Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucy75 Pokaždé když vidím u ostatních dcerky v pubertě, tak si říkám, že ten pánbůh ví, proč mi nedal dceru
já už bych seděla na Borech
to se tak nějak s klučičí pubertou nedá vůbec srovnat ![]()
@Anonymní píše:
Vždyť jsem napsala, že rady jsme nějaké dostali. Copak to v tom textu nevidíš?Ale jako bychom byli jediní. Ostatní děti zvládají. To nebude úplně odpovídat realitě. Dceru tu víc rozebírat už nechci ne kvůli urážení se ale protože nic nového se sis nedozvíme už
hele a když se po těch scénách zase změní v to - jak píšeš - zlatíčko, tak vracíte se v rozhovoru k tomu, co a proč se stalo? Co ti k tomu říká, jak ta svoje extempore zpětně vnímá a odůvodňuje?
Pokud se k tomu nevracíte - proč?
@Monchichik píše:
@Lucy75 Pokaždé když vidím u ostatních dcerky v pubertě, tak si říkám, že ten pánbůh ví, proč mi nedal dceru![]()
to se tak nějak s klučičí pubertou nedá vůbec srovnat
U nás asi horší kluk - ale nadávat by si nedovolil. Holka zatím dobrý - v srpnu jí bude 17, tak snad už nic nepřijde.
@Alriga píše:
Mně to taky od začátku připadá jako troll.
nemusí to být troll, tyhle situace jsou fakt v rodinách poměrně reálné…
a dokonce i horší…
@Anonymní píše:
Jasně že jo, ale rohlíky nejí. Ani chleba právě. To má teď takový období že je hrozně náročná na jidlo, nic ji není dost dobré.
@Monchichik píše:
@Svistice díky, pobavila si mě![]()
No já se tehdá až tak moc nebavila. 😂
@Anonymní píše:
Vždyť jsem napsala, že rady jsme nějaké dostali. Copak to v tom textu nevidíš?Ale jako bychom byli jediní. Ostatní děti zvládají. To nebude úplně odpovídat realitě. Dceru tu víc rozebírat už nechci ne kvůli urážení se ale protože nic nového se sis nedozvíme už
Jedini nejste. Ale mate,,superschopnost" ji navest k tomu, at vas vyhroti jeste vic.
Vyhrozovani fackou, lit na ni piti. Vsak to je jak v blazinci.
Proste takovej ten prirozenej neznej pristup..
Hele, psala jsi, že je chytrá. Jak moc chytrá? Moje dítě má teda jen 7, je taky chytrá a je fakt, že se taky umí chovat podobně - manipulace, citové vydírání, hysterické scény, šílené emoce furt kolem ní. Má teda 7 a podle mě je prostě nezrala, ale s tím IQ se podle mě váze i sklony k psychopatii, tzv. temná triada - spadá tam třeba touha po moci. Já to teda u dcery vidím, naštěstí je většinu času normální a okolí ji chválí, jen my doma vidíme, jak je to někdy náročné a jak ona sama vlastne neví, co se sebou dělat (o to větší hysterie pak nastává). Syn bude mít IQ v průměru a je úplně zlatý oproti ní, ona od mala zlobí „jinak“, nepřekračuje hranice, spíš je zkouší ohýbat a čeká, kam až ji pustíme.
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy tak my jsme dneska měli oslavu…oba synci slavili narozeniny…mají je kousek od sebe, takže tu jsou dva dorty…ale já je nemůžu…nesmím laktózu![]()
…takže mám roupy a honím mě mlsná
Tak to chapu
. Vse nejlepsi ![]()
@Monchichik píše:
@Lucy75 Pokaždé když vidím u ostatních dcerky v pubertě, tak si říkám, že ten pánbůh ví, proč mi nedal dceru![]()
to se tak nějak s klučičí pubertou nedá vůbec srovnat
Ja na dcerky pubertu vzpominam rada
.
Ale tak ja tam vidim jen to hezke no ![]()
@jahuhudka píše:
@Svistice v 10 bych řekla, ze čas snidane je prycale ze mohu nskrajet jablko k svacine.
To je uz je moc drsne ![]()
@Anonymní píše:
To ano. My jsme právě hodně domlouvací, povídací. Ona se omluví VZDY. Často z ní vyleze že se předtím pohádala s kamarádkou, že měla blbou náladu, že měla vztek na něco a schytali jsme to my, je dost přemýšlivá. A já se taky nezřídka omluvim, viz. dnes ta vylita limonáda na ni, to bylo fakt dětinské. Tohle je mi blízké. Když to fakt strašně přeháněla a dostala, tak jsme ji narovinu říkáme, že to není dobre řešení ani za nás, povídáme si o tom, co udělala a jak jsme reagovali my, jak ona, proč. Co může být příště líp. Jako já vím že delame chyby, ale překvapuje mě kolik rodičů ne, nebo si myslí že ne, protože jim to děti odpouští
Ale to dost překrucuješ.
@Anonymní píše:
To ano. My jsme právě hodně domlouvací, povídací. Ona se omluví VZDY. Často z ní vyleze že se předtím pohádala s kamarádkou, že měla blbou náladu, že měla vztek na něco a schytali jsme to my, je dost přemýšlivá. A já se taky nezřídka omluvim, viz. dnes ta vylita limonáda na ni, to bylo fakt dětinské. Tohle je mi blízké. Když to fakt strašně přeháněla a dostala, tak jsme ji narovinu říkáme, že to není dobre řešení ani za nás, povídáme si o tom, co udělala a jak jsme reagovali my, jak ona, proč. Co může být příště líp. Jako já vím že delame chyby, ale překvapuje mě kolik rodičů ne, nebo si myslí že ne, protože jim to děti odpouští
Tak když jsi domlouvají, tak v čem je problém říct : Chápu, že nemáš chuť na šunku pečivo, whatevet, ale sladká snídaně a i sirup nejsou. Takze pokud na nich trvas, tak si musíš dojít do obchodu. Tečka, dál to nerozmazávat a zodpovednost za její snídani nechat na ni.
A zároveň ji vysvětlit, že akce stylu otvírání si huby na rodiče bude následovat protiakce od rodičů, vcetně toho, že ji taky může hrozit, že jednu pořádnou koupi.
Asi nebude úplně blbá. Ono se jí doma nic nestane když nebude pít. Jako lítat po kramech kvůli ní? Jako vážně? Pokud má kapesnym. ať si koupí ne?
bit ji nechceme
no asi jste měli. U svy dcery bych to netolerovala. Hned by jednu chytla. Klidně i druhou. Psycholog, psychiatr… Bude mít konečně pozornost o kterou zdrejme stoji.
![]()
@Anonymní píše:
Nejde mi ta přísnost, to jsem ráno zkoušela práve tím, že si tedy vezme něco z toho co je doma. Asi to nebylo rozumny řešení
Ale jaka prisnost?
Podle me by stacilo, ze by mela duveru, ze se ji budete snazit tak nejak vyhovet i bez scen, ale to se musis zklidnit s tvymi reakcemi. Podle me ta prisnost neni nejlepsi reseni