zanedbali 😁

Ty jo kéž by!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.22 10:09

Jsem moc ráda, že na mě tak myslíte. :srdce:
V pondělí jsem chtěla jet proto, že jsem myslela, že bude v práci, jenže ona si vzala dovolenou. Naštěstí to proběhlo celkem ok, bez slz se to sice neobešlo a hned jak jsme přijeli mi volala přes skype, ale naštěstí celkem bez problémů. Dnes má manžel ještě dovolenou, tak jedeme do aquaparku, abychom si konečně užili čas spolu.

• Citovat
  • Upravit
35972
27.9.22 10:11
@Anonymní píše:
V pondělí jsem chtěla jet proto, že jsem myslela, že bude v práci, jenže ona si vzala dovolenou. Naštěstí to proběhlo celkem ok, bez slz se to sice neobešlo a hned jak jsme přijeli mi volala přes skype, ale naštěstí celkem bez problémů. Dnes má manžel ještě dovolenou, tak jedeme do aquaparku, abychom si konečně užili čas spolu.

Tak to ráda slyším. Užijte si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
27.9.22 10:13
@Anonymní píše:
V pondělí jsem chtěla jet proto, že jsem myslela, že bude v práci, jenže ona si vzala dovolenou. Naštěstí to proběhlo celkem ok, bez slz se to sice neobešlo a hned jak jsme přijeli mi volala přes skype, ale naštěstí celkem bez problémů. Dnes má manžel ještě dovolenou, tak jedeme do aquaparku, abychom si konečně užili čas spolu.

Tak to mám velkou radost! :)
Teď už jen vydržet a nepodlehnout nátlaku. A to i v podobě vyžadování pěti hovorů denně a podobně. Teď už bude zas dobře! Jsi skvělá, že jsi to ustála!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
27.9.22 11:24
@Anonymní píše:

Tohle je moc dobrá zpráva :dance:. Máš úžasného manžela, protože jestli to bez Vás vydržel a nic Ti nevyčítá, tak zaslouží metál. Mysli teď hlavně na budoucnost, na návrat do zaměstnání, dcerka půjde do školky… Najdi si čas na sebe a na manžela :srdce:. Máma to zvládne, neboj, obzvlášť, když má ještě v blízkosti své vlastní rodiče. Možná se jí i věci rozleží a něco si uvědomí. Stejnou chybu už neopakuj, určete si s manželem jasná pravidla pro návštěvu Tvé matky. Měl by tam s Vámi. Je přece součástí Tvé rodiny. Přeji vše dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
27.9.22 12:34
@Anonymní píše:

Tyjo mně se normálně úplně ulevilo jak jsem si přečetla že jste už opravdu odjeli :lol: Užívejte společný čas :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12741
27.9.22 13:46
@tulipán píše:
Pokud jsi přesvědčená o možnosti, že si opravdu ublíží, 9 měsíců tím žiješ a je to navenek tvá omluva”, proč vydrbat s manželem, proč teď odjíždíš?

Je to opravdu nutné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
27.9.22 14:28
@Hecate píše:
Je to opravdu nutné?

Nic se v jejich statusu nezměnilo, přesto doted nebyla doma a ted jede pryc. Matka svuj postoj nezmenila. Svuj pohled na stav změnila zakladatelka. Naštěstí a odjela domů. A já jí to přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
27.9.22 15:09
@Anonymní píše:

Zvldla jso to skvele s maminkoi to mozna nebude tak horke, kdyz je postavena pred hotovou vec tak treba neni takova drsonka :lol:. Je potreba pracovat na svych pocotech, mamince nic nedluzis nemusis se jo zavdecit… to neznamena ze ji ublizujes a nebo se chovas spatne… Na prvnim miste mas mit sebe, pak deti a partnera a az pak jsou rodice. Takze hned ted nastavit, mami budeme na skypu v pondeli a stredu v tolik a tolik… nebrat vse hned a zavolat pozdejo az mas cas… proste jako s kolegyni nebo kamaradkou… znam bohizel take s osobni zkusenosti, ze pomalu by chtela hlasit, ze jdeme na zachod… ale jak jsem psala u nas je to tim,.ze je opravdu sama v baraku a nema ani tatku ani maminku, nechodi do prace, diky nemoci spayne chodi, takze je vetsinu casu zavrena doma:(… takze je mnohem tezsi byt tvrdy bohuzel. I tak mi mnoho lidi rekne „vykasli se na ni uplne“… dost jsem vse omezila, ale i tak je to neprijemne a je tocickym clovekem, ltery mi v zivote noˇic nedava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.9.22 10:53

Ty víš, proč bydlíš 400km daleko.
Anebo objetuj na oltář svůj život pro ponižování co se nikdy nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.22 21:17

@JancaS84 @Karinkas @EEKK @Aidara @liggy @Ledová káva @Hecate @Aglája75
Ahoj, přemýšlela jsem jestli téměř po týdnu napsat jak to u nás pokračuje a nakonec jsem si řekla, že napíšu. Hodně teď řeším vymezení hranic co se týká telefonátů. Máma se první dny skoro neozývala a já jsem byla překvapená, že si na ni dcera vůbec nevzpomněla, ale od čtvrtka to začalo. Zavolala ve čtvrtek večer přes skype a pořád opakovala dceři jak by bylo lepší kdyby byly spolu. Po skončení hovoru malá minimálně půl hodiny docela hystericky brečela, že chce za babičkou. Potom v pátek i v sobotu jsem se vymluvila, že jsme pryč a dnes my volala v 11 dopoledne, když jsem dělala oběd ať zapneme skype, že s námi chce volat. Na to jsem jí odpověděla, že vařím oběd a že na to nemám čas. Řekla mi, že to nevadí ať to zapnu dceři do pokojíku a že bude volat s ní osamotě. To jsem rázně odmítla. Na to mi naštvaně odpověděla, že to nečekala, že s ní přetrháme veškerý kontakt, že mi manžel určitě zakazuje volat. Asi 2 hodiny zpět mi volala sestřenka s tím, že to už máma začíná všude rozhlašovat, že mi manžel zakazuje s ní volat. :?
No jsem zvědavá jak to bude pokračovat, je mi mamky strašně líto, že je sama, ale i díky Vám vím, že musím žít konečně taky svůj život.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová