Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dlouho jsem se automaticky krčila, když procházela kolem mě. Od doby co jsem začala chodit s manželem, přestala.
tak už od ní konečně odjeď, než tě úplně zničí a tvou dceru také,
celá ta situace není normální, je to úplně absurdní a ty jsi úplně v matčině vleku, sakr. a jsi dospělá osoba, tak se vzchop, popadni dceru a vrať se k manželovi a otci dcery, vždyť to není normální takhle žít - ty to dítě ničíš, ani si to neuvědomuješ
@Anonymní píše:
@Karinkas Ano, vždy říkám že je to moje věc kde spí moje dítě, ale je to nepříjemné poslouchat jak je to špatně atd.@tulipán A přitom mě to tak strašně mrzí, snažím se s ní mluvit normálně, mile. Tak moc bych chtěla mít s mámou dobrý vztah. Nikdy jsem nezažila to, že by mě objala, že bysme si zašli třeba na kafe nebo spolu nakupovat (teď nemyslím jídlo). No musím se s tím smířit…
@bigl Ona si to před ním nedovolí říct. Nebo aspoň si to nikdy nedovolila. Manžel říkal, že nám chce uvařit jídlo, abychom měli v pondělí a poté pojede. Přijede večer.
s takovou matkou nelze mít hezký vztah, je jedno, jak moc se ty budeš snažit, zničila by tě, tak jak zničila tvého otce,
opravdu, jak ti tady holky radí, vstup do nějaké psychoterapie,
a svou lásku a dobrotu věnuje dcerce a manželovi, ti si to zaslouží ![]()
@stinga Dcera má moji mámu strašně moc ráda. Máma se k dceři chová hezky (některé věci mi vadí, ale myslím si, že kdyby se ke mne chovala od mala tak jako k Terezce, měly bychom uplně jiný vztah).
Jinak manžel přijede zítra kolem 15. hodiny. Přespíme do pondělka a v pondělí ráno odjíždíme.
@Anonymní píše:
@stinga Dcera má moji mámu strašně moc ráda. Máma se k dceři chová hezky (některé věci mi vadí, ale myslím si, že kdyby se ke mne chovala od mala tak jako k Terezce, měly bychom uplně jiný vztah).Jinak manžel přijede zítra kolem 15. hodiny. Přespíme do pondělka a v pondělí ráno odjíždíme.
tak to je dobře, že odjíždíte - ale myslím si, že tvá dcera má babičku strašně ráda jen proto, že je ještě maličká, a nepozná faleš,
přeju hodně štěstí se znovusžíváním s manželem a tatínkem, bude to možná těžké, protože jste to na dlouho přerušili, a promiň silná slova, mě to úplně vytočilo ![]()
@Anonymní píše:
@stinga Dcera má moji mámu strašně moc ráda. Máma se k dceři chová hezky (některé věci mi vadí, ale myslím si, že kdyby se ke mne chovala od mala tak jako k Terezce, měly bychom uplně jiný vztah).Jinak manžel přijede zítra kolem 15. hodiny. Přespíme do pondělka a v pondělí ráno odjíždíme.
Bohužel i tady je to další manipulace a tentokrat skrz to nejcennější co máš. Ano hezky se k ní chová. Ale už v tuto chvíli dceru, které jsou tři roky citové vydírá. Viz “babičku už nikdy neuvidíš. Kvůli mamince umře žalem.” To je něco absolutně nepřípustného. A bohužel věř, že čím bude vnučka starší tím víc bude citově vydírat a navádět jí proti vám. Totální hardcore by bylo, kdyby dcera s babičkou vyrůstala pod jednou střechou. Možná by tvá dcera nezažívala to co ty v dětství. Ale i z takového citového vydírání typu “musíš se chovat, tak já chci, nebo se kvůli tobě budu hodně trápit” si člověk odnese do života hodně nepěkné vzorce vůči sobě samému. V podstatě se tím docílí přesně toho jak se cítíš nyní ty.
Snaha se zavděčit, být poslušná holka jinak mě nikdo nebude mít rád.
@Anonymní píše:
Dlouho jsem se automaticky krčila, když procházela kolem mě. Od doby co jsem začala chodit s manželem, přestala.
Stěžuješ si, ale změnu neuděláš. Chceš politovat? Lituji tě. Proč ale nabíháš stále na lopatu a pak si stěžuješ, že jsi naběhla, na to si odpověz sama.
Uvědomuješ si, že to zítra nejspíš bouchne a hněv se sesype na manžela? Ty jsi mu ublížila a zítra dostane dávku nenávisti od tchýně.
Příspěvek upraven 24.09.22 v 23:19
@Karinkas Ano, já vím, že by to nebylo dobré. Máma má ještě sestru, která má taky dceru, moji sestřenici. Sestřenka je o rok starší než já a je rok a půl rozvedená. Má 2 děti a bydlí právě zpět u jejích rodičů. (Tato varianta by se líbila mojí mámě). A několikrát jsem byla svědkem jak teta sestřence nadávala před dětmi že je bl* a de**l. A sestřenka jen sedí a vůbec nemá odvahu říct, že před jejími dětmi s ní nebude tak mluvit.
No když to tak píšu a přemýšlím nad tím, mám opravdu divnou rodinu. ![]()
Jinak děkuji za tip. Určitě se na to podívám.
@tulipán
Politovat nechci, kdyby nezemřel tatínek, vůbec bych tady nebyla. Jak jsem psala, ochromil mě strach ji opustit a nechat v domě samotnou. Přece jen nebydlím kousek od ní.
@Anonymní píše:
@Karinkas Ano, já vím, že by to nebylo dobré. Máma má ještě sestru, která má taky dceru, moji sestřenici. Sestřenka je o rok starší než já a je rok a půl rozvedená. Má 2 děti a bydlí právě zpět u jejích rodičů. (Tato varianta by se líbila mojí mámě). A několikrát jsem byla svědkem jak teta sestřence nadávala před dětmi že je bl* a de**l. A sestřenka jen sedí a vůbec nemá odvahu říct, že před jejími dětmi s ní nebude tak mluvit.
No když to tak píšu a přemýšlím nad tím, mám opravdu divnou rodinu.
Jinak děkuji za tip. Určitě se na to podívám.
Kazda rodina neco ma, to si nesmis tak brat. Ale je dobre, ze to vidis, uvedomujes si, ze to neni dobry. Az se vratite domu, bude to zas v pohode! ![]()
@Anonymní píše:
@tulipán
Politovat nechci, kdyby nezemřel tatínek, vůbec bych tady nebyla. Jak jsem psala, ochromil mě strach ji opustit a nechat v domě samotnou. Přece jen nebydlím kousek od ní.
Lžeš si do kapsy. Třičtvrtě roku usiluješ o lásku.
@Anonymní píše:
@tulipán
ochromil tě strach ji opustit a nechat v domě samotnou - proč? je to hloupost, tvá matka je soběstačná, v domě samotná si poradí, pokud ne - může dům prodat a koupit si byt, garsonku,
prostě ty jsi ochromená její despotickou výchovou a reaguješ úplně jinak, než běžný člověk - snad si nemyslíš, že je tak zničená ztrátou manžela, kterého uštvala k smrti a kterého pohlavkovala? ![]()
vše, vše je pouze manipulace tebou
Pokud jsi přesvědčená o možnosti, že si opravdu ublíží, 9 měsíců tím žiješ a je to navenek tvá omluva”, proč vydrbat s manželem, proč teď odjíždíš?
Jsem ráda, že jsem tuhle diskuzi založila. Uvědomila jsem si spoustu věcí. Vím, že to teď bude hodně psychicky náročné (ne, že by to do teď nebylo), ale snad budeme žít s manželem zpět náš rodinný život. Když jsem s ním dnes volala, říkal, že už se na nás neskutečně těší.
@Anonymní píše:
@liggy Nad něčím takovým přemýšlím, věřím, že nějaká forma terapie by mi pomohla. Jen se trochu bojím těch cen.
Prosím tě, hlavně si najdi profesionálního terapeuta. Žádné alternativy a ezo nesmysly. Nezáleží na tom, jestli bude soukromý nebo na pojišťovnu, ale rozhodně by to měl být profesionál s pětiletým sebezkušenostním výcvikem, bez ohledu na psychoterapeutický směr. Stejně nejvíc záleží na lidském faktoru. Ideálně člen České asociace pro psychoterapii.
Kdyby za sebou neměl manžel 400 km v autě, jela bych domů hned. Bez přespání.